'Ajax kan de spelerssalarissen verdubbelen'

SamVR, 01-09-2014 om 17:00, 45940 views, RTL Z |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Maandagmiddag kwam Ajax ter sprake tijdens een uitzending van RTL Z, omdat het aandeel van de club is gestegen na de verkoop van Daley Blind aan Manchester United. 'Ajax was ooit een arme sloeber, een armlastige club', reageerde beursanalist Durk Veenstra. 'Maar dat zijn ze allang niet meer.'

'De oplossing voor de slechte seizoensstart van Ajax zou kunnen zijn dat er een speler gekocht wordt, met het geld (ruim honderd miljoen euro red.) dat de club op de bank heeft staan', ging Veenstra verder. 'Maar als ze niks gaan kopen, is het geld dus gewoon beschikbaar. Dan komen de aandeelhouders misschien aan de beurt door veel dividend te krijgen en die hebben dat eigenlijk ook wel verdiend.'

'Er zijn verder een aantal opties. Ajax kan de salarissen van de spelers verdubbelen. Die staan nu op de balans voor 45 miljoen euro per jaar. Verdubbel je dat, dan kan je betere spelers houden en halen. Ook kan je de Arena kopen van de gemeente Amsterdam, die daar vanaf wil', aldus Veenstra. 'Ook kan de club van de beurs gaan.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
paulurs
Het salarisplafond moet sowieso verhoogd worden om spelers als Blind, Eriksen, Vertonghen en Huntelaar nog 1 jaar langer vast te kunnen houden. Daar moeten we alles voor gaan doen, want alleen dan kun je mee in Europa!

Verder moet het plafond verdwijnen voor spelers die in het buitenland naam gemaakt hebben. Deze spelers hebben naast kwaliteit ook ervaring en misschien wel de CL gewonnen. In mijn ogen kan je naar de selectie toe prima duidelijk maken waarom zo iemand het dubbele of meer kan krijgen..
0 0
kampioenenjood
Misschien een idee om het salarisplafond van spelers die een x-aantal jaar bij de club hebben gespeeld te verhogen. Misschien kunnen we dan onze echte clubmensen wel behouden...
0 0
Eric Ajax
Nee, zeker niet. ik heb Ajax aandelen gekocht omdat de club er beter van wordt en omdat ik vond dat je niet anders kan als Ajax fan. Liever geen dividend, maar investeren in spelers, jeugdopleiding enz. Als je geld wil verdienen koop je wel andere aandelen.
0 0
laurens24
Dividend. Asjeblieft niet. Je hebt toch geen aandelen ajax om winst te maken
0 0
Ajaxfan_1987
Van die RTLZ commentatoren word je ook doodmoe van. Elke keer komen ze met hetzelfde verhaal. Die Durk komt met idiote ideeën --> meer dividend uitkeren aan aandeelhouders om ze tevreden te houden. Dan zie ik eerder een idee om de prijs van seizoenskaarten te verlagen. Dan doe je tenminste nog iets voor de supporters. Die aandeelhouders die interesseren mij geen HOL!!!
Spelerssalarissen verhogen voor de spelers die veelal alleen mogen dromen om voor Ajax te spelen is ook geen sterk idee. Ik weet niet of zij ook naar Ajax kijken of überhaupt verstand hebben van voetbal, maar er is geen een speler die momenteel een salarisverhoging verdient, uitgezonderd El Ghazi.

Het enige wat een goed idee is om een kwalitatief goede speler te halen. De tijd begint te dringen. Dus NETTO kom uit je hol en doe wat!!!

Geschreven door een trouwe supporter die elke thuiswedstrijd van Ajax bezoekt zowel Europees als Nationaal en regelmatig naar uitwedstrijden gaat zowel Europees als Nationaal.
0 0
unis
Er is een reden voor al dat geld op de bank... Maar wat? Dat weten we over een jaartje of 2 ;)
0 0
boye04
AHA. Dus dat is het plan van Cruijff/TH. Terug naar de Europese top, alleen dan financieel gezien niet sportief. Nemen ze ons al die tijd al in de maling.
0 0
Nikos123
Stadion kopen is zeker goed om te doen al het geld van die evenementen gaat naar Ajax niet naar de gemeente en ja qua transfers moeten ze maar gewoon ruiz,Campbell, soriano of propper halen
0 0
afca patrick
Vergeet niet dat je de Arena dan ook moet afschrijven, onderhouden etc.
0 0
Meridian
Ja salarissen van KWALITEIT spelers, niet voor het merendeel doodgewicht wat we aan boord hebben.
De enige die in aanmerking komen voor een verhoging zijn El Ghazi en Cillessen.
Fischer als hij weer terug is komt ook in aanmerking .
0 0
rss-dion
Hoe kan je nou de salarissen verdubbelen met geld uit transfers! Dat kan toch alleen uit het vaste inkomen? Stel je verkoopt 3 jaar geen speler dan is je potje toch snel leef met een salaris plafond van 90

Miljoen per jaar?
0 0
Ellende
Info over salaris kan me echt gestolen worden.
Info over verlengingen kan de pot op.
Tot twaalf uur is er maar 1 ding interessant. Haalt AJAX een echte versterking.
Ben alleen bang dat ik het antwoord al weet
0 0
Wesleyyy
Nou nou, wat hebben die aandeelhouders de divident verdient zeg...... Scheid toch uit met die rotzooi man
0 0
Eric Ajax
Ik neem aan dat jij een reactie plaatst op mijn bericht, maar (ik en de rest van de aandeelhouders) hebben nog nooit een cent dividend ontvangen in al die jaren. Dus het kost alleen maar geld en de koers ligt nu lager dan de intro koers.
Dus voor je nog een keer zo'n domme reactie plaatst, verdiep je eerst in de feiten.
0 0
unis
amen!
0 0
Eric Ajax
Ik hoor al jaren dat we maar van de beurs moeten. Ikzelf heb met de intro op de beurs aandelen gekocht. en heb ze nog steeds. Kan iemand mij nou een keer vertellen waarom Ajax van de beurs zou moeten gaan?? Wat mij betreft heb je alleen maar financieel voordeel en een exit kost heel veel geld.
Wie kan de beursexit onderbouwen??
0 0
ChristianoRonal
Niemand.
0 0
Eric Ajax
Gelukkig.
0 0
ChristianoRonal
Het enige wat je ooit te horen zult krijgen is dat 'Ajax dan weer een echte voetbalclub is'. En dat kost je dan een miljoentje of 60.

Gewoon niet doen.
0 0
Eric Ajax
Wel leuk jouw reacties, jij hebt er kijk op denk ik. Ik vraag me al jaren af waarom we perse van de beurs moeten volgens veel mensen op dit forum. Wat mij betreft is de beurs voor Ajax gratis geld!!! betaald door sukkels(zoals ik) die aandelen gekocht hebben.
0 0
JanTa
Van de beurs af gaan levert alleen maar emotionele waarde op maar je kan er geen brood mee kopen. Niet doen dus,
0 0
ajaxmening
Inderdaad, wat en hoeveel geld heeft die stijging vandaag in geld opgeleverd?
0 0
Eric Ajax
Welke stijging?? De beursgang heeft in ieder geval 10-tallen miljoenen opgeleverd. Dat er nu niets of weinig mee gedaan wordt is een ander verhaal. Nogmaals, wat is het nadeel van Ajax op de beurs????
0 0
Margammor
Het is weer "piep- en zeiktijd" op de laatste dag hier...... Wees nu eens realistisch, een hele serie kampioenschappen achter elkaar en een hele rits kansloze spelers die zijn vertrokken. Siem speelde amper, Kenneth zat op de bank (zonde voor zijn niveau) en Daley was eigenlijk gewoon te verwachten.

De rest: Christian Poulsen, Mickey van der Hart, Bojan Krki, Dejan Meleg, Fabian Sporkslede, Eyong Enoh, Lesly de Sa, Jody Lukoki, Geoffrey Castillion en Mitchell Dijks was toch een beetje selectie vulmateriaal en niet goed genoeg. Dus, wat rommel weer uit de selectie en wat talent ervoor terug.

Slordig is dus alleen weer het niet tijdig inspelen op het vertrek van Blind, dat zag iedereen aankomen.
0 0
JanTa
Voor de korte termijn kan Ajax de salarissen gaan verdubbelen maar het is beter om voor de langere termijn te gaan door de Arena op te kopen. De vastgoedprijzen en de rente staan historisch laag en de huuropbrengst is hoog rondom de Arena. Zo kan je langaam de salarissen omhoog brengen zodat je spelers langer kan vasthouden.
0 0
joodje!
Ik neem aan dat zodra de ArenA in eigen bezit is, je er een voetbaltempel van kan maken en geen rekening hoeft te houden met evenementen ed die de gemeente Amsterdam erin wilt organiseren? In dat geval juich ik dit toe. Maar Marc zal de inkomsten van de evenementen niet mis willen lopen.
0 0
ChristianoRonal
Dat zou het allerdomste zijn... geen evenementen meer. Daar kun je juist geld uit slaan als je de Arena in bezit het.

Klinkt heel leuk zo'n stadion alleen voor voetbal, maar dan staat dan ding daar minimaal 6 dagen in de week geld te verslinden.
0 0
ajaxmening
Scherp.
0 0
Nikos123
Geld van evenementen gaat naar Ajax niet naar de gemeente
0 0
075max
De meeste kun je wel weggeven of het salaris halveren. Van die bezuinigingen kun je halen van dijk celtic , ruiz fullham en niet allemaal lachen Ondaan van Willem || halen Die jongen schiet er echt 20 in. En ook niet onbelangrijk Marc houd ook nog een paar knakken over.
0 0
eros
Er zijn er wel meer te halen die een meerwaarde (kunnen) hebben.

vd Vaart, Propper, Sinkgraven, Ayoub, Ruiz, Ronaldinho (transfervrij), Miaichy, el Haddadi, Lens....

Ben benieuwd waarmee ze gaan aankomen dit jaar.
0 0
martijnmartijnk
passépartoutjes goedkoper maken? even vraag tussendoor: als Ajax vd beurs af wil moeten ze dan de intrinsieke of nominale waarde betalen voor de aandelen?
0 0
Feessie!
Het salarisplafond is goed. Alleen buitencategorie spelers mogen meer verdienen.

Ook is er geen reden voor een verhoging, of vanwege de uitstekende resultaten....
0 0
jopieindemeer
aandeelhouders hebben recht op dividend. en waar hebben wij recht op ? een kut 11-tal. ik heb het al een paar keer geschreven : het gaat alleen nog om het bedrijf ajax, de club kan ze gestolen worden. voor degenen die vinden dat het zo goed gaat , dan ook niet zeuren dat je als klant ( lees supporter ) geen reet meer voorstelt. Dan gaan we naar het nivo telecom, energie banksector etc , waar je als klant genaaid wordt , omdat alleen de winst van aandeelhouders en bonussen van bestuurders nog tellen
0 0
Margammor
de man geeft alle opties aan en opties zijn mogelijkheden, die hoeven niet de beste te zijn, maar ze zijn er nu eenmaal. Van de beurs gaan is een domme emotie droom van wat oude clubmensen en kost alleen maar geld en levert zero op. Het stadion kopen tast je eigen vermogen niet aan, ipv geld heb je dan stenen op de balans en in eigendom, prima optie dus. De salarissen verhogen is onzin, salarissen betaal; je niet uit je eigen vermogen maar betaal je in je jaarbegroting en die komen elk jaar terug. kan wel, maar dan moet de omzet verder structureel omhoog. Dure transfers is idioot, dan zit je meteen weer op de lijn van een paar jaar geleden (een lijn die ons geen succes bracht en vooral verlies).

Als je nu de bedragen ziet op de transfermarkt, dan kunnen we wel dromen van top transfers en top salarissen, maar zelfs als we alles verviervoudigen kan je nog niet mee in het spel van het grote geld. Wij zijn een klein land, dus geringe opbrengsten uit merchandising, tv rechten, business seats etc. etc.

Gaat prima zo, maar helaas zijn we weer te laat op de transfermarkt en krijgen we nu wast paniek acties die een paar miljoen dan teveel gaan kosten.
0 0
Viincentafca
zou de arena kopen en de contracten openbreken. Maar wat ik me afvraag is als Ajax de arena huurt worden er dan ook dingen voor ajax geregeld bijvoorbeeld met wedstrijd dagen ? of moet Ajax dat zelf doen
0 0
AdAjax
Bryan Ruiz zo goed als rond met Ajax.
0 0
eros
Ik had al een bericht geplaats,... maar zie hem nog niet staan,...

Ik weet niet wat ik er van moet denken.
0 0
-Ajax-
Bron? Je duim?
0 0
-Ajax-
Bron?
0 0
ajaxman77
Poulsen, kom nog een jaartje terug.

Missen een bikkel in dit team.

Ik twijfelde eerst, maar ik zou ook graag Lens zien.Is ook fysiek sterk
0 0
De_Realist
Met alle respect, er is op dit moment niemand in het team die in aanmerking komt voor een verdubbeling van hun salaris. El Ghazi misschien als hij goed door blijft gaan maar laten we het eerst allemaal afwachten.
0 0
Starkoo
Nou haal dan voor 12 miljoen of huur munir van Barca en huur of koop daar een middenvelder beter dan Maduro!
0 0
ChristianoRonal
Ik hoop dat Ajax dit geld NIET gaat gebruiken om van de beurs af te gaan. Dat kost je klauwen vol geld en je krijgt er helemaal niks voor terug.
0 0
Sjaakvaak
Helaas zijn alle spelers die een salarisverdubbeling verdienen allang en breed verdwenen.
0 0
AjaxD1986
Koop een club in Engeland en vang lekker tv geld.
0 0
eros
Van de beurs moet 60 miljoen kosten, de arena kopen moet 40 miljoen kosten,...
(bron rtl z)

Nog een jaartje verkopen dan maar Marc?
0 0
daniajax1
Even los van de bedragen. Wat is het nut om van de beurs af te gaan. Enige wat ik tot nu toe hoor is ja je kan sneller beslissingen nemen en geen rekening met beurs te houden.. Is dat zo ontzettend veel geld waard? En wat is het voordeel van het kopen van de Arena. Wat levert het op, want je krijg de extra kosten er natuurlijk ook gewoon bij. Zal niet voor niets zijn dan de gemeente van de Arena af wil.. Lijkt mij onnodig extreem veel geld uitgeven.
0 0
ChristianoRonal
Dat is het enige wat de beurs 'oplevert' en nee dat is inderdaad geen 60 miljoen waard (en 60 miljoen lijkt me ook wat aan de lage kant...).

Arena kopen zou lucratief kunnen zijn maar dan moet je het wel maximaal uitbuiten.
0 0
eros
Als je het verhaal leest krijg je al enkele antwoorden.

Arena kopen: Er is uitgerekend dat er in totaal zo'n 10 miljoen per jaar bezuinigt wordt onderaan de streep. (Mocht de arena echt 40 miljoen moeten kosten, heb je het geld dus in 4 jaar weer terug)

Beurs-exit: Ik weet ook niet wat het voordeel hiervan is. Maar er wordt gezegd dat men geen inkijk hoeft te geven in cijfertjes (vind ik juist wel mooi) en er kunnen sneller in/verkopen gedaan worden.

Mja,... we kunnen ook die 100 miljoen op de bank houden,... maar wat is daar het voordeel van?!
0 0
daniajax1
Over precieze bedragen van de Arena is weinig te vinden. Dit komt uit een artikel uit 2009:

In zijn openingsjaar 1996 maakte de Arena een verlies van ruim 4 miljoen euro. In 2001-2002 werd voor het eerst een bescheiden winst geboekt. Vorig seizoen werd afgesloten met een winst van 2 miljoen euro. "We zijn dus
een heel gezond bedrijf", concludeert Markerink.

Bijkomend is dat je de jaarlijkse huur niet hoeft te betalen, maar er komen ook aanzienlijk wat kosten en werk bij dat je zelf moet regelen. Ik neem aan dat ze binnen Ajax met de exacte cijfers een duidelijk beeld kunnen geven wat en weten wat de ROI is van zo'n investering.
0 0
Ewald
Verkeerde bron dan. Heb meerdere bronnen gelezen en dat waren hele andere cijfers. Eerder het dubbele daarvan
0 0
eros
http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/wat-gaat-ajax-doen-met-100-miljoen

Lees dit maar eens door,...
0 0
Ewald
Ik snap echt niet waarom mensen roepen, Ajax moet van de beurs. Waarom mensen?? Miljoenen kwijt en waarom? Ajax moet de Arena gewoon kopen. Beste inverstering.
0 0
Ewald
Met de huidige selectie zou ik eerder zeggen; Ajax mag deze cijvers eerder de kaarten halveren voor de supporters
0 0
Rujar
Koop een clubje in engeland en werk jezelf naar de premier league. Verhuur dan alle spelers weer aan Ajax.
0 0
TikkieTerugJaap
Koop het stadion én ga van de beurs. Steek het geld wat je over houdt in de jeugdopleiding, voor spelers word het toch niet gebruikt.
0 0
JosB
Ajax moet helemaal niks. Kopen is paniekgedrag!Van de beurs af en de arena kopen, dat zijn reële opties.
0 0
Fhal7
Ajax kan kan kan kan..

Maar Ajax doet niet zoveel momenteel.
0 0
insectenverdelg
Niets zeggen grafiek . salarissen verdubbel je niet op het eigen vermogen volgens mij, maar op de begroting die structureel omhoog gaat (of de lasten die structureel verlicht worden). Je moet dus imo die 100 mliojen die je hebt (deels) daarvoor gebruiken ipv dat je het in een post als salarissen gaat stoppen. Dan ben je weer terug bij af namelijk.
0 0
dan300491
Stel je voor dat ze het als dividend zullen uitkeren...
0 0
VFischer
Je moet niet zomaar alle salarissen verdubbelen. Je moet de belangrijke spelers hogere salarissen aanbieden zodat die langer blijven. En Ajax moet vaker contracten van talenten(en de belangrijke spelers) verlengen( en dan gewoon een el ghazi een vijf jarig contract en over 2 jaar gewoon weer 2 jaar er aan plakken) anders krijg je weer dat Ajax moet verkopen (en meestal tegen een lager bedrag) omdat ze nog maar 1 jaar hebben. Misschien stadion kopen en verbeteren om het nog meer een Ajax stadion te maken.
0 0
JipVR
Ik vind de spelers die we nu over hebben geen salarisverdubbeling waard.
0 0
JordyAjacied
Cillissen wel. El Ghazi moet ook verlengd word en hoge salaris krijgen, Schöne het zelfde.
0 0
BigDaddy84
Als je de salarissen verdubbeld moet je dat de jaren hierna ook kunnen opbrengen. Daarvoor heeft Ajax niet voldoende vaste inkomsten, dus dat is onmogelijk. Die optie kunnen ze dus heel snel wegstrepen.
0 0
army
precies P, als je een vaste inkomsten heeft is het andere verhaal
0 0
Liefhebber
Wil van Duivenbode niet en gebeurt dus ook niet. Net als hij een extremist is mbt het niet doen van aankopen. Die ouwe zure sok wil geen enkele aankoop meer doen en de zogenaamde nullijn bereiken.
0 0
guusram
van Duivenbode is juist de man die Ajax van de beurs wil halen.
0 0
Liefhebber
Van de beurs afgaan heeft niks met geen aankopen willen doen te maken. Snap die link niet van je. Dat ze van de beurs afwillen is puur omdat ze dan aan geen enkel orgaan verantwoording meer hoeven af te leggen.
0 0
ajaxman77
Koop de arena maar en maak er een echte voetbaltempel van.
0 0
Zalazar
nu heb je wel ade in de arena met geen verkeerde line up
0 0
ajaxman77
Wat bedoel je met ade?
0 0
Machlas
Amsterdam Dance Event
0 0
ajaxman77
Shit.Dat was dom van me.haha
0 0
Misc1990
Het salaris van Daley had verdubbeld moeten worden
0 0
Jajijdaar
Het salaris van Eriksen, Verthongen, Alderweireld, van der Wiel ook..
0 0
Maxwell5
Stadion kopen lijkt me de enige verstandige investering. Je vergroot daarmee structureel je begroting. En daarna kun je de salarisplafond eventueel een beetje opschroeven, eerder niet.
0 0
Vak M
Eindelijk iemand die het begrijpt. Ook de winst gaat dan structureel omhoog
0 0
Supermook
Helemaal mee eens. Dat sentimentelen gezeik over van de beurs gaan levert niks op. Arena kopen wel!
0 0
Eric Ajax
Als je de Arena koopt kost dat natuurlijk ook extra personeel om de activiteiten te organiseren. Maakt de Arena nu en de afgelopen jaren een mooie en solide winst??
0 0
Supermook
Je koopt een bedrijf met al het personeel erin. Het lijkt me dat de Amsterdam Arena in een stichting zit (dus geen winst). Waarschijnlijk kan AJAX het voordeel halen uit het feit dat ze dan meer zeggenschap hebben over de Arena en daaruit valt wel winst te behalen.

Een beurs-exit zorgt ervoor dat AJAX zijn eigen vermogen verkleint en dat dus nooit meer (makkelijk) terug kan halen. Slecht voor je cahsflow.

Bij een aankoop van de arena kan je die altijd weer (gedeeltelijk) contant maken.
0 0
Supermook
Je koopt een bedrijf met al het personeel erin. Het lijkt me dat de Amsterdam Arena in een stichting zit (dus geen winst). Waarschijnlijk kan AJAX het voordeel halen uit het feit dat ze dan meer zeggenschap hebben over de Arena en daaruit valt wel winst te behalen.

Een beurs-exit zorgt ervoor dat AJAX zijn eigen vermogen verkleint en dat dus nooit meer (makkelijk) terug kan halen. Slecht voor je cahsflow.

Bij een aankoop van de arena kan je die altijd weer (gedeeltelijk) contant maken.
0 0
laurens24
Maar dan wel ff een 3de ring er op. :-)
0 0
Eric Ajax
Wat kost dat zo'n 3e ring?? Is die dan ook uitverkocht??
0 0
Jan Doedel
Al die fans van Zimling moeten er nog wel bij dus denk het wel :)
0 0