[Update] 'Diploma Stam in december'

BvdPloeg, 20-02-2015 om 21:18, 9840 views, Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Leo Beenhakker heeft in De Telegraaf aangegeven dat de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) heeft ingegrepen bij Jong Ajax. De beloften van Ajax worden geleid door Andries Ulderink, maar volgens Beenhakker is Jaap Stam in werkelijkheid de coach langs de kant. Dat mag niet. 

'Dat gaat me niet om Jaap. Het is ons om de vakbroeders te doen die wel aan alle voorwaarden voldoen', aldus CBV-voorzitter Beenhakker. 'Bij Sparta - Jong Ajax heb ik anderhalf uur tegen de welgevormde schedel van Jaap aangekeken, terwijl de schedel van Ulderink, op papier de hoofdcoach, maar twee keer voorbij kwam. Toen hij het veld op kwam en er weer af ging… Jaap stond negentig minuten lang aan de rand van het veld te coachen en Andries zat erbij en keek ernaar.'

En omdat Stam niet de juiste papieren heeft om hoofdcoach te zijn, greep de CBV in. Tegen Roda JC stond Ulderink plots langs de kant. 'We worden als CBV in de maling genomen en dat stoort ons in zeer grote mate. Daarnaast vinden we dat de KNVB er slap mee omging. In overleg met de KNVB zijn de licentievoorwaarden aangepast, stringenter geworden. Omdat deze door de clubs zijn bekrachtigd en sinds januari van kracht zijn, hebben we gesprekken met Ajax gevoerd. We blijven ons hard maken voor de trainers die met heel veel pijn en moeite hun CBV-diploma hebben gehaald, maar zonder werk zitten.'

Update - 21.15 uur (20 februari):
Jaap Stam hoopt in de aangepaste regeling in december zijn diploma Coach Betaald Voetbal te halen, zo laat Valentijn Driessen vrijdagavond weten bij Voetbal International. De assistent van Jong Ajax mag met het papiertje op zak zelf een profclub leiden, nu doet hij dat nog onder de vleugels van Andries Ulderink. 

Overigens vindt Johan Derksen het raar dat Stam wordt geremd in de coaching door Leo Beenhakker. 'Waar gaat het over. Laat Jaap die jongens aanwijzingen geven, Ulderink weet er niks van. Iedereen in de dugout moet zijn eigen krachten behouden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
melvin druncte
@Jpc40 & leengoed

Ik vind mensen die regel is regel zeggen altijd een beetje eng. Alles opdragen wat ze gezegd worden, niet kritisch denken dat sommige regels gewoon niet juist is.

Ik vind een club zelf moet kunnen bepalen wie ze aanstellen als trainer. Het maakt helemaal niet of je dat papiertje hebben of niet. Het is alleen een extra winstmogelijkheden voor de KNVB. Het werd ge\'opperd dat dan zonder papiertje Haagse Sjonnie en sjeiks komen als coach naar Nederland. Dit slaat natuurlijk nergens op geen 1 club gaat een malloot aanstellen en sjeiks houden teveel van geld om zelf te gaan coachen😉


0 0
JPC40
Tja Jaap en nu moet je wel terug naar de schoolbanken .
0 0
ibrahendriks
Wie ging altijd naar wel zijn colleges toe?Ik was zeker de enige die in zijn nest blijf liggen, als het buiten sneeuwde s morgens. En dan moet je ook nog Jong Ajax trainen. Hij had ook zoals Van Hanegem anderen kunnen inschakelen voor het '' al het papierwerk. " Maar daar hoor je niemand over...
0 0
lorenz00
Ben het eens met Beenhakker, alleen, waarom moet dit via de media? Wat ben je dan voor lul. Ik ben trouwens blij dat je gewoon je papiertje moet halen, het betaald voetbal vertegenwoordigd veel geld, banen en andere randzaken zo blijft de kwaliteit hoog en kan men controle houden. Mensen die niet niet kunnen inzien moeten verder kijken dan hun neus lang is.
0 0
klopper
Daar gaan we weer. Treurigheid troef...alsof coach betaald voetbal een beschermd beroep moet zijn. Het is geen chirurg of onderwaterlasser, dat bij een foute beslissing of keuzes levens in gevaar kunnen zijn. Snap niet dat de overheid dit toelaat. Alleen al onder het mom van monopolie positie zou dit toch niet moeten kunnen.
0 0
JPC40
regel is regel als we met elke regel een loopje nemen krijg je van zelf chaos Jaap moet niet janken maar gewoon net als de rest in de schoolbanken gaan zitten en zijn diploma gaan halen.
0 0
OKP-AFCA
Enkel mensen als jij lopen te janken hoor, je maakt er echt een immens probleem van, wat totaal nergens voor nodig is.
0 0
JPC40
ìk jank niet ik vind daat Jaap moet op houden met zeuren en gewoon in de schoolbanken moet gaan plaats nemen en zijn diploma gaan halen .
0 0
AjaxD1986
Wat een onzin! Lekker je afgunst ventileren via de media! Net alsof Ulderink geen ervaring heeft als coach.......
0 0
tyzinho
Het gaat er eigenlijk meer om dat voetbalclubs beschermt worden tegen gekken met geld.

Bij ons gaat het dan om Stam en bij Real Madrid om Zidane maar het kan ook om een Sjeik gaan die een club overneemt en denkt ff te coachen omdat hij dat wel leuk vindt.
0 0
mistermiyagi
Ik snap om het papiertje niet nutteloos te maken. Je zal ongetwijfeld veel leren voor je het papiertje hebt, maar dan hoeft dit niet zo strikt genomen worden.
een assistent en een hoofdcoach trainen Jong Ajax toch, who cares wie voor de groep staat te coachen.
0 0
TOOL
Sowieso vind ik het maar een vreemd iets dat je een cursus moet volgen om coach van een voetbalploeg te mogen zijn! In mijn ogen heb je "het" of niet.
0 0
S90AjaxNwh
Zo werkt het in de grote wereld tegenwoordig.. Vroeger kon je bijv nog melkboer zijn en coach van het Nederlandselftal.
0 0
Mixmaster
Zeiken om het zeiken... Beenhakker zou een prima ambtenaar zijn
0 0
Ajax meister
Ik snap het punt niet helemaal met die achterlijke papiertje, iedere club, bedrijf bepaald zeker zelf wel of iemand wel of geen papieren nodig heeft? Maar als Deze zelfde Jaap een amateur clubje traint mag het ineens wel???
0 0
AFCABart
We zullen maar niet naar het gevalletje Twente kijken he?
0 0