'Ajax laat oog vallen op 16-jarige Roemeen'

BvdPloeg, 24-05-2014 om 08:08, 22758 views, Di Marzio |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

BLIJVEN SPEUREN - Ajax heeft zijn oog laten vallen op een 16-jarige verdediger uit Roemenië. Cristian Manea van FC Vitorul Constanta maakte dit seizoen al zijn debuut in de Roemeense competitie en kan rekenen op interesse uit meerdere landen. 

Sky Sports-journalist Gianluca Di Marzio kwam vrijdag met het nieuws dat Ajax samen met Arsenal, Internazionale en Udinese geïnteresseerd is in Manea. De jeugdinternational van Roemenië U17 kan rechts, links en ook centraal achterin uit de voeten en neemt met 1.83 cm een gemiddelde lengte mee. Hij maakte in de competitie drie keer zijn opwachting in de basis als rechtsback, één keer viel hij in. Bij U17 droeg hij de aanvoerdersband als centrale verdediger en linksback.

Di Marzio spreekt van 'een jonge speler met energie, fysiek en veelzijdigheid'. Tijdens zijn laatste wedstrijd (afgelopen woensdag red.) zat onder andere Ajax op de tribune. De Amsterdammers zijn altijd op zoek naar jong talent van 'buiten'. Op die manier werden de afgelopen maanden ook al onder meer Markus Bay, Vaclav Cerny en Nathan Leyder binnengehaald.  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RuudRuud
Ik laatst op een 17 jarige. Die staat momenteel mijn zolder te witten
0 0
OKP-AFCA
Haha, hier kon ik wel even om lachen.

0 0
eros
Mooi als we zo'n speler kunnen stallen bij Trecin het eerste jaar, of de eerste 2 jaar...
Dat was toch de bedoeling?
0 0
eros
Mooi om te lezen,...
Nu haal je ze voor een paar ton en zonder concurrentie ipv over een paar jaar voor miljoenen en met concurrentie.
0 0
FlyingDutchMan
Zo begon het ook ooit met ene Christian Chivu!! Hoop op deel 2!
0 0
DonAdam
Ik vind het niet zo geweldig dat Ajax verdedigers haalt uit het buitenland, want verdedigers kan Ajax zelf opleiden. Dat kunnen wij zien wat er bij Ajax doorbreekt uit eigen jeugd. Topaanvallers, die hebben wij nodig.

Dat gezegd hebbende, als Manea er echt letterlijk en figuurlijk met kop en schouders bovenuit steekt, moet je hem niet laten lopen. Maar dan moet hij heel veel beter zijn dan de rest. Een jongen als Keziah Veendorp van Groningen en Oranje onder 17 kan Ajax wat mij betreft laten lopen.
0 0
gi0vanni
Ajax kan wel zelf opleiden maar een ding kan geen een club en dat is het maken van talent dat moet je al hebben.
Als we bij Ajax alleen maar spelers zouden hebben met het talent van het gewenste niveau dan zouden we nx kopen alleen is dat niet het geval. (Het leuke aan talent is dat je nooit cker weet of hij het haalt. Pak Blind en Veltman dat waren niet de beste talenten maar ze staan wel in Ajax1.)

ps: Iemand die zowel links, centraal als rechts kan spelen is altijd handig.
0 0
ne pas maroc
Dat is niet uitzonderlijk lang, waarschijnlijk is hij al uitgegroeid. Verdedigers breken over het algemeen wat later door (vooral centrale) omdat fysiek erg belangrijk is op die positie.
0 0
JCr14
Net zo lang als Thiago Silva.
Lang genoeg.
0 0
Bergkamp10
Wie is er op zijn 16e al uitgegroeid? 1,83 is gewoon lang voor iemand van 16. Hier kan in de komende jaren nog zeker 10 cm bijkomen.
0 0
AFCAjax
Waar heb jij het nou weer over op je 16e ben je een heel eind uitgegroeid hoor.. op mijn identiteitskaart uit 2005 stond dat ik 1.85 was (bij aanvraag opgemeten) toen was ik 16, ik ben nog steeds 1,85
0 0
HeinJan
Dat verschilt natuurlijk bij iedereen. Ik ben tussen mijn 16e en 23e nog ongeveer 15 cm gegroeid.
0 0
Qwibuss98
Idd, ben in laatste 3 jaar 20 cm gegroeid. Ben nu 15 en 1,94. Blijf nog dromen op telefoontje van Overmars :p
0 0
Qwibuss98
Idd, ben in laatste 3 jaar 20 cm gegroeid. Ben nu 15 en 1,94. Blijf nog dromen op telefoontje van Overmars :p
0 0
Chill
Ik was op mijn 16e 1.65. Ik ben nu 24 en ben nu 1.82. Het kan dus wel.
0 0
JCr14
1,83 is genoeg kijk maar naar Thiago Silva.
0 0
Rayno95
Precies! en Cannavaro en Puyol waren/zijn ook zulke reuzen ;)
0 0
Melvin01
5 cm erbij is geen overbodige luxe. Plus een goeie tining.
0 0
ajaxfor
Nice, hopelijk halen ze hem binnen! 1.83 is voor een 16 jarige uitzonderlijk lang. We kunnen hem goed gebruiken in de toekomst in de achterhoede.
0 0
l0l
Inderdaad een mooie lengte voor een verdediger. Misschien dat ie nog een beetje groeit. Maar daarnaast een goede kop er boven en nu al een debuut zegt genoeg lijkt me. Ik zeg halen en net als Bazoer mee laten doen bij het eerste en daarnaast minuten in Jupiler maken.
0 0
l0l
Slim beleid, nu snel halen en hopen dat het een goede wordt. Relatief zeer goedkoop nu en straks wellicht een topper. Het mooiste zal zijn als nu de 18 jarige toppers doorbreken. En die over 2 jaar de leiding nemen en dat dan deze lichting doorbreken. Dat zal het mooiste wezen. Ik vind Veltman en Denswil net te laat zijn doorgebroken.
0 0
Melvin01
Helemaal mee eens. Dat wetende vind ik het wel altijd leuk als er een aankoop gedaan wordt. Iemand van buitenaf halen. Daarvoor kom je ook naar het stadion. Benieuwd hoe iemand zich staande houdt en wat zijn inbreng is.
0 0
Melvin01
Helemaal mee eens. Dat wetende vind ik het wel altijd leuk als er een aankoop gedaan wordt. Iemand van buitenaf halen. Daarvoor kom je ook naar het stadion. Benieuwd hoe iemand zich staande houdt en wat zijn inbreng is.
0 0
nuff-said
Daar heb je gelijk in. Ze horen eigenlijk al verder te zijn dan waar ze nu zijn doordat ze laat zijn doorgebroken idd
0 0