Wat schreven de kranten

De kranten berichten ruimschoots en uitgebreid over de met 2-1 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen AJ Auxerre. Lees hier wat de ochtendkranten zoal schrijven.
AD Sportwereld, het sportkatern van het AD betuigt al in de kop respect voor de wijze waarop Ajax overeind bleef tegen de Fransen. ‘Ajax houdt stand op karakter’, staat in chocoladeletters boven het wedstrijdverslag. Op de bijbehorende foto schiet Luis Suarez de 2-0 van Ajax binnen. De Fransman Cédric Hengbart is te laat en ziet de Uruguayaan succesvol afwerken. De kleine, extra foto bij het verslag toont een ander belangrijk moment: de aftocht van André Ooijer. De routinier ontving rood. ‘De weg naar de zege werd uiteindelijk lang en zenuwslopend’, schrijft het AD. Tot de rode kaart van Ooijer leek er voor Ajax niets aan de hand. Daarna werd het alsnog spannend. ‘De ontknoping leek op die eerder dit seizoen tegen Dinamo Kiev. Toen moest ook een 2-1 voorsprong met hangen en wurgen over de streep worden gesleept. (…) Als Ajax ook stand houdt in de return over twee weken in Auxerre, lijkt de derde plek zo goed als zeker.’ Naast het verloop binnen de lijnen, werd ook Martin Jol - nadat de zege was veiliggesteld - scherp in de gaten gehouden: ‘Aan de zijlijn balde Martin Jol zijn vuist. Zijn grijns van oor tot oor maakte duidelijk: deel één van de missie is volbracht.’ De kranten berichten ruimschoots en uitgebreid over de met 2-1 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen AJ Auxerre. Lees hier wat de ochtendkranten zoal schrijven.
AD Sportwereld, het sportkatern van het AD betuigt al in de kop respect voor de wijze waarop Ajax overeind bleef tegen de Fransen. ‘Ajax houdt stand op karakter’, staat in chocoladeletters boven het wedstrijdverslag. Op de bijbehorende foto schiet Luis Suarez de 2-0 van Ajax binnen. De Fransman Cédric Hengbart is te laat en ziet de Uruguayaan succesvol afwerken. De kleine, extra foto bij het verslag toont een ander belangrijk moment: de aftocht van André Ooijer. De routinier ontving rood. ‘De weg naar de zege werd uiteindelijk lang en zenuwslopend’, schrijft het AD. Tot de rode kaart van Ooijer leek er voor Ajax niets aan de hand. Daarna werd het alsnog spannend. ‘De ontknoping leek op die eerder dit seizoen tegen Dinamo Kiev. Toen moest ook een 2-1 voorsprong met hangen en wurgen over de streep worden gesleept. (…) Als Ajax ook stand houdt in de return over twee weken in Auxerre, lijkt de derde plek zo goed als zeker.’ Naast het verloop binnen de lijnen, werd ook Martin Jol - nadat de zege was veiliggesteld - scherp in de gaten gehouden: ‘Aan de zijlijn balde Martin Jol zijn vuist. Zijn grijns van oor tot oor maakte duidelijk: deel één van de missie is volbracht.’

‘Ajax telt weer mee’, kopt De Telegraaf boven het verslag. De juichende Demy de Zeeuw vertelt fotografisch het verhaal van de succesvolle dinsdagavond. ‘Elftal van Martin Jol zet ten koste van Auxerre reuzenstap in Europa’, is een subkop boven het verhaal. ‘Veelzeggend was dat beide backs van Ajax - Gregory van der Wiel en Urby Emanuelson - voor rust de beste spelers aan de zijde van de thuisclub waren. Pas na een minuut of 35 wist de ploeg van Jol zich te herpakken en direct leidde het weer tot doelgevaar.’ Het liep, met de zege op zak, uiteindelijk goed af voor de thuisploeg. Trainer Martin Jol beleefde een dubbel succes. ‘Op 54-jarige leeftijd en na veertien jaar trainerschap in het betaalde voetbal, boekte hij zijn eerste zege op het hoogste clubvoetbalpodium.’

‘Ajax in verval na prachtige goals’, is de samenvattende kop boven het wedstrijdverhaal in de Volkskrant. ‘Ajax is onberekenbaar en maakte het zichzelf nog onverwacht moeilijk’, schrijft de Ajax-watcher van de krant. ‘Maar goed, Ajax won dus en groeit in ieder geval qua resultaat in de Champions League, na de kansloze nederlaag tegen Real Madrid en het verdienstelijke gelijkspel tegen AC Milan.’ De Volkskrant ziet de Ajacieden in de poule wel aanspraak maken op de tweede plek, goed voor een vervolg in het meest prestigieuze clubtoernooi. ‘Ajax bezorgde zowel zichzelf als het Nederlandse clubvoetbal een bijzondere dag.’

Het Haarlems Dagblad, deel uitmakend van het GPD-krantenconcern, kiest voor een foto van het moment waarop André Ooijer rood krijgt voorgehouden door scheidsrechter Olegário Benquerenca. ‘Ajax maakt het zich onnodig moeilijk’, kopt de Haarlemse krant boven het verslag dat later deze woensdag ook in de Amsterdamse avondkrant Het Parool zal worden afgedrukt. ‘Ajax heeft de kansen om te overwinteren in de Champions League weer in eigen hand. (…) Een rode kaart voor André Ooijer gaf Auxerre weer enige hoop op een remise, vooral omdat de Fransen luttele seconden na Ooijers aftocht de aansluitingstreffer (2-1) maakten uit de toegekende vrije trap. (…) Het spel van Ajax was niet groots tegen de nummer zeventien van Frankrijk, maar wel uiterst effectief.’
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Randy428
En vergeet dit stuk niet, heb ik ook al in een andere reactie op een ander topic geplaatst:

Kijk deze passage uit de Rotterdomse krant NRC-Next:
"Met de 36-jarige, vorig seizoen al door PSV afgeschreven verdediger André Ooijer dreigt bovendien altijd onheil. Tien minuten na rust vergreep de te trage Ooijer zich vlak voor het strafschopgebied aan een franse aanvaller."

En dan verder:
"Met slechts tien spelers werd Ajax steeds nerveuzer. Aanvoerder Suarez misdroeg zich als vanouds met een aantal schwalbes, hetgeen hem uiteindelijk op een gele kaart kwam te staan".

En dan:
"Ajacied Enoh moest vervolgens de bal van de eigen doellijn halen nadat doelman Stekelenburg weer eens was blijven staan."

Wat een misselijke krant zeg. Bah. Ze kunnen het zeker niet uitstaan dat Feyenoord volgend seizoen in de eerste divisie speelt!
0 0
rammy
Hahahha!

Ik ga dit bericht niet eens lezen: Wat een enorme lead! En de eerste alinea is hetzelfde... niet te geloven. Leer eerst aantrekkelijk schrijven voor je iets post.
0 0
DS84
Ik vond het mooi dat bij aftocht van Andre iedereen applaudiseerde.
0 0
PhucYu
Eerste 2 alinea's zijn hetzelfde, en dat is ook niet voor het eerst..
0 0
Ajacied055
Precies, als je een bericht instuurt, zijn er ook 2 verschillende vakken, 1 voor de eerste alinea, en 1 voor de rest van het bericht, hoe moeilijk kan het zijn??
0 0
ajaxkampioen09
Goed gezien!:P
0 0