De Boer herhaalt: 'Lasse een versterking'

Frank de Boer ging tijdens de persconferentie in op alle geruchten rondom de club. Ook kwam de aankoop van Lasse Schöne ter sprake. Volgens velen een aankoop voor de breedte, maar in de ogen van De Boer een directe versterking. 'Wij denken dat Lasse een versterking is voor onze selectie', benadrukt de Ajax-coach. 'Je moet ook met het oog op volgend jaar handelen. Lasse is er niet bijgekomen voor de breedte, maar als versterking. Dit seizoen hebben we kunnen zien dat we iedereen keihard nodig hebben.'

Met de komst van Schöne hoopt De Boer geen beroep meer te hoeven doen op jeugdspelers die daar eigenlijk nog niet geheel klaar voor zijn. 'We hopen kampioen te worden, dus moeten we anticiperen. We hebben dit seizoen gezien dat we veel moesten terugvallen op A-junioren. Dat is niet slecht, maar je wilt ze toch geleidelijk brengen.'

Bijkomend voordeel is dat Schöne, net als Ismaïl Aissati ook als valse buitenspeler kan spelen. Het eventuele vertrek van Aissati is op die manier al opgelost. 'Zo heel veel middenvelders hebben we ook weer niet. Lasse kan ook als valse buitenspeler spelen, maar hij is aangekocht voor de rol van aanvallende middenvelder. Hij is een versterking van onze selectie.' (foto: VI-images)
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RuudRuud
'Zo heel veel middenvelders hebben we ook weer niet.' Vreemde opmerking van De Boer. Als we ergens niet krap zitten, zijn 't wel de middenvelder. Of worden Serero, Enoh en Lodeiro na dit seizoen afgeschreven?
0 0
Van Reenen
Boerenhumor, letterlijk en figuurlijk. Of houd je niet van een grap? Heerlijk dit soort opmerkingen, die tref je zo nu en dan ook op dit forum aan.
0 0
AFCAjappie
Zeker ik ben blij dat we nu hem erbij hebben.. op het middenveld zit je nu uiteraard goed. Nu nog een verdediger erbij.. Liefste niet Moisander maar iets anders. Toch nog hopend op Chivu. Narsingh strikken en laten concurreren met Sulejmani als hij blijft. anders misschien nog een buitenspeler zoeken die zowel linksbuiten als rechtsbuiten de plek op kan vangen van een boerrigther of narsingh die geblesseerd raakt.
0 0
SanderB
Janssen, Eriksen, De Jong, Rits, Klaassen.....................De columnist herhaalt: Lasse is een versterking voor de bank.
0 0
wouter90
Waar basseer je Rits en Klaassen op, die spelen gewoon nog in de A1, ook volgend seizoen en anders in Jong Ajax.

Dus je hebt voor 2 posities alleen nog Janssen Eriksen en deJong. Want Lodeiro en Aissati worden blijkbaar niet verlengt. Dus om elke positie dubbel bezet te hebben is Schone meer dan een logische (gratis) aankoop.
0 0
JohnDylan
Volgend seizoen mogen Rits en Klaassen niet eens meer in de A1 spelen en Rits speelde dit seizoen sowieso al bij Jong Ajax. Maar ja Rits is helemaal niets (heeft een jaar lang dramatisch gespeeld bij Jong Ajax) en De Boer acht Klaassen er duidelijk nog niet klaar voor.

Met Janssen, Schone, De Jong en Eriksen kan Ajax mooi rouleren. Alle vier de spelers zullen duidelijk moeten gemaakt worden dat ze niet elke wedstrijd in de basis zullen staan en dat ze een heel seizoen voor een basisplaats moeten knokken.
0 0
SanderB
Klaassen heeft dit seizoen al meerdere malen mee gedaan én aangetoond het niveau in de Nederlandse competitie aan te kunnen.

Van Rits is ook al bekend dat hij komend seizoen zal aansluiten, waardoor je dus al 5 spelers hebt voor 2 posities. Wanneer we ervan uitgaan dat hiervan minimaal 3 een zekerheidje zijn, is Lasse leuk voor op de bank erbij.

Het is wat je zelf ook zegt; hij was gratis, dus veel verliezen we er nooit op. Daarbij speelt Ajax genoeg wedstrijden, dus krijgt zeker wel z'n minuten. Hij zal echter niet voorkomen in de basiself aan het begin van het seizoen.
0 0
RyanBabel8
Klaassen is een talent, maar die moeten we ook weer niet overhypen. Heeft niet zoveel talent als VDV dat hij op z'n 18e al in de basis hoort. Af en toe invallen is prima voor die jongen. Rits kan mij nog niet echt bekoren, hoop dat het er nog uitkomt maar anders gewoon verpatsen
0 0