'Aan niets was verschil in begroting te zien'

KoenWeijland, 26-11-2014 om 07:42, 7501 views, Nederlandse media |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Nederlandse ochtendkranten zijn woensdagmorgen positief over Ajax. Het Algemeen Dagblad sprak van een lesje in effectiviteit, maar zag Ajax lang goed meekomen. Volgens De Telegraaf viel nergens aan af te zien dat PSG ongeveer vier keer zoveel te besteden heeft als Ajax. Trouw plaatste desondanks een kritische noot. 'Het doelsaldo van Ajax in de laatste acht wedstrijden in de Champions en de Europa League staat nu op 5-16.'

Algemeen Dagblad
'De Amsterdammers hadden bij vlagen zelfs het initiatief, kwamen tot prettige driehoekjes en leken telkens op weg naar een aanval. Leken, want de ervaren laatste linie van de Fransen (drie Brazilianen en Nederlander Van der Wiel) bleef lange tijd gesloten. Na een half uurtje besliste Zlatan Ibrahimovic dat het genoeg was. Zijn steekpass op Lavezzi bleef eerst nog zonder resultaat, maar zijn boogballetje werd wel op juiste waarde geschat door de Argentijn, die verlengde op Cavani: 1-0', zo schrijft de krant over de eerste helft. 

'Ruim tien minuten gloorde er hoop bij Ajax op een punt en misschien wel meer, maar wie anders dan Zlatan dompelde de Amsterdammers in rouw, waarna Cavani (3-1) het leed nog verergerde. Dat gebeurde na een te zachte terugspeelbal van Zimling', zo zag men ook bij het AD, dat sprak van een 'lesje in effectiviteit.'

De Telegraaf
Volgens de nauw bij Ajax betrokken krant De Telegraaf was er zowel goed als slecht nieuws dinsdagavond. De nederlaag van APOEL tegen FC Barcelona betekende namelijk ondanks het verlies van Ajax dat de Amsterdammers aan een punt genoeg hebben in de laatste wedstrijd om door te mogen in de Europa League. 'Met zijn basisopstelling gaf trainer Frank de Boer in Parijs een duidelijk signaal af. Namelijk dat hij al verwachtte dat het thuisduel met Apoel Nicosia op speeldag zes allesbeslissend zou zijn. De trainer van Ajax spaarde Niklas Moisander en Anwar El Ghazi, die op scherp stonden, omdat hij het tweetal te belangrijk acht voor het voorlopig laatste treffen in het miljoenenbal.'

De Telegraaf beoordeelde Ajax positief. 'Door de wijzigingen van De Boer stapte er een piepjong elftal de wei in. Met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 306 dagen was het zelfs het jongste Ajax sinds november 2004. Aan niets was in het eerste half uur te zien dat PSG met een begroting van 400 miljoen euro werkt en de Amsterdammers met 'slechts' 105 miljoen.' Toch uitte de krant ook kritiek en wel aan het adres van Niki Zimling. 'Ajax bleek het uitvallen van de sterk spelende Thulani Serero niet te kunnen opvangen, want Zimling zakte weer vreselijk door het ijs.'

Trouw
Dagblad Trouw zag Ajax een negatieve reeks voortzetten. 'Na de luid bejubelde triomf op Barcelona, vandaag exact een jaar geleden, bleef Ajax gisteren voor de achtste keer op rij zonder overwinning in een Europese wedstrijd.' De nederlaag in Parijs was volgens de krant te wijten aan de niet thuis gevende voorhoede. 'Het veldspel oogde verzorgd, de combinaties liepen vlot, maar het ontbrak steevast aan de eindpass.'

Niet de vaak gehekelde verdediging, maar de aanval is in hun ogen dan ook het zorgenkindje van De Boer. 'Na de eerder genoemde victorie van een jaar geleden op Barcelona wist Ajax in de daaropvolgende Europese duels niet een keer meer dan eenmaal te scoren. Het doelsaldo van Ajax in de laatste acht wedstrijden in de Champions en de Europa League staat nu op 5-16.' 

De Volkskrant
Kwaliteitskrant De Volkskrant was na afloop reëel en zag dat Ajax ondanks goede bedoelingen het de tegenstander makkelijker maakte dan nodig was. 'Op voorspelbare wijze, namelijk door grove persoonlijke fouten, liet Ajax zich dinsdag opzij schuiven door de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Net op het moment dat de Amsterdammers hoop koesterden op meer, na de gelijkmaker van Klaassen, liet doelman Cillessen een houdbaar schot van Ibrahimovic door en schonk invaller Zimling de 3-1 zomaar aan Cavani. Weg hoop, hallo realiteit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Alleen aan de goals van PSG...
0 0
Robinjo1988
Waarom kwam Riedewald er niet in voor Serero?
0 0
Ruff Rhythim
Als Ajax er eindelijk eens mee ophoudt om het balbezit tot hoger doel te verheffen en er eens aan gaat denken dat er zo af en toe ook eens een bal in het strafschopgebied van de tegenstander terecht moet komen zou dat al een heel stuk schelen.

Ja ik roep ook maar wat....
0 0
ajaxmening
En vanmiddag zie je een eerlijke krachtmeting tussen de A1 voor partijen die hier af en toe wat posten thuis won ajax met maar 6-1.
0 0
Leprechaun
15.00 uur op Ajax Exclusive! Ik kijk er naar uit man!
0 0
SNTR
Wat een kolere tijd (wederom) voor de mensen die full-time werken zoals ik.
0 0
Leprechaun
Ik heb hetzelfde hoor, maar kan het op m'n op pc op m'n werk wel met een schuin oog volgen.
0 0
ajaxmening
Al dat getik haha wat een voetbal inzicht mijn god ga korfballen vriend dui422 of American Football win je 5 meter met wat geschreeuw, Ajax speelde een prima pot en in deze CL poule heeft het bij vlagen zelfs uitstekend gespeeld, dat ze niet zouden doorgaan wisten we al bij de loting, 3e worden en mentaal weerbaarheid opgebouwd waardoor de competitie steeds makkelijker gaat worden net als al die jaren hiervoor, ik zie duidelijk verbetering in het team en alleen maar groeien en gaan voor titel nummer 5, want niemand is beter in Nederland, en de druk hierbij kunnen andere teams al jaren niet mee omgaan.
0 0
SNTR
Ik kan serieus gewoon agressief worden om die Zimling. Ik krijg elke wedstrijd kippenvel als ik Daley zie ballen tussen Di Maria, Rooney, Falcao, Mata en Van Persie... 48 uur voor het sluiten van de transfermarkt.. en wie krijgen wij er voor terug... Meneer ZIMLING. De bankzitter van mainz. We spelen een geweldige pot, het wachten is op de 1-2, komt hij erin en meteen is de wedstrijd naar de kolere. Natuurlijk werden we weer eens genaaid (buitenspelgoal en minimaal 1`x rood), maar als je die Zimling ziet. Godverdomme man, hoe haal je het in je hoofd om die kerel te halen als vervanger van publiekslieveling Daley Blind.
0 0
klopper
Denk je eens in als de UEFA de videoref gaat invoeren. Dan gaat Ajax gewoon de videoref 4 a 5 keer inzetten bij dit soort wedstrijden en win je gewoon met 1-5, omdat ze met 9 man komen te staan ;-)

Het ergste van Zimling vind ik...dat iedereen al lang heeft gezien dat hij het niveau van Ajax niet aankan. Maakt niet uit, want je kan het wel eens verkeerd hebben bij het halen/huren van bankzitters/transfervrije spelers...maar waarom blijft De Boer hem er inbrengen? Neem gewoon je verlies en los het op met Serero, Riedewald, Viergever en Bazoer. Ja, allemaal erg jong en onervaren...maar in ieder geval minder blunders dan deze man.
0 0
SNTR
Geen woord aan toe te voegen. Dat je hem haalt is al een grote grap, maar dat je hem er dan ook nog in doet... Vond het trouwens raar dat geen enkele journalist Frank naar de reden van de wissel vroeg.
0 0
klopper
Vond de reden zelf wel duidelijk...Frank rouleert. Daarnaast is Serero niet helmaal topfit en er komen nog genoeg wedstrijden...dus een beetje de 'poet' verdelen. Doet Frank al eigenlijk sinds het begin dat hij er is. Het verbaasd mij keer op keer dat hij Zimling, Sigthorsson etc. erin blijft zetten. De koek kijkt voor deze twee al lang op.
0 0
mickey2602
Gister had ik juist een aanvallende wissel verwacht...
Dat deed hij ook al eens in een uitwedstrijd bij PSV,bij een gelijke stand bracht hij Boerrigter in waardoor we die wedstrijd wonnen.
Gister had ik dus nog Siggie erbij verwacht of ipv Milik maar Zimling???
Dan nog eerder Riedewald maar aub geen Zimling.
0 0
klopper
Maar dat is typisch De Boer...die maakt regelmatig van dit soort tactische missers wat mij betreft. Voetbal is als oorlog, zoals Michels ooit eens zei. En dat is zo...op het moment dat de tegenstander zwak is moet je proberen door te drukken.
0 0
Ewald
Wel hoor, kijk maar op het scorebord.
0 0
Raikkonen94
Ik hoop dat Frank nu ook heeft ingezien dat Zimling echt veel en veel tekort komt, alleen in de Eredivisie zou ik hem nog gebruiken. En je ziet ook dat het middenveld Andersen-Serero-Klaassen echt wel zijn mannetje kan staan op dit niveau, met elke wedstrijd die ze spelen groeit het vertrouwen.
0 0
Misc1990
Zimling.. Ik moet kotsen als ik zn naam hoor!
0 0
GeborenAjacied
Zimling...
0 0
mvdk
Dat hoort ie niet, dat leest ie...
0 0