Schöne: 'Weinig verschil Toby en Joël'

DJ, 16-07-2013 om 17:35, 19567 views, Ajaxlife |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

DE ROUTINIER - De 26-jarige Deen Lasse Schöne behoort tot de meest ervaren spelers uit de Ajaxselectie. Hij is zeer positief over het niveau van de jonge talenten die bij de club rondlopen. Vorig seizoen en in de voorbereiding op het komende seizoen heeft Schöne er al een hoop aan het werk kunnen zien. Joël Veltman behoort tot de jongelingen die Schöne hoog inschat. Op de vraag wat het verschil is tussen Toby Alderweireld en Veltman antwoordde de Deen veelzeggend: 'hun kapsel'. 'Je zag vorig seizoen dat Joël er stond als hij voor Toby moest invallen. Joël klopte al op de deur en als het moet, dan staat-ie er. Er zijn natuurlijk altijd wel wat dingen anders. Toby is een vaste waarde, maar Joël komt er zomaar in en heeft het een paar keer geweldig gedaan. Ik merk geen gigantisch verschil', aldus Schöne.

Schöne is enthousiast over de weg die Ajax is ingeslagen onder de leiding van het technisch hart. Veel grote clubs halen spelers binnen voor gigantische miljoenenbedragen, maar Ajax probeert met jeugdige talenten de Europese top te bereiken. Het is de methode die de club groot heeft gemaakt, maar Schöne vindt dat de talenten nog tijd nodig hebben om te rijpen: 'Het hoeven niet altijd bekende namen te zijn die in de ploeg komen. Veel van die jongens zitten al een hele tijd bij Ajax en die hebben het spelsysteem in hun hoofd zitten. Er is wel een groot verschil tussen jeugdvoetbal en het eerste van Ajax. Slimmigheden, duels aangaan, moet je leren. Dat komt niet van de ene op de andere dag, daar moet een tijdje aan worden gewerkt. Ik probeer die gasten een beetje de goede kant op te sturen, maar daar zijn de trainers ook dagelijks mee bezig'.

Tot slot gaat de middenvelder nog in op zijn eigen rol: 'Ik moet niet verwachten dat ik komend seizoen veel ga spelen omdat ik het vorig jaar goed heb gedaan. Zo werkt het niet. Ik moet blijven knokken voor wat ik waard ben en mijn plek veroveren. Ik moet hetzelfde laten zien als vorig seizoen en misschien zelfs wel meer presteren', spreekt de Deen kritisch. 'Er wordt vanaf nu meer van me verwacht. Dit wordt mijn tweede jaar bij Ajax. Ook voor mij gaat de lat omhoog. Ik hoop dat ik mezelf vorig seizoen heb laten zien als centrale middenvelder'.


(Foto: Black Bath Towel Photographars)
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De_Realist
Ben ik het niet mee eens, voor mij is Veltman nog een talent dat moet rijpen en er nog niet klaar voor is, ook was ik niet onder de indruk van zijn speelbeurten afgelopen seizoen (voor zover hij die kreeg natuurlijk).
0 0
De blonde engel
Het is zeker een groot talent. Ik hoop wel dat hij snel de zaken oppakt die Schöne aangeeft. Tegen de spitsen in de CL krijg je meteen het deksel op je neus als je de slimmigheden niet beheerst. Hopelijk kunnen Jaap (en Niklas tijdens de wedstrijden) hem het snel genoeg bijbrengen. Ik kan me nog een wedstrijd herinneren van Ron Vlaar in het Nederlands elftal tegen Toni. Toegegeven die had niet de opleiding genoten die Veltman heeft gehad, maar die had de slimmigheden zeker niet in zijn bagage. Dat blijft toch het gevaar met een onervaren kracht op zo'n belangrijke positie.
0 0
HeinJan
Die bagage waar jij het over hebt, krijg je vaak door ervaring. De gemaakte foutjes zijn onvermijdelijk. Heitinga en Vertonghen hebben ze gehad, Alderweireld en Moisander hadden ze ook afgelopen seizoen. Heitinga en Vertonghen hebben beiden één seizoen gespeeld, waarin zij aanvoelden op welk moment zij verdedigend extra scherp moesten zijn. Na dat seizoen vertrokken zij ook. Als verdediger bij Ajax weet je dat je ongeveer 70% van de wedstrijd de overhand hebt, de andere 30% probeert de tegenstander hun snelle spelers te lanceren in de grote ruimte die achter de verdediging ligt. Individueel worden onze verdedigers in de eredivisie bijna nooit geklopt. Alleen Bony en Pelle hebben dit jaar een voet aan de grond kunnen krijgen. Tegen Feyenoord winnen we, tegen Vitesse helaas niet. Veltman, Moisander, Van der Hoorn, Denswil. Het maakt in mijn ogen niet uit wie er wordt opgesteld. Aan de centrumverdedigers zal het niet liggen. Als Ajax zijn eigen spel speelt en genoeg goals maakt, is de kans dat we kampioen worden erg groot.
0 0
De blonde engel
Dat ben ik ook met je eens, alleen worden de foutjes in de CL meteen keihard afgestraft. Daarom hoop ik dat Jaap hem deze momenten kan laten zien voordat deze gemaakt worden. Maar zelf ervaren, daar kom je inderdaad niet onderuit. Hopelijk net niet op de cruciale momenten.
0 0
RobertoStrife
Tja, Vd Hoorn gaat waarschijnlijk toch de plaats van Alderweireld overnemen, echt zuur voor Veltman.
0 0
4xEC1
Maar Veltman moet niet wanhopen, je moet nou eenmaal een dubbele bezetting hebben en alleen Veltman op die positie als Alderweireld vertrekt is natuurlijk te weinig dus logisch dat ze vd Hoorn hebben gekocht.
Cliché is het maar Veltman moet gewoon vertrouwen houden, z'n kans krijgt hij heus een keer........
0 0