NAC op bezoek bij titelkandidaat

JesusZoonVanGod, 15-10-2010 om 13:05, 766 views, voetbalzone |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor NAC Breda wacht zaterdag de uitwedstrijd tegen Ajax. Trainer John Karelse hoopt dat zijn ploeg één of zelfs drie punten meeneemt uit Amsterdam, maar erg veel vertrouwen heeft de oefenmeester daar niet in. “We willen vooral een goed gevoel overhouden aan die wedstrijd”, aldus Karelse. Voor NAC Breda wacht zaterdag de uitwedstrijd tegen Ajax. Trainer John Karelse hoopt dat zijn ploeg één of zelfs drie punten meeneemt uit Amsterdam, maar erg veel vertrouwen heeft de oefenmeester daar niet in. “We willen vooral een goed gevoel overhouden aan die wedstrijd”, aldus Karelse.

Op de website van zijn club kijkt de coach vooruit naar het duel met de Amsterdammers en erkent hij dat hij niet erg ambitieus klinkt. “Je moet ook realistisch blijven”, vindt Karelse echter. “Natuurlijk ga je elke wedstrijd in om te winnen, maar dat zal morgen iets moeilijker zijn We hebben daar niks te verliezen. Ajax heeft een prima ploeg en is voor mij titelkandidaat nummer één”, aldus de NAC-trainer.

“Velen vinden wel dat Ajax erg afhankelijk is van Luis Suárez, maar Ajax is voor mij meer dan dat. Mounir El Hamdaoui kan ook aardig voetballen. En voor Miralem Sulejmani hebben ze niet voor niets zo veel betaald. Die kan echt wel wat. Maar natuurlijk, Suárez is belangrijk voor Ajax, dat staat buiten kijf”, weet ook Karelse.

NAC speelt in Amsterdam met een aangepast middenveld, verklat de oefenmeester alvast. “Dat heeft met een aantal dingen te maken: met het sterke middenveld van Ajax, met het naar binnen komen van Suárez, maar ook met onze eigen ploeg. We willen onze jonge spelers vertrouwen blijven geven en laten spelen. Dan doel ik met name op Gorter en Gudelj. Zij moeten beter worden en dat lukt alleen als
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
alibabba
Na de zeperd tegen Fc Utrecht zal AJAX vandaag de 3 punten MOETEN pakken tegen het Nac uit Breda. De Bredanaren zijn al 5 competitiewedstrijden ongeslagen, waarvan er 4 werden gewonnen. Die tendens moet eens afgelopen zijn. Is dat een eenvoudige klus voor Ons Aller Ajax? Ik heb de boeken er weer eens bij gepakt en dan kom ik tot de conclusie dat Ajax van de 43 Eredivisieduels er maar 3 verloren heeft in Amsterdam. 5x werd het gelijk en 35x wisten de Amsterdammers de volle buit te pakken. Doelcijfers; 129-32. Ik ga f een blik op het verleden werpen mensen;

De grootste overwinning in een thuiswedstrijd voor de Eredivisie tegen Nac was op 25-08-1968 en het was de 2e competitiewedstrijd van het seizoen '68'69. Ajax speelde destijds met deze elf; Gert Bals, Ton Pronk, Ruud Suurendonk, Theo van Duivenbode, Velibor Vasovic, Henk Groot, Bennie Muller, Sjaak Swart, Piet Keizer, Klaas Nuninga en Johan Cruijff. Ruud Suurendonk is wellicht voor velen de grootste onbekende. Hij speelde vanaf 1966 6 seizoenen voor Ajax. Hij was de eeuwige reserve van Rinus Michels en misschien daarom wel de meest multi-functionele speler. Hij was normaliter een verdediger, maar moest voor de Jaarbeursstedenbeker op 21-01-1970 tegen Napoli in de achtste finales in de verlenging invallen als spits voor Dick v.Dijk ( R.I.P. ). In die verlenging scoorde hij de 2, 3 en 4-0 in 9 minuten. JC werd trouwens in dat seizoen in de Eredivisie topscoorder van Ajax met 23 treffers en nam in de wedstrijd tegen Nac 3 treffers voor zijn rekening. 2 doelpunten waren er ieder voor Keizer en Swart. Goalgetter Henk Groot tekende destijds voor de 6-1, waarin na afloop 8-1 op het scorebord prijkte.

Ruud Geels heeft na zijn Ajax-tijd, '74 t/m '78, 2 seizoenen voor Nac gespeeld. Vanaf zijn eerste seizoen voor Ajax speelde hij 4 seizoenen telkens de wedstrijd thuis tegen Nac en alleen in zijn laatste seizoen voor Ajax scoorde hij niet tegen zijn latere club. In zijn 1e seizoen scoorde hij het 1e doelpunt, die met 5-1 werd gewonnen. In zijn 2e seizoen als Ajacied was hij verantwoordelijk voor de laatste treffer, waarin Nac met 5-0 werd weggetikt. Op 06-03-1977 deed hij van zich spreken door de 2-0 en 3-0 aan te tekenen, in een pot die uiteindelijk met 4-0 werd gewonnen. In 2007 kwam een biografie van Ruud Geels uit met de titel; Altijd Raak! en dat was niet voor niets. Hij werd in zijn Ajax-tijd 4x achter mekaar topscoorder van Nederland met een scoringspercentage van bijna 1 op 1. In zijn hele carriere speelde Geels rond de 470 wedstrijden en scoorde hij gemiddeld 1 doelpunt in zowat anderhalve wedstrijd!

In het seizoen 2004'2005, nadat Ajax het seizoen daarvoor de titel had gepakt, beleefde We op 22-08-2004 een memorabele wedstrijd die de boeken in ging als HET doelpunt van Zlatan Ibrahimovic. Het scoreverloop was toen als volgt; Cornelissen 0-1 ('11), Ibrahimovic 1-1 ('13), Zonneveld e.d. 2-1 ('41), Heitinga 3-1 ('51), Sneijder 4-1 ('70), Ibrahimovic 5-1 ('76), Slot 5-2 ('82), Maxwell 6-2 ('86). De 5-1 van Zlatan was er één om in te lijsten en is in maart van dit jaar uitgekozen tot mooiste Ajax-goal ooit. Hier het fantastische doelpunt van Ibrahimovic op die bewuste dag;

http://www.youtube.com/watch?v=iPYmB6Ee5Dk

De laatste pot tussen beide in Amsterdam was op 13-09-2009. Dit duel eindigde in een 6-0 overwinning voor Ons en de doelpunten daarvan zijn te zien in dit korte filmpje;

http://www.youtube.com/watch?v=zlsOhOpxO4A

Jaja mensen, weer helemaal bij? De 9e competitieronde is in zicht en Ajax mag tot de winterstop weinig tot geen punten meer verliezen. Ik wil dit seizoen echt die 3e ster en dat doel moet iedereen binnen AJAX voor ogen hebben. De geel-zwarten moeten daar morgen het slachtoffer van worden en ze zullen ook op de knieen gaan voor Onze club. Ik denk dat Jol met Urby, Sulejmani en Eriksen speelt en dat de Zeeuw en Enoh in de basiself staan. Met de angst voor Suarez en El Hamdaoui zal Nac op zijn hoede zijn en met veel mensen achter de bal spelen, iets wat mijn voorkeur nooit zou zijn. Al met al verwacht ik in het begin geen los Ajax, maar na het 1e doelpunt gaat Ajax de schroom van zich afgooien. Mijn voorspelling deze keer is 4-1, met goals op naam van El Hamdaoui, Suarez, de Zeeuw en Eriksen.

Is dit realistisch?
0 0
DHsuarez16
Hoe gaat het thuis met je?
0 0
ili
Let's Go Joden !

Vorige week dat kon echt niet he. Deze week weer 3 punten. Onze steun is er !
0 0
Robinjo1988
Als Luis niet weer keeper gaat spelen komt het goed.
0 0
ajax4ever01
Ik verwacht een 2-0 overwinning met de rentree van Mido die wat speelminuten krijgt!
0 0
ajaxphilippine
jajajaja titelkandidaaat , dat d8 kuttrecht ook vorige week en die wonnen tog.
Oftewel AJAX begin eens een x scherp en met veel doelpogingen . komaaan aFCA!
0 0
Robinjo1988
die gaan dus lekker met 9 man voor de goal hangen en amoah blijft voorin.
pfffffffff..
0 0
RobertoStrife
Ik vond Maaskant leuker.. Bluffen dat ze gewoon gaan winnen, maar dan na afloop kansloos afdruipen!
0 0
cornecw8
Dat de meeste teams met weinig vertrouwen richting de Arena komen is Ajax' verdienste. Die status heeft Ajax de laatste jaren goed opgebouwd! Er valt gewoon niets te halen in Amsterdam (Utrecht als incidentje buiten beschouwing gelaten)
0 0