[Update] 'Talent in februari naar Ajax'

bastms, 07-01-2014 om 18:42, 52969 views, Parool |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

TOPTALENT - Dat de jeugdopleiding erg belangrijk is voor Ajax weten we allemaal. De nieuwste (tijdelijke) aanwinst is de pas achtjarige Tristan Alif Naufal. Deze week trainde Naufal mee bij de jeugd van Ajax, weet Het Parool. De Indonesiër staat te boek als toptalent.

Op YouTube circuleren meerdere filmpjes van de technisch begaafde jongeling. Pep Guardiola is diep onder de indruk van Tristan. Toch lijkt Ajax voorlopig aan het langste eind te trekken. Zaterdagavond was Tristan te gast bij Ajax-Vitesse.

Update 18.43 uur 7/01

Tristan zal vier februari aansluiten bij de jeugdopleiding van Ajax, dat meldt theworldscout. De jongeling is op zijn Twitteraccount al te zien gehuld in een Ajax-trainingspak.  Het talent stond op het punt om naar Liverpool te gaan, maar die deal ging niet door.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
L8
Naja... Hij doet waar hij goed in is en hij vindt het leuk. Vroeger voetbalde ik ook hele dagen, alleen kon ik het niet zo goed.

Bovendien heeft Barca op deze manier Messi binnen gekregen. Mocht deze jongen ooit dat niveau halen hoor je niemand meer zeuren en ben je blij dat Ajax ja heeft gezegd.
En daarnaast, tegen de tijd dat hij aan het puberen is komt hij in aanmerking voor een Nederlands paspoort. Op het moment dat hij doorbreekt in het eerste is opgegroeid in Nederland en zal hij zich wellicht ook Nederlands voelen. Oftewel, ook mooi mee genomen als hij tzt voor het Nederlands elftal kiest.
0 0
Delaney
Een verhaal met 2 gezichten.
0 0
MaupCaransaNES
AJAX hoeft hem niet te weigeren als hij zich aanmeldt. Je wilt niet weten hoeveel buitenlandse kinderen worden aangemeld wiens ouders voetbalgek zijn van hun kind. Die kinderen komen trainen en hopen simpelweg alleen maar op bevestiging en de mogelijkheid om zich te ontwikkelen bij AJAX. Dus die beproeven hun kans.

Dat is een andere realiteit dan een kind die op basis van geld worden weggelokt bij een plek waar ze juist al tevreden waren. En dus mag AJAX zorgvuldig kijken of ze alle hoop waard zijn, want de club wilt geen valse beloften maken aan zijn gasten.
0 0
Champy95
Die jongen is trouwens 9 jaar.
0 0
j0rdiii
http://www.youtube.com/watch?v=pKGmy_K9Vhs

Filmpje over zijn bezoek in Nederland bij de ambassade en zijn ouders / sponsor aan het woord over vervolg stappen na zijn stage.
0 0
DonAdam
Kinderen op jonge leeftijd naar Nederland halen moet Ajax niet willen en ik hoop dat dit bericht een broodje aap verhaal is. Kinderen moeten kind blijven en in hun vertrouwde omgeving opgroeien. De kans dat zo'n kind het uiteindelijk gaat maken in het profvoetbal en dat die familie dan nog lang en gelukkig leeft is gewoonweg te klein om kind en familie te ontwrichten. Die gok is het gewoon niet waard.
0 0
ST
Zijn vader is een kinderhandelaar. Slechte zaak dit. Dit joch is overal ter wereld geweest, behalve thuis en op straat met zijn vriendjes. Als die niet verknipt wordt weet ik het niet meer.
0 0
Vinc-ajacied
Misschien leven ze thuis wel in geweldige armoe.. Weet jij veel .Ik vind het ook niks om iemand op 8-jarige leeftijd te halen maar je trekt wel erg voorbarige conclusies.

Opzich is het niet slecht om hier als Indonesier te wonen omdat je grote Indo-gemeenschappen en het eten uit Indonesie hebt. Dat maakt natuurlijk niet heel veel uit maar kan toch best fijn zijn voor zo'n familie.
0 0
j0rdiii
Vertel eens, waar is hij allemaal geweest?
0 0
steefjuhhhh
Als ik alle verhalen moet geloven wordt 2024 een topjaar! Dan is Tristan 18 jaar en heeft ie al 1,5 seizoen in het eerste ingevallen. In dat jaar staat hij elke wedstrijd basis, en dan breekt ie pas echt door!

0 0
Gregorclegane
Binnen nu en tien jaar behoort AJAX weer tot de Europese (sub)top dus dat zou precies mooi uitkomen dan.
0 0
Relativeringsve
Sorry maar behoren we niet al gewoon tot de subtop? Ik denk dat je eerder top bedoeld daar gaan we op deze manier wel weer komen! Jongens verlengen nu die dit jaar door gebroken zijn! Daarnaast zitten er veel leuke talenten in alle lichtingen!Het team waar Tristan in komt te spelen zitten ook enkele fraaie spelertjes in die met de juiste mentaliteit Ajax 1 horen te halen!
0 0
Whizzle
He verdorie, moeten we nu eerst 10 jaar wachten voordat we hem in Ajax 1 kunnen zien spelen:(
0 0
steefjuhhhh
Met welk materiaal gaan we al die jaren overbruggen?
0 0
Relativeringsve
Hier zijn stage video bij Ajax weet niet of die hier al gepost is.. http://www.youtube.com/watch?v=eBdpFvChqdE&feature=youtu.be
0 0
Middenweg401
Bedankt! Ik wist niet van het bestaan van dat filmpje.

Hij moet ook eens durven zijn mannetje voorbij te gaan vind ik. Niet alles op safe spelen.
0 0
Nora1990
Een gok waard! Hopelijk krijgt hij goede begeleiding, aan de opleiding zal het niet liggen!!
0 0
Dip
Dat jochie is 8? Als ik zo z'n 'Tweets' lees komt ie aardig volwassen over voor een jochie van 8.
0 0
De Stift
Dit juich ik dus niet toe. Dit is te jong om echt te weten of het een talent is. Spelers van deze leeftijd halen is pure speculatie. Het ligt er hier aan of Ajax hier heel actief is geweest om deze speler te halen, of dat de ouders willen migreren en hun kind bij een goede jeugdopleiding willen plaatsen. Voor buitenstaanders is het moeilijk te achterhalen hoe die vork precies in de steel zit. Ik spreek alleen hardop de wens uit dat Ajax zich niet bezig gaat houden met het actief binnen halen van jongens van deze leeftijd uit het buitenland. Dat vind ik overigens een ander verhaal voor Ajax Cape Town, dat is een lokale voetbalclub waarmee we zeer warme banden hebben.
0 0
steefjuhhhh
Boeie, haal dat kind gewoon. Als hij dat ook graag wilt, dan maakt die leeftijd toch niks uit.

En als ie uiteindelijk niet goed genoeg blijkt, jammer dan.

Gewoon gok wagen joh, gebeurt toch met elk jong kind die naar topclubs komen.

En als je al zoveel aandacht krijgt op je 8-ste, dan schijn je wel talent te hebben.
0 0
l0l
Wel heel jong, maar ja als je dit niet aanpakt. Zo krijgen we misschien nooit de nieuwste Cruijff.
0 0
ajax2004
De nieuwste Cruijff komt uit Amsterdam niet uit Indonesië.
0 0
Wesl
whaaahaa tot over 10 jaar bojo!!!
0 0
RH1900
Komt hij dan al officieel bij Ajax spelen of heeft dit gewoon betrekking op een stage zoals eerst?

Ongelofelijk getalenteerd deze jongen voor die leeftijd.

Over de ethiek die deze zaak met zich meebrengt buig ik me niet. Dit wordt door meer regel dan uitzondering in het voetbal.
0 0
Obnoxious
Dit vind ik een zorgzame ontwikkeling. Een jongetje van 8 halen uit de andere kant van de wereld?! Doe normaal man! Hij moet zich nog ontwikkelen en je bent dus nergens zeker van, laat het scouten in het buitenland lekker beginnen bij een jaar of 14!
0 0
Lewis Hamilton
Hoe kan jij nou oordelen voor iemand anders of iets goed voor hem is of niet? Op z'n twitteraccount droomt hij van Ajax en wil graag komen.
0 0
Bergkamp10
Ik denk dat je zorgelijke ontwikkeling bedoelt? :o)
0 0
Middenweg401
Dat weet je niet of hij dat bedoelt? :)
Ajax schijnt met een kraamafdeling te komen.
0 0
Melvin01
En dan voor altijd achter het net vissen tav toptalenten?
Plus ajax is geen strafkamp! Hij kan hier naar school, kan hier vriendjes krijgen en lekker voetballen. Ouders kunnen hier werken en een betere omstandigheid creëren.
Ik vind het wel kunnen. Nogmaals hij kan het hier prima naar zijn zin krijgen. Het is ook geen kinderarbeid.
0 0
Middenweg401
Wat moet ik me hier op lange termijn bij voorstellen?
Dat Ajax het contact 8 jaar lang (tot zijn 16e) warm moet houden met uitnodigingen?
Of wordt er aangestuurd op immigratie van de familie? Is er een Nederlandse connectie zoals bij veel Indonesiers?
0 0
j0rdiii
Die jongen is met zijn filmpjes op de website van Liverpool gekomen en sindsdien is hij bekend. Dat is alleen maar groter geworden toen hij op TV kwam met Pep Guardiola en nu zit er een heel team achter.

Het is heel simpel, goeie jeugdopleidingen zijn er niet in Indonesië en ze willen deze jongen bij een topopleiding onderbrengen. Ajax heeft contact opgenomen met de familie en zo is het nu de bedoeling dat hij hierheen komt met zijn familie als hij een verblijfsvergunning en dergelijke kan regelen.

Bij dat laatste hebben ze hulp gekregen of geregeld via politici daar en ze zijn hier in Nederland op bezoek geweest bij Indonesische ambassade.

Hij heeft ook een website, gesponsord en al;

www.tristanalif.com
0 0
Sallons@AS
OFFTOPIC: Ik pleit voor speelminuten bij Jong Ajax voor Ezra Walian na de winterstop. Een plaats op de bank een aantal wedstrijden zou ook goed zijn voor hem. 16 jaar en 3 jeugdelftallen trekken al aan hem. Hij faalde bij de B1 niet en faalt nu ook niet bij de A2 en A1. Voor mij de 4e spits achter Sigi, Hoesen en Casillion. Wat is er btw met Henrichs van Jong? Is hij geblesseerd, of is hij gewoon te min? Zelde geld voor Höner.
0 0
JohnDylan
Walian is nog lang niet goed genoeg om een plaats bij een wedstrijdselectie van het eerste te krijgen. Ik denk dat het nog minstens een jaar zal duren voordat hij bij het gewenste niveau in de buurt zal komen.

Höner is al een behoorlijke tijd geblesseerd en Hendriks is nog niet goed genoeg voor een basisplaats bij Jong Ajax.
0 0
Rayno95
Dat lijkt me idd een goed idee :),

Hendriks bedoel je?, die was 1st geblesseerd (dacht ik) de laatste weken deed hij wel mee.
Honer is wel nog geblesseerd
0 0
marcoo
Persoonlijk vind ik dat je talenten pas vanaf een jaar of 12 uit het buitenland moet halen. En daarvoor gewoon bij Nederlandse jochies houden. Nou is 12 ook al jong maar tegenwoordig moet dat wel.

Maar dit jochie kan, net zoals China, ook goed zijn voor de marketing van Ajax. Het zou mij niks verbazen als Ajax eerdaags de nieuwe hoofdsponsor bekend maakt en dat zou zomaar een Aziatisch (Chinees) bedrijf kunnen zijn. En als Ajax dan meer in het nieuws komt in Aziatische landen is het natuurlijk heel interessant voor zo'n sponsor. Daarom is dit jocchie ook binnengehaald denk ik, buiten dat die waarschijnlijk voor zijn leeftijd heel goed kan ballen.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Iedereen doet dit. Leuk voor hem en Ajax als hij een topper blijkt te worden.
0 0
sucre
Wat een onzin dit zeg.. 8 jaar. Hou op hoor.
Hopelijk zijn ze al bezig met een goede rechtsbuiten en spits voor in de winterstop.. iemand die er direct zal staan.
0 0
MichelAngelo66
Whahahaha een toptalent van 8 jaar! Wat een ongelofelijke bullshit. Kan ie volgend seizoen misschien al op het formulier voor de CL? Pffff
0 0
jaribombari
1 april? Toch? Zoiets? Hij is 8. Kan net lopen. Dit zal wel een grap zijn. Ik vind hem leuk verzonnen! :-D
0 0
j0rdiii
https://twitter.com/AlifTristan

Is gewoon hier, moet alleen in tegenstelling tot het bericht van de Parool nog beginnen met trainen. Van een overgang is vooralsnog ook helemaal geen sprake.

0 0
Ajax_lover
Nu nog een speler die nu wat toevoegt aan ajax1
0 0
Alexander40
Gewoon binnenhalen. De concurrentie doet dat ook.
0 0
Melvin01
Dit is de enige manier om mee te kunnen doen met de top. Op tijd erbij zijn.
Waarom kan een nederlandse jongen van 8 wel gescout worden en iemand uit indonesie niet.
Sterker nog zon jongen kan hier een beter leven leiden voor zijn familie.
Plus deze jongens hebben tijd zat om hier een gelukkig bestaan te hebben.
Genoeg tijd voor school en vriendjes maken.
Ik zie geen probleem, Ajax is geen strafkamp, met alle respect.
0 0
Reinier
Ik hoop dat ik niemand op de zere tenen trap, maar ik heb vroeger ook gesport. Regelmatig hele talentvolle mensen uit Indonesie meegemaakt. Toeval? Nee. Ze zien er vaak verschrikkelijk jong uit, en hun ouders liegen er een paar jaar vanaf. Dat kan op zo'n jonge leeftijd een enorm verschil maken waardoor een hele gemiddelde 11 jarige, ineens een super talentvolle 8 jarige kan zijn.
0 0
Misc1990
Op een leeftijd van 8 kan je toch nooit serieus zien of t een toptalent is..
0 0
RH1900
Over functionele techniek gesproken, zo wat een rasvoetballertje zeg, heerlijk! Natuurlijk is het maar een filmpje, maar hij is echt ongrijpbaar.
Tjaa verder, hij is 8, maar het is ook niet zo dat Ajax hem zal contracteren. Het zal meer zoiets zijn net als bij Cerny, komen vaker stagelopen en wanneer zij ouder zijn probeert Ajax ze te halen. Hij is inderdaad pas acht, maar dit is nodig in de hedendaagse voetbalwereld, doe jij dit niet dan doet een andere club het wel en zal hij daar precies hetzelfde traject ondergaan en uiteindelijk daar een contract tekenen.
0 0
oudzuid2
nou die kan gelijk meedoen met het eerste tegenwoordig...
0 0
leazi
Als het over 9 jaar de nieuwe Messi blijkt te zijn dan heeft niemand het meer over het feit dat die (eventueel) op veel te jonge leeftijd bij ons Ajax terecht is gekomen.

Dit soort dingen horen nou eenmaal bij het moderne voetbal en past ook wel bij ons beleid. (Talentjes vroeg weg plukken).

Rafael vd Vaart heeft laatst zn nieuwe vrouwtje zwanger gedrukt, mischien kunnen we die nu al een contractje aanbieden?
0 0
MankeNelis
Flikker nou op zeg het moet niet gekker worden!
0 0
steefjuhhhh
Haha nouja als je 8 bent en je staat al zo im de belangstelling, dan kan je wel voetballen blijkbaar.. waarom zouden we hem dan nu niet halen, ipv als ie ouder is en dan miljoenen moeten storten of naar een andere club gaat? xd
0 0
Robinjo1988
8 jaar haha wtf
0 0
ST
Ik heb ook weleens gehoord dat Wooter de nieuwe Van Basten zou worden. Dat Freddy Adu de nieuwe Pele zou worden. Dus laten we voorzichtig zijn met ons verwachtingspatroon. Ik vind dit eigenlijk niet kunnen. Kinderen uit andere landen halen. Hij zal echter wel met zijn familie rondreizen, ik vind het tragisch. Laat zo'n kind lekker kind zijn.
0 0
JariBergkamp
En wat nu als die jongen dit graag wil en dit zijn droom is? Wat nu als hij in Indonesië geen kans heeft op een fatsoenlijk bestaan? Ga je dan ook de moraalridder uithangen? Wees aub niet zo moralistisch voordat je ook maar iets van de situatie af weet
0 0
ST
Ben benieuwd. Was nou niet bepaald een goed visitekaartje voor de club, die wedstrijd van gisteravond.
0 0
IamLegend
zal th en frank dit soort filmpjes ook zien?
0 0
godlike
Alle andere grote topclubs in Europa halen ze ook op. Zolang de ouders ermee instemmen en er wordt gezorgd voor goede omstandigheden vind ik het persoonlijk geen probleem. Als je met de Europese top wilt concurreren zul je sommige groeibriljanten toch op (zeer) jonge leeftijd moeten halen
0 0
3*stars*3
Ze doen aan kindermishandeling bij Ajax want zo'n jochie kan je toch niet aandoen om Ajax-Vitesse te laten kijken!?
0 0
AjaxD1986
Jongens lul nou niet zo slap! Het is voor hem een zege om zoveel geld te kunnen verdienen en voor z'n familie. Die mensen leven daar vaak in pure armoede en wonen in een achterlijk streng land. Ik denk dat het voor het jochie zelf ook een lot uit de loterij is als hij later terug kijkt op z'n leven en ziet hoe z'n leven er anders uit had gezien.
0 0
RH1900
Dit was gewoon een grap en ik vond hem wel leuk. Dus je reactie zou moeten bedoeld zijn voor die andere die zo reageren.
Ik deel jou mening trouwens gewoon. Ajax haalt hem waarschijnlijk ook echt niet als 8-jarig jochie voor een langere periode naar Nederland.
Nog maar eens dat filmpje gekeken, geweldig. Die aannames, dribbels en ook heeft hij overzicht hij kijkt ook al vaak over de bal heen. En dat voor een kind dat hier in groep 3 zou zitten.
0 0
AjaxD1986
Oh dacht dat je serieus was.. Maar er zijn gewoon een hele hoop klepzeikerds hier vandaag, daarom had ik het ook maar een beetje neer gezet in z'n algemeenheid.
0 0
RH1900
Mee eens, om ziek van te worden, met een hoofdrol voor spin/jef alberts
0 0
Stefanxxx
Misschien doet die het beter dan Fischer of Andersen,
Stomme opmerking, maar laten we eerlijk zijn.
Het zit misschien in ze om goede voetballers te worden,
maar nu totaal niet gewoon. Hebben geen actie om een mannetje voorbij te gaan. Niet één wedstrijd, ook niet 2, maar al heel het seizoen niet. Kan me één goede wedstrijd van Fischer herinneren en dan wat zijn debuut bij Zwolle uit, daarna heeft die geen wedstrijd meer gehad waarbij die z'n mannetje vaak voorbij liep.

Ik denk toch dat we Boerrigter missen, die kwam er soms nog eens langs en kwam met een aardige voorzet. We kunnen wel gaan zeuren op Sigthorsson maar die doet zijn stinkende best en kan gewoon niet bereikt worden vanaf de zijkant. Soms een voorzetje van Van Rhijn (ook in een dramatische vorm) of Blind. Mijn voorkeur gaan daarom ook uit naar de De Sa op rechtsbuiten en dan toch een nieuwe aankoop in de winter. Een speler als Tadic, veel dreiging. Van Fischer en Andersen totaal niet. Dat is het grote probleem, de vleugels.
0 0
MelleAfca
Die jongen kan echt ongelooflijk goed voetballen, maar 8 jaar gaat eigenlijk helemaal nergens meer over..
0 0
tonny
Niet normaal vind ik dit, je moet de kinderen niet weghalen zo vroeg bij hun roots.
Koop liever spelers nu die direct wat kunnen brengen en extras hebben in het eerste
0 0
IamLegend
ach hij is gewoon gek op voetbal, en is ff op vakantie bij ajax;) wou ik ook wel als 8 jarig joggie...
0 0
3*stars*3
Barca, Real en de Engelse topclubs doen dit al jaren.
Als je op jeugdcomplex bent van Barca denk je dat je in New York bent want volgens mij zitten er daar minder Catalanen/Spanjaarden als;Afrikanen, Aziaten en Z-Amerikanen.
0 0
AFCAMM
Er gebeurt wel meer onzin in de wereld, waar we ons niet aan zouden moeten wagen...

Maar ja, zo werkt het tegenwoordig helaas.
0 0
Gregorclegane
dan
0 0
Superjodeuh
Ik weet natuurlijk niet hoe het in dit geval is, maar in veel gevallen biedt Ajax JUIST een toekomst aan dit soort gezinnen. Het gezin zal meekomen naar Nederland, waar salarissen 10x hoger zijn met minder werkdruk etc. Die mensen zien het ook als een overwinning als ze hier terecht komen
0 0
robert R.
Zetten hem gewoon op linksbuiten tegen Celtic. Kan zo tussen de benen doorlopen van die Celtic verdedigers
0 0