[Update] Chelsea mengt zich niet in strijd

JipVR, 02-12-2014 om 16:53, 23748 views, Spaanse media / Duitse media |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Martin Odegaard lijkt zich goed voor te bereiden op zijn toekomst in de voetballerij. Het supertalent uit Noorwegen geniet interesse van vele topclubs, waaronder Ajax en is onlangs op bezoek geweest bij de trainingsfaciliteiten van Real Madrid. Volgens de Spaanse journalist Jose Luis Sanchez zou het de tweede keer zijn dat Odegaard een bezoek bracht aan Real.

De vijftienjarige Noor zal ook De Toekomst van Ajax bekijken, om zo uiteindelijk zijn beslissing te maken, zo meldde De Telegraaf onlangs. Van verschillende Noorse trainers kreeg het talent in ieder geval het advies om clubs als Real Madrid te laten schieten en een krabbel te zetten bij Ajax, vanwege de betere toekomstperspectieven.

Op 19 augustus 2014 maakte de aanvallende middenvelder zijn debuut voor het Noorse nationale elftal tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Momenteel speelt Odegaard voor het Noorse Stromsgodset, waar hij vijf keer doel trof in 22 wedstrijden. (Foto: Facebook Martin Odegaard)

Update 19-11 20.44 uur
Bayern Munchen heeft zich ook gemengd in de strijd om Odegaard en heeft het talent uitgenodigd om voor een tweede maal op bezoek te komen bij de Duitse landskampioen. 'Martin Odegaard voelt zich op zijn gemak bij Bayern', zegt de scout van Bayern tegen Sport BILD. Naast de club uit München zijn ook de Duitse clubs Borussia Dortmund en VfB Stuttgart geïnteresseerd.

Odegaard zei onlangs tegen BILD wel oren te hebben naar een overstap richting de Bundesliga. 'Het is zeker mogelijk dat ik daar aan de slag ga, de Duitse competitie is erg sterk. Ik heb geen favoriete ploeg in Duitsland, maar Bayern en Borussia zijn wel de clubs die ik volg.'

Update 02-12 16.51 uur
Chelsea zal zich niet mengen in de strijd om Martin Odegaard, dat liet trainer José Mourinho weten tijdens een persconferentie. 'Ik heb van hem gehoord en hij kan naar 25 clubs. Ik wil wel weten welke club het gaat worden, maar wij gaan niet de strijd aan met al die clubs.' Het talent heeft zelf een voorkeur voor Liverpool, aangezien dat zijn 'droomclub' is, maar heeft aangegeven elke optie te overwegen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax-Dejong
Ze hebben genoeg goeie middenvelders daar bij Chelsea.. Wat droom ik van een middenveld in 2018 ofzo met Nouri-VdBeek-MusondaJr. Musonda Jr is de beste speler die ik ooit heb zien voetballen in de jeugd na Nouri. Musonda speelde toen nog bij Anderlecht.. Later met zijn broers gekocht door Chelsea.. Speelt nu linksbuiten bij Chelsea terwijl het een half/10 is.. Talent waste..
0 0
MankeNelis
Deze soap heeft een hoog Freddy Adu gehalte.
0 0
JesusZoonVanGod
Precies! Beide op jonge leeftijd ontzettend de hoogte in geprezen, de verwachtingen waren intens. Hij is nog erg jong en hij speelt in een zwakke competitie. Ik wil het over een jaar of 3 nog wel eens zien.
0 0
army
laat die gozer mooi naar bayern gaan of weet ik veel waar, laten we geen soap van maken, wij hebben onze eigen jeugd en dat is ook ten goede voor de Ned elftal.......!
0 0
Zollner
Mocht hij naar Ajax komen dan moet er wel wat aan het systeem gebeuren. Van wat ik gezien heb is hij het type dribbelaar met een vrije rol. Wij hebben geen positie met een vrije rol. Het meest in de buurt zou de oude nummer 10 komen.
0 0
AjaxD1986
Fuck!

https://www.youtube.com/watch?v=k4XLKAAZszY
0 0
AFCA4L
Tja was er al bang voor.
0 0
blava
Hij moet ook echt willen komen. Een beetje orienteren is ok maar een stage bij de halve Europese top is een beetje overdreven. Ik vraag mij af of sommige Ajax a1 spelers niet beter zijn. Het niveau ven de Noorse competitie is niet bepaald hoog en debuteren in het Noors elftal is ook niet bijzonder. Het is meer het creeren van een hype.

Als hij komt zal hij een voorkeursbehandeling krijgen wat veel onrust brengt.
0 0
smokum
Ene Jari Litmanen liep ooit ook stage bij zo ongeveer alle Europese topclubs en nam ook de juiste beslissing :-)
0 0
Gregoboy
Weet je wat. als zo een ventje denkt dat ie het al helemaal is dan boeit het me niet meer dat ie niet komt. ze pa zegt ga gwn naar Ajax klaar weetje. maar deze loopt rond alsof hij Ronaldo al voorbij is
0 0
History_M
Eindelijk een supertalent dat niet zomaar voor het grote geld gaat, maar zich echt lijkt te verdiepen in zijn beste mogelijkheden. En op de een of andere manier zie jij dat alsof "hij denkt dat hij Ronaldo al voorbij is"?
0 0
ajax4ever01
geen tijd meer aan verspillen die gaat echt niet naar Ajax toe.
0 0
TOOL
Waarom niet? Beetje moeite doen en speler en co een goed gevoel geven is nu heel belangrijk. Vind jouw benadering maar vreemd en hoop dat Ajax er anders tegenaan kijkt!
0 0
jeugdgaatvoor
Graag of niet. Je kan komen en bieden veel toekomst perpectief. Maar het houdt ook wel een keertje op. We zijn geen slet. Nouri wordt onze nieuwe held.
0 0
flasher93
hoe komt het dat hij zo laat bij ajax pas (kan) komen
0 0
mistermiyagi
Ik heb mijn eigen mening, toptalent moet een kans krijgen + goede training krijgen, randvoorwaarden moeten goed geregeld zijn, moet een goede sfeer zijn voor zo'n talent. (Bij Ajax kan dat)

Toptalenten zijn hier gekomen en op hun 22,23,24 weer vertrokken, met een zak aan ervaring en technisch en met name TACTISCH zijn ze enorm gegroeid.
Bij grote clubs, zijn naast doorgroei mogelijkheden ook andere factoren van belang waarom hij niet uitgroeit tot zijn potentieel reikt.

Met name op tactiek heeft Nederland een streepje voor, wij zijn de meester op het gebied van opbouw en systemen.
Tuurlijk gaan er wel veel dingen mis in Nederland, maar dit is puur kwaliteit.

In Engeland, Spanje (naast barcelona) kennen de geen tactiek, de Duitsers gebruiken dit nu veel meer, LvG en Pep hebben Munchen laten voetballen volgens een bepaald systeem.
Dat Real zo goed voetbalt is puur kwaliteit + snel veldspel. (als je real het Ajax systeem eigen maakt, winnen ze nog meer wedstrijden)

Dus kies Ajax, voor een compleet spelersontwikkeling!
0 0
FlyingDutchMan
Hopelijk komt hij naar AJAX, mag als ie dan toch niet komt dan maar naar Real. Lekker Mink Peeters doorbraak dwarsbomen!
0 0
Bensco
real vs ajax:

bij real komen er 3 uit eigen jeugd. casillas komt nog uit een tijd waarin jeugd heilig was. nacho houdt de bank warm en Rodriguez is eigen de enige die aan spelen toe komt

bij ajax ongeveer 15, ga de namen nu niet opnoemen. we kennen ze wel.

reken je kans maar uit
0 0
Bensco
real vs ajax:

bij real komen er 3 uit eigen jeugd. casillas komt nog uit een tijd waarin jeugd heilig was. nacho houdt de bank warm en Rodriguez is eigen de enige die aan spelen toe komt

bij ajax ongeveer 15, ga de namen nu niet opnoemen. we kennen ze wel.

reken je kans maar uit
0 0
Suares!
Te veel ophef voor een jongen waar niemand hier nog wat van gezien heeft. Verstandig van zn pa, dat hij overal eens langs gaat. Goede kans dat hij voor ons kiest, want er zijn veel meer voorbeelden van talenten die geslaagd zijn. Zo niet ook prima, voor hem te hopen dat hij ergens anders wel die kant krijgt,
0 0
hav
real heeft wel een geweldig trainings complex.. maar voor toekomst perspectief moet hij toch echt hier wezen! lekker goed rijpen en dan op voor het grote werk!
0 0
AFCAthebest:)
Denk (hoop) dat hij voor Ajax kiest!Cerny-zivkovic-muric

Nouri-odegaard

v d beekheb je wel een lekker aanval en middenveld
0 0
Ewald
Het is duidelijk. Ze nemen goed de tijd en willen geen overhaaste beslissingen maken. Wegen alles goed tegen elkaar af. Als je gaat strepen op minnen en plussen voor jong talent, dan kan je enkel op Ajax terug komen, als het om voetbal aan komt. Is het een geld wolf dan kiest hij voor een andere club.
0 0
Chesterson93
Met alle respect, maar dat is ZO kort door de bocht. Ik ben al jaren een Ajax-fan, maar ik lees mij de laatste tijd toch een partij onzin als het gaat om talent, Ajax beste jeugdopleiding van de wereld, bla bla. Als iemand niet kiest voor Ajax, ben je niet (per se) een geldwolf. Het is zo cru om te denken dat je bij een andere club geen kans krijgt. Ik bedoel maar, er zijn spelers die op jonge leeftijd naar een grote club gaan vanwege het (waan)idee dat zij die kans nooit krijgen. En ja, dan probeer je het. En bijna iedereen wilt dan proberen of zij die uitzondering kunnen zijn. Net zo goed dat er spelers van Twente, Heerenveen, Sparta of zelfs PSV het bij "ons" proberen. Een Kishna wordt hier "kapotgepraat", terwijl die jongen nog 19 is en 2 kruisbandblessures te verwerken heeft gehad. Krediet, right? Een Andersen heeft een lange periode moeten acclimatiseren en zelfs Klaassen en Veltman hadden momenten waarin men grotendeels de hoop verloren was. Voor hun is het goed om te weten dat hun talent bovendrijft en dat zij vele aanbiedingen hebben afgeslagen voor Ajax 1. Maar anderen willen, zoals ik al eerder zei, die stap wagen als die kans komt. Zelfs bij Ajax kan je sneuvelen en die kans bij een grote club, of je nou goed speelt voor Ajax of niet, hoeft niet altijd te komen of andere zaken(blessures, chronische klachten, levenssituatie) kunnen het niet toelaten om via de geleidelijke weg de top te halen. Maar ook in het bedrijfsleven kan je beginnen bij een Apple, Shell, Samsung of Philips én het maken. Moraal van mijn verhaal: een stap wagen maakt je niet per se een geldwolf, en zegt ook niet dat men er niet goed over nadenkt. Het geeft aan dat iemand een keuze maakt op basis van het heden en de combinatie van datgeen wat die persoon denkt te kunnen behalen in de toekomst. Ja, het is jammer als het een (top)talent betreft, maar dat populistische gezever over het feit dat zij (op die leeftijd al) alleen maar aan geld denken, is (vaak) overtroffen. Wees blij met de weg die Ajax ingeslagen heeft, maar sta ook eens bij het feit dat het net werkt als in de maatschappij: Ga je stappen maken bij het (kleine of middelgrote) bedrijf waar je zit om geleidelijk omhoog te gaan of ga je bij je (kleine of middelgrote) bedrijf aan de slag en na aanbiedingen van een groter bedrijf kijken en afwegen hoe je kansen in de toekomst inschat? En geloof mij; ondersteuning en begeleiding is een heel essentieel onderdeel van dit proces. Als dat optimaal is, en ik hoop dat dát bij Ajax zo is, voorkom je vaker dat er spelers weggaan.Ps. Het is een heel brokstuk, maar voor diegene die wel even willen lezen, kan het interessant zijn.
0 0
Ewald
Met alle respect: Lang verhaal maar je slaat de spijker toch echt mis. Het is toch gewoon een feit dat je als zn toptalent gewoon de beste kans hebt, bij een club als Ajax dan bijv Real. Kan je een lange teks voor teksten, maar bij Ajax heb je de filosofie van de club. Bij een grote club als Real, moet je maar net mazzel hebben wie je trainer is en hoe je verhouding met hem is
0 0
Chesterson93
Heb het ook niet specifiek over Real. Het gaat erom dat er meerdere mensen zijn die spelers neerzetten als geldwolven, terwijl zij zo hoog mogelijk willen rijken en als dat betekent dat je gaat spelen voor Real, het zij zo. Maar geldwolf? Nee, dat zeker niet. En kinderen zijn volwassenen niet, de geleidelijke weg werkt niet voor iedereen. En misschien mogen wij onszelf wel achter de oren krabben, want hoezo lukt het een (Nederlands) talent niet om door te breken bij een (grote) club in het buitenland, maar spelers uit andere landen wel?
0 0
Zaeyx
Over de PLANK misslaan gesproken... Nee, even serieus, hij slaat de spijker toch echt op de kop hoor. Ok, nu echt serieus. Ten eerste zou je er al blij mee mogen zijn dat iemand überhaupt nog de moeite neemt om een dergelijke tekst neer te pennen, want dergelijke kortzichtige reacties zoals die van jou komen het niveau nu ook niet bepaald ten goede. Je haalt namelijk drogredenen aan waarde heer. Dat het aan de trainer ligt en aan de verstandhouding met hem gaat in bepaalde mate zeker op, maar wat jij en 99% van alle andere supporters schijnbaar weigeren in te zien is dat er een enorm verschil zit tussen het eerste van Ajax en bijvoorbeeld een Real Madrid en ook tussen de competities. Tuurlijk krijgen een Klaassen of een El Ghazi geen kans in het eerste van Real Madrid, alleszins nu nog niet, omdat ze simpelweg (nog) niet goed genoeg zijn en dat misschien nooit zullen zijn. Zelfs absolute toptalenten zoals Eriksen en Ibrahimovic zouden op hun 18e, 19e geen onbetwiste basisspelers zijn bij een dergelijke ploeg omdat ze dat niveau dan gewoon nog niet aan kunnen. Dat heeft helemaal niks met filosofie te maken, maar gewoon met de realiteit, namelijk de zwakte van onze competitie enerzijds en het veel hogere niveau in de topcompetities anderzijds. Ook daar leiden ze spelers op hoor of krijgen jongere spelers een kans, maar dan moeten ze het wel al op die leeftijd aankunnen. Een Rooney, Ronaldo of Messi stonden op jonge leeftijd ook al in de basis en recentelijker hebben ook jongens als Varane, James, Isco etc. die ook gekregen. Heeft niks met filosofie of trainer te maken, maar puur met kwaliteit.
0 0
Ewald
Ik zeg toch nergens dat er geen enorm verschil zit tussen het eerste van de elftallen? Maar talent heeft wel degelijk baat bij de filosofie en de denkwijze te maken. Talent moet optimaal ontwikkeld worden. Het eerste kan dan al lang en breed voorbij gelopen zijn door de top van Europa, maar de toekomst zekers niet. Bewijs is de A1 alleen al. Maar een speler moet ook gewoon op het hoogsteniveau spelen. Grootste kans daarop is toch echt een club als Ajax. De filosofie is juist het sterkste hierin, dat kan je gewoon niet ontkennen. Ze zeggen niet voor niets, dat ze spelers niet langer dan hun 23 bij Ajax willen houden. Met kwaliteit alleen kom je er enkel en alleen als je messi heet. Maar goed, ik zal met mn stukje wel weer de site niet ten goede komen, volgens jouw.
0 0
Cruyffie
En ja, heb de discussie hieronder gelezen. En ben het eens met bovenstaande. Tuurlijk maakt talent ook kans bij een topclub. Maar méér kans bij een iets kleinere club, en zéker bij ajax vanwege de 110% focus op jeugd.En dan zijn Isco en James niet de goede voorbeelden, die waren al ouder. Rooney, Persie, Messi en Ronaldo natuurlijk wel, maar dan praat je ook over de extreme toppers.
0 0
Zaeyx
Mooi genuanceerd! Fijn om te lezen dat er toch nog mensen van een bepaald niveau en met realiteitsbesef op deze site zitten. Begon er de laatste tijd een beetje aan te twijfelen.

Ik sluit me perfect aan bij wat je zegt. Natuurlijk is het zo dat die jongen bij ons een grotere kans heeft om (eerder) door te breken in het eerste en dat hij waarschijnlijk een betere begeleiding krijgt als bij de meeste topclubs, maar we moeten niet doen alsof er bij die laatste nooit talenten doorbreken of de kans krijgen. De échte grote talenten slagen overal. Het is ook volstrekt logisch dat er bij Ajax meer talenten 'doorbreken'. Ons beleid is er volledig op afgestemd omdat we simpelweg wel moeten. Grote clubs uiteraard niet omdat die ten eerste de beurs kunnen trekken voor al gevestigde spelers en als talent is het veel moeilijker om al op jonge leeftijd op dat hoge niveau mee te draaien. Het heeft dus eerder met de zwakte van onze competitie te maken dat jeugd hier eerder een kans krijgt. Helaas snappen veel mensen dat schijnbaar niet...
0 0
Chesterson93
Dank je wel. Het is ook maar hoe men het wil zien. Ga je ten koste van alles Ajax neerzetten als de grootste of blijf je realistisch en besef je dat wij moeten hopen op de grote talenten(van buitenaf)? Spelers als van de Beek en Nouri zijn parels uit Nederland en die moet je koesteren, maar een Ødegaard, Cerny of Muric moet je binnenhalen, als het kan. En momenteel zeggen wij wel dat wij veel talent(en) hebben, maar welk talent debuteert nog op zijn 17e, op Jairo Riedewald na, bij Ajax en dan ook vast in de selectie zitten? Begrijp mij niet verkeerd, ik geniet van Muric, Cerny, Nouri, van de Beek, Bazoer en Riedewald, maar waar zij behoren tot de beste van hun leeftijdscategorie, debuteert de rest bij het 1e. En dan heb je een Zimling of Duarte .. Ach ja.
0 0
spcHenk
Ik denk best dat deze jongen naar Ajax zal willen. Alleen overmars zal niet meer dan 2-3 miljoen voor hem neer willen leggen. Als Real dan bijv. komt met een bod van 10 miljoen, heeft de speler zelf (in de praktijk) niks meer te zeggen
0 0
Melvin01
Volgens mij kost hij alleen opleidingsvergoeding. Hij is pas 15 en heeft dus nog geen contract. Vanaf zijn 16e kan dat pas namelijk.
0 0
spcHenk
Dat een speler pas een contract kan tekenen vanaf zijn 16e is een Nederlandse regel. Elke land mag dat zelf bepalen. Even googlen levert op dat deze jongen een contract heeft t/m 2015 (eind, niet medio). Dus als hij komende winter verkocht wordt heeft hij nog een contract van een jaar.
Maar als deze jongen ontzettend gehypet wordt, kan de prijs nogal eens oplopen.
0 0
Melvin01
Volgens mij kost hij alleen opleidingsvergoeding. Hij is pas 15 en heeft dus nog geen contract. Vanaf zijn 16e kan dat pas namelijk.
0 0
Torque
Heeft hij nu een contract dan? Ik heb van heel veel mensen verschillende verhalen gehoord. Weet iemand zeker of hij gekocht moet worden of niet?
In Nederland mag je pas vanaf je 16e een contract hebben, ik weet niet hoe dan in zijn thuisland gaat.
0 0
Multi
Ik denk dat hij voor Ajax gaat kiezen. Als je alles in de media leest heb ik toch wel het idee dat hij in een omgeving zit die weet wat verstandig is voor hem en dat hij ook zo opgevoed is.
0 0
Rayno95
Hoop dat deze jongen verstandig is!
Bij clubs als Real zou er een hele kleine kans zijn om door te breken met al die sterren voor hem en ze eerder kopen dan jeugd de kans te geven.
0 0
Cruyffie
Heb zo'n gevoel dat ajax een zeer goede kans maakt. Ten eerste omdat zijn omgeving verstandig klinkt, ten tweede omdat ajax een opleidingsplan kan overleggen waar geen enkele club tegenop kan. Daarbij speelt ie dan ook zeer snel in Ajax 1 en dus CL. Let's hope so!
0 0
flasher93
ja dat wel. maar als je kijkt wat er in het eerste van bayern of real loopt, kan je daar echt naar uitzien om met wereldsterren te spelem/trainen. had liever gezien dat hij hier ook al gekeken had
0 0
Bensco
bayern is een geduchte tegenstander, zeker als je nagaat dat daar doorbreken via de jeugd zeer reëel is. schweinsteigger, muller, badstuber en kroos zijn voorbeelden van voetballers die daar via de jeugd zijn doorgebroken. Komt nog bij dat ze het taaltje spreken en de absolute top zijn van de wereld. als je het mij vraagt zijn je kansen om hem aan te trekken zojuist afgenomen tot 1,0%
0 0
bijlsma
Odegaard is meer dan een exceptioneel talent. Dus ik verwacht ook wel dat hij bij Bayern zal slagen. Bij de meest talenten is het een risico kwestie om meteen voor de top te kiezen, dan zou je als talent altijd een Ajax moeten kiezen. Maar ik denk dat het bij een speler van dit kaliber niet zoveel uitmaakt.
0 0
BojanAjax
Beste Martin,

Uit het verleden is gebleken dat Ajax een hele goede club is voor jonge jongens, grote talenten zoals jij. Vele talenten, Suarez, Sneijder, Eriksen, Huntelaar, natuurlijk Ibracadabra en nog veel meer zijn jou voor gegaan om als jonge jongen naar Ajax te komen. Alle eerder genoemde namen hebben een succesvolle carriere (gehad). Dus wees verstandig en kies voor de beste talenten club, ons aller mooiste Ajax!

Groeten
0 0