'Ajax haalt twee jeugdspelers Feyenoord'

JulesP, 15-05-2014 om 16:23, 52206 views, @Varkenoord Watch |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

GERUCHT - Ajax zou dicht bij het aantrekken van de broertjes Jurrien en Quinten Maduro zijn, meldt jeugdwatcher van Feyenoord @Varkenoord Watch via Twitter. Jurrien en Quinten spelen nu nog in de D1 van aartsrivaal Feyenoord. Met dat team werden de gebroeders Maduro dit seizoen kampioen. 

Het zou niet voor het eerst zijn dat Ajax een talent overneemt van Feyenoord. Vorig jaar trokken de Amsterdammers Noa Lang aan. Ook die overgang leidde toen tot veel consternatie, aangezien Ajax en Feyenoord een herenakkoord zouden hebben als het aankomt op het overnemen van elkaars jeugdspelers. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zei toen al dat er wat hem betreft geen sprake was van een dergelijk akkoord. Wordt ongetwijfeld vervolgd... (Foto: Jeffrey van Bakel)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JoodTotMijnDood
Volgens mij deed PSV dat vroeger altijd bij ons, maar daar hoorde je niemand over.
0 0
grunnjood
Wat een onzin over zo'n herenakkoord en mensen die hier net doen alsof de Ajax jeugdopleiding de enige weg tot succes zou zijn. Een speler moet gewoon vrij zijn in de keuze voor welke club hij wilt uitkomen. Sommige spelers voelen zich bij de wat killere sfeer op de toekomst niet goed, of hebben het gevoel alsof ze als opvulling bij het elftal zitten en niet serieus genomen worden. Wie ben jij om dan te roepen dat een speler de overgang niet mag maken naar een andere club.
0 0
HeinJan
Bepalend in deze is natuurlijk als eerst wat de reden van de overstap is. Als het zo is dat zij door Feyenoord zijn gescout, maar zelf veel liever voor Ajax spelen, gaat de hele discussie over het herenakkoord niet op.
Als het zo is dat Ajax er alles aan gedaan heeft om deze jongens binnen te halen en de keuze van de jongens ondergeschikt was, is het weer een andere kwestie.
Er is dus weinig over te zeggen zolang de reden van de overstap niet bekend is, maar je mag er bij jongens op deze leeftijd in beginsel toch wel vanuit gaan dat zij vooral zelf bij Ajax willen spelen.
Dat is goed voor te stellen, jongens die om wat voor reden dan ook bij Feyenoord belanden, maar zelf Ajacied zijn en omringd worden met mensen die ook Ajacieden zijn kun je niet verbieden om naar Ajax over te stappen. Andersom geldt uiteraard hetzelfde.
0 0
12ajax
ziellig stukje uit een feyenoord krant. Lang is in goed overleg met Feyenoord naar AJAX gegaan
dit had volgens mij te maken dat hij dichter bij Amsterdam woont
0 0
DonAdam
Nee. Het had te maken dat zijn stiefvader, Nordin Boukhari, een Ajaxverleden heeft. Hij is zelf ook voor Ajax.
0 0
DeKenner
Laat ze lekker. Iedereen heeft zelf de keuze waar ze het liefst spelen. Ajax steekt veel geld in de jeugdopleiding en er lopen veel grote oud spelers op de Toekomst met veel individuele aandacht voor de ontwikkeling van talent, dus geef ze eens ongelijk als ze hier deel van willen uitmaken.Als het andersom zou zijn zou ik het overigens ook niet leuk vinden, maar dan wil zo'n jongen blijkbaar niet bij Ajax voetballen dus moeten we er niet te lang om zeuren..Overigens moeten we de opleiding van Feyenoord niet te kort doen, wat sommigen hier wel doen, want ze hebben het gewoon goed voor elkaar daar. We moeten met zijn allen blij zijn voor het Nederlandse voetbal dat clubs zo veel aandacht aan hun jeugdopleiding besteden.
0 0
020Ajacied020
op fr12,nl effe gecheckt, staat als titel grote talenten..
0 0
DonAdam
PSV heeft Bergwijn, die nu schittert op het EK onder 17 bij ons "weggekaapt". Hoor ik niemand over.
0 0
eros
Feyenoord:
Zijn ze vergeten dat ze des tijds Sno hebben weggehaald bij ajax?

Psv:
Fofona is bij PSV weggestuurd vorig jaar, Bazoer wilde zijn contract niet verlengen en zijn gehaald door ajax.
Psv heeft geprobeerd om Gino Dekker en Abdelhak Nouri binnen te halen vorig jaar.
Bergwijn is door PSV weggehaald.

Dus dat herenakkoord,.... dat bestaat al jaren niet meer!!
Kijk als zo'n speler weg wil,... moet hij weg kunnen. Het is zonder van de opleiding die betaald is door ajax, feyenoord of psv,... Maar als ze niet kunnen wisselen tussen deze clubs, vertrekken ze wel naar andere clubs als twente, vitesse of az.
0 0
Lewis Hamilton
Kunnen we nou eens ophouden met dat herenakkoord gezeik, zo werkt de voetbalwereld niet. De grote vis eet de kleinere vissen op en iedereen die normaal kan nadenken en titels wil winnen binnen Nederland komt naar Ajax.
0 0
Rayno95
Ja en die jongens kiezen er ook zelf voor om hierheen te komen....
Worden niet gedwongen neem ik aan ;)
0 0
Rayno95
Je mag toch gewoon jeugdspelers van een amateurclub halen? :p
0 0
Onpartijdig
Hoe doet Noa Lang het eigenlijk?
0 0
MaupCaransaNES
De laatste weken is hij weer sterk bezig. Blijft een absolute parel voor de toekomst.
0 0
3*stars*3
Mwa kan je niet vergelijken...Ajax verlaagd zich eigenlijk als ze nu 2 spelers van hun overnemen en bewijst dan dat die kakkerlakken wel verdiend 5 jaar op rij beste jeugdopleiding hebben....

Met overnames van;Mink Peeters, Bazoer van P$V en Lang van fey, vind ik dit niet netjes en hoe zouden Ajacieden reageren als P$V of fey dit bij ons deden???

God heeft niet alleen in Eindhof en 010 talenten gedropt...

P.S voor de mensen die gaan roepen dat Bazoer niet wou tekenen bij P$V das waar maar ik geloof niet dat Ajax pas na zijn contract weigering ging praten met Bazoer...
0 0
HeavenlyDivine
Als PSV en Feyenoord dit bij ons doen, dan is het jammer, maar helaas.
We moeten niet vergeten dat dit spelers zijn, jongens.
Geen levenloze voorwerpen.
0 0
Rayno95
Die spelers kiezen er ook zelf voor idd..
Als ze het niet zouden willen, zouden ze niet komen, zelfde geldt voor Bazoer, lang etc ... ;)
0 0
Tpes
Hij bedoeld het ook sarcastisch van Charisteas.

Zolang er geen sprake van een herenakkoord of wat dan ook is en je word er zelf sterker van en de concurrent zwakker dan moet je het gewoon doen. Uiteindelijk beslissen die jongens zelf.
0 0
3*stars*3
Smaken en gedachtes verschillen en Ajax heeft laatste jaren al naam, van een club die door heel NL talenten wegkaapt van andere BVO's en ze daarna eigen jeugd noemen.
Laat maar zien dat we met nieuwe beleid en zonder talenten van onze rivalen, dat wij de beste zijn in alles.

Ik ben van mening dat Ajax niet rond moet snuffelen en loeren op talenten van concurrenten, ik vind dat een teken van zwakte van je eigen opleiding.

Niet vergeten dat er momenteel 11 spelers rondlopen bij NL, die jeugd hebben doorlopen bij fey en geen 1 hebben ze weggekaapt bij Ajax of P$V.
0 0
SanderAFCA
Ik ben van menig dat de beste jeugdspelers bij Ajax moeten spelen ongeacht waar ze vandaan komen. Of ze nou bij Feyenoord, AC Milan of Zeeburgia vandaan komen doet er naar mijn mening niet toe.
0 0
RuudRuud
Herenakkoord m'n reet. Stel nou dat papa Maduro een baan krijgt aangeboden in Purmerend en ze besluiten daar heen te verhuizen, dan zouden die jongetjes wegens het herenakkoord niet mogen overstappen naar Ajax en geforceerd iedere dag 100 km heen en terug moeten rijden. Het zijn louter sentimentele kreten uit 010
0 0
S.Ajacied
Toevallig neefjes van Hedwiges Maduro?
0 0
smokum
Familie van Hedwiges toevallig?
0 0
Rayno95
Haha zullen ze in rotjeknor niet blij mee zijn :p
Kent iemand deze jongens trouwens?
0 0
Chesterson93
Twee talentvolle (centraal) verdedigende jongens, waarvan Quinten al 1 wedstrijd met de C2 gespeeld heeft. Staan samen ook basis als het centrale duo. Zitten al 6 jaar in de opleiding van Feyenoord en Quinten wordt ook weleens in de spits, als stormram, gebruikt. Verder kan je er niet zoveel over zeggen, deze jongens moeten gewoon lekker voetballen en blijven ontwikkelen.
0 0
Lorenzovgortel
Overmars aka Ludo Sanders.
0 0