Boilesen: 'Lasse superbelangrijk voor ons'

BvdPloeg, 26-09-2014 om 08:15, 5482 views, Tipsbladet |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Nicolai Boilesen laat zich in eigen land lovend uit over Lasse Schöne. De twee Denen zijn dit seizoen vaste basisspelers bij Ajax en Boilesen zag Schöne al meerdere malen belangrijk zijn voor de Amsterdammers. De linksback hoopt dat zijn landgenoot bij Ajax blijft. 

'Lasse is een superbelangrijke speler voor ons. Hij niet alleen veel ervaring met zijn leeftijd, maar ook op het veld heeft hij de afgelopen twee seizoenen bijna alles gespeeld', vertelt Boilesen aan Tipsbladet. 'We hebben een jong team en Lasse is iemand die dat beetje extra ervaring brengt. Hij is een veelzijdige speler die op meerdere posities goed uit de voeten kan en hij is ook nog eens een kei in vrije trappen en spelhervattingen.'

Boilesen vervolgt zijn lofzang: 'In het hedendaagse voetbal zijn creatieve spelers heel belangrijk, vooral als je speelt tegen teams die heel compact spelen. Lasse is in staat om ons over het dode punt heen te helpen met een doelpunt, dat heeft hij al meerdere malen laten zien dit seizoen. Ik hoop dat hij blijft, hij speelt nu in ieder geval nog voor ons. Dingen kunnen echter snel veranderen in het voetbal.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
insectenverdelg
Roep het al een ruim jaar, verlengen met die jongen. vraag me af of, en zo je wat voor aanbieding Ajax heeft gedaan. Maar heb het gevoel dat de waardering hier niet geheel uit spreekt. En eeuwig zonde, want dit is een jongen die je er maar beter nog 3 a 4 jaartjes bij kan hebben.
0 0
ChristianoRonal
Ja of hij denkt: nog zo'n seizoen en dan nog even heerlijk cashen buiten Nederland. Er zitten twee partijen aan de tafel: Ajax en Schone... en er staat mij iets van bij dat Schone zelf aangegeven heeft dat verlengen van hem nog niet zo nodig hoeft.

Het is geen FM, waar als je hem maar een genoeg verhoging geeft hij automatisch 5 jaar bijtekent. Hij kan waarschijnlijk ook een veelvoud verdienen in het buitenland als ie een goed seizoen draait.
0 0
insectenverdelg
Weet niet hoe het nu zit. Maar tot ver na de zomerstop heeft MArc m geen nieuw contract onder zijn neus geschoven. Dat terwijl lasse la meerdere malen heeft aangegeven dat hij t geen ramp vind als Ajax zijn plafond is.

Wel zou Ajax m een nieuw contract gaan voorleggen, maar weet niet of dit al gebeurt is. Blijf erbij, dit had vorig jaar winter al moeten gebeuren. Nadat hij zo belangrijk was in de CL.
0 0
ChristianoRonal
Denk dat Ajax ook niet zo heel nodig wil verlengen. Schone is belangrijk hoor, maar er komen goeie mensen aan op rechts en het middenveld is overbezet met veel grote talenten.

Daarnaast hoeft Ajax niet aan hem te verdienen. Het zou een mooie bonus zijn, maar is geen pré. Transfervrij aangetrokken en geen monstersalaris (voor zover ik weet); de investering in Schone is minimaal geweest. Dan is Ajax is ook schappelijk.

Met die schappelijkheid ben ik het overigens niet helemaal eens, het mag allemaal wel iets harder. Maargoed, dat is de keuze van Ajax.

(ohja, dat ie zegt dat hij het allemaal wel prima vind bij Ajax heb ik vaker gehoord... dat neem ik niet zo serieus, daarom ga ik er ook niet op in verder)
0 0
insectenverdelg
En dat is dan bijzonder dom. Laat die talenten mar beter worden dan Schone. Momenteel zijn ze dat nog niet, en ik voorspel aan t eind van het seizoen nog steeds niet. verder heeft hij wat ervaring (komt ook altijd van pas), en moeten talenten t altijd nog maar waarmaken.

AlsAajax er verder alles aan doet om m binnen te houden, maar t lukt niet, prima. Maar heb vaak het gevoel dat ze te laks zijn met contracten aanbieden. Weet nog hoe Anita vertrok terwijl die ook gewoon had kunnen verlengd worden.

Kijk is naar PSV, die Narsingh en Wijnaldum weet te verlengen. JE moet imo altijd je belangrijkste mensen proberen te behouden, en daar is Schone er 1 van. en dat was vorig seizoen ook al zo. Kortom, daar moet je waardering naar uitspreken.
0 0
ChristianoRonal
Ik ben het ergens wel met je eens hoor, begrijp me niet verkeerd, alleen Ajax denk er (volgens mij) anders over. Ajax wil El Ghazi en Kishna, om maar eens wat spelers te noemen, niet in de weg zitten, en daar is ook wel wat voor te zeggen. Die jongens moeten namelijk zo veel mogelijk spelen op het hoogste niveau.

Wijnaldum en Depay (ik weet dat je Narsingh zei ;)) is wel een beetje een apart verhaal, die zijn bij elkaar gaan zitten en hebben gezegd dat ze dit jaar prijzen willen pakken en daarom blijven en bijtekenen. Dat komt uit de spelers zelf, PSV hoefde ze alleen maar een contract onder de neus te drukken.

Wat dat betreft zou ik willen dat een paar Ajacieden dat ook deden, alleen dan niet om zo'n lullig prijsje als de eredivisie (met alle respect), maar om een kwart/halve finale CL.

Laat mij dromen aub :p. Ik denk trouwens dat mocht er een keer een kwart finale CL uit komen rollen, dat Ajax dan wel met dikke salarissen gaat strooien om spelers te behouden. Het is een beetje het omgekeerde idee van PSV: die geeft geld uit om prijzen te winnen en dan moet het nog maar terug verdiend worden, Ajax heeft m.i. de instelling dat er eerst gepresteerd moet worden en dan het geld uitgegeven kan worden om sterkhouders te behouden.

bewezen sterkhouders btw, niet spelers die aangetrokken worden en dan meteen sterkhouder moeten zijn. Dat is echt een wezenlijk verschil en dé reden waarom ik achter het beleid van Ajax sta. Geen geld uitgeven met dikke risico's, maar geld uitgeven met weinig risico.
0 0
insectenverdelg
Tja, el Ghazi nog 1 jaar contract hiena, Kishna idem. Schiet je lekker veel mee op dus als die niet verlengd hebben. En nogmaals, ze moeten eerst mar beter en constanter worden.
0 0
ChristianoRonal
Worden ze alleen als ze veel spelen... dat is het dillema van Ajax.
0 0
FlyingDutchMan
Zou Ajax ze bewust nog niet zoveel laten spelen omdat ze anders te snel doorbreken en hun contracten niet meer willen verlengen? Bedoel je dat?
0 0
JohnDylan
Het zou prachtig zijn als Ajax zo snel mogelijk de contracten van Kishna en El Ghazi tot medio 2019 verlengt. Dan kan Ajax hun tot medio 2018 bij de club houden en ze "pas" verkopen wanneer ze 23 zijn.
0 0
insectenverdelg
Zou fijn zijn ja. Overigens mag Schone ook zo tot 2017 van me verlengen daarbij dus.
0 0
JohnDylan
Van mij mag Schöne tot het einde van zijn loopbaan als voetballer bij Ajax blijven. Ik vind alleen dat hij niet goed genoeg is voor de basis. Zijn doelpunten zijn momenteel erg belangrijk maar zijn spel is slecht. Doordat Schöne en Sigthorsson erg statisch zijn is er niet genoeg beweging voorin waardoor het spel van Ajax erg makkelijk te verdedigen is.
0 0
Chesterson93
Zo slecht als jij hem belicht, is hij niet. Ik ben wel van mening dat spelers als Kishna, El Ghazi, Zivkovic, Andersen, Tete en in een meer volwassen mate Veltman, Denswil en Boilesen uiteindelijk de Ajax-filosofie moeten uitdragen, met 1 a 2 ervaren krachten, en dan niet de Duarte-ervaring. Zodat Ajax lekker door kan gaan met de talenten en dan hebben de Donny's, Abdelhak's en Vaclav's van deze wereld(van der Beek, Nouri en Cerny) genoeg tijd om in te stromen. Word tijd dat de jeugdopleiding van Ajax weer wordt erkend als de beste. Minder middelmaat, meer topniveau.
0 0
jeugdgaatvoor
Zo langzaam allemaal en zo raar altijd. Die jongen wilt eenmaal beloon hem is joh!
0 0
insectenverdelg
yup. Niet te lastig doen. Maak die jongen 1 van je grootverdieners. Zit zeker nog ruimte in salaris namelijk, aangezien hij van NAc is gekomen. Dat had al vorig jaar winterstop gemoeten eigenlijk, daar spreekt namelijk waardering uit. Maar Ajax wil graag zolang mogelijk op dat lagere salaris meeliften, waardoor hij zometeen dus gratis wegloopt. eeuwig zonde, want t is 1 van de weinige die geen moeite heeft om een bal aangespeeld te krijgen met een man in de rug. Als je dat namelijk tegenwoordig al kan, ben je al beter dan de halve selectie van Ajax.
0 0
jeugdgaatvoor
Zal hij ook in de spits kunnen spelen?
0 0