'Slecht doorselecteren breekt Ajax op'

Lisanne, 26-01-2015 om 15:18, 17923 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Het Parool is de huidige vorm van Ajax het gevolg van slecht doorselecteren in de selectie. De krant is van mening dat er niet goed genoeg is gereageerd op het vertrek van enkele sterkhouders afgelopen zomer.

Zeker tijdens de Klassieker was dat goed te zien. 'Neem de vervanging van Daley Blind en Toby Alderweireld, die gisteren in de rust van de klassieker werden uitgeluid door de supporters. Blind had een cruciale rol bij Ajax, centraal op het middenveld. Trainer Frank de Boer had voor die positie ook de ervaren Christian Poulsen (34) achter de hand en de van PSV overgekomen Riechedley Bazoer (18). Na het vertrek van Blind en Poulsen heeft Ajax niet adequaat gereageerd, en dat kwam gisteren nog eens aan het licht. Doordat Nick Viergever en Niki Zimling eerder dit seizoen tekortschoten als controlerende middenvelder en Bazoer nog niet rijp is voor die rol, zijn de touwtjes nu in handen van Thulani Serero', zo valt er te lezen.

Volgens Het Parool komt de Zuid-Afrikaan op een andere positie echter veel beter tot zijn recht. 'Want stel dat Blind gisteren nog bij Ajax had gespeeld, wie was dan de linkshalf geweest? Waarschijnlijk Serero en niet Lucas Andersen, die op dit moment moeite heeft om zijn hoofd boven water te houden, maar die desondanks toch speelt bij gebrek aan concurrentie van Lerin Duarte. Of misschien had hij gespeeld op de positie van de geblesseerde Davy Klaassen, waar nu de minder dynamische Bazoer - en later Zimling- stond. In een uitgebalanceerde selectie horen zij echter niet de nummer twee en drie te zijn.'

Ook de verdediging van de Amsterdammers kan op de nodige kritiek rekenen. 'Niet voor niets werd linksback Nicolai Boilesen tegen Feyenoord na twee maanden afwezigheid meteen weer opgesteld, bij gebrek aan goede alternatieven, en had de Deen het logischerwijs zwaar. En zijn Joël Veltman en Mike van der Hoorn betere centrale verdedigers dan de in 2013 vertrokken Toby Alderweireld? Nee. Kunnen zij beter worden dan Alderweireld? Veltman misschien. Heel misschien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wayout
Kopt gewoon helemaal. Nou ja bijna helemaal. Denk niet dat Veltman ooit het niveau van Alderweireld haalt
0 0
31xAjax
Goed stukje van het Parool en zoals hieronder al een keer geschreven, spijker op z'n kop. Als Ajax echt doorselekteert blijven de volgende spelers over:

Cillessen, Boer, van Rhijn, Serero, Klaassen, Kishna, Milik, El Ghazi en Zivcovic. De helft voor de basis, de andere helft voor 12-20.

Riedewald, Bazoer en Muric mogen het in de voorbereiding laten zien en dan evt aansluiten. De overige jeugd moet eerst maar eens bij jong Ajax wekelijks er bovenuit steken en dan kijken we in 2016 wel wie er nu echt zo'n fantastisch talent is.

Voor de rest moet Ajax de boer op (niet Frank) waarbij in ieder geval Sinkgraven (nu al), Propper en Vejnovic gehaald moeten worden. Verder nog kwalitatiefrijke geroutineerde spelers, maar geen oud Ajacieden want dat geeft alleen een onredelijk hoog verwachtingspatroon. Wie dan? Geen idee maar Marc wordt daar vorstelijk voor betaald en zal zijn scoutingsapparaat toch wel haast op het vereiste nivo hebben? Bovendien zal hij na al zijn missers toch ook wel een keer iemand willen halen die wel slaagt, buiten de 3 die ik al genoemd heb.....

En last nut not least, Frank de Boer naar een mooie nieuwe club en Ajax een nieuwe trainer van buitenaf die spelers wel beter maakt en ook nog op de juiste plaats zet....., die Ajax weer als Ajax laat spelen en de selektie in de voorbereiding/winterstop goed prepareert zodat ze niet uitgeblust aan de competitie beginnen.....
0 0
army
100% mee eens D,.......!!!
0 0
rss-dion
Net als dat gelul ajax is kampioen geworden onder frank doordat de rest zo slecht was, nu word psv kampioen omdat wij zo slecht zijn toch.
0 0
Grolse wind
Begin van dit seizoen was al duidelijk dat deze selectie ervaring nodig heeft.
Maar er worden alleen maar 2 e rangs voetballers gehaald en jeugd. En dan ook nog voor een vijfde keer kampioen willen worden na 4 seizoenen met hangen wurgen? Wordt eens wakker Ajax bestuur, waarom Mark O belonen met een bonus terwijl het voetbal niet om aan te zien is. Verschrikkelijk, het is een belediging aan het trouwe publiek. Volgend seizoen zullen ze het merken. Minder seizoens kaarten en het stadion half gevuld. Men laat zich niet meer bestelen van een dure jaarplaats voor pupillen voetbal.
0 0
emieltjuhh
Netto zit gewoon op het geld, frank wilt heus wel geld uitgeven. Die twee hebben vast heete discussies gehad over spelers. Het ligt allemaal aan netto met ze gierigheid.. Liever netto opstappen dan frank.. ik ben er echt klaar mee met die middelmaat die netto haalt. Geen 1 speler is geslaagd na netto's aankoop beleid, ja schone was transfervrij. Wat mijn wel opvalt is dat frank graag 'ja' knikkers wilt hebben dan eigenwijzen jongens. Sneijder en raf,sjonnie waren spelers met een eigenmening, andersen heeft dit niet en er zijn er meer, veelste veel jonge spelers. Ajax mist klootzakken maar dan echt een stuk of 3 en kwaliteit spelers bijv propper of vejnovic.. Het doet me pijn hoe het nubgaat het spel en spelers sommige met een kut mentaliteit. Psv is al kampioen.. Jaa ik typ het uit frustratie. Waarom kan ajax nu niet goed scouten dan in de jaren 2002 tot 2009?
0 0
Jilt
Kloppend artikel .
0 0
Basvann
Ik denk dat van de Beek meer kan brengen als Bazoer, hoorde Ulderink gisteren zeggen dat Donny veel hooi op zijn vork nam en veel initiatief nam. Ik vind dat er bij het huidige Ajax te weinig spelers zijn die initiatief nemen of verantwoordelijkheid. Gisteren had je Serero en met een beetje een positieve blik had je ook nog van Rhijn en Boilesen.

Dit seizoen wordt volgens mij gezien als een investering in de toekomst, geef Donny maar minuten en durf maar op je bek te gaan door de frivole El Ghazi op te stellen, durf Nouri maar minuten te geven.

Ik wil spelers zien die initiatief durven te nemen en spelers zien die 110% geven omdat zij bevoorrecht zijn om in het Ajax Shirt te mogen spelen.

Gisteren heb ik Kishna 2 sprintjes zien trekken, Schöne geen enkel sprintje, dan steek je te weinig energie in een wedstrijd.

Ik pleit dan ook voor spelers die hun ziel en zaligheid in elk duel en elke sprint willen tonen.

El Ghazi heeft gewoon een veel betere mentaliteit dan Schöne en Kishna bij elkaar en Donny heeft een veel groter Ajax hart als Bazoer en Andersen bij elkaar.

Want had iedereen met de instelling van een Klaassen/Serero/El Ghazi of van de Beek gespeeld dan hadden wij die kut kakkerlakken overrompelt!
0 0
A Cohen
FdB had het over het looptempo van z'n schoonmoeder, dat zegt genoeg.
Over Bazoer kan je zeker nog niet oordelen, die jongen deed met veel inzet z'n stinkende best en...maakte hij veel fouten nee ik dacht het niet.
Hij had er een 1/2 jaar voor over om niet te voetballen en toch naar Ajax te komen vanuit die zgn lichtstad.
Dus daar over ben ik het met jou oneens.

Nouri is nog jong en een schijnbaar groot talent.
In Ajax-1, eerst zien en dan geloven.

Kishna had eea beloofd voorafgaand aan de klassieker.
Weinig van gezien, muv één moment, redding Judas Vermeer.
Hij liet die kakkerlak Nelom maar vrijlopen en opbouwen.

Jammer dat El Ghazi niet kon worden gebracht.

FdB had m.i. wel met Schöne op middenveld moeten beginnen en El Ghazi op rechts en Kishna op li. buiten.

Dan maar de dood of de gladiolen (waar hoor ik dat meer)
Dan had je die offensieve Nelom ook aan banden gelegd, dus een mannetje minder op dat kakkerlakken middenveld.
Daar ging het steeds mis.

Gewoon met lef en gogme zo'n wedstrijd beginnen, er moest gewonnen worden om uitzicht te houden op die 5 op een rij.
0 0
Van Reenen
Je kon ook zien aan het traag naar voren lopen van Van der Hoorn met de bal aan de voet dat hij niet gecoachd werd. De bal werd hem buiten de zestien bijna ontfutseld door een agressief spelend 010. Ook kan Sinkgraven er wel bij op de plaats van Andersen. Was gisteren ook niets! En een knappe LCV zou ook niet misstaan.
0 0
klopper
Lachwekkend 'artikel' weer dit. Klassiek gevalletje lucht verplaatsen. Wat als Suarez nog bij Ajax had gespeeld? Dan had Milik waarschijnlijk niet gespeeld...Mocht Vertonghen nog bij Ajax spelen, dan had hij wellicht op de plek van Moisander gestaan. Misschien was Moisander naar links verhuist of misschien had Maxwell daar gestaan, als hij nog bij Ajax had gespeeld. Die is veel dynamischer en opbouwend vel sterker dan de Fin. En talenten zijn leuk, maar Zivkovic en Cerny worden die beter dan Suarez? Misschien Cerny, heel misschien. Wat een prutsstuk is dit.
0 0
Van Reenen
Je moet dit artikel in het daglicht bekijken dat deze krant geen connecties meer heeft binnen Ajax. En de krant moet wel verkocht worden, dus......O.H. verhaal erin en men praat er weer over. Inhoudelijk zegt dit verhaal niets, want heeft er vorig jaar ook al in gestaan. Allemaal lulkoek.
0 0
A Cohen
Goede en juiste analyse van het Parool.
Spijker op z'n kop.
Onjuist dat Veltman misschien, misschien beter kan worden dan Alderweireld, dat is Utopie.
Veltman zit zoals ik het zie wel nagenoeg aan z'n plafond net als "killer" Mike.
Bazoer heeft talent en kan nog volop groeien, die heeft zeker potentie. Maar meer als gisteren mag en kon niet van hem worden verwacht. Een dikke voldoende krijgt hij van mij.

Het beleid van Marc N wordt hier tegen de lamp gehouden.
Steeds maar je sterkhouders verkopen en FdB moet het maar verder regelen.
Het houdt een keertje op, de rek is er op een gegeven moment echt uit.

De rek is er vanaf dit seizoen ook echt uit. Dit is wat het is Marc.
FdB doet zijn stinkende best maar meer zit er echt niet in.

Hou je hand maar op de knip, weiger maar te investeren in echte versterking ipv het halen van grijze muizen.
Dan kan je rekenen op:
Geen 5 op een rij.
Geen CL
Geen startpremie CL
Concurrentie komt financieel en sportief weer dichterbij.
Geen nekslag voor pisvee.

Ga zo door en U zult in het stof bijten.

De toekomst ziet er echt hoopvol uit met veel perspectief op talent.
Maar de toekomst heeft ook uitgewezen dat niet ieder talent de druk bij Ajax-1 kan weerstaan.

Behaalde resultaten in het verleden, geven geen garanties voor de toekomst.

Code ROOD, is mijn visie en die lijkt op de visie van het Parool.
0 0
afca patrick
Er is op dit moment inderdaad veel te weinig onderlinge concurrentie. Alleen Kishna en wellicht Milik moeten vrezen voor hun positie als ze iets minder presteren. Dat is gewoon te weinig. Ik ben van mening dat men door concurrentie beter gaat presteren en dat er dus altijd een brede selectie hoort te zijn.
Daarom ben ik een voorstander van Sinkgraven halen. Daarmee los je natuurlijk niet alle problemen op. Maar Klaassen en vooral Andersen worden wel gedwongen om te presteren. Want anders staat hun concurrent al te trappelen.
0 0
Lewis Hamilton
Jeugd in de weg, het zal wel, je hebt een mix nodig, je kan niet alles met jeugd. Daar moeten sommige hier nou eens mee kappen en de ogen openen.
0 0
Intec
Niks staat de jeugd in de weg als daardoor de kwaliteit stijgt want dan is de jeugd gewoon niet goed genoeg. Dat probleem hebben we nu geen kwaliteit dus zou je van buitenaf moeten halen. Maar niet in de eredivisie want dan kun je beter de jeugd voorrang geven omdat het verschil nihil is met de speler uit de eredivisie dus stijg je ook niet in kwaliteit maar wordt het minder.
0 0
Lewis Hamilton
Kwam pas een Klassieker tegen met Luis Suarez en Siem de Jong in topvorm, niet eens heel lang geleden,maar wat was dat smullen zeg. Speelden samen heel Feyenoord ondersteboven. Niks meer van over.
0 0
A Cohen
Was voor de beker, kakkerlak was blij dat de 90 min. er op zaten.
Moest toen 2 x gespeeld worden, ze wilden per sé 2x een pak slaag krijgen.
En men vraagt en wij draaien.
Maar dat was toen....niet zo lang geleden hoor.
0 0
jarenfan
dit jaar harde werkelijkheid, onvoldoende kwaliteit,
en daar kan frank ook weinig aan doen.
niet goed in gekocht.
0 0
Bjarkos
Frank kan toch wel een hoop aan de spelopvatting doen hoor! Druk naar voren, diepgang, tempo, kracht, fitheid en positiespel ontbreken allemaal. Ik ben het met je eens dat er te weinig kwaliteit is (Bazoer en Andersen is gewoon een jong Ajax middenveld), maar als ik een kwartier later even naar Groningen - Utrecht zit te kijken zie ik een veel hoger tempo. Dat is toch ongelofelijk..?
0 0
nightgoat
FdB had daar alles aan kunnen kunnen doen maar dat deed 'ie lekker niet.
Het is werkelijk onbegrijpelijk dat FdB en Co deze ellende niet hebben willen zien aankomen, en dat geldt niet alleen voor dit jaar.
0 0
jarenfan
frank is mede verantwoordelijk,marc en edwin ook
0 0
nightgoat
Dat zeg ik.

0 0
omisom
natuurlijk is Frank daar medeschuldig aan maakt ook deel uit van het TH en zal best aangeven welke speler hij wil of denk je nu echt dat alleen Marc Netto daarover beslist?
0 0
boye04
Nee blijkbaar waren ze het er allemaal in het TH over eens dat Zimling, een bankzitter bij een middenmoter uit de Bundesliga, een toegevoegde waarde is. Het enige dat hij toevoegt is de gemiddelde leeftijd wat omhoog trekken. Niet elke oud voetballer is een genie en weet precies waar hij het over heeft. Anders zou de scouting wel uitpuilen van de oud spelers en worden er bijna alleen maar goede spelers aangetrokken. Neem Marco van Basten als voorbeeld. Misschien wel de allerbeste spits aller tijden. Niet geschikt als trainer. Dat Jonk, Overmars, Van der Sar, De Boer en Bergkamp de club runnen wil nog niet zeggen dat ze het ook goed doen.
0 0
ajax4ever01
Wellicht worden Marc en co. na komend weekend wakker en gaan ze beseffen dat het anders echt over en sluiten is wat betreft dit seizoen.
0 0
ajaxmening
Let wel we praten over het zelfde team, wat absoluut kampioen zou gaan worden toen nog met Blind, voor de winterstop zelfs door van Marwijk nog als titel kandidaat evenals Gullit, wat prima speelde in de CL, zoveel wedstrijden niet goed speelde maar op rij weet ik veel hoeveel wedstrijden ongeslagen is, gisteren het zeer jonge team teveel spanning had, plus dat de staf de verkeerde keuze's maakten en hiervoor op het laatst de rekening verkreeg, zonder Klaassen en Fischer die straks erbij komen, Veltman die een veel betere timing heeft dan van der Hoorn , Riedewald direct voor die Deen , en dan nog kampioen worden met het jongste team ooit, immers PSV wint 5x met vreselijk veel mazzel dat houd een keer op, Feyenoord dat zo goed is volgens iedereen op televisie die nu willen scoren staan 9 punten achter, niet verliezen tegen Vitesse is voldoende dan start de opmars met een fit jong gretig team wat bloed gaat ruiken, zo even een iets andere belichting zo maar om te laten zien hoe snel en alles kan veranderen ik bedoel maar Vitesse verliest met 4-1 WTF killen die gasten .
0 0
Intec
Sorry maat wordt wakker gaat niet gebeuren. Dit team is het gewoon niet. En Frank lijkt het niet meerte kunnen motiveren.
0 0
3*stars*3
Ok het gaan duimpjes naar beneden regenen, so be it -_-.

Voor beide partijen zou het beter zijn als Frank naar een mooi buitenlands club kan gaan na dit seizoen.
Misschien naar (schoonzoon Siem) Newcastle maar ik denk dat Frank met zijn behoudende stijl prima past in Italië.
Misschien kan hij Milan helpen opbouwen.

Afijn, waarom ik vind dat Frank en Ajax beter hun wegen kunnen scheiden is omdat het onder Frank niet meer beter gaat worden en spelers blokkeren/angstig zijn om te falen.
Er is totaal geen andere plan als het ff tegenzit.

Als teams zich ingraven laat Ajax balletje rond gaan en blijft het zoeken naar een gaatje maar als teams agressief/durven te voetballen (PEC, Vites, RBS, Groningen, Excelsior, Utrecht en gister fey) weten we het niet meer.
Vraag niet hoe we hebben gewonnen van Vites aan begin van seizoen en punten hebben gepakt tegen Excelsior, Groningen, Utrecht en fey maar het was meer geluk als spelen met een idee.
Als ik zie hoe H'veen domineerde tegen Vites en dat Az, Twente en fey wel weten te pakken van PEC en wij al 4 duels niet kunnen winnen van de Zwollenaren....

Ik hoor iedereen ook roepen dat het wachten is op debuut van de A1 toppers maar ik zie al voor me hoe ook al het spelplezier uit al die jochies eruit word gestompt en dat het simpele voetballertjes moeten worden want balverlies is dodelijk (daarom gister Zimling erin ipv Schöne doorschuiven naar mid en El Ghazi erin).
Dat rare gedoe dat Siggy etalage moet staan om wat te cashen gaat ook ten koste van het spel...

Fantastisch 4 titels maar het spel is niet om aan te gluren dit seizoen en dat terwijl Marc hardop riep dat dit beste selectie is.
Liefde maakt blind en succes zo te zien ook -_-
0 0
Amsteraaij
Ben het deels met je eens, maar je vergeet dat Frank ook wel de man is die ditzelfde Ajax twee x prima heeft laten spelen tegen PSG. En tegen Barca deden we gewoon ook goed mee. Zij pakten toen de punten. Maar thuis tegen Barca speelden we ze op sommige momenten helemaal gek. Ik dacht echt dat er een herhaling van vorig jaar aan zat te komen. Vorig jaar in de CL natuurlijk ook niet onverdienstelijk gespeeld.

Wat ik wel echt mis is een plan B. Daarin heb je helemaal gelijk. Dat vasthouden aan 4-3-3 met de punt naar achter is ook wel jammer. Zou ze echt graag weer met een 10 zien spelen (Klaassen). Davy heeft daar jaren in de jeugd gruwelijk gespeeld.

Gister misten we Klaasen niet normaal. Dat is met Serero de enige met wat gif. Ja en Cillessen maar daar heb je niet zo veel aan.

Er moeten gewoon wat ervaren gasten bij, probleem ligt bij Marc, niet bij Frank. Die dolgraag vdV zag komen bijvoorbeeld. Stond wel prima artikel in de VI. "Een zak geld kan wel scoren". Is wel de moeite om eens te lezen. Overmars zou daar eens een kwartiertje voor moeten uit trekken..
0 0
mickey2602
De vraag is en blijft hier al jaren,waarom kan het team niet de instelling en mentaliteit die ze in Europees verband laten zien ook in de eredivisie laten zien?
Als ze dat doen staan we met de winterstop al ruim voor maar je ziet het iedere keer weer,na een CL duel waarin we de pannen van het dak spelen wordt het weekend erna verloren van een middenmotor.
Ze kunnen het dus wel maar ze laten het niet iedere wedstrijd zien en men zal nu wel zeggen,dat is de wisselvalligheid van de jeugd.
Nee,dat is het niet want er lopen ook meer ervaren spelers bij.
Het is de trainer die ze die instelling en mentaliteit moet geven en dat doet Frank niet.
Precies wat 3 stars 3 al vermeldde,welk team er ook komt,we hebben er geen antwoord op.
Ja,het enige antwoord wat je dan hoort is dat we een offday hadden...Nou,die hebben we dan wel heel erg vaak gehad.
0 0
TOOL
Is het niet simpelweg een gebrek aan kwaliteit??

Trainers ontslaan is zelden een oplossing. Als de trainer echt crap is dan geloof ik er wel in maar in het geval Frank zou ik het een hele domme keuze vinden. Van mij mag Frank de eerste 10 jaar blijven zitten.
0 0
3*stars*3
Mij gaat er vooral om dat er word gespeeld om niet te verliezen bij ons en daarom maakte ik in mijn andere reactie vergelijking met Bert V Marwijks 2010 selectie (was meer reactievoetbal maar toch ook op resultaat gericht).

Zegt genoeg dat er niet word gekeken naar acties, assists of goals die Kishna en El Ghazi kunnen brengen maar eerst word gewezen naar hun tekortkomingen bij verdedigen?
Zegt toch genoeg dat Siggy lange tijd voorkeur kreeg boven Milik omdat hij goed meeverdedigd?
0 0
rss-dion
Heb frank nooit horen zeggen dat siggy de voorkeur kreeg omdat die goed mee verdedigt! Je moet Zelf wat bedenken om frank weer zwart te maken. Zonder frank stond je nu 8e ofzo met deze kwaliteit. Kishna, milik, ghazie, bazoer, hoorn, boilesen, andersen. Allemaal amper eredivisie ervaring
0 0
3*stars*3
Hiero pak em uit...

http://www.ajaxshowtime.com/bijzaken-en-geruchten/82134/-meeverdedigen-sigthorsson-is-heel-belangrijk-.html

Dat zijn niet mijn woorden Dion maar Frankie -_-

Ik zeg toch niet dat Frank moet oprotten maar; ''voor beide partijen zou het beter zijn als Frank naar een mooi buitenlands club kan gaan na dit seizoen''.
Ik geef mijn mening, punt!

Volgens jou zou Ajax zonder Frank nu ook 8e staan ok maar denk je dat de overwinning en punt tegen Groningen en fey aan Frank lag?!
Hahah schei uit, was gewoon overdosis geluk!!
0 0
rss-dion
Heb het stuk gelezen. Er stond dat die te vreden was met het mee verdedigen, maar niet dat het de reden is dat die hem toen liet staan. Hij had die wedstrijd daarvoor een hattrick gescoord. Ik denk niet dat het voor beide partijen beter is dat frank weggaat. Ik vind het nog een wonder dat de beste man 2e staat met maar 6 punten achterstand. 1e half uur tegen groningen was weer het ajax van frank nu hopen dat het straks weer 90

Min lukt. Ja mijn mening is dat door frank we 2e staan. Maar jij mag een anderen mening hebben. Verder heb ik veel boeken gelezen over cruijff. Stam regel van cruijff. Je verdediger is je 1e aanvaller je spits is je 1e verdediger! Frank is cruijff met een vleugje van gaal, wat willen we nog meer
0 0
3*stars*3
Haha je blijft maar volharden in jou denkwijze dat Frank Siggy niet voorkeur gaf aan Siggy omdat die beter meeverdedigd.
Wat je wilt gozer...

Leuk dat je aanvaller de 1e verdediger is maar wat heb je daar aan als die zelfde spits; geen bal kan controleren, niet kan kaatsen, geen eigen kans kan creëren en ook niet genoeg scoort.
Ik kan mij geen assists van Siggy 1, 2, 3 herinneren...
Siggy staat ook nog steeds droog in EU duels voor Ajax...

Nee, gegokt en verloren met Siggy maar Marc en Frank willen wat terug verdienen en dat betekend dat Zivko nog een half jaar moet Juppen...
0 0
rss-dion
Ja en jij gaat zelf woorden in de mond van de trainer leggen om daarna er commentaar op te leveren. Je leest een stuk verdraaid wat worden en gaat weer frank zwart maken! Het slaat allemaal nergens op.
0 0
3*stars*3
Wat nou Frank zwart maken man!?
Doe ff die ''Frank de Boer 4 op rij!'' shirt uit en wees gewoon realistisch, joh'....

Ik kom gewoon met feiten en jij kan me daarop geen antwoord geven en komt dan met bullshit dat ik dingen verdraai, WTF!?

-Frank gaf meermaals duidelijk aan dat Siggy het meeverdedigen beter beheerst (als Milik ) wat is daar nou zo verdraaid aan!?
-Als Milik op de bank zit terwijl zijn moyenne hoger ligt als Siggy waar ligt dat dan aan!?

Geef ook eens antwoorden op mijn andere punten waarom Siggy dan basis moest blijven staan; Scoorde hij meer, is hij balvaster, goed in kaats, kan hij zelf wat creëeren, functioneert het team beter met hem, geeft hij assists etc!?

Siem, Hoesen, Schöne, Eriksen, Milik, wisten allemaal als (valse) spits te scoren in de CL maar waarom kon nr1 spits Siggy niet eens scoren in EL duels????? FACTS!!!

Jij bent zo'n type die niet met antwoorden kan komen tijdens een discussie en dan maar gaat roepen dat je veel boeken van JC heb gelezen, dat ik Frank zwart maak en weet ik veel wat nog meer -_-

Schei uit, ik vind sommige keuzes en het resultaat daarvan vaak te triest en nee dan heb ik het niet over uitslag maar ook prestatie van het team en dat heeft geen mallemoer met zwart maken te maken man!!
0 0
rss-dion
Gaf dat boek van cruiff, om juist aan te geven dat de nummer 9 bij ajax ook heel belangrijk is bij balverlies! Maar dat snap jij niet denk

Ik. Jij kijkt alleen maar wanneer ajax de bal heeft. Terwijl de omschakeling ( snel bal veroveren) juist belangrijk is om een tegenstander stuk te spelen. Dat ging ook fout tegen feyenoord, andersen, kishna, boilesen en ook jou milik schakelde amper om, wat je dan krijgt is dat je meer achter de bal aanrent dan hem hebt. Logisch, het gevolg daarvan is dat je moe word omdat je tegenstander jou loopmeter bepaald. Dus nogmaals bij ajax en ook barca trouwens is de 9 de eerste verdediger en de 4 je 1e aanvaller. Barca beheerste dat in perfectie onder pep!
0 0
boye04
Frank wil het liefst Van der Hoorn in de spits. Verdedigt goed mee in de spits. Regelmatig stelt hij hem daar ook op. Haha wat een onzin dat een spits goed moet kunnen meeverdedigen. Overigens speelt Messi al jaren in de spits bij Barcelona en als er nou één is die niet veel loopt is het Messi wel.
0 0
3*stars*3
''jou Milik schakelde amper om'', kinderachtig...Mja...

Leuk dat meeverdedigen maar Ajax onder Frank gaat gewoon NIET uit van eigen kracht!
Anders staat er geen middenvelder op de rechterflank omdat we dan bij balverlies 4-4-2 staan.

Ik heb Barca ontelbare keren zien spelen maar Barca's laatste mannen staan natuurlijk rond middenlijn en Moisander en V.d Hoorn/Veltman durven dat niet (ja tegen Dordt en RKC).

Jij blijft ook maar roepen dat we door Frank zo hoog staan maar zoals ik eerder aangaf, ligt dat aan geluk...Erger nog, jij bent zo 1 die tevreden is met resultaat en waar we nu staan maar ik (en met mij vele Ajacieden), betalen voor kaarten omdat we entertaint willen worden en niet door Groningen, Fey, Vites of PEC, die ons in Amsterdam ondersteboven ballen!

Frank is een resultaat trainer en wilt liever niet verliezen als winnen en daarom denk ik dat hij prima past bij een italiaanse club.
0 0
rss-dion
Dan winnen! Haha. Je komt met facts? Je komt gewoon met je mening. de snelle opmerking , leuk dat mee verdedigen bewijst maar weer dat je er weinig van begrijpt. Ja frank is een coach met een strenge organisatie. Geen potjes 3-3 twente thuis maar wat zijn we verwend met mooie aanvallen.ik vind dat je weinig van het voetbal begrijpt, en dat we 2e staan vanwege geluk niet een fact is maar een mening.
0 0
rss-dion
Je moet vaker het woord (dan) gebruiken. Ipv als ;)! Uuuh ja ik heb maar 1 logisch antwoord. Milik speelt nu toch?
0 0
3*stars*3
Hahahahaha dus dit zijn jou punten? Wow...Lachwekkend dit.
Ik kom met facts en enige wat jij mij kan antwoorden is dat ik vaker het woord dan moet gebruiken ipv als...........En je logisch antwoord zegt ook weer genoeg, dat je niks heb in te brengen maar vooral doorkrijsen dat ik Frank zwart maak omdat ik mijn mening geef -_-
0 0
rss-dion
Hahah oke je hebt gelijk frank is een kut trainer en alles wat die won is op basis van geluk. Snel ontslaan en weer jol, ten cate, blind, of koster aanstellen dat waren nog is tijden. Man man wat een stom gelul allemaal. Feyenoord verkoopt in de zomer immers clasie en boeties . Psv depay, narsing, wijnaldum, en willems. En volgend jaar zijn we weer lachend kampioen. En dan moet je OOK deze mening vast houden. Kishna, ghazi. andersen bazoer milik, t komt net kijken allemaal
0 0
kjkepel
hmm dus de concurrentie moet eerst een uitverkoop houden voordat wij weer kampioen kunnen worden. WZAWZDB???
0 0
rss-dion
Als je blind en de jong kwijtraakt. Boilesen en fisher kwijt raakt door blessures. Kishna, milik, ghazi, hoorn, bazoer, andersen, riedewald door laat stromen met 0,0 eredivisie ervaring is het geen schande dat je 1 jaar nodig hebt om er weer bovenop te komen. Gelukkig is het niet zo negatief als jij wilt!
0 0
gras
Precies. Gewoon wachten tot de rest zijn beste spelers verkoopt. Daar moet Ajax het nou van hebben. Niet van het winnen van die ploegen.

Hoor jezelf nou praten man.

Parool en zeker Trouw zijn zoveel betere kranten dan die baggerkracht van een Telegraaf.
0 0
3*stars*3
Hahaha domme uitspraken van die rss-dion, hij weet niet waar die het over heeft.
Hij wilt niet toegeven dat hij fout zit en wilt dat goed praten met domme en rare reacties.
kampioen worden in eredivisie omdat fey en P$V zwakker zijn geworden, wat een krachtmeting...
0 0
rss-dion
En wij beter door de ontwikkeling van de talenten die nu pas komen kijken!
0 0
3*stars*3
Btw aub kappen met gelul over dat ik een Frank hater ben!

Hij doet tuurlijk dingen goed maar net als een jonge speler moet ook een jonge trainer ontwikkelen en hij maakt zijn fouten en gaat meer maken.

Mijn punt van kritiek os altijd geweest zijn voorkeurs behandeling voor sommige spelers en koppig vasthouden aan tactische keuzes, Thats it...Koeman begon ook top en sindsdien zijn we in CL niet zo ver gekomen als onder Koeman maar hij ging daarna in mindere fase met ontslagen en maakte daarna ook veel fouten voordat hij bij fey terug kwam en doet het nu uitstekend in Engeland.Ontwikkelen geldt ook voor trainers.
0 0
Nr14
Ben het wel met je eens. Ik moet zeggen dat ik de afgelopen jaren weinig heb genoten van het spel. Teveel balletje breed, weinig onverwachtse dingen. Het lijkt net of iedereen in een keurslijf loopt en dat komt in mijn ogen door de tactische keuzes van de Boer. Laat een Kishna en El Ghazi eers maar lekker voetballen voordat je ze gaat wijzen op hun verdedigende taken.
0 0
3*stars*3
Volgend jaar lachend kampioen...Jij denkt en kijkt alleen naar resultaat en das jou probleem.
Het spel was vorig jaar al vaak kut en een weerspiegeling van het kutseizoen waren de verloren bekerfinale en vooral ''de kampioenswedstrijd'' in Almelo.

Ik heb het over ontwikkeling van spelers en variatie in team/speelstijl en ook daar ontwikkeling van.

Jij bent tevreden met weer een titel erbij en that's it en daarom ben jij een grote fan van Frank maar meeste Ajcieden kunnen leven met een seizoen zonder titel hoor maar we moeten wel gevoel hebben dat de beste tactiek, speler worden gekozen en dat Ajax attractief durft te spelen en dat zien we vooral sinds vorig seizoen te weinig.

Dat gelul van jou over aanstellen van Jol, Blind, Koster etc, is ook weer een bullshit.

Onder Ten Cate hebbe we trouwens aardig wat leuke potjes gezien maar kwamen we 1 goal tekort op het eind.
Hoogtepunt was die 1-5 in Eindhoven, MET attractief en dominant voetbal ;-)
0 0
boye04
Nee hij bedoelt dat elke nederlaag niet aan Frank ligt maar elke overwinning wel. Ik zou het zelf ook niet erg vinden als Frank na dit seizoen vertrekt. Een nieuwe trainer met een ander idee over voetbal zou denk ik goed zijn.
0 0
3*stars*3
JUIST!!!
0 0
rss-dion
Hahaha juist
0 0
rss-dion
Ga jij nou invullen wat ik vind? Kan ik zelf wel hoor. Beargumenteer is zelf jou mening waarom het beter is dat frank gaat? Wat gaat er beter dan volgend seizoen leg uit?
0 0
boye04
Ja en wiens schuld is dat? Overmars en Co. Die moeten gewoon spelers halen die het niveau omhoog halen. Het is klinklare onzin dat ze roepen dat ze die niet kunnen halen. Waarom kan PSV dan wel een Guardado halen. Die spelers kan je echt wel vinden. Goed scouten heet dat. Iets dat Basel en RBS ook al jaren doen en daarmee zelfs succes hebben in Europa. Ajax heeft 1 zeer goede scout en die richt zich voornamelijk op de jeugd in Scandinavië. De rest kijkt elk weekend naar Fox Sports en beveelt de middelmaat van de middelmaat aan. Nee De Boer is zo goed dat hij een soort van 433 speelt waarbij de spits nooit een voorzet krijgt. Misschien zouden we zonder De Boer ook wel 4x kampioen zijn geworden en zelfs met beter voetbal. Als, als, als. Daar heb je niks aan.
0 0
Matts
Geen duimpje naar beneden joh. Ik hoop zelf dat Frank blijft, maar je onderbouwt het tenminste goed en roept niet zomaar lomp "Frank oprotten!" of iets in die trend. Zo hoort het :)
0 0
3*stars*3
En mooi dat jij ook normaal reageert en dat terwijl jij Frank graag ziet blijven, top!
Kan mij zo ergeren aan mensen die maar bleven/blijven roepen; 'ja maar Siem maakte ons kampioen' en 'ja maar Frank heeft ons 4x kampioen gemaakt'.

Tuurlijk is dat zo maar als je zo blijft beredeneren, gaat die bril nooit af.

NL werd bijna WK in 2010 maar het spel zag er niet uit en toen stond Bert v. Marwijk aan roer en bij hem gaat het alleen om resultaat.
Niemand weet nog hoe fey die UEFA cup won, enige dat we nog weten is dat Kalou, Bosvelt, Tomasson en Pi-air maar bleven zoeken naar vrije trappen, zodat Pi-air ze erin zou knallen maar verder zat er geen idee achter het fey van Bert.

Wij Ajacieden kijken niet alleen naar resultaat maar houden van voetballers met actie, bluf en flair en momenteel ontbreekt dat of worden zulke spelers op de bank ehouden.
0 0
gvvsvw
juist een van de weinige die het goed ziet ben het helemaal met je eens !!
0 0
Stuyvesant
Misschien een heel raar idee, maar wat denken jullie van Hedwiges Maduro? Is bekend met het spelletje en heeft al aangegeven eventueel open te staan voor een terugkeer.
0 0
pajax
idd, minder dan zimling kan bijna niet
0 0
gvvsvw
maduro heitinga Emanuelson van der vaart zijn allemaal jongens als je wat meer salaris. durf te bieden zo na Ajax komen . Het zijn misschien geen wereldtoppers maar voor eredivisie niveau veel beter dan wat we nu hebben en een hoop ervaring . maar jah we willen alleen maar geld opbouwen en er niks mee doen dus er zal wel niks bij komen
0 0
SNTR
Ja man. Je kan zeggen wat je wilt over dit Ajax, maar als je mij gaat vertellen dat Serero niet op 6 hoort, dan zet je jezelf echt voor lul. Man zelfs vrienden van me die een hekel aan Ajax hebben zijn onder de indruk van die gozer. Zonder die man stortte we in als een kaarthuis joh. Die man ja. Hij is 1.50, maar gaat de duels aan als een vent van 2 meter. Dat moeten we meer hebben. Spelers als Andersen zijn gewoon bang dat hun haar in de war gaat als ze het duel ingaan. Serero heerlijke speler. Zonder hem hadden we de afgelopen twee wedstrijden met 0 punten gestaan.
0 0
tyzinho
Het gaat niet om het punt of Serero wel of niet thuis hoort op 6, het gaat erom dat hij daar is komen te staan omdat de beoogde spelers die gehaald zijn voor die positie niet voldoen.

Denk aan een Viergever en Zimling. Dit betekend dat de scouting,alweer, heeft gefaald. Tuurlijk is Serero een geweldenaar op 6 maar als er een speler werd gehaald die wel goed zou presteren op die positie zou Serero nog steeds een aanvallende middenvelder zijn in dit elftal en zou Andersen op de bank zitten en zou Andersen dus de vervanger van Klaassen zijn en geen Bazoer.

Door een slecht inkoop beleid is onze selectie niet zo breed als gewenst en krijg je dus een 2e helft met Zimling, Sigi, Viergever en Moisander die gewoon weg mocht 2 maanden geleden.
0 0
Mokum_32
Talent is leuk als aanvulling niet als opvulling
0 0
gwn_rj
Dit jaar moeten we vrees ik als tussenjaar zien. Als je nu een speler voor 3a 4 jaar vast legt staat die de jeugd in de weg. Met name op het middenveld. Een ervaren Verdediger kan je denk ik wel heel goed gebruiken...
0 0
han23
houd toch eens op met de jeugd in de weg. jeugd moet je rustig kunnen brengen eerst af en toe invallen, dan zo nu en dan basis beginnen. door het gebrek aan kwaliteit moet bij ons de jeugd er meteen staan en geloof me, het is echt niet zo dat ze zich dan zoveel sneller goed ontwikkelen. ze worden bij ons voor de leeuwen gegooid en er is geen ervaren kracht, met kwaliteit die de jonkies kunnen helpen en het neer kunnen zetten.

we kunnen lachen wat we willen, maar zo n middenveld met clasie en el hamadi kunnen wij alleen maar van dromen op dit moment. el hamadi heeft geproefd aan de PL, dat is echt een goede ervaring. clasie is gewoon een klasbak, hoe moeilijk ik het ook mn strot uit krijg.

aan dersen kan je wel zien dat hij kan voetballen,maar soms is dat niet genoeg. je moet ook duels in durven gaan en een beetje de beuk er in durven gooien. daarom heb ik genoten van onze kleine man op 6. al weken eigenlkijk is hij de beste man en gaat hij met 200% de duels in om de bal te veroveren. natuurlijk misten we davy, maar het is toch erg als we daar al afhankelijk van moeten ziijn!!!
0 0
boye04
Hoe verklaar je de vorige 3,5 jaar dan? Was dat ook een tussenjaar? Toen werd er net zo slecht gevoetbald als nu. En jij vind het blijkbaar normaal dat wanneer er nu een basiskracht uitvalt met een blessure er een jeugdspeler in komt die 1x is ingevallen tot nu toe? We hebben een zeer matige dunne selectie. Maar goed, ik hoop ook niet dat Ajax een nieuwe speler haalt want blijkbaar wordt Zimling al als versterking/goed genoeg gezien. Wil niet weten waar ze nu mee aankomen. Een tribuneklant van een degradatiekandidaat?
0 0
rss-dion
8 geboden op ginkel, 9 op tadic. Ze komen niet

Meet, wie hadden ze dan moeten halen. Urby, nigel, wesley, raf gaan allemaal nog cashen!
0 0
boye04
Komen ze weer met spelers uit de eredivisie. Ajax moet gewoon goed scouten in het buitenland. Ajax had ook een tadic kunnen scouten voordat hij naar groningen ging. Het is ook niet zo raar dat die spelers niet komen aangezien Vitesse zo goed als van Chelsea is en zij Van Ginkel gewoon wilde hebben en Tadic komt niet omdat Groningen daar veel meer voor kon vangen. Alles draait om scouting. Verder heb je kritiek op het beleid toen Jol trainer was (deel terecht) maar Lodeiro is wel 2 klassen beter dan Zimling. Een international van Uruguay halen of een bankzitter van een middenmoter uit Duitsland...
0 0
Lazell
Ben bang dat je gelijk hebt.

Serero doet het alleraardigst, maar tegen een sterk middenveld (lees: hard werkend) van Feyenoord wordt je gewoon overlopen. Andersen en Serero hebben niets bij te zetten. Wanneer het voetballend niet kan, ben je de sjaak. Het middenveld dat opgesteld stond tegen Feyenoord is OP DIT MOMENT(niet in potentie) totaal Ajax onwaardig. Voorheen was het middenveld juist ons wapen met spelers als Blind en Eriksen.

Wellicht dat het volgend jaar al een stuk beter gaat en hopen dat er in de toekomst wél adequaat wordt gereageerd op een vertrek van sterkhouders.
0 0
ajaxminimax
Serero was ook gisteren de beste. Wat een heerlijke speler is dat geworden
0 0
Intec
Dit jaar ? Er komen nog een aantal jaar aan wat we moeten zien als tussenjaar. De jonge spelers kunnen het niet trekken duidelijk zichtbaar het is gewoon niet goed genoeg. Zodra ze eigenwijs blijven en niet rond kijken en scouten naar spelers boven de 25 gaat het nog zeer lang duren.

Het verschil tussen de A1 & het 1ste is een gigantisch gat iedereen denkt hier dat de talenten jarenlang maar doorstromen maar ik kan iedereen de waas voor ogen weg halen. Als er weinig spelers het halen en top wordt mogen we van geluk spreken. We moeten is ophouden alles groter te praten dan dat het is. Realiteit is gevraagd in plaats van hopen.

Ik zie het absoluut niet gebeuren dat we snel weer subtop Europa worden.
Ze willen gewoon niet een goed uitgebalanceerde ploeg bij elkaar maken.
0 0
AfcAjax30
vermealen?
0 0
gwn_rj
Ik denk nier dat dat realistisch is.. Overigens vrij blessure gevoelig... Serero hoort WEL thuis op 6! Goeie balafpakker en draait zo gemakkelijk weg en gaat duels aan! Komt voor aanv mid, scorend vermogen en assists te kort..
0 0
Intec
Maar speelt geen bal naar voren het is allemaal breed of terug.

Het is al erg genoeg dat iedereen serero viert jongens eerlijk is dat Ajax waardig een makkelijke balafpakker die technisch goed in balbezit is maar voor de rest bijna alle facetten mist. Past toch niet bij een Ajax voetballer.
0 0
jollie18
Nog een 5 dagen om versterkingen te halen. Wacht maar tot dat Klaassen, Fischer en riedewald terug zijn dan komt het weer goed dan gaat Lucas eruit voor Fischer.
0 0
Ruff Rhythim
Ook vrijwel alles weer waar ja.
0 0
boye04
Nee, nee, dit is overduidelijk de beste selectie sinds jaren...
0 0