[Update] Ödegaard meldt zich af voor Ajax

JipVR, 20-01-2015 om 18:24, 18781 views, BILD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Spaanse media lijken al een tijdje te weten dat Martin Ödegaard voor een overstap naar Real Madrid kiest. Het Duitse medium BILD meldt nu dat de zestienjarige Noor een salaris van 2,2 miljoen euro (!) per jaar gaat opstrijken bij de Koninklijke.

Daarnaast zou de Spaanse grootmacht 3,5 miljoen euro aan transfergeld overmaken aan Stromsgodet IF, waar Ödegaard momenteel nog onder contract staat. Naast Real hadden Bayern München, Ajax, Liverpool, Manchester United, Manchester City en FC Barcelona concrete interesse in de talentvolle middenvelder.

Update 18.23 uur
Simon Zwartkruis van Voetbal International meldt dat Ödegaard zich heeft afgemeld bij Ajax, waar hij deze maand zou langskomen. Daarmee is het hoofdstuk Ödegaard afgesloten.

(Foto: Facebook)

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Johan Cruijff
Het is wel een beetje lullig van hem tegenover Ajax. Eerst als een hoer naar elke Europese club stage lopen en bij Ajax wilt hij niet eens stage lopen. Je moet blij zijn dat Ajax interesse heeft!
0 0
AFCA4L
Daar gaat hij nog wel achter komen. Uiteindelijk toch de centen.
0 0
FlyingDutchMan
Hoewel ik het jammer vind en vol ongeloof kijk naar jongens als Tofu-Mensah, Dilrosun en Peeters die zo'n stap maken, kan ik het van deze Noor wel begrijpen. Deze jongen en zijn familie zijn nu ineens dik financieel onafhankelijk, dat balt een stuk relaxer lijkt me. Los van of hij nu zijn carriere weg omlaag brengt, deze familie is binnen en waarschijnlijk redt hij het niet bij Real, aangezien Peeters daar al speelt.(geintje..) Kan hij op zijn 19e alsnog een mooie club uitzoeken waar hij wel gaat spelen, niveau Dortmund! Het ga je goed Odegaard!
0 0
afcA-0297
Als je gelooft in je eigen talent dan ga je niet voor die 3 jaar met miljoenen naar real maar ga je naar Ajax Amsterdam en laat je je opleiden tot een van de besten van de wereld. Odegaard ajoo
0 0
makaveli
Moet wel zeggen dat ik et raar vind dat hij overal een keer is wezen kijken en ajax hem op het laatst pas regelt voor een stage.

Tuurlijk roepen ze al een half jaar hij komt een x kijken maar meer vaart erachter had ook wel gemogen.

En wees eerlijk toen jullien16 waren wou je toen niet met de grootste voetballers spelen die er waren? En ajax betaald echt geen dikke salarissen voor een speler van 16 en dan is 2.2 mil per jaar een hoop geld
0 0
TheRiviera
Ajax stond al lang op de lijst het was helaas gewoon als laatste aan de beurt.Maar ik vind het een beetje schandalig dat hij al een besluit maakt voordat hij hierzo heeft kunnen meekijken en trainen.Dit jochie is natuurlijk helemaal leip gemaakt met een dikke salaris + een baan voor ze vader.Zo zie je maar dat ondanks dat enkele norse grootheden en experts Odegaard adviseerde om naar Ajax te gaan hij alsnog voor het grote geld kiest bij Real.Maar de kans dat nou daadwerkelijk aan de bak komt daarzo is natuurlijk heeeeel erg laag.De kans is groot dat hij een paar keer uitgeleend word en dan weer via de achterdeur vertrekt.
0 0
foensai
Een goede speler. Maakt zijn keuze. De juiste dat betwijfel ik ten zeerste. Komt niet meer. Over tot de orde van de dag. we hoeven hier dus geen worden meer aan vuil te maken, toch?
0 0
TikkieTerugJaap
Offtopic: Emanuelson naar Atalanta. Had ik toch graag zien komen.
0 0
Bensco
stomme carrière zet van hem, die komt echt nooit meer op zijn oude niveau
0 0
Chesterson93
Nouja, je kan het ook zo zien. Als hij daar niet aan de bak komt, is het (bijna) gedaan met hem. Hij heeft gewoon minuten nodig en bij Atalanta kan dat wel.
0 0
Bensco
het niveau van deze club zal zijn ontwikkeling niet goed. Ik vrees dat ajax zijn plafond was
0 0
Bensco
Lionel Messi heren! 16 jaar en 4 maanden oud, het kan dus wel degelijk.
0 0
Tian1Sky
Bij Barca ja. Real is een super koopclub.
0 0
Bensco
Wel de nr 1 ter wereld met de beste spelers ter wereld als hij met zijn potentie daar bij kan benen wordt het nog een grote
0 0
TheRiviera
De kans dat dat gaat lukken is heel erg klein.Een speler zoals Odegaard heeft een goede stabiele opleiding nodig waarbij hij zo snel mogelijk de meeste wedstrijden kan spelen op het hoogste niveau.De kans om in het eerste te halen bij Ajax ligt een stuk hoger dan de kans om jezelf in de basis te spelen bij Real.En als hij niet speelt in het eerste team daarzo dan speelt hij bij RM Castilla het jeugd elftal dat qua niveau veel lager ligt.
0 0
Tian1Sky
Als je het meeste geld betaalt, heb je de beste spelers ja. Ik snap niet wat mensen er leuk of knap aan vinden.
0 0
TheRiviera
De kans dat dat gaat lukken is heel erg klein.Een speler zoals Odegaard heeft een goede stabiele opleiding nodig waarbij hij zo snel mogelijk de meeste wedstrijden kan spelen op het hoogste niveau.De kans om in het eerste te halen bij Ajax ligt een stuk hoger dan de kans om jezelf in de basis te spelen bij Real.En als hij niet speelt in het eerste team daarzo dan speelt hij bij RM Castilla het jeugd elftal dat qua niveau veel lager ligt.
0 0
Chesterson93
Tja, hij is net 16 en heeft al garantie om het hele seizoen met het 1e van Real mee te trainen. Word je echt niet slechter van. En op je 16e bij Real Madrid Castilla spelen zijn er ook maar weinig gegeven.
0 0
nightgoat
Vroeg rijp, vroeg rot, heb ik weleens ergens gelezen..
Het is nogal triest hoe dat tegenwoordig gaat maar wie weet wordt het nog wat met 'm.

0 0
A Cohen
Mannen, laten wij ons gaan focussen op de wedstrijd tegen de kakkerlak.
Mike en de rest moet zich gaan focussen.
Odegaard had zondagmiddag toch niet meegedaan.
Hij weet niet wat hij mist, dat weten wij wel.

Laat iedereen zondagmiddag a.s. een spuitbus goed voor ongedierte verdelging meenemen.
Lijkt mij een ludieke actie die de pers wel gaat halen.
Zie het al voor je, bij alle ingangen één grote berg kakkerlak verdelgingsmiddel.
Deze spuitbussen dan gratis ter beschikking stellen voor "varkenoord" en omgeving.

Heeft VI maandagavond ook weer eens iets anders om over te praten.
0 0
steefjuhhhh
Alsjeblieft niet. Verlaag je niet tot het niveau van 'de kakkerlakken' en noem ze gewoon Feyenoorders. Kinderachtig gedoe.
0 0
A Cohen
Steefje, als ik naar je nickname kijk ben jij een kind.
Ik begrijp dat kinderen dit niet leuk vinden.
Maar Jan Vertonghen maakte er een liedje van en het ging zo:
Kutkakkerlakken, het zijn maar kutkakkerlakken, weet je het weer. Is je geheugen weer opgefrist.
Dus vanaf dat moment en iedereen zingt het in de Arena, ben jij daar al eens geweest, is het een gewoon woord geworden.
De één maakt tekeningen, de ander zingt en ik schrijf.
Dat noemen ze tegenwoordig "satire".
Dus Steefje, waar maak jij je druk om?
Fffff in de pas blijven lopen.
0 0
steefjuhhhh
Haha lol. Ook ik zing wel eens die liedjes hoor. Gewoon lekker voor de sfeer. Doordat je suggereert dat ik een kind ben ga ik er vanuit dat jij volwassen bent. Dat maakt jouw reactie nog vele malen sneuer.

Het is namelijk wel héél triest als zo'n spuitbus idee in je opkomt, of je het nou als 'grap' bedoelt (en het als satire bestempeld) of het daadwerkelijk uit zou willen voeren.

Hou je bezig met Ajax en steek je energie niet in dit soort gekkigheid, maar in het steunen van je cluppie. Dat is mijn mening en advies. Doe er mee wat je wilt maar het zal je goed doen.
0 0
steefjuhhhh
Abdelhak Nouri is de naam.
0 0
knd14
Zelf weten
0 0
Bensco
real madrid moet er wel heel veel vertrouwen in hebben als ze hem dit soort garanties bieden. ik had hem liever ook bij ajax gezien maar ik kan me niet voorstellen dat hij er slechter op wordt als die met de absolute top van de wereld kan aansluiten. Wat men ook zegt, ik denk dat we nog wel veel van hem gaan horen
0 0
Rayno95
De vraag is dan wel in positieve of negatieve zin. :p
Ze bieden die garanties, maar denk niet dat ze die 1,2,3 nakomen, moet maar een vormdip hebben ofzo en ze zeggen verhuur of weg ermee, kopen er nog 1.
0 0
knd14
Die hadden mink Peeters toch ook al gehaald?
0 0
Chesterson93
Real Madrid Juvenil A. Ach ja, die heeft nog geen profduel of interland gespeeld he .. Maar momenteel is hij geblesseerd. Daarvoor steevast in de basis.
0 0
Bensco
mink is al regelmatig opgeroepen voor oranje
0 0
Chesterson93
Tja, Oranje onder 17 en Noorwegen 1. You do the math
0 0
Bensco
nou ja om eerlijk te zijn heb ik oranje U17 hoger zitten dan het Noorse nationale elftal. dat odegaard daar voor wordt opgeroepen zegt meer over het niveau van dat team dan odegaard.
0 0
Chesterson93
Maar internationaal wordt daar toch anders naar gekeken. En het is niet alsof hij inviel he, die jongen stond met 15 jaar steevast in de basis. Hij kan echt wel wat. Wij moeten blij zijn met de talenten die Ajax heeft en diegene die naar de club toe willen komen
0 0
3*stars*3
Weet niet of Riise nog speelt voor Noorwegen maar verder kan ik geen 1 Noor opnoemen.

Carew (matig) is volgens mij gestopt en fey had zo'n Hindoestaans Noor, Singh en die heeft het niet gemaakt en verder ken ik geen 1 Noor opnoemen...
0 0
Rayno95
Henriksen van AZ, zou ook zo'n geweldig talent zijn.
0 0
xjoeyfischer14_
Pff, traint 1/2 jaar mee met Real, wordt dan uitgeleend aan de middenmoot van Italië/Spanje en krijgt vervolgens te horen dat hij weg mag bij Real en gaat dan bij bijvoorbeeld een QPR voetballen. Als hij verstandig was geweest had hij naar Ajax gekomen, hier tot zijn 20/21ste komen spelen en vervolgens de stap maken naar Real Madrid.

Maarja, tegenwoordig is geld veel belangrijker dan een goede carrière in het voetbal. Ik geef hem geen ongelijk, want 2,2 miljoen per jaar is erg veel, maar het is in sportief opzicht een heel erg domme keuze. Had toch wel verwacht dat die jongen wat meer herseninhoud had.

0 0
dezengene
Dat geld is gegarandeerd, die carrière niet. Er zijn genoeg supertalenten geweest die uiteindelijk niet doorbraken, ook bij Ajax trouwens. Wie zou er dan nee zeggen tegen 2.2. miljoen euro. Op je 16e bovendien! Het is trouwens ook niet zo dat hij zijn carrière weggooit. Uiteraard is de kans op doorbreken bij Ajax groter, maar ook bij Madrid is het niet (geheel) onmogelijk. Bovendien, als hij doorbreekt zit hij direct bij de wereldtop. Als het hem niet lukt, dan kan hij het nog altijd een niveau lager proberen. Wellicht bij een club als Espanyol, of iets hoger bij bijvoorbeeld Sevilla. Lijkt me toch ook geen ramp. Al met al best een begrijpelijke keuze (zeker voor dit geld...), alleen jammer voor Ajax. Aan de andere kant, ook zonder Odegaard ziet onze toekomst er prachtig uit!
0 0
Rayno95
Donny, Appie noem maar op, idd =D
F**k Odegaard.
0 0
Quarterback
Je kan het op 2 manieren benaderen.

1. Conservatief.... Wil hij zichzelf financieel onafhankelijk voetballen op jongen leeftijd en geen risico nemen. Mocht hij ooit zwaar geblesseerd raken/toch niet het talent zijn dat iedereen zegt dat hij is, dan heeft hij iig zijn geld binnen!

2. Risico..... Wilt hij optimaal zijn talent ontwikkelen en uitgroeien tot een voetballer van wereldklasse. Dan zal hij moeten kiezen en geduldig moeten zijn...Een ding staat vast... Technisch, fysiek, mentaal is deze 16 jarige jongen niet in staat om zich te meten met de wereldsteden van Madrid... Het niveau is simpelweg te hoog voor hem om zich optimaal te ontwikkelen! Zou mooi zijn als ik ongelijk krijg....
0 0
waynelove
veel plezier op de tribune! hopen dat je een gevalletje bojan wordt haha..
0 0
rsvh88
Heb net wat filmpjes van deze jongen bekeken. Hij heeft een verfijnde techniek, veel inzicht. Ik denk dat hij wel een goede kans maakt om het te gaan redden. En tuurlijk is het belachelijk wat hij gaat verdienen, maar kom op. We moeten wel realistisch blijven dat niet alleen Ajax de weg naar de top garandeerd!
0 0
Rayno95
Nee tuurlijk niet, maar kom op 1 van de grootste koopclubs ter wereld, met spelers van wereldklasse voor je, zeker niet.
Dan heb je bij Liverpool nog veel meer kans.
0 0
Chesterson93
Een van de weinige die zo reageert.
0 0
Robeerke
Mooi dat iedereen in de wereld dit fout ziet gaan, behalve z'n vader en hij.
0 0
La Bomba
Als hij echt 2.2 miljoen euro zou gaan verdienen, wie van ons zou dit bedrag afslaan?
OMHOOG MET DIE VINGERS!!!
0 0
Tian1Sky
We zijn hier toch Ajax fans of niet? Dat trieste Real boeit me totaal niet, ik zou veel liever voor Ajax spelen, zelfs al zou ik 'maar' 1 miljoen verdienen.
0 0
Robeerke
Zou het zeker niet afslaan. Maar moet dat nu, op z'n 16e? Dat joch is vers uit de pampers man, nog nat achter de oren. Op je 16e hoor je je druk te maken over welke tuning uitlaat van 5 tientjes je gaat kopen voor onder je scooter, niet welke 12 Ferrari's, Lamborghini's en Porsche's je gaat aanschaffen en voor welke maand je deze wil gebruiken in het jaar. En vraag anders aan alle vergane talenten die voor het snelle geld kozen of dat geld ze gelukkig heeft gemaakt, of dat ze toch liever een tussenstapje bij een 'kleiner' clubje (Ajax) gemaakt hadden. Ik verklap alvast dat hier ergens een mooi stuk van Oussama Assaïdi op de site staat.
0 0
Rayno95
Liever 1st ongeveer 1 miljoen en me dan volledig kunnen ontwikkelen.
En dan over 6 a 7 bijna 10x zoveel kunnen verdienen en beter binnen komen bij zo'n club.
0 0
De_Realist
Ajax had jou echt geen 1 miljoen geboden als 15/16-jarige. Daarnaast, misschien mag je misschien wel weg, en mag je zoals Donald, Jozefzoon bij kleine nietsbetekenende Eredivisie clubjes spelen waar jij echt niet 2.2 miljoen, laat staan 10x zoveel, gaat verdienen. Een harde tackle en je carrière is voorbij, tja, dan sta je te balen dat dat je dat contract van 2.2 miljoen niet had aangenomen. Juist omdat er niks zeker is in het voetbal zullen heel veel spelers voor het geld gaan.
0 0
Robeerke
Dit.
0 0
Rayno95
En notabene zijn vader leek mij een verstandige man, naja niet dus geld heeft het toch gewonnen....
0 0
Ajax27
ach ach... hypocriet gedoe hier allemaal.
Als hij dadelijk 4 jaar verder is, is ie nog steeds pas 20 jaar... kan ie (als ie het niet haalt bij Madrid) naar de subtop in het buitenland of alsnog een 2-3 stappen terug maken in zn salaris en naar Ajax komen en heeft ie ondertussen al 8,8 miljoen op zn rekening staan.

vertel mij eens welke grote jongen hier in dit topic dit niet zou doen. Met 20 jaar sta je bij de meeste ploegen, ook bij ajax, nog steeds aan het begin van je carrière.

0 0
Robeerke
Ja ik dacht ook, nuchtere Scandinaviërs... Maarja blijkbaar als je met genoeg geld smijt kan iedereen in een hoer veranderen.
0 0
ibrahendriks
Er blijft genoeg talent over, kijk maar naar Nouri, vd Beek etc. Gelukkig maar...
0 0
Starkoo
Op doeken dat Real Madrid! !
Uefa moet zulke mega schulden clubs een transfer verbod geven, die kunnen de schulden met gemak zo oplossen daarom in grijpen!!

Tevens vind ik dat een koninklijke status verboden moet worden, of word Real niet door de overheid van Spanje gesteund daar weet niemand antwoord op.

Is dit waar dan zien we Ödegaard nooit meer terug, wat een arrogante eikel is het, past precies bij Ronaldo en Real!
0 0
Kishna11
Wat een Hufter ga maar lekker naar Real dan hoop ik dat dit je hele loopbaan verknalt. Hier word ik pissig van zo\'n joch van 16 gaat 2,2 mil verdienen waar gaat dit over!
0 0
DannTheDon020
En nu Sinkgraven halen
0 0
Kishna11
Ja die is een beetje sociaal.
0 0
DannTheDon020
DIE ZIE JE NOOIT MEER.... TERUG!'
0 0
Kishna11
Ik hoop het!
0 0
La Bomba
Laat je toch niet gek maken dat doet de BILD enkel om olie op het vuur te gooien, omdat hij niet voor Bayern heeft gekozen.
Odegaard gaat zeker veel verdienen bij Real, maar geen 2.2 miljoen per jaar.
0 0
AJAX1996
Liever nouri, cerny en vdbeek dan 10 odegaards
0 0
Johan Cruijff
Ach ja we hebben het tenminste geprobeerd! Nu zoeken naar iemand die wel naar onze club wilt komen en niet voor het grote geld kiest!
0 0
opsspo
Tsja, tegen dit soort waanzin is niemand bestendig... 2,2 miljoen! Op je 16e! Per jaar!

Ze zijn daar compleet alle binding met de realiteit verloren daar in Madrid. Dit kan voor hetzelfde geld een nieuwe Freddie Adu zijn, die werd ook de hemel in geprezen maar is sinds zijn 16e amper beter geworden... En zo zijn er nog wel meer voorbeelden te vinden.

Gelukkig doet Ajax hier niet aan mee, gewoon doorgaan waar wij hier mee bezig zijn. Maar de kans bestaat natuurlijk dat ze dit soort bedragen ook gaan aanbieden aan onze toptalenten. En dan moet je wel heel erg sterk in je schoenen staan wil je dat weigeren...

Bah, begin zo steeds meer de binding met het voetbal te verliezen, gaat tegenwoordig alleen nog maar over geld...
0 0
tikkie takkie
clubs als Manchester City, Chelsea en Real Madrid verzieken het voetbal idd. Hoeveel spelers heeft Manchester City al wel niet gekocht die ze als handelswaar bij andere clubs stallen. Waarom gaat de UEFA niet harder optreden en dit soort praktijken verbieden?


0 0
Jazzypazz
Helaas. Valt niks tegen in te brengen tegen zo een bod. Onbegrijpelijk dit, waar gaat voetbal heen..
0 0
Raikkonen94
Tja ik vraag me af of hij over 4 a 5 jaar echt op het niveau is waar hij had kunnen zitten. Vrijwel iedereen zag Ajax als een juiste stap voor hem, helaas koos hij voor het geld. Anderzijds zou ik waarschijnlijk ook blind tekenen als men mij een jaarsalaris van ruim 2 miljoen had voorgeschoteld op 16 jarige leeftijd.
0 0
stefanwillem
Tuurlijk, geld zat bij real, schuldenvrij en volledig gezonde club. 16 jaar 2,2 miljoen per jaar, hoe verziekt wil je het moderne voetbal hebben.....
0 0
ajaxmening
WTF die gozer was hier niet eens opgevallen met die lichting die gaat komen een Noor een super talent laat me niet lachen, die Spanjaarden zijn ook dom, in Noorwegen doen ze in de leeftijd tussen 9/14 jaar amper aan opleiden.
0 0
Justin4195
sneu
0 0
paulurs
Hier doe je niks tegen..

0 0
SteektheMan
2,2 miljoen voor een 15-jarige, het wordt ook steeds gekker. Ben benieuwd of over een paar jaar iemand hem nog kent.
0 0
HeavenlyDivine
Van één goed jaar in de Noorse competitie naar spelen in het eerste van Real Madrid.
Ik denk het niet.
Zonde...maar rijk is hij in ieder geval straks wel.
0 0
3*stars*3
Dom Noortje...
0 0
Mokum_32
Wat een bedragen zeg..
0 0
De_Realist
lol voor 2,2 miljoen per jaar zou ik het ook wel weten als 16 jarige, hoef je gelijk niet meer te werken de rest van je leven als je niet alles gelijk uit geeft en gewoon een beetje normaal leeft.
0 0
BvZ<3FdB
Geef hem eens ongelijk. 3-jarig contract, netto salaris +- 1,3 miljoen euro per jaar. Ook nog een een baan voor z'n vader. Op z'n 19e een miljoen of 5 op de bankrekening. Ik zou er ook geen nee tegen kunnen zeggen.

Als hij naar Ajax was gegaan en hij had voor z'n 19e een zware beenbreuk opgelopen dan had hij de lul geweest. Nu is hij meteen voor de rest van z'n leven financieel onafhankelijk als hij zich weerhoudt van excessieve uitgaven.
0 0
StefC10
En met 19 kan hij nogsteeds naar de subtop, ook al mislukt hij in Madrid. Je moet idd sterk in je schoenen staan om dat allemaal af te wijzen.

Iedereen is t erover eens dat t voor de carriere niet de beste stap is maarja ... Voor zoveel geld verandert je gedachte wat makkelijker
0 0
Chesterson93
Tja, hiermee lijkt te worden bevestigd dat wij, als Ajax, totaal niet kunnen wedijveren met de absolute top op dat gebied. En op je 16e dat verdienen, geen enkele speler gaat dat verdienen bij Ajax, bij lange na niet. Dus heel erg kansloos. Maar als dit niet zo blijkt te zijn, hoop ik alsnog dat hij deze kant opkomt.
0 0
JariBergkamp
Om spelers die (in dit geval begrijpelijk) voor het geld gaan in plaats van voor hun ontwikkeling moet je sowieso niet teveel moeite in steken. Je moet naar Ajax willen komen om je te ontwikkelen en de basis te leggen voor een geweldige carriere als Zlatan, Suarez, Eriksen etc. Niet om zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld te verdienen.
0 0
Chesterson93
Klopt, maar hij is 16 geworden in december en hij heeft al 3 interlands op zijn naam. De jongeman gaat meetrainen met Real Madrid Castilla en het 1e. Én daarnaast die 2,25 miljoen. Het is niet een kwestie van alleen maar snel geld willen verdienen. Sommige mensen, je kan het geloven of niet, zien echt een kans of hopen die ene verandering te zijn, ofwel de uitzondering op de regel. En zolang niemand het probeert, zal niemand weten of het lukt, right? Ik denk persoonlijk niet dat zijn vader gezwicht is voor het geld, maar de hele behandeling het hem gedaan heeft. Van iemand die wat winkels bezit en in Noorwegen traint tot een trainer in de jeugd van Madrid? Zeg dan maar nee. Vader krijgt vast nog een auto, woning en andere goede randvoorwaarden.
0 0
zwaluwtje
Garantie miljonair worden > Garantie topvoetballer worden
...
0 0
Ajax meister
Phoe was ik maar Odegaard, dan ben je 16 en je weet nu al dat je nooit meer hoeft te werken. Als hij wel naar Ajax was gegaan en 2 weken later trapt iemand z`n enkels verrot dan heeft hij in feite geen/vrij weinig geld verdiend. Nu bij real is hij echt goed binnen.

Maarja ik zag hem ook liever bij Ajax.
Maar wie weet gaat hij makkelijk met het tempo van real mee.
0 0
Chesterson93
Precies dit. Je kan het bijna weinig mensen kwalijk nemen, die jongen kan nu 2 jaar lekker voetballen en als hij 4,4 mil binnen heeft gehaald, nog kunnen denken aan een carrière met heerlijke omzwervingen om uiteindelijk alsnog als miljonair te eindigen.
0 0
Simon1
Eerlijk is eerlijk, ik zie hem nog wel eens een echte topper bij Real Madrid worden. Daarnaast gun ik hem dat ook, zoals ieder mens al het geluk van de wereld verdiend.

Het ga je goed en hopelijk voetbal je een mooie toekomst tegemoet.
0 0
Ajaxfan_1987
2,2 miljoen per jaar salaris???!!! De voetballerij wordt steeds zieker!
0 0
BvZ<3FdB
Vraag en aanbod.
0 0
paulurs
Het is wel makkelijk om het geld van de onwetende belasting betaler "aanbod" te noemen..
0 0
History_M
Real heeft 600 miljoen schuld. Dit heeft absoluut niets meer vraag en aanbod te maken, maar met een hele zieke tak van sport.
0 0
BvZ<3FdB
Ik word altijd verschrikkelijk moe van mensen die de schuldenlast van grote clubs aanvoeren als argument tegen bepaalde uitgaven. De hoeveelheid schuld op zichzelf geeft niet aan of een club wel of niet gezond is. Zolang ze hun schulden kunnen herfinancieren op een ethische manier, is er niks aan de hand.

Met het herfinancieren van de schulden op een ethische manier bedoel ik dat ze dit doen zoals alle andere bedrijven en overheden dit ook doen. Ze komen met een businessplan en zoeken daar investeerders voor, hoe hoger het risico voor de kredietverstrekker, hoe hoger de rente.

Het probleem met voetbalclubs als Real Madrid en Barcelona is echter dat ze vaak gefinancierd worden door overheden op schimmige manieren, zoals de aan- en verkoop van de grond onder het stadion of iets dergelijks. Dáár moet de frustratie zich op richten, en dat blind staren op de hoeveelheid schuld moet eens afgelopen zijn.
0 0
rogier123
Niks van de schuld van Real Madrid wordt ethisch geherfinancierd, ze krijgen leningen van Spaanse banken die absurt zijn en die de banken op de grond van de afgrond hebben geholpen(er zijn natuurlijk ook vele andere redenen) , die met Europees geld overeind zijn gehouden.

0 0
flavente
Bizar! Voor zo\'n bedrag als 16 jarige zou ik ook niet naar Ajax gaan. Te gek voor woorden dit. Hoewel het voor zijn carrière misschien beter zou zijn om bij ons ajax te ballen.
0 0
jeugdgaatvoor
Interesseert me echt niks. Als je als Ajacied hierdoor teleurgesteld ben dan moet je echt wat anders zoeken in je leven. Vind het veel mooier en prachtiger om te lezen dat die jongen talent savastano mee trainde.
0 0
AFCAjax3
Wel raar. Dit betekent toch echt dat ons cluppie niks meer voorstelt en dat het alleen om geld gaat.
0 0
jeugdgaatvoor
Wat lul je nou idioot. Gaat toch om het sportieve mafkees. Als je jong bent moet je minuten maken en later komt het geld wel. Dat is het zelfde in het bedrijfsleven. Als je jong bent moet je gewoon groei potentie hebben en veel opleidingsmogelijkheden. En moet je niet zeiken om geld. Gaat om de groei mogelijkheden en die zijn er. Wordt echt misselijk van deze reacties als het om geld gaat.

Je gaat toch geen 16 jarige snotneus 2.2 miljoen per jaar laten betalen. Terwijl een Klaassen 20x meer heeft laten zien. Dan krijg je scheve gezichten in de kleedkamer.
0 0
ck69
Sportieve? hij heeft op zn 25e al minimaal 30 mln bij elkaar gesprokkeld, dan is dat sportieve een bijzaak helaas. Zn salaris slaat gewoon nergens op
0 0
tikkie takkie
Ik ben het helemaal met je eens. Maar om eerlijk te zijn weet ik niet of ik zo sterk in mijn schoenen zou staan als ik deze keuze zou krijgen. Wat ik niet begrijp is waarom die vader een baantje moet krijgen in Madrid. Had hij niet 20 sportzaken in Noorwegen .. zoiets had ik gehoord?
0 0
Chesterson93
Klopt, maar het is de combinatie. Hij kan zijn zoon nog vaker zien en wat in de gaten houden en hij "werkt", wat indiceert op een eigen verdienste, en zijn zoon krijgt goed betaald. Die hebben geen problemen meer. Hij gaat echt wel ergens komen. Of het nou bij Real Madrid (B) of weer naar Strømsgodset, hij gaat echt wel genoeg aan voetballen toekomen. Ajax doet het wel zonder hem. Maar doen alsof hij een klootzak, hufter of iemand is die wij niet zo graag zouden willen; te makkelijk ..
0 0
jeugdgaatvoor
Als je ouders al miljonair zijn? Wat boeit het dan nog, je hebt sowieso een toekomst voor je toch?
0 0
Chesterson93
Hans Erik(vader van de jongen in kwestie) kan zich wel aardig wat veroorloven. Maar miljonair gaat wat ver. Maar goed, ze verhuizen per direct naar een villa in de stad, Martin op 2,25 miljoen, traint mee met het 1e en speelt bij Real B, zeg dan maar nee. En je kan zeggen wat je wil, maar Nouri of van de Beek hebben zo'n aanbieding niet gehad op hun 16e. Terwijl Ajax al 3 talenten kwijt is geraakt zonder contract, die het ook nog eens goed doen bij hun clubs.
0 0
AFCAjax3
16 jaar. 2,2 miljoen pr jaar. Belachelijk!!
0 0
JipVR
Het illustreert echt de complete verneukerij van het voetbal...
0 0
mvdk
Inderdaad. Geld is in de voetbalwereld de grote baas. Clubs als Chelsea, City en PSG mochten vroeger zelfs niet eens dromen dat ze uberbaubt ooit een CL wedstrijd mochten spelen. Nu zitten er sjeiks en zijn het plots absolute topclubs. Real heeft dan geen sjeik, maar geeft gewoon een paar honderd miljoen uit als dat nodig is. Zelfs als ze het geld niet hebben, kunnen ze 'gewoon' 500 miljoen rood staan en de hele wereld leeg kopen. Tja, zo kan iedereen succes boeken. Zelfs Telstar.

Jammer dat Odegaard naar Real gaat. Hopelijk verzuipt hij niet.
0 0
De_Realist
PSG heeft vroeger af en toe wel eens zijn periodes van glorie gehad, ze hadden toen alleen de pech dat soms samenhing met de gouden periodes van Ajax.

Telstar kan niet ¤500 miljoen rood staan want dat kunnen ze nooit binnen een bepaalde tijd af betalen, Real kan dit wel met de inkomsten die zij hebben. Als we daarover gaan lopen miepen dan is het volgens jou niet eerlijk dat mensen hypotheken krijgen om huis te kopen die ze zonder die hypotheek niet zouden kunnen kopen. Als clubs hun schuld gewoon af kunnen betalen dan is er niks aan de hand.
0 0
JPC40
We wensen hem veel succes in zijn verder carrier
0 0
StefC10
Hoe zeer ik t ook met je eens ben, hij wordt wel miljonair op zijn 16de. Tuurlijk denk ik ook, weg carriere, maar als hij 3 jaar bij Real blijft en ze stellen hem nooit op dan kan hij altijd nog met 19 20 naar een lage club en zich opwerken en ontwikkelen.

Talenten maken de hardste groei door van 17/18 tot 23/24, deze jongen heeft nog geen eens haar op zn zak groeien. Stel hij mislukt bij Real, is hij miljonair en is hij nog steeds geen 20 alssie daar weg gaat ...

Ik ben t met iedereen eens, voor je carriere is dit niet de beste stap maar je verdient bakken met geld en traint met geweldige mensen. Bojan werd ook een goude toekomst bekooft, stel deze jongen is te erg gehypt en mislukt vanaf nu overal, heeft hij in elk geval 6,6 miljoen verdient.

Nogmaals ik ben t met iedereen eens, maar je moet behoorlijk sterk zijn om nee te zeggen tegen 2,2 miljoen, Madrid, een mooi huis en toekomst voor je ouders en meetrainen bij een absolute topclub met topspelers. Er valt oozich nog wel iets te zeggen voor zn keuze, alsssss dit allemaal waar is he :p
0 0
JPC40
zijn Pa zag de Euro tekens en een geweldig baan bij die club die jongen is gek gepraat door zijn vader , anders was hij daar helemaal niet heen gegaan het cultuur verschil tussen Spanje en Noorwegen is enorm , zou die jongen vanuit Portugal komen of Zuid-Amerika dan zou dat geen probleem betekenen , maar je kunt nu al op je vingers na tellen dat die jongen het moeilijk gaat krijgen daar in Spanje .

Maar zijn Pa heeft een geweldig baan en die knul dadelijk zijn bankrekening gevuld zonder uberhaupt echt iets te gaan presteren .
0 0
Talent
Het juiste antwoord.
0 0
JPC40
Mijn antwoorden zijn altijd juist ahahhahaha
0 0