Schöne: 'Niet gek dat PSV bovenaan staat'

BvdPloeg, 22-12-2014 om 07:32, 6561 views, NU Sport |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Lasse Schöne is blij dat Ajax het gat met PSV tot aan de winterstop heeft kunnen houden op vier punten. Waar de Eindhovenaren de laatste weken veel wedstrijden makkelijk wonnen, daar had Ajax hier en daar flink wat moeite om de drie punten mee te nemen. 

'We zijn de laatste jaren al vaker na een flinke inhaalrace kampioen geworden, maar we wilden het puntenverschil natuurlijk graag zo klein mogelijk houden. Ik ben blij dat dat gelukt is', stelt Schöne dan ook tegenover NU Sport. De Deen ziet in PSV een geduchte concurrent die bij vlagen indruk maakte. 'Ik vond hen heel sterk in de eerste competitiehelft. Het is dik verdiend dat wij samen de bovenste twee ploegen zijn. En aangezien wij thuis verloren van PSV, is het niet zo gek dat zij bovenaan staan.'

'Ik denk dat het ook tussen ons tweeën zal gaan wie er straks met de schaal in de handen staat', vervolgt Schöne. 'Laten wij met Ajax vertrouwen op het feit dat we meestal na de winterstop ons beste spel laten zien. We hebben een redelijk goede eerste seizoenshelft gekend, maar ons basisniveau moet nog omhoog. We kunnen een keer slecht spelen, maar dan moet er wel geknokt worden om toch drie punten te pakken.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Marcao
Je kan lullen wat je wil, maar psv staat terecht bovenaan. Ze zijn stabieler. Vooral omdat ze ons in een rechtstreeks duel dik versloegen (waar ik nog steeds ziek van ben). Hopen dat het net gaat als de vorige jaren, dan mogen die lampjes zich nu fijn "winterkampioen" nomen :o)
0 0
HeinJan
Heel terecht inderdaad. Wat voor een hekel ik ook heb aan psv, ze hebben erg goede voetballers lopen en als ze gaan aanvallen is het leuk om naar te kijken. Er wordt voor het gemak wel eens vergeten wat voor voetbal psv begin vorig seizoen speelde. Als ze vorig jaar niet die enorme mentale inzinking hadden gekregen waren ze ook vorig jaar titelconcurrent, misschien wel titelfavoriet, nummer 1 geweest. Daar ligt (lag?) het verschil tussen Cocu en De Boer. De Boer wist en weet zijn team constant dusdanig te prepareren dat zij niet wedstrijd op wedstrijd verliezen. Een enkele wedstrijd zoals tegen Vitesse, Zwolle, Utrecht & Ado zit ertussen. Die 4 clubs zijn dan ook de usual suspects die voor puntverlies bij Ajax zorgen. Bij psv viel het vorig jaar compleet uit elkaar, met ego's die elkaar in de weg zaten en het team per saldo slechter lieten voetballen. Het andere uiterste van 010 zeg maar, waar ze met z'n allen hun uiterste best voor het team doen, maar waar de kwaliteit gewoon ontbreekt. Met de vervanging van Locadia, Matavz, Bakkali en Brenet zijn ze er gewoon enorm op vooruit gegaan. Die Arias heeft zich ontwikkeld tot een zeer stabiele rechtsback die ook aanvallend zijn bijdrage levert en Guardado maakt de verwachtingen waar, iets dat ook niet heel vaak gebeurt bij het aantrekken van een 'grote' naam. Zal me niets verbazen als Guardado en Arias weer typische psv-aankopen in het rijtje Farfan, Mendez, Salcido etc blijken. Op één of andere manier doen ze dat daar, afgezien van afgelopen paar jaar, best goed. .
0 0
ajaxmening
Wel makkelijk uit tegen Heracles 94e minuut 1-2, Groningen 1-1, Feyenoord 4-3 95e minuut, GAE was al op vakantie behalve broertje van Wijnaldum en tegen Ajax weten ze nog niet dan ze hadden gewonnen, daar Ajax tot 3x verzuimde naar 2-3-0 uit te lopen, dus zwaar overtuigend valt wel reuze mee.
0 0
Kishna11
Ik vind het ook niet gek,PSV speelt goed voetbal in tegenstelling tot AJAX.En ze lijden geen puntverlies
0 0