Dekker: 'Vraagtekens bij zijn terugkeer'

BvdPloeg, 17-02-2015 om 07:35, 10200 views, AD |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Daniël Dekker twijfelt of Ajax er goed aan doet om Rafael van der Vaart eventueel terug te halen naar Amsterdam. De middenvelder werd afgelopen weekend opnieuw gelinkt aan Ajax, dat na dit seizoen op zoek gaat naar ervaring. 

'Frank de Boer zegt niet voor niets dat eerst andere opties worden bekeken', begint Dekker tegenover het Algemeen Dagblad. 'Dat begrijp ik wel, los van het feit dat Rafael natuurlijk een echte Ajacied is en dat hij heel veel heeft betekend voor de club. Ik zet mijn vraagtekens bij zijn terugkeer. Daar ben ik toch niet helemaal gerust op. Ik zie meer in een terugkeer van Nigel de Jong, Urby Emanuelson of John Heitinga, spelers die Ajax écht beter kunnen maken.'

'Zeker in verdedigend opzicht heeft Ajax dat nodig', vervolgt de voorzitter van de Supportersvereniging Ajax. 'Dat gevoel heb ik bij Rafael minder. Dan lees ik ook weer dat hij met een reallifesoap bezig is, samen met zijn vrouw. Dat zie ik dan eerder vanuit Istanboel of zo gebeuren, niet vanuit Diemen. Ik moet dan meteen aan Andy van der Meijde denken. Het is meestal een teken aan de wand wanneer voetballers met dat soort dingen bezig zijn.'

Ook Klaas Nuninga denkt er het zijne van. 'Hij zal natuurlijk wel bij zichzelf te rade moeten gaan. Kan ik dit wel opbrengen, ook fysiek? Zelf zul je ook moeten presteren. Je moet laten zien dat je de beste bent.' Tot slot Frank Verlaat, die ooit terugkeerde en weet hoe het is. 'Je moet goede afspraken maken. Wat verwacht Ajax van Van der Vaart? Welke rol gaat hij vervullen? Haal je hem ook voor de kleedkamer? Voor de ervaring? Het is een voordeel dat Rafael weet wat er wordt gevraagd bij Ajax wat betreft het spel. Technisch en tactisch hoef je hem niets te leren.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OdjePils
We zijn toch geen MCDonalds?
0 0
Dieddd
Vraagtekens bij z'n loopvermogen, zien we pseudo vedette Lasse niet iedere wedstrijd ploeteren? in tegenstelling tot de Deense prins, heeft Raffie wel handelingssnelheid
0 0
JPC40
wat heb je aan goeie handelingsnelheid als zijn loop vermogen te laag is ??
0 0
Dieddd
Wanneer hij constant aanspeelbaar is tussen de linies en doormiddel van een goede aanname en een snelle goede keuze andere spelers beter laat renderen, maakt het mij niet uit dat hij niet veel loopt. Schone loopt niet veel en verliest constant de bal. Minder kan je er niet van worden in mijn optiek.
0 0
JPC40
als als als ahahhahaha dat is nog maar de vraag , want als dit team zo zou reageren heb je Raf niet nodig
0 0
kjkepel
Dit zal me niet in dank worden afgenomen, maar ik vraag me af of we een Nigel de Jong als CVM terug moeten willen hebben. Voor een italiaanse ploeg is hij natuurlijk geweldig in de speelstijl die doorgaans daar gehanteerd wordt, ik heb echter ooit een analyse over hem gezien waarin heel duidelijk naar voren kwam dat hij nooit meer opendraait en daarmee het spel niet snel genoeg naar voren verplaatst. Geweldig slot op de deur, maar denk ik dan niet de gewenste voetballende "6" die zich in dit systeem ook nadrukkelijk bezig moet houden met de opbouw.
0 0
wladimir
Eens ik denk dat we meer opschieten met Gudelj
0 0
ibrahendriks
Ik vind het moeilijk om in te schatten, of Heitinga (die veel op bank gezeten heeft) en Van der Vaart (die speelt in dramatisch elftal) wel of niet goed genoeg voor Ajax zijn. Omdat in de competities waar zij spelen het tempo echt veel hoger ligt.
Wat Maxwell en De Jong betreft ken ik geen twijfels.
0 0
mvdk
Ik zou dit team volgend jaar graag zien:

-----------------------------Cillessen/Onana---------------------------------
Van Rhijn/Tete-Veltman/Hoorn-Viergever/Riedewald-Maxwell/Boilesen
----------------------------N. De Jong/Bazoer------------------------------
--------------Klaassen/Van de Beek-----Sinkgraven/Andersen/Nouri
El Ghazi/Muric-------------Milik/Zivkovic----------Kishna/Fischer/Cerny

Alle posities dubbel bezet, zeer veel talent en enkele zeer ervaren spelers. Vooral in verdedigend opzicht kunnen wij die goed gebruiken. Vandaar ook dat Nigel de Jong en Maxwell de absolute voorkeur krijgen. Tevens is de linksback en verdedigende middenveld al een tijd lang ons zorgenkindje. Met deze 2 spelers zou je dit probleem compleet oplossen.

Over een linker centrale verdediger ben ik er nog niet uit. Ik had daar graag Denswil vs Riedewald gezien, maar Denswil is natuurlijk weg. Wie zouden we eventueel als concurrent van Riedewald kunnen halen? Of wie is er klaar voor om volgend jaar voor de leeuwen gegooid te worden?

P.s: Waar moet Serero???:P
0 0
wladimir
Idd waar is Serero?

Sporkslede, Moisander en Schone vertrekken transfervrij.

Ligeon, Duarte, Sightorsson en Kishna worden waarschijnlijk verkocht.
0 0
mvdk
Lol. Nou, zoals je ziet gaat het onwijs druk worden op het middenveld. Ik weet echt totaal niet waar ik hem dan nog neer zou moeten zetten. Hij wint het niet van Nigel de Jong en Bazoer moet echt zijn kansen blijven krijgen. Op de LM positie heb je Sinkgraven, Andersen en eventueel de aanstormende Nouri. Waar moet Serero staan? Hij zou als buitenspeler uit de voeten kunnen, maar daar bulken we al van het talent. Ik vrees daarom dat hij op termijn overbodig gaat worden. Het is wel een hele goede speler, maar ik denk dat de andere spelers hem uiteindelijk voorbij gaan.
0 0
wladimir
Als Maxwell niet komt lijkt Emanuelson me een uitstekend alternatief. Ik verwacht dat ook Nigel de Jong niet terugkomt. Ik zou graag Gudelj zien komen voor slechts 6 miljoen. Ik sluit trouwens niet uit dat Sightorsson een jaartje wordt verlengd en dat Ajax afziet van Milik.

Riedewald en Viergever vind ik eigenlijk niet goed genoeg. Wie zou Ajax voor deze positie kunnen halen? Zeker met het oog op kwalificatie CL.
0 0
mvdk
Emanuelson is helaas net getransfereerd naar een andere club. Gudelj is zeker een leuke speler die ik er ook wel bij zou willen hebben.

Als Ajax afziet van Milik en Sigthorsson een contractverlenging krijgt, ben ik het vertrouwen volledig kwijt. Als dat zo zou zijn (wat ik niet denk), hebben ze echt poep in hun ogen.

Riedewald barst van de potentie. Hij is echter nog heel jong. Hij mag zeker wel het vertrouwen krijgen! Of dat ook via een basisplaats moet? Ik denk het nog niet, maar wat mij betreft krijgt hij dit jaar al wat kansen als LCV. Laat hem maar lekker regelmatig invallen en veel ervaring opdoen, daar gaan we een goede aan krijgen! Moisander speelt al het hele seizoen als een mak schaap, dus Riedewald zal het echt niet veel slechter doen. Ik denk zelfs dat fris bloed dé oplossing kan zijn...

Viergever is een twijfelgeval. Ik denk wel dat hij een goede centrale verdediger kan zijn. Tot nu toe was hij niet al te best, maar we moeten niet vergeten dat hij nog geen één keer op zijn eigen positie heeft gestaan. De Boer heeft er een handje van om spelers als noodverbandje op een andere positie te zetten (Schone is een middenvelder maar stond regelmatig op rechtsbuiten en in de spits, Anita stond op linksback maar was een cvm, net als Blind...). Viergever is geen back en geen cvm, maar een centrale verdediger. Ik gun hem daarom zeker nog wel een aantal kansen op zijn vertrouwde positie. Wie weet hoe het uitpakt!
0 0
mickey2602
Vorige week tegen de Eagles heeft Viergever op LCV gestaan,afgelopen zondag linksback.
Beide wedstrijden heeft hij het goed ingevuld en vorige week vond ik hem beter als Moisander.
0 0
wladimir
Volgens mij is Emanuelson verhuurd aan Atalanta Bergamo tot einde seizoen. Anders is het inderdaad jammer.

Maxwell heeft contract tot 2015, maar wordt wel 34. Misschien dat we Zlatan en van der Wiel ook terug kunnen halen uit Parijs (contract tot 2016).

Riedewald moet het maar eens als LCV laten zien dan dit seizoen. Gisteren bij jong Ajax was ik nog niet onder de indruk.

Gert Jan Verbeek vond Viergever niet goed genoeg als LCV van AZ en heeft hem links back gezet.

Wat mij betreft worden Viergever, Sightorsson en Kishna als hij niet bijtekent verkocht.

0 0
mvdk
Urby zou inderdaad worden verhuurd, maar uiteindelijk is hij definitief naar Atalanta Bergamo vertrokken. Inderdaad zonde, want het is een nuttige speler die op heel veel posities uit de voeten kan.

Zlatan zal denk ik nooit meer terug komen. Hij heeft vroeger wel aangegeven ooit bij Ajax terug te willen keren, maar enige tijd geleden zei hij dat Ajax meer voor jonge spelers is en dat hij zichzelf niet terug ziet keren. Hij had het wel over Malmo... Wel erg jammer!

Maxwell wordt inderdaad 34, maar die gozer is nog steeds erg goed en heeft een brok aan ervaring. Hij zou bij ons zo aanvoerder kunnen worden...

Riedewald moet het inderdaad nog laten zien, maar vergeet niet dat hij nog maar 18 jaar oud is. Soms lijkt het wel of ie veel ouder is, maar hij debuteerde al in december 2013... Als die jongen 2, 3 jaar verder is wordt het echt een hele goede speler. Of het meer een verdediger of een cvm is zal nog moeten blijken.

Kishna moeten we hoe dan ook proberen te behouden! Sigthorsson moet inderdaad weg. Die had al 2 jaar lang weg moeten zijn... Viergever weet ik niet... Moeilijk... Als ie niet beter gaat presteren kunnen we inderdaad beter afscheid van hem nemen. Maar ja, wie moet hem vervangen?
0 0
kjkepel
Riedewald heeft volgens mij dit seizoen nog niet centraal achterin gespeeld (?), als je hem daar volgend jaar wil laten starten dan zou hij in het restant van dit seizoen wat basisplekken moeten krijgen ipv Moisander. Ik zou overigens Viergever nog niet afschrijven. Mooie opstelling trouwens, bulkt van het talent...(+ Serero ook nog!) Inderdaad jammer dat Denswil weg is, had er prima bijgepast.
0 0
mvdk
Ow shit, Viergever is er ook nog natuurlijk! Haha, hoe kan ik hem vergeten... Neem me niet kwalijk!

Viergever zal dan denk ik wel eerste keuze zijn. Ik denk dat hij op CV ook een stuk beter zal spelen dan op CVM of LB. Hij is tenslotte een cv.... Riedewald zette ik er neer omdat ik verder eigenlijk niemand weet die er nu al klaar voor is...
0 0
kjkepel
Wat mij betreft mogen Urby, Heitinga en Vd Vaart zeker terugkomen.... Er wordt getwijfeld of ze het nog allemaal kunnen, maar volgens mij kunnen zij nog prima mee in de Eredivisie. Helemaal voor de posities waar ze voor in aanmerking komen (LB, RCV, CA). Die plekken hebben nogal wat twijfelgevallen of zijn nog wat dunbezet. Je zult daar toch wat mee moeten en als je dan toch iemand moet halen, met ervaring notabene, haal dan wat gasten met een Ajax verleden die je niks meer uit hoeft te leggen! Het haalt ook wat druk weg bij de talenten, de focus komt toch automatisch bij Vd Vaart te liggen.... zal hij overigens ook helemaal geen probleem mee hebben. In de tussentijd kunnen de Kishna's en de Andersen's zich focussen op het (nog) beter worden.
0 0
TOOL
Vraagtekens bij Van der Vaart maar niet bij Heitinga?
0 0
daanafca92
Misschien moeten we Falcao maar halen. Dan kan hij een stapje terug doen om vervolgens twee stapjes verder te komen.
0 0
BennJii020
maxwell! een goede LB
0 0
army
het hoeft tog niet een speler, s met Ajax verleden?
0 0
Bjorn2321
Iedereen heeft kritiek op VDV: Niet fit, kan het niet meer belopen, zijn tijd gehad. Hij speelt degradatievoetbal in de Bundesliga, dat is ff wat anders dan (als het bij Ajax loopt) met 70% balbezit op de helft van de tegenstander spelen.
VDV zou bij Ajax een aantal klassen beter spelen dan bij HSV, want dat degradatie en vechtvoetbal ligt hem nou eenmaal minder.
Ik zou volgend jaar graag VDV en Emanuelson bij Ajax zien. Nigel de Jong is natuurlijk top, maar niet reëel (en niet de positie waar we in eerste instantie versterking nodig hebben). VDV als spits, half, '10' of valse Linksbuiten kan in de Eredivisie echt wel met de top mee. Dan Emanuelson die bijna overal kan spelen (behalve keepen ;) ) in plaats van Boilesen en we gaan er flink op vooruit.
0 0
Maxwell_5
Zo zie ik het ook graag gebeuren. Van der Vaart, Heitinga allebei misschien kwalitatief niet goed genoeg meer, maar ik noem ze graag in 1 adem met Vertonghen en Suarez. Jongens die schuimbekkend het veld betreden in het prachtig wit-rood-wit en het veld verlaten in en met gras en modder besmeurd en kapot getrokken shirtjes indien mooi voetbal niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Jongens met een over mijn lijk mentaliteit die geen genoegen nemen met nipte overwinningen op Go Ahead Eagles enzo.
0 0
Rayno95
Urby hoeft van mij niet, ga dan eerder voor Maxwell.
Al is Emanuelson waarschijnlijk wel realistischer en multifunctioneel ;)
0 0
FWAjacied
Wel jammer dat de vrij positieve mening over de komst van Van der Vaart van Erik Meijer wordt weggelaten. Ja, ik weet dat het een mafkees is en dat hij vaak onzin praat, maar dat weerhield jullie er ook niet van om de mening van Daniel Dekker te verwerken in een bericht. Ook Klaas Nuninga zegt dat hij de komst toe zal juichen. Dat lees ik dan hier weer helemaal niet terug.
0 0
Ruff Rhythim
God, wat zijn we toch zo ongelofelijk broekpoepend als het gaat om de terugkeer van dit soort spelers.
0 0
FWAjacied
Prima dat hij dit vindt, behalve dat het onzin is, naar kom dan ook niet met namen als Urby en Heitinga aan als betere alternatieven. Die twee gasten zijn al een aantal jaar geleden geleden gestopt met het hebben van een fatsoenlijke carrière, vooral Heitinga dan.
0 0
omisom
Ik denk niet dat Rafael de speler is die Ajax nodig heeft oké veel ervaring maar we hebben meer een bijter nodig op het middenveld, eentje die de boel scherp zet en dat heeft Rafael niet. Ik hoop dat ze voor Nigel gaan die is volgens mij de aangewezen persoon.
0 0
Bazenvan95
Het AD zoekt na de zege op Twente andere middelen om Ajax te porren, daarom het artikel of Kishna nog wel blijft en nu dit.. diep triest
0 0
Sjakie Wit
Beste Daniel Dekker, ga jij je druk maken om vlaggetjes enzo. niet om techisch beleid. Geloof me, dat is echt beter...
0 0
roodenwit
GEWOON HALEN! Grote speler met gochme en een galbak in op het veld als het moet
0 0
noahdepoah
Ff serieus, meneer Dekker moet lekker interessant blijven doen bij de supportersvereniging en verder zijn mond houden.
0 0
CHRISSSSZ
Twijfelen over VDV en wel Heitinga noemen, erg geloofwaardig
0 0
Rayno95
Heitinga zie ik Ajax niet veel beter maken een fitte Vd Vaart wel, zeker in de eredivisie.

Maxwell en De Jong wel
0 0
Damsco2008
Cillessen, van Rhijn, Veltman, Riedewald, Maxwell, Klaassen, De Jong, Sinkgraven, El-Ghazi, Van Der Vaart, Kishna.
0 0
Rayno95
Vd Vaart spits werkt denk ik niet, krijg je waarschijnlijk een Schone effect dat alles te traag gaat.
0 0
CHRISSSSZ
Schone mist gewoon handelingssnelheid, VDV heeft in meerdere competities bewezen dit wel te hebben.
0 0
Damsco2008
Mee eens. Raffie is ook een paar klassen beter.
0 0
ABBA
Als het maar niet als spits is ofzo gewoon middenveld
0 0