Ajacieden in WK selectie Oranje -17

Lorenzovgortel, 02-06-2011 om 12:11, 3005 views, Volkskrant |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Albert Stuivenberg heeft zijn definitieve selectie voor het WK onder 17 bekend gemaakt. Ajacieden Jordi Bitter, Danzell Gravenberch en Peter Leeuwenburgh zijn geselecteerd. Oranje onder 17 neemt vanaf 18 juni deel aan de FIFA U-17 World Cup in Mexico.

Nederland komt in groep A uit tegen Congo, Noord-Korea en gastland Mexico.

De definitieve selectie ziet er als volgt uit:

Jordi Bitter, Danzell Gravenberch, Peter Leeuwenburgh (allen Ajax), Kyle Ebecilio (Arsenal), Joris van Overeem, Thom Haye (beiden AZ), Anass Achahbar, Nathan Ake, Boy de Jong, Terence Kongolo, Karim Rekik, Tonny Trindade de Vilhena (allen Feyenoord), Daan Disveld (N.E.C./FC Oss), Memphis Depay, Menno Koch, Eric Verstappen (allen PSV), Jetro Willems, Adnan Bajić (beiden Sparta Rotterdam), Yassine Ayoub (FC Utrecht), Nick de Bondt (Vitesse/AGOVV) en Rewien Ramlal (RJO Willem II/RKC).

Op de stand-bylijst staan: Darren Rosheuvel (Ajax), Joey Sleegers (Feyenoord), Michael Chacon (RJO Heerenveen/Emmen), Gyliano van Velzen (Manchester United), Thomas van Miert (NAC Breda), Wouter Soomer (FC Utrecht).
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sonny
Joris van Overeem ken ik persoonlijk, erg goede voetballer en zou dolgraag naar Ajax willen.
0 0
rechtsback
Wel zonde dat ie bij feyenoord speelt. Kan goed voetballen.
Had toen al een geweldig overzicht en goede techniek.

Een jonge met echte passie voor het voetbal. Liep altijd met een bal.
0 0
rechtsback
Haha anders zie je ineens het broertje van je ex hiertussen staan:p
0 0
drehendriks
altijd leuk
0 0
rechtsback
Alleen jmmr dat ie nu bij 010 voetbalt...
0 0
drehendriks
precies ja! wees blij dat je daar weg bent:p
0 0
rechtsback
Joey sleegers van 010...

Weet iemand of 010 die heeft opgehaald bij rkc of is dat een andere?
0 0
SP
Ja speelde voorheen bij RKC. Sinds een jaar of 4 speler van Feyenoord.
0 0
rechtsback
Ja, was ik ook al achter.
Ff via hyves weer contact met me ex.
Tijd gaat hard, weet nog goed dat we samen aan het voetballe waren.XD
(5 jaar gelede al)
0 0
willem91
ajax moet gewoon kijken naar spelers zoals eriksen, boilesen en nu fisher en rits. Toplichtingen worden altijd gevolgd met minder team, in de tijd van sneijder etc. was dit ook het geval.
0 0
preme
Ajax heeft de Bondt ookal gecontracteerd dus zit al op vier spelers ipv drie.
0 0
Jons
Ja en normaal gesproken zit Kishna er ook bij, maar die is geblesseerd, dus 5.
0 0
drehendriks
oke, maar laten we nu even wat verder kijken. Kishna zit pas net bij Ajax, zat daarvoor bij Ado den Haag, Bitter is pas overgekomen van Haarlem, de Bondt komt over van Vitesse/Agovv, dus dan zijn Gravenberch en Leeuwenburg de enige spelers die echt langduring in de Ajax opleiding zitten. Dit neemt niet weg, dat Ajax ook in de jeugdscouting goed bezig is, maar feit blijft wel dat er slechts twee echt opgeleid zijn door Ajax
0 0
Beretta
Vind dat dat weinig uitmaakt, je kan nooit bij iemand op zijn 12de (laat staan eerder) al 100 procent bepalen of hij ook bijv. de subtop zou kunnen halen.
Een jeugdopleiding moet dynamisch zijn en bereidt zijn om nieuwe mensen aan te trekken ten koste van jongens die de verwachtingen niet waarmaken (gebeurd ook bij Ajax).

Iemand kan zich binnen een paar maanden zo snel ontwikkelen op allerlei vlakken dat sommige pas op hun 17/18de echt hun potentieel tonen en bovengemiddeld veel uit hun talent halen. Ik vind dat je dan ook gewoon van een, enigszins klinisch gezegd, "Ajax-product" mag spreken omdat Ajax het talent op waarde heeft weten te schatten. Daarnaast zijn zo ong. in heel Nederland de jeugdopleidingen beinvloed door de Ajax-filosofie dus als je naar de bron van alles gaat kan je altijd over een "Ajax-speler" spreken :P.
0 0
gras
Neh, das nou precies het soort arrogante Ajax denken waar we vanaf moeten, zonder dit persoonlijk te bedoelen. Alle opleidingen in NL beinvloed door Ajax? Dude, je zit er goed naast. De meeste opleiding zijn volkomen autonoom in hun identiteit en karakter. Je kunt echt niet zeggen dat per definitie alles jeugdspelers dus dan gelijk Ajax producten zijn, ik neem aan dat je zelf doorhebt hoe ver dit doorschiet.

Opleidingen als Sparta hebben ook een iets andere aanpak, en zelfs een stukje beter in een bepaald opzicht. Je moet ook niet denken dat Ajax een monopolie heeft op 4-3-3. Totaalvoetbal is groot gemaakt en doorontwikkeld door Cruijff, Keizer en in mindere mate Michels. Maar het bestond in de kern al. Net als de veldbezetting van 4-3-3. Dus als een opleiding graag op die manier speelt, betekent dat niet dat de Hoofd opleidingen gelijk in een Ajax pyama slaapt...

Drehendriks heeft een punt. Als je zoveel moet scouten, dan mis je in de jongere categorie toch wel erg veel talentjes. Tuurlijk is goed scouten een belangrijk wapen, maar ik vind dat het talent niet goed verspreid is.
0 0
drehendriks
inderdaad, denken dat alle opleidingen in nederland beinvloed zijn door de ajax filosofie, gaat mij ook veel te ver. Optimisme is goed, maar laten we asjeblieft niet de realiteit uit het oog verliezen.
Ajax is in Nederland een topclub, en ik begrijp heel goed dat het scoutingsgebied waar Ajax in werkt qua jeugdscouting, niet geheel dekkend is conform de ambities die Ajax heeft. Om daarnaast spelers te laten wennen aan het soort voetbal dat ajax wil spelen en om kosten te sparen, is het essentieel een goede jeugscouting te hebben om zo de opleiding te versterken waar nodig (indien bepaalde spelers niet voldoen). In mijn optiek (en volgens Cruyff) zou dit alleen moeten gebeuren bij hoge uitzondering (zie Eriksen, zie Kishna), dit zijn namelijk spelers die aantoonbaar uniek talent bezitten. Maar op dit moment, moet Ajax te vaak jonge spelers scouten op relatief hogere leeftijd (14+) om de zwakte van de opleiding te verbloemen, toch apart dat Ajax geen enkele verdediger of middenvelder kan leveren voor de onder 17 lichting. Ze moeten zelfs spelers halen van RKC/willem II (branco boomen). Daarom is het talent niet goed verspreid en is Ajax dus niet in staat om een constante spreiding van talent op te leiden..
0 0
drehendriks
je hebt absoluut een punt over het feit dat Ajax goed bezig is in de jeugdscouting (zie de bondt en zie kishna, jammer overigens dat ze Aké gemist hebben, die zat ook bij Ado). En de opleiding van Haarlem was natuurlijk ook een typische Ajax opleiding, waarbij de hele filosofie gebaseerd was op de Ajax gedachte, dus in die zin is Bitter ook opgeleid door Ajax. En het is zeker goed dat Ajax nieuwe talenten haalt, om plekken in te vullen van jongens die niet tot wasdom komen of jongens die niet voldoen aan de ajax norm. Mijn punt is echter, dat ik het optimisme een klein beetje wil temperen. Je kunt niet de Bondt bij de Ajax spelers tellen, simpelweg omdat hij het komende seizoen pas bij Ajax gaat spelen. Dat vind ik te naief gedacht (zeg niet dat jij dit doet, maar sommige andere wel hier) en normaliter zit Kishna er uiteraard wel bij, maar feitelijk zitten er slechts 3 ajax spelers bij en 6 uit 010. Ik bedoel dus, dat je het kan draaien of keren zoals je wil, maar dit is (helaas) een 010-lichting.
0 0