Vooruitblik: Ajax - PSV

Damian, 12-11-2006 om 00:59, 603 views, voetbalprimeur |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het is lang geleden dat Ajax en PSV qua kwaliteit zo enorm dicht bij elkaar lagen. Beide ploegen lijken vrijwel onverslaanbaar en doen het ook in Europa goed. Vandaag staan ze tegenover elkaar, en het belooft een veelbelovende strijd te worden.Coaches

Zowel bij Ajax als PSV werd afgelopen zomer afscheid genomen van de hoofdcoach, respectievelijk Danny Blind en Guus Hiddink. De clubs zaten echter niet bij de pakken neer en besloten allebei een nieuwe topper in huis te halen. Ajax vond deze in de naam van Henk ten Cate, terwijl PSV neerstreek in Portugal om Ronald Koeman te strikken.Ten Cate lijkt bij Ajax de weg omhoog, na enkele rommelige en sportief slechte jaren, eindelijk te hebben ingeslagen. De aankopen Jaap Stam en Gabri vertolken een sleutelrol in dit succes door met hun ervaring veel rust in de ploeg te brengen, en daarnaast te zorgen voor een kwaliteitsinjectie. Ook is de discipline in Amsterdam flink aangescherpt en is iedere speler gelijkwaardig in de ogen van de coach.Zo heeft de ex-assistent van Frank Rijkaard bij FC Barcelona een roulatiesysteem ingevoerd, waardoor alle selectiespelers regelmatig in actie komen en de toptalenten zich rustig kunnen ontwikkelen en de nodige rust kunnen pakken. Dit heeft overduidelijk effect op Johnny Heitinga, Urby Emanuelson en Hedwiges Maduro die allen een verdienstelijk seizoen draaien. Daarnaast is spelmaker Wesley Sneijder in een vrije rol gesteld en heeft hij dit vertrouwen waargemaakt met zeven goals en diverse assists.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jepper
Lastig maar het word 3-2 !!Gabri 1-0

Hunt 2-0

Kone 2-1

Afellay 2-2

Perez 3-2

0 0
AFCAjax3
ik denk en 1-1

Farfan

Perez
0 0
joep
ajax moet goed oppassen op dode spel momenten daar zijn ze goed in !

maar het wordt een overwinning 3-1
0 0
Jeff
@ DamianJe berichten die je schrijft zijn leuk. Maar je reacties op je eigen berichten kloppen zelden. Farfan neemt never de nooit een penalty bij psv hoor? Timmy Simons is daar de man die altijd de penalty's maakt. En met WegeTeef als scheidsrechter krijg je sowieso 2 pingels tegen.
0 0
Damian
Zal zeer spanned worden maar ik verwacht dat we toch winnen 2-11-0 sneider

1-1 Farfan (penalty, swalbe)

2-1 Huntelaar
0 0