[Update] Falk voorlopig nog geen Ajacied

LeonardoAjaxx, 26-04-2014 om 09:33, 22951 views, Fyens.dk |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

INTERESSANT - UPDATE - Het Deense Fyens.dk brengt Odense BK-speler Rasmus Falk in verband met Ajax. De 22-jarige aanvaller is bekende van Christian Eriksen, die samen ploeggenoten waren bij jeugdclub Middelfart in Denemarken. Ajax, dat zich komende zomer aanvallend wil versterken, zou Falk op zijn lijstje hebben staan. Falk heeft een contract tot de zomer van 2016.

'Het is een droom die uitkomt', zei de oud-Ajacied toen ook Falk werd opgeroepen voor het Deense elftal. 'We hebben het er vaak over gehad en het is ongelofelijk vet. Ik herinner me wedstrijden bij Middelfart, waar wij samen speelden. Ik gaf de ballen aan, hij scoorde. We hoefden niet te verdedigen, dat deden anderen voor ons.'

'Rasmus is makkelijk in de omgang', gaat Eriksen verder. 'Hij lacht altijd en in feite is er niets vervelend aan hem. Ik heb geprobeerd om hem naar Ajax te krijgen. Misschien moet ik nu maar met Tottenham gaan praten.'

De scout van Ajax in Denemarken, John Steen Olsen, zou volgens Fyens.dk een goede band hebben met Odense.

Update 26-04. 09:33u
Volgens de zaakwaarnemer van Falk is een overgang naar Ajax nog niet aan de orde. 'Ik vind het altijd leuk om met jullie, journalisten, te praten', zegt Mads Bach Lund tegen Ekstrabladet. 'Maar in dit specifieke geval heb ik met Rasmus de duidelijke afspraak staan dat we alles negeren tot het seizoen voorbij is. Rasmus haalt een hoog niveau, maar heeft morgen een belangrijke wedstrijd op het programma staan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Intec
Doe mij maar liever een spits die echt een mannetje is bijv zoals mido of ibrahimovic echt iemand die overtuigd is en dat ook uitstraalt. Inplaats weer zo een flauwe spits als siggie. Dan nog liever die van lokeren lijkt me cht een kerel.
0 0
MrBabelinho
Deze jongen is nog geen 1,80 en loopt zo 1 op 7 bij Odense in de afgelopen 4 jaar. Laatste 12 duels 1 doelpunt. Ter vergelijk, Darko Bodul heeft er in de afgelopen 12 wedstrijden 3 gemaakt. Dan zou ik eerder voor die spits van AAB Aalborg gaan, Lukas Spalvis. 19 jaar, 1.89m en 10 treffers in 17 duels.
0 0
JohnDylan
Deze jongen is geen spits maar een rechtsbuiten dus begrijp ik niet waarom je hem vergelijkt met twee spitsen. Hetzelfde geld voor Intec in de reactie boven jouw.

Het lijkt me geweldig als er een klassieke rechtsbuiten naar de club komt. Iemand met veel snelheid en een actie buitenom die het veld zo groot (lang en breedt) mogelijk houdt en zo vaak mogelijk de diepte zoekt. Ik wordt gek van de moderne buitenspelers als Schöne en Fischer die het veld veel te klein maken door steeds in de bal te komen en zonder in balbezit te zijn al naar binnen trekken.

Ik weet trouwens niet of deze jongen qua type en niveau de speler is waar Ajax naar op zoek is want ik heb hem maar één keer zien spelen.
0 0
DonAdam
Je verlangt ook terug naar de tijd dat een ijsje een cent kostte, kinderen veilig op straat konden tollen en de schillenboer met paard en wagen langs kwam?

Ik houd ook van nostalgie, maar die klassieke buitenspelers zijn veel te makkelijk te verdedigen, die krijgen dubbele dekking, en als die buitenspelers niet drie klasses beter zijn dan de verdedigers van de tegenstander, dan is Ajax alsnog vleugellam. M.a.w., op die manier is het aanvalspel van Ajax veel makkelijker te ontregelen dan nu.

Op de spelopvatting van de Boer is weinig aan te merken, alleen de uitvoering is dit seizoen gewoonweg slecht.

On topic: Ik ken Falk niet, maar het lijkt mij niet dat deze jongen wat voor Ajax is. Op 22 jarige leeftijd nog bij Odense spelen, voorspelt weinig goeds. Normaliter zit een Deens groot talent, dat gemist is door buitenlandse scouts na een goed seizoen bij een club als Kopenhagen. Doet mij een beetje denken aan Sana.
0 0
JohnDylan
Alsof moderne buitenspelers niet makkelijk te verdedigen zijn. Kijk naar Fischer, iedereen weet precies wat die gaat doen er hoeft alleen maar een verdediger naar hem toe te stappen om hem af te stoppen. Buitenspelers moeten het veld zo breed mogelijk houden zodat de middenvelders meer ruimte krijgen om in te combineren.

De spelopvatting van De Boer doet mij af en toe pijn in mijn Ajax hart. Het controleur, passer, loper idee wat De Boer met het middenveld heeft leidt tot zeer voorspelbaar voetbal waar alle creativiteit van één speler (de passer) moet komen. De prestaties van Ajax onder De Boer zijn geweldig maar het spel is 9 van de 10 wedstrijden niet om aan te zien.
0 0
DonAdam
Volgens mij let jij niet zo goed op wat de bedoeling is van Frank bij ons aller Ajax, want de buitenspelers in het huidige systeem zijn inderdaad niet te verdedigen wanneer ze hun taak goed uitvoeren, omdat de aanvallers en aanvallende middenvelders dan kriskras door elkaar lopen, terwijl de backs erover heen gaan en de achterlijn halen.

Althans, wanneer het goed uitgevoerd wordt, zoals bv vorig seizoen na de winterstop. De uitvoering verwarren voor de intentie, daar ga jij en vele anderen de fout in.
0 0
eros
Falk was wel altijd een groot deens talent. Toch zie ik liever Cuenca terug komen als de mogelijkheid zich voor doet.
En als het even kan Tello voor op links,... maar dat zal wel moeilijk worden!

Ik denk echter dat er weer spelers gekocht worden die het net niet hebben: Sana, vd Hoorn, Duarte,....
Waarom wordt er niet gewoon 1x een echte topper gehaald?!
0 0
flasher93
Weet niet of dit een goede spelers is. Meest grote talenten worden toch al rond de 16-17-18 jaar genoemd bij Ajax door Olsen. Misschien dat hij een stormachtige ontwikkeling heeft meegemaakt of iets. Ken hem van Fifa qua naam, maar heb hem nooit zien spelen. Iemand die dat wel heeft?
0 0
JanTa
Het seizoen is bijna afgelopen en de geruchtenstroom over wie er eventueel komen begint weer toe te nemen.
0 0
Daneman
En mede daarom zitten jij en ik hier
0 0