Directie: 'Titel belangrijker dan attractiviteit'

KoenWeijland, 29-11-2014 om 10:27, 8435 views, Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Als het aan Edwin van der Sar en Michael Kinsbergen ligt, wordt Ajax liever kampioen zonder al te sprankelend te spelen dan dat het tweede wordt met zeer attractief voetbal. In De Telegraaf werd het duo zaterdag aan de tand gevoeld over allerlei zaken en de eerder door Ajax uitgesproken wens om het publiek vaker te vermaken kwam daarbij ter sprake. 

Waar Frank de Boer de eindverantwoordelijke is voor de prestaties van het eerste elftal, weigeren Kinsbergen en Van der Sar de hoofdtrainer aan te kijken op het gebrek aan attractiviteit. 'Ik vind dat we een geweldig goede hoofdcoach en staf hebben. En we willen allemaal een sprankelend Ajax zien', begint Kinsbergen. 'Maar je wilt toch een bepaalde houvast hebben', legt Van der Sar uit. 

De voormalig doelman weet waardoor het lastig is voor De Boer om vanaf het begin van het seizoen hoogstaand te spelen. 'Frank moet elke keer, na twee, drie spelers te zijn kwijtgeraakt, weer opnieuw beginnen. We willen niet kopen, maar opleiden', aldus Van der Sar. De oud-speler van Ajax zou een nieuw kampioenschap boven attractiever spel verkiezen. 'Natuurlijk horen wij ook dat er klachten zijn over de attractiviteit. Maar de landstitel winnen is het allerbelangrijkste. Alleen bij Ajax moet dat ook met flair en aanvallend voetbal gebeuren. Aan die stap wordt keihard gewerkt en je ziet daar bij vlagen de eerste resultaten van.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redlov
In de sport gaat het primair om winnen! En als dat attractief is ... mooi meegenomen.
0 0
rodnet
Hoewel de titel natuurlijk inderdaad het belangrijkste is, baal ik toch van zo'n uitspraak. Ajax staat voor attractief, aanvallend voetbal gebaseerd op solide positiespel en individuele kwaliteit. En aangezien het een illusie is te denken dat Ajax ieder jaar kampioen wordt, moet er gewoon altijd volgens de huisstijl gespeeld worden en mag het resultaat niet per definitie voorrang krijgen. Resultaat- en werkvoetbal is voor andere clubs, niet voor ons.
0 0
Mokum_32
Lees even de laatste zinnen van de tekst
0 0
rodnet
Heb ik gelezen en op zich staat daar wat ik bedoel. Maar de benadering dat attractiviteit tegenover resultaat wordt geplaatst spreekt mij niet aan. Als Ajaxfan verwacht ik beiden. Me met regelmaat kapot ergeren en dan aan het einde toch een titel is beter dan me met regelmaat kapot ergeren en geen titel, maar helemaal blij word ik er dus niet van.
0 0
Bensco
club technisch zijn we er al flink op vooruit gegaan. we zijn eindelijk financieel onafhankelijk van de CL, hebben een flink gespekte bankkas, onze kosten zijn teruggedrongen maar onze inkomsten juist hoger. de sportieve successen gaan nu ook komen want de doorstroming komt op gang maar tegelijkertijd wordt er een sterk elftal opgebouwd. ik hoop alleen dat wij als club niet stoppen bij het halen van de laatste 16 maar straks structureel mee kunnen doen met de grote clubs en misschien zelfs voor de prijs
0 0
pimp
Met Nouri, Andersen, Van den Beek, Klaassen, El Ghazi, Zivkovic, Kishna, Milik komt het vanzelf wel goed met de attractiviteit. Het is een kwestie van tijd voordat we allemaal meer likkebaardend naar de wedstrijden van onze Godenzonen zitten te kijken. Geduldig blijven, het wordt spoedig beloont!
0 0
ajaxinho
Niks maar aan toe te voegen!

(Behalve dat Zlatan de ideale toevoeging zou zijn in onze selectie)
0 0
jeugdgaatvoor
Duidelijk toch? Of willen wij zien dat Feyenoord of PSV er mee van doorgaat en dat we geen CL spelen.
0 0
S90AjaxNwh
Titel is idd het belangrijkste. Zou het wel leuk vinden als ze een keer overtuigend winnen en dan zonder hulp de scheids. Minder billenknijpen is beter voor me hart en billen.
0 0
ErwinAJAX
Zonder hulp van de scheids? We worden vaker genaaid dan geholpen door die amateurs hoor. Mag het dan een wedstrijd ook een keer meezitten?
0 0
mickey2602
Nou,vorige week tegen Heerenveen had ik er wel wat minder vertrouwen in dat we die zouden winnen.Op een gegeven moment dacht ik,een gelijkspel is het hoogst haalbare.
Totdat die rode kaart kwam voor Heerenveen,daarna begon mijn gedachtengang te veranderen.
En die rode kaart kan je toch wel enigszins hulp van de arbitrage noemen want die 2e geel was wel zwaar bestraft.
Maar dat is inderdaad wel 1 van de weinige keren dat de arbitrage in ons voordeel was;-)
0 0
charles
Ajax speelt dit jaar veel attractiever. Ze beginnen echter wel vaak ver onder hun niveau. Desalniettemin heb ik tegenwoordig het gevoel dat hoe slecht Ajax ook speelt het altijd wel goed komt. Mentaal zijn ze ontzettend verbeterd, voetballend gezien verbeteren ze mondjesmaat.
0 0
Bobo het Konijn
Het is natuurlijk wel waar, geen kampioen maar wel mooi spel dan begint het gezeik op zeker. Trouwens, ik heb dit jaar helemaal niet zo het gevoel van dat Ajax saai is, heb het idee dat er meer naar voren een scherper wordt gespeeld. Ik denk ook door mannen als El Ghazi, Milik, Kishna voorin, dat zijn aantrekkelijke spelers.
0 0
JohnDylan
Natuurlijk is de titel belangrijker maar Ajax is juist groot geworden door doormiddel van attractief voetbal te succesvol te zijn. Mensen doen nu vaak alsof attractiviteit ten koste gaat van resultaten terwijl het omgekeerde juist waart is. Het is geen toeval dat Ajax in hun meest succesvolle seizoenen altijd attractief speelde.
0 0
31xAjax
Zorgwekkend dit soort teksten uit de mond van iemand die groot geworden is met ploegen die wel attractief speelden.....
0 0
Robinjo1988
In topsport komt resultaat gewoon op de 1e plaats.
Alleen in Nederland moet het altijd met mooi voetbal.
0 0
31xAjax
Ja en in welk land leven we hier??
0 0
gras
Ja, in Duitsland malen ze daar niet om. Daar zijn ze met ultra lelijk voetbal wereldkampioen geworden. De hele wereld spreekt er schande van. maar ze hebben die cup.

Die gaan echt geen revolutie ontketenen, omdat ze inzien dat de speelwijze van even groot belang is. Dat je op die manier een grotere en blijvende impact maakt wanneer je wint en dat dat een resultaat is, dat je niet kunt bereiken met betonvoetbal.

Of...
0 0
Robinjo1988
De tijd dat duitsland lelijk voetbalde ligt al lang achter ons.

Volgens mij was het ons landje wat afgelopen wk lelijk voetbalde, maar wel met resultaat!
0 0
gras
We verloren van Argentinië toch?

Goed, aanvallend voetbal is de manier waarop Nederland en Nederlandse clubs resultaat moeten halen.
0 0
Robinjo1988
Ja en werden 3e toch? Terwijl iedereen dacht dat we niet eens door de groepsfase zouden komen.
0 0
gras
Ik zeker niet. Voor die eerste en in zekere mate tweede titel moest alles wijken. Zonder meer. Maar nu moet je speltechnisch juist door durven pakken en af van dat behoudende kutvoetbal. Die balans moet de Boer meer in de diepte zoeken. Circulatievoetbal met diepe vleugels, dat moet je balvastheid geven. Niet dat waardeloze uitzakken en rondspelen in je eigen defensie. We hebben allemaal kunnen zien wat dat oplevert tegen een Europese middenmotor als RBS. Die zetten je vast in je eigen 16 en dan wordt het prijsschieten.

Zelf de agressieve drukzettende partij zijn. Dan worden de wedstrijden gelijk al aantrekkelijker. Dat je leert temporiseren vanuit een uitgenast positiespel, omdat je niet altijd hoog tempo kunt spelen is niets mis mee. Maar dat beheerst deze ploeg niet. De Boer moet iets minder Van Marwijk en meer Van Gaal worden in zijn speelstijl.
0 0
@ABVAJAXoptwitt
Daar ben ik het als fanatiek supporter mee eens. Het is belangrijk voor de continuïteit van Ajax (geen kampioen is minder inkomsten). Verder ben ik er meestal flink wat dagen ziek van als we een wedstrijd niet winnen en als we met slecht/niet attractief spel winnen dan heb ik dit gevoel minder/niet. Uiteindelijk hoort het ook bij een voetbalclub om het resultaat te gaan want je speelt om te winnen. Ik kan begrijpen dat attractieviteit ook hoog staat aangeschreven maar kampioen worden lijkt me toch belangrijker!
0 0
gi0vanni
Idd! En met een mooie toekomst waarin de door Ajax opgeleide spelers voor meer attractief spel zorgen. Over 3 jaar met behoud van de beste spelers aangevuld met talent en misschien een paar gekochte/gehuurde spelers gaan we de ED domineren!

Toch lekker straks bij familie/vrienden/collega's kan zeggen dat Ajax uit bij Feyenoord in de rust al met 0 - 3 voorstond en het hooghouden van Ødegaard na rust 2x zo veel was als van Richard Witschge. :d
0 0
Rayno95
Precies!, je scheelt mij een hoop typewerk haha ;)
En je ziet idd dat het stabieler wordt en dat de groei erin zit, nu nog bij een paar spelers door selecteren en hopelijk de rest bij elkaar houden, gaan met die lange contracten de goeie kant op :)
0 0