Gefeliciteerd Nicolás Lodeiro

Nicolás Lodeiro werd op 21 maart 1989 geboren in Paysandú, Uruguay. Sinds 2010 staat de 21-jarige middenvelder onder contract bij Ajax. Speciaal op zijn geboortedag publiceert Ajaxclub.nl een overzicht van de carrière van Lodeiro.

Bij Nacional uit Montevideo, tevens een oud-werkgever van Ajax-aanvoerder Luis Suarez, maakte Lodeiro zijn definitieve doorbraak. Voor die club speelde hij in totaal 41 wedstrijden, waarin hij elf keer scoorde. Daarvoor speelde hij in de jeugd bij Barrio Obrero. Afgelopen winter nam Ajax Lodeiro over van Nacional.

Bondscoach Oscar Tabarez besloot om Lodeiro te selecteren voor de dubbele confrontatie van Uruguay tegen Argentinië, waarin een WK-ticket op het spel stond. Net als Suarez en de door Ajax verhuurde Bruno Silva zal ook Lodeiro te zien zijn op het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Afgelopen winter was naast Ajax ook AZ in de markt voor Lodeiro, maar de aanwezigheid van Suarez in Amsterdam deed de 21-jarige aanvallende middenvelder besluiten om naar de hoofdstad van Nederland te vertrekken. Ajax betaalde 3,5 miljoen euro voor de Uruguayaan. Het bedrag wordt in etappes betaald.

Op 7 februari 2010 maakte Lodeiro als invaller zijn debuut voor Ajax in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (3-0). Daarin verving hij in de 83ste minuut Marko Pantelic. Tot dusver kwam Lodeiro drie keer in actie voor Ajax. Hopelijk zullen dat in de toekomst meer wedstrijden worden.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheNakker
Sinceramente y felicitado Lodeiro !
Dentro de poco es tuyo en el encabezando extinguido AFCA !!!
0 0
Mokum
Hahaha wtf KSDARTER, heb je google translate aanstaan ofzo? ..

Anyway: Congrats Lodeiro! die jongen komt er wel
0 0
Mano
Als het goed is wordt Eriksen verlengt, dan zitten wij met een elftal 10en. Sarpong, Lodeiro, Eriksen, De Jong, Aissati, vd heiden(kan ook centraler of verdedigend) Tja... dus zal niet verbaast zijn als aissati vertrekt en lodeiro en sarpong op de flanken worden gezet.
0 0
RobertoStrife
Hopelijk de ster van volgend jaar!
0 0
Joery
Gefeliciteerd Nicolas. Volgend jaar word jou jaar!
0 0
oleguer03
Precies! jol weet wat hij doet en brengt hem rustig. Volgend jaar laat hij het zien, in de champions league
0 0
micky
Gefeliciteerd en volgend jaar wordt jouw seizoen
0 0
theAFCAboy
Gefeliciteerd !!!

Dit is een erg goede voetballer. Maar hij moet nog wennen hier in Nederland. aan het spel en aan het team. Tevens ondervind hij stevige concurentie van Eriksen en De Jong
0 0
foshoquz
Gefeliciteerd.

Voor zover je conclusies kan trekken op die paar minuten van vandaag lijkt het me een erg groot talent. Sterk aan de bal, kan snel kort draaien en een goed in/overzicht. Ik hoop dat hij dit seizoen nog flink wat minuten maakt.
0 0
ajaciedrdam
sterk aan de bal?
had bij het 2e constant balverlies.....
vind het een zware tegenvaller en een groot talent dat is ericksen , dan zie je toch wel het verschil tussen top en subtop.
hoop dat ie veel leert de komende maanden lodeiro want hij moet nog veel bijspijkeren aan zijn techniek en handelings snelheid. snap niet dat ze hem halen als je een hele goede Bouy in de jeugd heb spelen gvd wat is die jongen sterk en dat op zo een jonge leeftijd.
0 0
Gaxte
Het is indd wel een heel erg snelle conclusie. Maar het klopt wel dat een middenvelder kopen, niet de meest logische zet was van Ajax. Als je ziet dat ze met De Zeeuw, Enoh, De Jong en Eriksen al 4 spelers hebben voor 3 posities dit seizoen (zullen volgend seizoen alle 4 nog wel bij Ajax spelen). Daarachter heb je nog Gabri (zal komende zomer wel vertrekken), Lindgren en dus Lodeiro. Aissati is blijkbaar ook al afgeschreven, dus zal ook komende zomer wel 'moeten' vertrekken. Ik denk dat Urby op de linkshalf positie ook het beste tot recht komt (speelt daar alleen zelden/nooit). Zijn multi-talent zal waarschijnlijk ook het einde van zijn periode bij Ajax betekenen (hetzelfde als bij Nigel de Jong een paar jaar geleden gebeurde).
En voor volgend seizoen denk ik dat Jan-Arie, Donald, Sarpong en Blind ook in de selectie terecht kunnen. Ze boeken allemaal progressie, de een wat meer dan de ander.
0 0
mr1060
Gefeliciteerd.
0 0
aksinho91
' Hopefully that will be more matches in future.'

dat hoop ik ook,hij kon vandaag gewoon minuten meespelen.

0 0
Ganggino
Gefeliciteerd man! Nog vele mooie jaren bij Ajax, en hopelijk voor jou volgend jaar in de basis!
0 0
ajaxminimax
gefeliciteerd nicolas en nog vele jaren
0 0