Alderweireld: 'Verdedigingslessen waardevol'

BvdPloeg, 16-03-2012 om 13:51, 3787 views, Ajax.nl |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Jaap Stam ging tijdens de donderdagtraining aan de slag met de verdedigers. Ook Toby Alderweireld deed mee en volgens hem is de mix tussen Frank de Boer en Stam een ideale. 'Voor mij was het de eerste keer dat ik één-op-één met Stam heb gewerkt. Ik werk natuurlijk al dagelijks met een voormalig topverdediger als coach, maar Stam belicht net weer andere dingen dan Frank de Boer. Buiten het feit dat De Boer vooral met het teamproces bezig is, was De Boer vroeger ook een ander type verdediger. Hij was een meester in de opbouw. Stam stond juist bekend om zijn verdedigende kwaliteiten. Al die verschillende ervaringen samen zijn natuurlijk heel waardevol voor mij als verdediger', vertelt hij op de homepage van Ajax.

André Ooijer is in de optiek van de Belg minder 'van belang'. 'Toen André net bij Ajax kwam heb ik geregeld met hem gesproken, maar nu zijn we inmiddels alweer bijna twee jaar verder. Ik heb dus inmiddels zelf ook twee jaar meer ervaring. Het is toch wat anders als je net komt kijken of zoals ik ‘al’ 23 jaar bent. Uiteraard helpen we elkaar wel. Maar dat is hetzelfde als ik iemand als Aras Özbiliz een keer ergens op wijs. Een ieder brengt op zijn eigen manier ervaring over aan een ander.'

(VI-images)
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SiemDeWit
Alderweireld is toch wel 1 van mijn favoriete spelers in dit elftal, eigenlijk altijd goed voor een dikke voldoende. Hij wordt (denk ik) toch onderschat hoe belangrijk hij is door de meeste hier.
0 0
theflyingdutchm
Ja dit is zeer goed om te horen. Stam was altijd een beest in de verdediging. Goed om te zien dat Toby het ziet als een goede ervaring. Ik hoop dat hij er iets van opsteekt. Want als je training krijgt van zowel Stam als de Boer dan kan je zomaar een hele complete verdediger worden!
0 0