Hendriks: 'Ik kan nog genoeg leren'

BvdPloeg, 23-12-2014 om 13:58, 5446 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sam Hendriks vindt dat hij als spits een stuk beter is geworden sinds hij bij Ajax speelt. De aanvaller van Jong Ajax maakte afgelopen zaterdag nog een doelpunt bij de beloften tegen De Graafschap, zijn oude club. Met een contract tot de zomer van 2017 moet hij nu gaan nadenken wat hij precies wil. 

'Ik ben van mezelf een vrij nuchtere jongen. Ik weet dat ik alleen in de trainingen en oefenduels met Jong Ajax óók nog gewoon beter word. Ik heb mezelf dus nooit hoeven motiveren', vertelt Hendriks aan Ajax Life. 'Ik vind het moeilijk om mezelf doelen te stellen, omdat ik afhankelijk ben van de andere spitsen. Verhuren? Dat is misschien wel een optie. Ik moet het deze winterstop even aankijken. Ik wil hier niet zomaar weg, ik kan nog genoeg leren. Maar als het uitzicht op speelminuten gering is, is het misschien wel beter om met de club te kijken wat het beste is.'

Hendriks maakt zich ondanks alles geen zorgen, de spits weet dat het bij Ajax soms moeilijk is. 'Op sommige momenten is het in deze eerste seizoenshelft lastig geweest. Ik was altijd de stand-in. Dan moet je hard blijven trainen en zorgen dat je er klaar voor bent als je er moet staan. Op de training en in oefenwedstrijden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OdjePils
Sam komt te kort!
0 0
OpNaarNummer4
Hopen dat Siggy nog ff geblesseerd blijft zodat hij zich een paar weken kan laten zien.

Is wel een echte goaltjesdief volgens mij maar de echte complete Ajax spits is hij geloof ik niet. Bij de middenmoot zie ik hem er toch wel 15 inschieten over een paar jaar.
0 0
kampioen2010
Zal het bij ons niet gaan redden maar komt uiteindelijk wel bij eredivisie club terecht
0 0
oudzuid2
vind deze jongen wel potentie hebben. is ook een tijdje geblesseerd geweest toch?
0 0
@ABVAJAXoptwitt
Ja volgens mij wel. Het is ook logisch dat hij tweede spits is in Jong Ajax maar nu krijgt hij gelukkig de kans omdat Sigthórsson geblesseerd is en Zivkovic natuurlijk doorgeschoven is naar het eerste. Hier zie je (vind ik) dat Sigthórsson de ontwikkeling van dit talent een beetje blokkeerde (hoewel Zivkovic sowieso waarschijnlijk eerste spits van Jong Ajax zou zijn).
0 0