Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Oud-Ajacied mogelijk trainer in Schotland

KoenWeijland, 07-11-2014 om 22:23, 3941 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-verdediger Winston Bogarde heeft gesolliciteerd bij het Schotse Motherwell. De Rotterdammer hoopt daarmee zijn eerste klus als hoofdtrainer van een profclub binnen te hengelen.  

Bogarde was als speler actief voor onder meer Sparta Rotterdam, Ajax, AC Milan, FC Barcelona en Chelsea. Met Ajax won de verdediger onder meer de Champions League in 1995. Na zijn imposante spelerscarrière wil 'de neger die voor niemand buigt' nu dus furore maken als coach in het betaalde voetbal. Bij Motherwell kwam de positie van hoofdtrainer vacant en Bogarde is een van de vijftig (!) sollicitanten. 

Vorig seizoen werd de ploeg liefst tweede in de Schotse Premier League achter (uiteraard) Celtic. Deze jaargang gaat het beduidend minder, getuige de vijf verliespartijen op rij die het de laatste weken leed. Stuart McCall kreeg zijn congé en vooralsnog nam zijn assistent Kenny Black het roer over, maar een definitieve aanstelling van de interim-trainer ziet de club blijkbaar niet zitten. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Bogarde in de titel is voldoende hoor. Iedereen weet dat hij een oud-Ajacied is.
0 0
Daluniz10
hoop dat het hem lukt en dat hij succesvol wordt.
In Nederland is hij natuurlijk minder geliefd omdat hij zich niet heeft geprofileerd als ideale schoonzoon, maar dat interesseert me niet. ik herinner hem als top verdediger bij ons. bikkel als het moest, en dat is wat de meeste Nederlandse verdedigers tegenwoordig missen: het echte verdediger zijn.
allemaal leuk hoor de veltman en moisander, maar geen 1 aanvaller (zeker internationaal) is onder de indruk.
0 0