Schöne: 'Het geluk ontbrak'

JaySing, 11-02-2013 om 09:44, 1545 views, Goal.com |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Lasse Schöne vond Ajax prima spelen tegen Roda JC en dat het gelijkspel vooral te wijten was aan een gebrek aan geluk. De Deen was daarnaast ook tevreden over het spel van Isaac Cuenca. 'Zeer teleurstellend', zegt Schöne tegen Goal.com. 'Zeker als je naar de eerste twintig minuten kijkt, dan hadden we wel met 2-0 of 3-0 voor kunnen staan. Uit het niets scoren zij dan ineens de openingstreffer", baalt de Deen.

Ondanks het veldoverwicht lukte het Ajax niet echt om uitgespeelde kansen te creëren. 'Nee, maar dat is ook moeilijk tegen een ploeg als Roda JC. Ze trekken zich met elf man terug, dus moeten we inventief zijn. Via de flanken spelen en met voorzetten proberen iets te forceren. Maar dan moet de bal ook net een keer goed vallen en dat beetje geluk ontbrak vandaag.'

Ploeggenoot en doelpuntenmaker Daley Blind gaf aan dat zijn ploeg misschien wat opportunistischer moet gaan spelen. 'In de laatste vijf minuten kan je zoiets wel doen", vindt Schöne. 'Maar de lange bal spelen heeft geen zin, en daar hebben we bovendien de mensen niet voor. We moeten gewoon in ons eigen spel blijven en op die manier proberen een goal te maken." Dat lukte de 26-jarige middenvelder bijna. Zijn inzet met het hoofd trof de paal. "Ja dat was erg jammer, het was een goede voorzet van Christian (Eriksen, red.) maar weer hadden we net geen geluk. Het zou een zeldzaam doelpunt met het hoofd zijn geweest van mij, want zo vaak scoor ik niet met een kopbal', zegt een lachende Schöne .

Over debutant Isaac Cuenca is de Deen ook positief. 'In de één-tegen-één-situaties is hij erg goed door zijn snelheid. Ook gaf hij nog een paar goede voorzetten, dus ik neem aan dat hij wel tevreden is over zijn debuut, ik in ieder geval wel. Maar we kunnen hem nog beter gaan benutten, want we hebben pas één keer met elkaar getraind. Langzamerhand zullen er dan meer automatismen komen, daar ben ik van overtuigd', besluit Schöne.
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
l0l
De kwaliteit ontbrak ja, Fischer was hele wedstrijd slecht Eriksen het zelfde iedereen speelde zwaar onder het niveau. Als deze ploeg niet eens 2 wedstrijden in een week kan spelen, denk aub ook niet na over een topclub in Europa.
0 0