EL pas laat lucratief voor Ajax

Wilten1, 12-02-2015 om 11:30, 6953 views, AD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax speelt volgende week zijn eerste wedstrijd in de knock-out fase van de Europa League thuis tegen Legia Warschau. In tegenstelling tot de Champions League zal een eventuele winst niet per se de kas spekken van de Amsterdammers. Pas laat in het toernooi wordt het tweede Europese clubtoernooi lucratief.

Uit cijfers die het AD op een rij zette blijkt dat Ajax voor de winterstop ondanks een derde plaats in de poule 10,8 miljoen euro verdiende. Dit staat in schril contrast met een eventuele doorgang in de Europa League. Voor plaatsing van deze ronde van de Europa League ontvangt Ajax 'slechts' 200.000 euro. Wanneer zij er in slagen de volgende ronde te bereiken zal hier nog eens 350.000 euro bovenop komen. Deze bedragen zijn wel exclusief recettes en andere inkomsten. De grootste inkomstenbron buiten het prijzengeld zijn de televisie-inkomsten, de zogenaamde marketingpoule. Echter is de verdeelsleutel van deze poule gebaseerd op populariteit van de clubs en niet zozeer op de prestaties. 

Wanneer Ajax er in slaagt ver te reiken in de Europa League zullen de inkomsten wel substantieel toenemen. Als halve finalist, verliezend finalist en winnaar kan respectievelijk één, tweeënhalf en vijf miljoen euro worden bijgeschreven.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
paulurs
Winnen dan maar..
0 0
fanforeffer
laten we eerst maar eens anders gaan voetballen ,op de huidige manier wordt het de eerste honderd jaar nog niks.
0 0
MNJ7
Kan niet wachten tot het EL avontuur begint , Hoop dat Ajax , psv en feyenoord ook door gaan.
0 0
ibrahendriks
We moeten gewoon tweede worden, en dan wordt het nog geen makkie om je qualificeren voor de
C L...
0 0
swaap
Grappig dat je als je mee doet aan de groepsfase van de CL al meer geld krijgt dan als winnaar van de EL
0 0
Mokum_32
Ik haakte af na de zin het ad.
0 0