Nijhuis: 'Beetje kinderachtig'

sv, 03-02-2010 om 23:19, 1099 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bas Nijhuis vindt de uitlatingen in De Telegraaf van een anonieme collega, dat hij partijdig zou kunnen zijn tijdens de wedstrijd Roda JC-Ajax, 'kinderachtig'. De scheidsrechter zou, als 'Twente-supporter', Ajax kunnen benadelen door gele kaarten uit te delen aan bepalende spelers. Daardoor zouden ze geschorst zijn voor de confrontatie met FC Twente.

"Ten eerste vind ik het raar dat je als scheidsrechter niet een club uit de buurt van je woonplaats zou mogen fluiten", reageerde Nijhuis na de wedstrijd Roda JC - Ajax. "Dan moet je iedere week buitenlandse arbiters laten invliegen." Luis Suarez, Eyong Enoh en Jan Vertonghen stonden voor het duel met Roda op scherp. Geen van hen kreeg geel van Nijhuis.

"Ten tweede vind ik het een beetje kinderachtig dat een collega-scheidsrechter zulke uitspraken over mij anoniem doet. Dat doe je niet als collega's onder elkaar. En als je dat wel doet, moet je de ballen hebben om het er met mij persoonlijk over te hebben."

Volgens Roda JC-trainer Harm van Veldhoven had Nijhuis de wedstrijd beter niet kunnen fluiten "omdat Nijhuis het nu sowieso niet meer goed kan doen". "Ik heb mijn normale voorbereiding gehad en deze wedstrijd is er voor één als alle anderen", reageerde Nijhuis daarop. "Ik heb een heerlijke wedstrijd gefloten."

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stuyvesant
Nijhuis is een Tukker en partijdig, dus:

- Twee penalties voor Ajax, waarvan 1 discutabel.
- Twee gele kaarten voor De Fauw, dus rood.
- Geen gele kaarten voor Ajax.

Laten we dus niet teveel calimerogedrag gaan vertonen. Wij zijn Ajax! Wij doen niet aan calimerogedrag!
0 0
Ajaxden
Juist niet, want als hij een Tukker was en partijdig had die:

- Suarez geel gegeven voor bal weg trappen!
0 0
Stuyvesant
Dit was een sarcastische opmerking als reactie op het calimerogedrag van veel bezoekers op deze site.
0 0
Ajaxden
Juist niet, want als hij een Tukker was en partijdig had die:

- Suarez geel gegeven voor bal weg trappen!
0 0
nimrodi
Ik hoop dat al die mensen die hier voor de wedstrijd zo liepen te janken en zich toen al aan liepen te stellen begrijpen dat ze zichzelf voor lul hebben gezet met dat Calimero gedrag. Nijhuis floot een redelijke wedstrijd en gaf ons zelfs een onterechte penalty. Misschien is het tijd om eens op te houden met huilen over scheidsrechters: Niet de hele KNVB en alle scheidsrechters zijn tegen Ajax.
0 0
Empty
Hoelaat is de weds eigenlijk zondag?
0 0
migilo
16:30
0 0
migilo
Helemaal met Nijhuis eens, zoals ik al eerder zei: anoniem dit soort dingen in de pers roepen zijn NSB praktijken. Dat de Telegraaf het publiceert is een vorm van stemmingmakerij waar die krant sowieso vrij goed in is.
Na de wedstrijd van vandaag zullen de verhalen wel weer opdoemen dat 'de topclubs' altijd bevoordeeld worden. Zoals het Louis 'calimero' van Gaal argument in zijn tijd bij AZ, dat je als kleine club ZOVEEL beter moet zijn om bij een topclub te winnen.
Op deze manier valt er altijd wel wat te zeuren, dus mijn advies aan de journalisten: vraag er gewoon niet meer naar en stop met het tot in detail uitmeten van iedere arbitraire beslissing!
0 0
wilyha
ik heb het een klootzak gevonden maar vanavond vond ik het een goede scheids
0 0
micky
En één gele kaart voor Suarez en hij was de gebeten hond
Kap eens met dat gezeur over een scheids
Gewoon goed voetballen dan win je toch wel
0 0
wilyha
ja dat weet ik wel maar een sCHEIDS Kan de wedstrijd dood fluiten
0 0
Huelva
Maa dat heeft hij, voor zover in de samenvatting te zien, niet gedaan.. De eerste penalty is discutabel maar ook stom van de Fauw dat ie daar zo met zijn been zwaait je weet dat 9 van de 10 spelers dan valt. De tweede penalty is 100% terecht gewoon een onzettend stomme overtreding binnen het strafschopgebied.
0 0
waynelove
goh :P
0 0