Serero belangrijk voor Zuid-Afrika

Lisanne, 15-11-2014 om 17:31, 5013 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nadat Arek Milik gisterenavond al scoorde voor zijn land deed Thulani Serero zaterdagmiddag hetzelfde. Zuid-Afrika won in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup met 2-1 van Sudan en de kleine Ajacied was betrokken bij beide doelpunten. Voor Serero betekende het doelpunt zijn eerste treffer in dienst van zijn land.

In de eerst helft zette Serero zijn ploeg op een 1-0 voorsprong tegen Sudan. Ook na rust bewees de middenvelder opnieuw zijn waarde. Kort na rust gaf hij de pass op Tokelo Rantie waaruit de 2-0 voortkwam. Salah Ibrahim bracht een kwartier voor tijd de spanning nog terug, maar kon een nederlaag niet voorkomen. Door de zege is Zuid-Afrika al verzekerd van de tweede plaats, en daarmee is ook deelname aan het eindtoernooi veilig gesteld. Ajax zal Serero door de deelname aan de Afrika Cup moeten missen in januari. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kampioenenjood
Ik heb altijd het idee dat spelers als Veltman en Klaassen ontzettend veel leren van een interlandperiode. Voetballen met gasten als Sneijder, Kuyt, Huntelaar, Robben moet toch een fantastische ervaring zijn. Dat gevoel heb ik ook bij onze Denen. Maar dat gevoel heb ik niet bij Afrikaanse spelers. Misschien zwaar onterecht hoor..
0 0
Michael25
De primaire reden om geen spelers van Afrikaanse nationaliteit te halen. Je zorgt ervoor dat ze zich goed ontwikkelen en vervolgens ben je ze een maand kwijt.
0 0
de_pitbull
Wat een onzin...dan moeten ze ook maar geen moslims meer contracteren, want die ben je een maand kwijt aan de Ramadan.
0 0
Michael25
In wezen ook een punt dat je mee moet nemen ja. Moslims zullen tijdens de ramadan een stuk minder presteren, in topsport een belangrijke overweging lijkt me.

Serero zou een belangrijke schakel kunnen zijn op 6, maar vervolgens ben je hem een half jaar kwijt. Als je Afrikaanse spelers haalt zul je dit in je overwegingen mee moeten nemen. Kijk naar Vitesse en Bony een tijdje geleden. Hij was de bepalende speler van dat team, de prestaties waren voor een groot deel van hem afhankelijk. Vitesse was een voorname titelkandidaat, totdat Bony opeens een belachelijk lange periode weg was voor de Afrika cup. De club betaalt het salaris, maar is vervolgens een belangrijke speler kwijt omdat ze daar zo nodig midden in het seizoen moeten spelen. Dan ook nog eens de frequentie van dat toernooi, die belachelijk hoog is. Voor de spelers is het misschien nog erger. In het specifieke geval van Zuid Afrika is de bondscoach een enorme klootzak, zie de nonsens die hij eerst over Serero zei en nu weer over Mokotjo. Voor een speler is het echter een eer om voor zijn land te spelen, je kunt het Serero dus niet kwalijk nemen. Ik ben echter van mening dat het onverantwoord is om een toernooi te houden midden in het seizoen van de topcompetities wereldwijd.
0 0
IbraJood
Rivaldo Coetzee zat ook bij de selectie op zijn achttiende, hopen dat hij nog overkomt!
0 0
waynelove
Zal flink gemist worden, al heeft riedewald ook zijn voordelen.
0 0
Misc1990
Mooi voor hem! Laat hem nu wel maar terugkeren naar Amsterdam, de wedstrijd van woensdag doet er toch niet meer om! We zijn hem dalihk in januari al lang genoeg kwijt. Ik hoop ook dat ajax in de winterstop een goede CVM kan huren om zijn vertrek ook op te vangen zeker in het begin met zo n zwaar programma gaan we hem missen. Misschien kunnen we Anita een half jaar huren?
0 0
..::Rootje::..
WAT!!? Hoe bedoel je kwijt? Was/Is er dan vraag naar hem uit het buitenland? Denk 't niet.
0 0
AFCA_KAMPIOEN
afrika cup
0 0
..::Rootje::..
ah! Hij praat net alsof hij weggaat bij Ajax. Ja, dat is wel een probleem. Maar met Riedewald. Heeeeell misschien dat Fischer dan al kan speelen op die positie , maar dat zet Frank dan wel in een benarde positie. Want Zimling en Viergever verpieteren dan op de bank. Wat ik opzicht geen prob vind, maar jeweet hoe het gaat
0 0
AnitAjax
fischer? die moet niet op het middenveld. Zeker niet op cvm
0 0
SNTR
kut dat besef ik me nu pas dat is wel erg balen
0 0
AFCAthebest:)
Gelukkig hebben we niet meer belangrijke Afrikaanse spelers.
0 0
zlatan-beast
zal niet gebeuren denk ik, we hebben riedewald viergever eventueel bazoer en (helaas) zimling nog voor die positie
0 0