Ödegaard op bezoek City en United

JipVR, 28-12-2014 om 23:12, 6991 views, VG |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Martin Ödegaard lijkt zich goed voor te bereiden wat betreft de keuze voor een nieuwe club. Het Noorse talent heeft Real Madrid, Liverpool en Bayern München al aangedaan en verblijft de komende dagen in Manchester. Daar zal hij Manchester City en Manchester United bekijken. 'Wat anderen daarvan denken, daar hebben wij geen invloed op. We doen wat we denken dat het beste voor hem is. Maar we merken wel dat iedereen hier tegenwoordig een mening over heeft', zegt vader Hans Ödegaard.

De middenvelder zou hebben gezegd in januari een periode op De Toekomst bij Ajax te willen trainen. Ödegaard sluit echter wellicht op 6 januari al weer aan bij zijn huidige club Strömsgodet voor de seizoensvoorbereiding.  Trainer David Nielsen staat achter het feit dat zijn pupil zoveel mogelijk clubs bezoekt. 'Hij is zestien jaar oud en krijgt de kans om een kijkje te nemen bij de grootste clubs van de wereld. Zo'n kans krijgt hij waarschijnlijk nooit meer in zijn loopbaan, dus ik vind het leuk dat hij dit doet.'

(Foto: Facebook Martin Ödegaard)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kishna11
Daar winnen we geen Champions League mee
0 0
huntelaar 9
hij splus jongens uit de A nouri,v.d.beek etc en nog wat talenten uit jong ajax en jonge talenten uit ajax 1 kunnen we over een paar jaar misschien wel ver komen in de CL
0 0
V12
Als je serieus bent ga je niet kijken bij al die clubs. Wat kan het nu schelen hoe het complex eruit ziet. Je weet als jongeling wat je wilt. Je kiest voor een visie, sentiment of voor geld. Als je voor geld kiest dan wil je misschien overal even je gezicht laten zien om jezelf te verkopen. Als je voor sentiment of visie kiest weet je al lang welke club je voorkeur heeft. Dan hoef je zeker niet op bezoek bij Man City en bij Liverpool. Of hij verzamelt foto's van stadions of hij kiest voor het geld zo is mijn indruk.
0 0
Talent
Gatver...begin wel een beetje een hekel aan dat mannetje te krijgen.

Je goed verdiepen in een club, oftewel de juist keuze maken is uitermate belangrijk.

Echter, kies je voor de echte top, lees Barcelona, B München, Manchester, dan weet je dat je daar de eerste jaren geen kans krijgt. Je bent een nummer.......je hebt echter wel geld.

Teken je bij ajax, dan weet je dat je tekent bij een club die jeugd in het allerhoogste vaandel heeft staan. Je krijgt een echte kans en je komt ook bij de absolute top terecht, indien je echt goed bent natuurlijk.

Dus al die bezoekje......op zo' n plat gezegd, sodemieter toch op....zijn keuze is allang gemaakt en ik zal alle ajaxcieden uit hun droom helpen....hij gaat voor het geld en kiest voor city....jammer....want ik had hem graag zien spelen in het mooiste shirt van de wereld.....
0 0
aniel.rambharos
Mark my words: Ik hoop het zelf wel, maar deze topspeler gaat niet naar Ajax. Er is zoveel concurrentie. Als hij verstandig is, kiest hij voor ons aller Ajax. Maar dat gebeurt niet. Jammer!. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat hij alvast andere clubs aan het bekijken is, waar hij in de toekomst naar toe kan en toch kiest voor Ajax. Als dit zijn plan is, dan spring ik een gat in de lucht!.
0 0
charles
Wanneer bezoekt hij Ajax?
0 0
flasher93
ergens in januari geloof ik
0 0
Wesleyyy
Zal wel voor city kiezen komende week ofzo
0 0
flavente
Als hij komt trainen... Gewoon net doen of hij er geen hout van kan.. Vervolgens goede adviezen geven:)
0 0
Niko1995
Ze moeten hem gewoon op laten vangen door Cruujff, Bergkamp, Litmanen. Paar dagen mee laten trainen. En dan nog even een rondleiding bij toekomst en Arena geven. Meer kunnen ze niet doen denk
0 0
Nummer12
Juist !Het TH zal t absoluut goed oppakken, en meer moeten we niet willen. Het wordt wel lastig voor die gast als je alle topclubs in Europa bezoekt !
0 0
#1 Ortega
Die jongen komt naar Ajax, maar kijkt nu alvast even bij andere clubs, zodat hij straks weet waar hij wel en niet heen wil vanuit Ajax 1... Heel logisch toch?
0 0
demeer84
denk het ook. hebben het vertrouwen om voor de lange termijn te gaan en dan is ajax met het oog op de opleiding en de ambitie die we hebben belangrijk. enige gevaar is dat hij gewoon wil spelen. Wie gaat er dan op de bank? Zeker als je ook Sinkgraven haalt. Deze jongen is pas zestien maar nu al international van Norge.
0 0
afca patrick
Die jongen neemt eerst al zijn alternatieven door... Denk echter dat de kans klein is dat Ajax hem binnenhaalt. Al hoop ik het natuurlijk van harte. Maar opboksen tegen al deze topclubs lijkt kansloos. Ook die clubs hebben talenten natuurlijk heel wat te bieden.
0 0
flasher93
Eriksen deed ook het zelfde. Echter was hij al fan van Ajax op vroege leeftijd volgens mij? Bij deze jongen zit Liverpool in zijn hart. Maar als hij goed nadenkt, breken daar nauwelijks spelers door. Elk jaar wordt voor een vermogen gekocht. Sterling is een uitzondering daar. Verder bij Man Utd kan hij gaan praten met Eikrem, het grote talent dat via Heerenveen nu bij Cardiff speelt. Vond het overigens een prima speler. Henriksen was ook al langere tijd bij grote clubs een bekende naam, toch in Nederland beland. Mij lijkt dat ook een logische stap. Bij Bayern zitten er toppers op de bank en alleen met veel geluk breek je daar door. Real Madrid het zelfde verhaal. Daar breken ook nauwelijks spelers door. Al met al lijkt het een nuchtere jongen die van zijn belangstelling gebruik maakt om een rondleiding overal te kiezen en echt over alles goed nadenkt. Dan valt het natuurlijk wel op dat jongens zoals Eriksen/Boilesen/Alderweireld/Vertonghen/Fischer/Andersen die ook op jonge leeftijd kwamen, het toch redelijk doen en vooral hun kansen krijgen/kregen
0 0
AjaxD1986
Inderdaad een baan voor z'n ouders, een goed salaris en een warme bank.
0 0
Dip
Die pa blijkt een winkelketen te hebben in Noorwegen, dus ik denk niet dat die ouders een baan nodig hebben. Die gozer heeft waarschijnlijk al lang een keuze gemaakt, maar gaat nu lekker bij elke grote club in Europa meetrainen.
0 0
flasher93
Ik denk dat hij geen keuze heeft gemaakt tot nu toe.
Voor zijn carrière is Ajax het beste, zijn supporters hart zegt Liverpool en zijn bankrekening zegt misschien wel Real/Bayern. Het idee dat je kan doorbreken is er misschien nog bij Barcelona (transferverbod) en Arsenal. Verdere clubs (Man City/Utd) zullen geen kans maken lijkt me.

Net zoals Frank zei, we maken ongeveer 33% kans. Kiest hij voor zijn jeugdliefde, carrière of het geld.
0 0
Dip
Die winkelketen van zijn pa telt 17 winkels, en het zijn Noren. Voor het geld hoeft hij het dus niet te doen.

Trouwens kan mij het niet zo heel veel schelen waar hij tekent.
Die Henriksen van AZ was ook 'The Next Big Thing' in Noorwegen, iedereen weet hoe geweldig hij het doet.
0 0
Rayno95
Henriksen, Henderson zit bij Liverpool, maar je hebt gelijk.
Hoop dat hij komt, maar zo niet, hebben we nog altijd o.a Nouri en Vd Beek ;)
0 0
Dip
Sorry, natuurlijk!
0 0