Suarez wilde premie voor NAC

Lisanne, 03-11-2014 om 11:35, 18160 views, The Guardian |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Binnenkort verschijnt er een boek over ex-Ajacied Luis Suarez. De Engelse krant The Guardian drukte alvast een voorpublicatie af. Daarin viel te lezen hoe de Uruguayaan er bij Ajax werkelijk alles aan wilde doen om het kampioenschap binnen te halen.

Crossing the Lines, heet het boek over Suarez. Een toepasselijke titel voor de carrière van de Barcelona-speler tot nu toe. In het boek vinden we ook een passage over de titelrace van seizoen 2009/2010. Onder Martin Jol stond Ajax de laatste maanden van het seizoen op de tweede plaats, achter FC Twente. Op de allerlaatste speeldag konden de Amsterdammers nog kampioen worden. Dan moest er wel van NEC gewonnen worden en FC Twente mocht niet winnen van NAC Breda. NAC stond echter al vast op de negende plaats en kon niet meer klimmen of dalen. Dus deed Suarez een voorstel aan de directie om de spelers van NAC premies aan te bieden voor een goed resultaat. 'Nee, nee, nee. Ben je gek, Luis? Doe nooit meer zo'n voorstel. Zulke dingen kunnen we niet maken, hier in Nederland,' was de reactie van de toenmalige directie.

De afloop kennen we allemaal. Ajax won weliswaar met 1-4 van NEC, maar door de winst van FC Twente op NAC ging de club uit Enschede er alsnog met de schaal vandoor. 'Wat mij betreft ging iedereen er veel te gemakzuchtig mee om', beklaagde Suarez zich achteraf over de situatie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4proud
Oh Suarez wat mis ik die!
Speelt niet voor niks bij Barca. Dat is een dappere strijder. Wilde altijd winnen, hoe dan ook. Goede mentaliteit en mooie goals :).
0 0
Balgobind
Baas!!
0 0
Louis de Grote
Hier wordt nogmaals beschreven wat voor achterbaks mannetje Luis eigenlijk was. Ik vond het een prachtvoetballer, maar schaam me nu dat hij ooit voor onze mooie club gespeeld heeft. Dit is en mag geen voorbeeld zijn voor jonge Ajacieden. Deze man heeft zichzelf en zijn omgeving in grote diskrediet gebracht met zijn achterlijke uitspattingen. En ik snap ook alle mensen niet die dan gaan zeggen, dat is toch mooi dat hij alles wil doen om te winnen. Het is gewoon een complete idioot!!
0 0
brullie
Ga lekker ergens anders klieren ventje...
0 0
ajaxinho
Je mag me raar vinden, maar op zo'n manier wil ik geen kampioen worden.
Als Ajax zijnde mag je het gewoon nooit zo ver laten komen.

Bovendien had Twente het eerlijk verdiend.
De Theo Janssen van Twente en Ajax is een wereld van verschil.
0 0
Ajax-Amsterdam
Wat een baas! Helemaal niks mis mee met dat plan. Wat een lef en winnaar is het toch.
0 0
Lewis Hamilton
Man, wat een held is het toch. Wat een inzet, geweldig.
0 0
Louis de Grote
Dit noemen ze achterbaks en laf, heeft bijzonder weinig met inzet te maken!
0 0
xjoeyfischer14_
De enige laffe hier ben jij, je hebt op alles en iedereen commentaar. Misschien moeten ze een ranglijst maken voor accounts met de meeste thumbs down op hun reacties, dan sta jij gegarandeerd op nummer 1.
0 0
Ajax4proud
Soms is het beter om niet te reageren op zulke mensen. Suarez heeft z'n nare trekjes door de adrenaline. Het is zeker niet goed te keuren, maar ieder mens is niet perfect. Sommige mensen willen gewoon mee lopen met de rest van de Ajax / Suarez haters. Gewoon pure jaloezie!
0 0
Tpes
Oh daar heb je hem weer. De Suarez/Ajax hater.
0 0
SNTR
Ik lees ook eigenlijk nooit. Alleen op vakantie en dan is het eigenlijk ook altijd voetbal haha
0 0
jeugdgaatvoor
En hij praat ook nooit negatief over Ajax. Zoals het niveau hier is veel beter, accommodatie etc. Dat weet iedereen dat het bij een club, met meer geld het ook veel en veel beter over het algemeen is. Luis Suarez vind zoiets niet nodig om te melden. Lekker voetballen, daarvoor wordt je betaald. Dan die zielige spierballen praat van sommige voetballers.
0 0
SNTR
Geweldige vent die Luis. Het eerste boek dat ik ga kopen. Kan echt niet wachten.
0 0
jeugdgaatvoor
Het boek komt op 6 november uit. Maar ik ga hem zeker kopen. Dit is wel echt een held hoor. Wat een geweldige carriere, Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona, (Wellicht Ajax als hij terug wilt keren)
0 0
SNTR
Inderdaad ook mooi hoe hij het steeds op bouwt en vooralsnog elke keer de stap aankon. Hopelijk lukt het hem ook bij Barcelona en hij is daarmee een voorbeeld voor andere jongens die te snel uit de Eredivisie vertrekken!

Wat betreft het boek ga ik hem ook zeker halen. Wellicht ook een leuk iets om te vragen voor de feestdagen!
0 0
jeugdgaatvoor
Zeker, ik denk dat Ajax een stap moet maken. Om spelers als Luis Suarez te halen. Nu nog niet, aangezien hij het ook niet wilt en bij Barcelona nog speelt. Maar bijvoorbeeld over 4 jaar. Als hij 32 jaar is bijvoorbeeld. Dan moet Ajax hem halen, hij kan het niveau dan nog makkelijk aan bij Ajax. Hij zal dan misschien niet meer top zijn voor het niveau wat Barcelona wilt voetballen. Maar misschien ook wel hoor. Maar dat ze dan zulk soort spelers halen. Om toch 30 doelpunten te hebben en met hun de EL winnen of ver komen in de CL bijvoorbeeld.

Als we op deze manier beleid voeren, dan kan Ajax zeker wel zoiets permitteren. Een salaris van 3.5 miljoen euro betalen bijvoorbeeld of meer. Een Eto, zonder hart voor Ajax en enige gevoelens. Dan moet zo Luis Suarez makkelijk haalbaar zijn op salaris niveau.
0 0
gi0vanni
Hoofdzaak blijft of de speler het zelf wil. Ik wed dat iedereen wel eens een x iets heeft geroepen maar toen het niet goed uitkwam het niet meer deed.
Iedereen weet dat als hij in vorm is en Barca zou met een mega contract komen er altijd een kans is dat hij voor het geld kiest.

Maar positief blijven, laten we hopen dat hij in 4 jaar zoveel verdient dat hij welk terug wil naar Ajax dat zou geweldig zijn.

ps: En Vertonghen mag ook altijd terug komen!
0 0
Ajax-Amsterdam
Het maakt werkelijk niet uit wanneer Suarez zou komen. Ook al zou hij 36 zijn. Met zijn inzet en mentaliteit alleen al krijg je gewoon een enorme kwaliteitsinjectie.
0 0
jeugdgaatvoor
En rare is, dat zoiets door de directie werd weg gewezen. Maar toen AZ kampioen kon worden in 2007, dat jaar kent iedereen wel. Toen wou de directie de Excelsior spelers wel belonen.

Die Suarez man. Dat was toch echt alles wat je wou zien. Altijd alles geven in het veld. Altijd scoren en die jongen speelde altijd met plezier. Wat mis ik die tijd man. En nu moet je het met andere spelers hebben. Die dan op de grond liggen en hun sok eerst goed voordat ze opstaan. Elkaar vreemd en idioot aankijken als men een paas verkeerd speelt. Maar 5 minuten later schiet iemand in de 16, 10 meter over. Suarez is een held voor het leven. Iemand waar je als Ajax zijnde trots op bent dat hij ooit voor jouw club heeft mogen spelen. Voor Suarez ging ik naar het stadion. En daardoor werd mijn liefde steeds groter.
0 0
Tpes
Me 2.
0 0
3*stars*3
Excelsior werd een premie beloofd maar omdat Ajax 1 goal tekort kwam(!!!!!) tegen Willem II, werden die lampjes toch kampioen en konden de Excelsior spelers fluiten naar hun centjes....On-topic-Suarez was en is een fenomeen, ik keek toevallig gister naar beelden van zijn Liverpool tijd.

Die gozer knalde de ene na de andere erin met;power, zo'n precisie en overtuiging, niet normaal!

Het is duidelijk dat een grote club als Liverpool, afhankelijk was van 1 man en dat was natuurlijk Suarez.

Die fans daar zitten nog steeds met duizenden shirts op tribune van anfield, met Suarez op hun rug maar kijken naar Balotelli en of Lambert....
0 0