Suarez op jacht naar record kezman

Ajax-aanvaller Luis Suarez scoorde dit Eredivisieseizoen al 29 keer in 27 wedstrijden. Daarmee ligt de 23-jarige Uruguayaan op koers om het buitenlandse Eredivisierecord van de voormalige PSV’er Mateja Kezman te verbeteren.

Kezman kwam in het seizoen 2002/03 bij de Eindhovense club tot 35 goals in 33 competitiewedstrijden. De Serviër is nog steeds de productiefste buitenlander ooit in één Eredivisieseizoen. De Braziliaan Afonso Alves kwam in de jaargang 2006/07 nog dicht bij, maar strandde op 34 treffers.

In totaal bereikten vijf buitenlandse spelers ooit de grens van dertig competitiegoals in één jaargang. Suarez kan zich zondag in het thuisduel met zijn oude club FC Groningen bij dat selecte gezelschap voegen. In vijf eerdere wedstrijden met de ploeg van trainer Ron Jans maakte Suarez twee doelpunten.

Het thuisduel met FC Groningen betekent voor Suarez op voorhand een mijlpaal. Hij speelt zondag de 150ste competitiewedstrijd in zijn loopbaan. De Uruguayaan speelde in zijn vaderland 29 duels voor Nacional, kwam 29 keer uit voor FC Groningen en droeg inmiddels 91 keer het shirt van Ajax. (Foto: Orangepictures.nl)
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afca1985
Een record zoals deze is alleen maar mooi als het gepaard gaat met een landstitel.
0 0
mr1060
hmm nog 6 doelpunten makkelijk sommetje 1 per wedstrijd, maar zal lastige opgave worden denk ik. Maar mij boeit al die records niet want Ajax heeft er nu al aantal verbroken volges mij. Maar ja ik wil die schaal en/of die beker!
0 0
Ajaciedbrian
en/of allebei;)
0 0
RobertoStrife
Dat wordt nog heel moeilijk.
0 0