De Boer over Poulsen: 'Dat dóét iets'

KoenWeijland, 21-01-2015 om 14:44, 19707 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frank de Boer vindt het nog altijd zonde dat Christian Poulsen niet meer voor Ajax speelt. De routinier verdedigde het rood en wit van de Amsterdamse recordkampioen twee seizoenen met verve en werd vooral geroemd om zijn ervaring. De Deen besloot de club te verlaten, kwam daar nog op terug, maar toen was het kwaad reeds geschied. 

In de nieuwe Voetbal International gaat De Boer in op het belang van ervaren krachten binnen een ploeg. Met Niklas Moisander en Lasse Schöne beschikt de succescoach momenteel over slechts twee basisklanten met meer dan tien jaar betaald voetbal in de benen. Van hen eist hij naast een helpende hand ook dat ze de veldbezetting bewaken en het vuur moeten ontsteken wanneer daar om gevraagd wordt. 'Vanwege die eigenschappen was Poulsen zo'n fantastische versterking. Hij kon een wedstrijd lezen en voelde precies aan wanneer de ploeg een impuls nodig had.'

Als De Boer aan de vertrokken leider denkt, schiet hem één moment direct te binnen. 'Ik zal nooit die wedstrijd tegen PSV vergeten, waarin Poulsen in de beginfase eerst Toivonen en daarna Van Bommel aanpakte. Dat dóét iets met een ploeg.'

Zoals gezegd, Poulsen kreeg spijt van zijn besluit Ajax te verlaten. Toen hij dat meldde, had Ajax zijn landgenoot Niki Zimling echter al vastgelegd. De controleur was het resultaat van een lastige zoektocht naar een ervaren rot met kwaliteiten. 'Probeer ze maar eens te vinden. Dat is echt niet makkelijk', weet De Boer. 'Vorig jaar hebben we Rafael van der Vaart gepolst over een terugeer. Hij zou belangrijk kunnen zijn voor deze jonge selectie. Zoals Edgar Davids dat was na zijn terugkeer. Edgar was misschien niet in zijn beste vorm toen hij terugkwam, maar hij liet zich wél gelden als dat nodig was.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Speelt Poulsen een beetje bij Kopenhagen?
0 0
gras
Wordt nog steeds wel onderschat, dat sommige spelers een bepaalde impuls kunnen afgeven aan de rest. Dat is namelijk vakkundig de nek omgedraaid door Gijp, die dat geven van een signaal structureel belachelijk maakt. Begrijpelijk, want Gijp liep nooit voor zijn ploeg, jaagde nooit af, laat staan dat hij zich liet aansteken door een ander.

0 0
markroose
Waarom niet Rafi terug halen nu, volgens mij heeft ie er nu wel oren naar! Maakt ons echt beter, goede trap, inzicht, routine en scorend vermogen! Laat hem maar 70 minuten spelen, kun je daarna Andersen in brengen. Rendement ligt 10x hoger bij hem dan bij Lucas.
0 0
A Cohen
Als hij volgens FdB zoveel waarde heeft en ik begrijp wat hij bedoeld, hoeveel had dat dan extra moeten kosten hem een contract te geven voor één jaar met optie één jaar.
Volgens mij kost dat niet de startpremie van de CL.
Domme bezuiniging.
En de wintertransfer periode is nog open, ik zou zeggen.....haal m op, je weet wat hij kan en we moeten nog naar Eindhoven.
0 0
Afcabryan
Ik ook
0 0
steen
Johnny terughalen! Ik blijf het zeggen. Je hebt nog 10 dagen Frank.
0 0
Bensco
Gewoon terughalen bij de eerste de beste mogelijkheid, die zimling is het ook niet
0 0
AFCA1510
vooral hoe die Van Bommel gras liet vreten, waarna die naar zijn verbrijzelde schouder greep en zielig naar de scheids keek met z\'n 2 vingers in de lucht! genieten was dat... ff laten zien wie die echte routinier is! de lampies scheten in hun broek
0 0
Capi86
Eerst Toivonen en daarna van Bommel aanpakken binnen 15 minuten. Toen was de wedstrijd al gespeeld. Geniaal. Gewoon geniaal!
0 0