Daley oogst veel lof van Danny

JulesP, 07-05-2014 om 07:37, 7005 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

APETROTS - Toekomstig bondscoach Danny Blind is heel trots op zijn zoon Daley. De Ajax-speler ging er deze week met de Voetballer van het Jaar-trofee vandoor. 'Van mij gaat record na record eraan', zegt Blind-senior dan ook in De Telegraaf.

'Al heb ik de Gouden Schoen twee keer gewonnen', knipoogt de huidige assistent van Louis van Gaal. 'We maken er de laatste tijd steeds meer grapjes over. Daley debuteerde een jaar eerder dan ik in Oranje en was weliswaar nog niet vast sneller aanvoerder van Ajax. Gelukkig zijn er ook statistieken, die nog wel overeind blijven staan. Zo werd Daley vier keer kampioen met Ajax en ik vijf maal. En ik kan het ook altijd nog over de gewonnen Champions League en wereldbeker hebben.'

Blind-senior is met name trots, omdat hij weet waar Daley vandaan kwam. 'Deze prijs is karakteristiek voor de manier waarop Daley zich uit een heel vervelende situatie heeft teruggeknokt. Ik had mijn problemen bij Ajax. En het was de vraag hoe zuiver hij door het grote publiek zou worden beoordeeld. Daley had er niets mee te maken, maar kreeg desondanks een hoop negativisme over zich heen. Ik heb er diep respect voor hoe hij het heeft opgepakt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MaupCaransaNES
Is helemaal verdiend van Danny dat hij zo trots is op Daley.

Danny heeft ooit de overweging gemaakt om overambitieus te willen zijn, terwijl het echte Ajax juist alles keurig wilde neerzetten. Dat gedrag van Danny kwam door het kamp dat wanordelijk tegen Cruijff wilde doen. Ik neem het Danny maar een beetje kwalijk, want ik weet niet in hoeverre Cruijff hem de warmte bood die hij wel van Coronel ontving. Dan gaat je gevoel altijd twijfelen. Maar helemaal duidelijk is dat Danny van ons houdt, zijn manier van afscheid nemen was daarom ook zo sjiek. Ik gun hem het allerbeste en de voordeur staat altijd open als iedereen denkt dat we hem goed erbij kunnen gebruiken.
0 0
MichelAngelo66
De bewering van z'n vader dat Daley negatief werd benaderd door de toestand rondom papa is natuurlijk een kansloze opmerking. Lekker makkelijk. Daley speelde als linksback gewoon waardeloos en werd aan alle kanten voorbij gelopen. Lag het daar misschien aan papa? Als CVM is hij beter geworden, maar ga nou niet naast je schoenen lopen, want het laatste halfjaar was het niet best.

Ik hoop dat Daley realistisch blijft en zelf ook inziet dat ie nog een lange weg te gaan heeft. De titel voetballer van het jaar is hem gegund, maar tegelijkertijd is het idioot.
0 0
BvZ<3FdB
Daley Blind is een echte Ajacied. Z'n vader is een schol.
0 0
Rogyros
Flikker toch op! Daley is een echte Ajacied en zijn vader ook! Ja, hij was het oneens met Cruijff en hij zat mede daardoor in het andere kamp, maar daarmee ben je nog niet fout. Hij koos een andere weg met Van Gaal. Was een fout van hem achteraf gezien, dat klopt. Maar daarmee hem zo wegzetten vind ik echt onzin. Ik ben er van overtuigd dat hij zich altijd voor de volle honderd procent voor Ajax heeft ingezet.

Danny heeft 13 jaar bij Ajax gespeeld en alles gewonnen wat er te winnen viel. Hij heeft alleen bij Sparta en Ajax gewerkt en natuurlijk het Nederlands elftal. Hij heeft Ajax nooit verlaten voor het grote geld als speler en hij had wel aanbiedingen.

Hij is hier daarna spelersdirecteur geweest, jeugdtrainer A1, hoofd jeugdopleidingen, hoofdtrainer eerste, technisch manager, assistenttrainer eerste.

Danny is een echte Ajacied!!! Respect voor deze man.
0 0
3*stars*3
Helemaal mee eens!
De keuzes die je maakt voor een bepaalde kamp, betekend niet dat je geen Ajacied bent.

Ik kan mij trouwens nog een reclame van jr en sr herinneren tijdens EK 2000 en toen dacht ik nog dat jr op een meisje leek maar 12 jaar verder, stond hij in ons kampioensduel als captain en werd hij verkozen tot speler van het jaar.

Maakt het helemaal knap, nadat hij 2 jaar geleden werd gewisseld en dat ''fans'' voor die wissels gingen juichen en dat hij zich zo terug heeft geknokt, KARAKTER!
0 0
Luie
http://youtu.be/P6EqROtIvnI
0 0
cDree
Meer dan lof voor Daley, ik vraag me alleen af of bij nog zoveel beter zou kunnen dan wat hij momenteel presteert. Maar je weet het maar nooit, hij heeft me tot nu toe ook echt verbaast. Hopelijk kan hij de passie en strijd overnemen van Poulsen lekker op het tandvlees spelen..
0 0
VH
Ik denk dat Daley alleen nog maar beter gaat worden. Zijn kwaliteiten zijn niet dingen die je kwijt kunt raken - lichtvoetigheid, snelheid bijvoorbeeld. Solide basistechniek, inzicht, slimheid en inzet, daarmee doet ie het. En dat gaat alleen maar groeien. Volgend seizoen helemaal op CVM concentreren met Boile +1 voor de linksbackpositie, en dan een baas worden. Die gaat nog zeker tien jaar mee, die Blind jr.
0 0