Davids maakt Ajax beter.

23Leonardo23, 23-03-2007 om 19:45, 760 views, Sportweek |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Edgar Davids heeft zondag in Eindhoven bewezen dat hij Ajax beter maakt. Net als in het uitduel met FC Twente ging de inmiddels 33-jarige middenvelder onverschrokken voorop in de strijd en toonde aan, dat hij het elftal van Ten Cate beter in balans heeft gebracht.

Ook op het trainingsveld doet Davids er alles aan om Ajax beter te maken, zo bleek de voorbije weken. Het loont tegenwoordig de moeite om na de dagelijkse training van Ajax even de ‘Masterclass’ van Davids af te wachten. Eigenlijk meteen vanaf dag één, dat hij voet zette op Amsterdamse bodem, bemoeit Davids zich met de personal coaching van enkele ploeggenoten. Eerst was daar de ijverige student Ryan Babel, later volgden leergierigen als doelman Kenneth Vermeer en het grote talent Vurnon Anita. En allemaal hangen ze aan de lippen van Davids.

Zoals bekend heeft Babel problemen met ‘de eerste balaanname’. Anders gezegd: de bal wil nog wel eens van zijn voet stuiteren. Dus wat doet Davids, keer op keer, dag na dag, week in, week uit? Juist, de bal keihard inspelen op Babel met als doel om zijn ‘vastheid’ te vergroten.

Gevraagd naar de ‘Masterclasses’ die hij verzorgd, geeft Davids een bescheiden antwoord. “Na afloop van een training, werk ik graag nog even door. Wie daaraan mee wil doen, mag meedoen, begrijp je? Ik blijf ook wel eens op het trainingsveld staan met Klaas-Jan Huntelaar of Frank de Boer. Het is niet zo, dat ik me specifiek met Ryan bezig hou. Gelukkig heeft Ajax meer spelers, die beter willen worden.”

Babel, die z’n contract bij Ajax net heeft verlengd tot 2011 omdat hij een betere, completere voetballer wil worden, blonk zondag, net als Davids, uit tegen PSV. Dus vroegen we Babel in hoeverre zijn goede spel van de laatste weken te maken heeft met de Masterclass van Davids.
Heb je er baat bij?
Ryan Babel: “Ja, ik merk duidelijk dat ik vaster word.”
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gangsta
volgend jaar nog wel jah daarna grote kans ze op zijn
0 0
Eurkie
davids kan volgend seizoen toch ook nog wel mee?
0 0
MokumExtremist
Babel word al een poosje zo getraind. heb laatst een training gezien waarin Babel na de training keihard werd ingespeeld vanaf 10 meter ofzo. Gewoon vol met een wreeftrap, paar centimeter van de grond. Dan moet hij hem goed aan proberen te nemen, mooi om te zien!
0 0
gangsta
ik hoop het.mooi als die assistent trainer van ajax wordt
0 0
gangsta
jammer dat davids nog maar ander half jaar mee kan maar hij kan wel de team nog veel bijleren.Met stam,Davids,sneijder en Huntelaar heeft
een heel sterke as.De sterkste wel van nederland.
0 0