Van Veldhoven boos op KNVB

sv, 03-02-2010 om 23:41, 1285 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Trainer Harm van Veldhoven van Roda JC verklaarde woensdag na de nederlaag tegen Ajax (4-0) dat scheidsrechter Bas Nijhuis het duel nooit had mogen leiden. "De KNVB moet in de toekomst beter nadenken”, verklaarde hij. "Nu kan die man het bijna nooit goed doen.”

Van Veldhoven in discussie met Nijhuis. Van Veldhoven: "Ik las in de Telegraaf dat Nijhuis uit Enschede komt en daarom geen wedstrijden van FC Twente mag leiden. Ajax schijnt zondag tegen FC Twente spelen. Een paar spelers mogen niet meedoen als ze tegen ons een kaart zouden krijgen. Nou, dat was een mooi interview voor ons. Nijhuis geeft nu bijvoorbeeld geen gele kaart aan Suarez en wel twee curieuze strafschoppen aan Ajax. Hij kan het vantevoren al nooit meer goed doen. Daarom moet de KNVB hem niet aanstellen. Ajax kan nu zonder geschorste spelers tegen FC Twente voetballen. Ik mis tegen Sparta Davy de Fauw en Jan-Paul Saeijs. Calimero betaalt de rekening hier in Amsterdam. Ik baal daar enorm van.”

Nijhuis reageerde na afloop van de wedstrijd op de uitlatingen van Van Veldhoven. "Ik heb een heerlijke wedstrijd gefloten en voelde geen druk", zei hij over de uitspraak van Van Veldhoven dat hij het sowieso niet goed had kunnen doen in het duel Roda JC - Ajax.

Luis Suarez zei na de wedstrijd dat Nijhuis aan hem had gevraagd of hij was geraakt door Davy de Fauw. "Ik denk dat Luis mijn dialect niet helemaal verstaat", lachte de Twentse Nijhuis. "Ik zei tegen hem: 'Voor mij is het een zuivere penalty'. Waarop Suarez antwoordde: 'Ik misschien een beetje val'. Ik was absoluut niet aan het provoceren richting Roda JC."

Davy de Fauw had een andere verklaring. "Ik had geen contact met Suarez en dat zei Luis zelf ook", zei de speler van Roda, die met twee keer geel van het veld moest.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA19
gelijk heb je harmpie.... wij werden zondag ook genaaid door de knvb.... die 1e pingel was gewoon een goedmakertje maar harm moet wel redelijk zijn en inzien dat ze zowiezo nooit met punten de arena waren uitgegaan
0 0
vivalastam
die van veldhoven kan beter boos zijn op zijn assistent wat een debiel om zo te keer te gaan zeg daar hielp die roda echt mee direct weg met zo een zielig figuur en dan druk ik me nog zachtjes uit
0 0
rikafca90
Ik vind van Veldhoven een walgelijke arrogante idioot maar hier heeft hij gewoon gelijk in.
0 0
Huelva
Wat ik denk is dat Nijhuis vanuit zijn positie alleen het idiote gezwabber van de Fauw zag en dan hij daarom vanuit zijn ogen niks anders kon doen dan een penalty geven. Iedere verdediger weet dat Suarez bij iedere aanraking (want in mijn opinie werd hij geraakt) valt als hij niet meer de mogelijkheid heeft om te scoren. Roda, en in het bijzonder de Fauw, zou de fout ook eens bij zichzelf kunnen zoeken.
0 0
rikafca90
Klopt, ik heb het ook nog niet teruggezien ik ga zo de herhaling van studio sport kijken alleen beide penalty's gebeurde voor mijn neus en vooral bij de 1e strafschop zag ik dat Suarez die bal nooit meer kon halen en voor het mooie iets te laat viel. Nijhuis heeft iig geen goede beurt gemaakt denk ik, maar goed de 3 punten zijn gelukkig wel weer in de tas
0 0
DeBaarsjes
enigszins heb deze man wel gelijk....
want als wij hadden verloren dan kreeg Nijhuis natuurlijk de volle laag van veel fans...
0 0
Jaimy26
mafkees die van Veldhoven laat maar lullen.
0 0
hav
onzin dit
0 0
Johnvanessen
calimero
0 0
wilyha
kleuter
0 0