Blind wil vrije trap verbeteren: 'Uitdaging'

BvdPloeg, 14-02-2014 om 14:54, 5766 views, Ajax.nl |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Daley Blind wil zichzelf blijven ontwikkelen. Nadat hij opschoof naar het middenveld en de aanvoerdersband al droeg, wil hij nu belangrijker worden met het maken van doelpunten. De vrije trap kan daar erg belangrijk in worden.

'Het zal je inmiddels wellicht zijn opgevallen dat ik me sinds dit seizoen wat nadrukkelijker met onze vrije trappen bemoei. Na het vertrek van Christian Eriksen - die zijn vrije trappen vaak met rechts schoot - is Lasse Schöne een stuk opgeschoven in de hiërarchie van de vrije trappen. Het vaste groepje dat zich bij vrije trappen rond de bal verzamelt bestaat nu vaak uit Lasse, Siem de Jong en ik. Voor een keeper van de tegenpartij is het lastig omdat hij niet weet of een links- of rechtspoot gaat schieten', schrijft Blind op Ajax.nl. 

'Los van het feit dat ik een van de weinige linksbenige spelers in de selectie ben, wil ik me graag verbeteren in het nemen van vrije trappen. Met specialisten als Lasse en onze trainer Frank de Boer heb ik genoeg inspiratiebronnen om me heen. Toch moet je het vooral zelf doen. Eigenlijk is het heel simpel: alles valt of staat met veel oefenen. Je moet er ongelooflijk veel tijd in investeren om je trap uiteindelijk zo te perfectioneren dat het ook echt een wapen wordt. Je ziet aan iemand als Lasse hoe waardevol zo’n goede trap kan zijn. Tijdens, maar ook na de training steek ik dan ook de nodige tijd in het schaven aan mijn traptechniek. Op die manier probeer ik telkens iets belangrijker voor het team te worden.'

Dat moet er uiteindelijk voor zorgen dat Blind straks een vrije trap binnen schiet. Vooral naar de reacties van zijn maatjes Christian Eriksen en Gregory van der Wiel, die vaak lachten om het scorend vermogen van hem, kijkt hij uit. 'Mijn hoofdtaak is aanjagen, ballen afpakken, het spel verdelen en af en toe iemand vrijspelen of een assist geven. Het maken van doelpunten en nemen van vrije trappen zijn daar de volgende stappen in. Laatst zag ik op twitter dat ze reageerden op een tweet van Ajax Life waarin het over mijn rol bij vrije trappen ging. Ze zullen er ongetwijfeld weer een dolletje over maken. Net zoals ze eerder deden toen mijn eerste goal lange tijd uitbleef. Wat dat betreft ligt er voor mij een mooie uitdaging.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Goed bezig Daley!
0 0
ajaxinho
Goed zo, Blind! Een totaalvoetballer moet je worden. Nog een uitdaging voor je: kopgoals :)
0 0
Robinjo1988
Had hij daar niet beter 10 jaar geleden mee kunnen beginnen?
Een prof wil zich toch altijd verbeteren op alle vlakken?
0 0
paulurs
Kwestie van prioriteiten stellen, vrije trappen zijn voor hem nooit relevant geweest, maar nu er eigenlijk niet genoeg specialisten zijn, duikt hij in dat gat..

Hoe belangrijk denk je dat Ronaldo zijn verdedigende tackel vind? Je kan je niet op alle vlakken verbeteren.
0 0
Robinjo1988
Een goede trap is belangrijk voor elke voetballer. Een goede tackle niet. :)
0 0
Bensco
Zoals blind zelf al aangeeft is het zijn taak om op te jagen, te passen, aan te sturen en assists te leveren. Vrije trappen leveren is leuk als je het kan maar heeft niet zijn hoogste prioriteit. Frank zal er ongetwijfeld hetzelfde over denken anders had die het wel tijdens trainingen kunnen bijschaven en niet na trainingen.
0 0
flasher93
Het is Eriksen gelukt. Hoop niet dat wanneer Blind het eindelijk goed kan (als dat al lukt), dat hij dan ook niet gelijk weg gaat.. haha
0 0
Rayno95
Daar zat ik ook aan te denken haha, hoop het ook nier ;)
0 0
glob
Topper!! Altijd de lat iets hoger leggen. Wat een instelling. Geweldig Daar kunnen de depaytjes de willempies en de mahertjes nog een hoop van leren.
0 0
Rayno95
Christian is er morgen en/of zondag, kan je hem ff tips vragen ;), Lasse kan ze ook lekker nemen :)
0 0