Derde generatie Cruijff op Toekomst

Komend paasweekeinde organiseert Ajax een jeugdtoernooi om de Aegon Future Cup. Diverse topclubs sturen hun B-jeugdelftallen naar Amsterdam om deel te nemen. Ook Barcelona is van de partij. In die ploeg speelt Joshua Angoy Cruijff, de kleinzoon van Johan.

Opa Johan speelde vanaf zijn tiende bij de Amsterdammers en maakte op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste. Cruijff was de eerste echte wereldster van Ajax en aan zijn hand veroverde de club vele titels en wereldfaam. Oom Jordi kende zijn voetbalopleiding bij Ajax, maar zou nooit voor het eerste elftal van de club spelen. Wel was hij actief voor onder meer Barcelona en Manchester United.

Joshua Angoy is de zoon van Chantal, dochter van Johan (zus van Jordi) en Jesus Mariano Angoy. Hij was jarenlang reservekeeper bij Barcelona en speelde uiteindelijk tien competitiewedstrijden voor de Spaanse grootmacht. In tegenstelling tot opa Johan en oom Jordi is Joshua geen aanvallend ingestelde speler. Hij komt het best tot zijn recht in de defensie.

Naast Ajax en Barcelona zullen ook de jeugdteams Anderlecht, Bayern München, FC Dallas, AC Milan, Liverpool en de nationale onder-17 selectie van China deelnemen aan het toernooi op sportpark De Ttoekomst. Op zaterdag 3 en zondag 4 april zullen de poulewedstrijden gespeeld worden en op maandag 5 april zijn de finales.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RobertoStrife
Spijtig dat hij niet voor ons uitkomt. Als je verdedigen oefent tegen Cruijff, zal je vast goed worden! =p
0 0
Raiko
Ja die zal dus nooit uitkomen voor Oranje.
0 0