'Muur doorslaggevend bij doelpunt Schöne'

KoenWeijland, 19-09-2014 om 12:10, 11812 views, Ajax Life |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

De manier waarop Ajacieden Davy Klaassen en Lucas Andersen gebruik maakten van de Franse muur, heeft de doorslag gegeven bij het Champions League doelpunt van Lasse Schöne tegen Paris Saint-Germain. Dat zegt Davy Klaassen vrijdagochtend tegenover Ajax Life. 

Klaassen legt uit dat Schöne zijn teamgenoten naar de juiste plek dirigeerde. 'Ik dacht dat de keeper in de ene hoek stond. En we moeten er natuurlijk voor gaan staan. Ik moest terug naar de andere kant, maar stond er met mijn rug naartoe. "Hup, die kant op", zei Lasse. Het was de bedoeling dat de keeper de bal niet zag. Anders had-ie 'm waarschijnlijk gehad', vermoedt de nummer 10 van Ajax.

Volgens Klaassen traint Ajax niet echt op de manier waarop teamgenoten gebruik kunnen maken van de muur. 'Het hangt er gewoon vanaf waar de bal ligt. Lasse zei naderhand dat-ie hoopte dat de keeper een stapje zou zetten. Dat gebeurde. Best mooi dat die vrije trap erin gaat, op zo'n belangrijk moment.' Door het doelpunt van Schöne kwam Ajax langszij, nadat de bezoekers op 0-1 waren gekomen door een goal van Edinson Cavani. Vlak na de gelijkmaker was Schöne nog dicht bij de 2-1, maar zijn inzet van zo'n dertig meter belandde via doelman Silvatore Sirigu op de paal.  

De officiële Ajax-shop heeft een speciale subpagina met Champions League-artikelen van groep F.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Anton afca
Wil larse alle credits geven maar die keeper maakte gewoon blunder muur stond niet en die bal was bijna door het midden maar niet dat ik er rouwig om ben hoor
0 0
HeinJan
Die keeper laat zich gewoon twee keer foppen. Bij de goal staat Schöne helemaal open, zodat hij aangeeft in de verre hoek te gaan schieten. Uiteindelijk trapt hij over zijn standbeen heen richting de Ajax-spelers in de muur die de korte hoek afdekken. De tweede vrije trap schiet hij gewoon heel goed in en liet de keeper zich weer bijna foppen door te rekenen op een voorzet. Slim en goed gedaan van Schöne, maar als Cillessen zich zo laat foppen noemen we dat een fout.
0 0
FlyingDutchMan
Lasse held, net met Marc gebeld en contractverlenging komt eraan!
0 0
waynelove
goals worden altijd gemaakt door fouten van de tegenstander, of door het onvermogen van de tegenstander.
0 0
Rayno95
Nou of gewoon door kwaliteit van een speler
0 0
waynelove
= onvermogen van de tegenstander om zich aan die kwaliteiten te kunnen meten.
0 0
jeugdgaatvoor
Schone is ook mooi!
0 0
afca patrick
Laten we eerlijk zijn: het was vooral een fout van de keeper. Misschien had hij slecht zicht op de bal maar alsnog moest hij hem hebben.
0 0
JanTa
Sorry hoor, de keeper zag hem wel aankomen en dook ook naar de goede hoek maar het was gewoon weer een perfecte vrije trap van Schöne die de juiste snelheid had en daarom onhoudbaar. Bij de 2e vrije trap dook de keeper weer naar de goede hoek en weer was het (bijna) een perfecte trap. Dat is geen mazzel maar kunde.
0 0
afca patrick
Het was geen perfecte vrije trap. Wel goede snelheid, maar lang niet helemaal in de hoek. Die tweede was beter genomen, maar tikte die keeper nog net aan.
0 0
JanTa
Als de bal de juiste richting heeft zodat de keeper er niet bij kan dan is het een perfecte vrije trap. Je kan dan alleen zeggen of hij mooi of minder mooi was.
0 0
boye04
Nee het was geen perfecte vrije trap van Schöne en nee de keeper zag de bal niet. Pas op het moment dat de bal bij de muur was kon Sirigu pas reageren en met zo'n snelheid is hij dan te laat. Stonden Klaassen en Andersen er niet dan had hij hem waarschijnlijk klemvast gepakt of in ieder geval weggetikt.
0 0
StefC10
Jup, maarja zo was de 1-0 de fout van Boilesen ... Dus wat dat betreft was 0-0 ook prima geweest haha.
0 0
OKP-AFCA
Nee dat klopt niet.

Na de fout van Boilesen hadden ze alsnog kunnen missen.. door de fout kon de pass gegeven worden wat uiteindelijk een (halve) assist werdt.
0 0