Media: 'Ajax is gewaarschuwd'

barrehhafca, 28-01-2010 om 10:36, 1667 views, Sportweek |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Feyenoord plaatste zich woensdag ten koste van PSV voor de halve finales van het toernooi om de KNVB-beker (3-0). De Rotterdammers verbraken een reeks van 39 officiële duels zonder nederlaag van de Eindhovenaren. Vooral Karim El Ahmadi, die twee doelpunten voor zijn rekening nam, oogst lof in de media.

‘El Ahmadi, vaak bekritiseerd omdat hij de verwachtingen van zijn transfersom van vijf miljoen zelden inloste, blonk uit op zijn 25ste verjaardag, als regisseur en als tweevoudig schutter, terwijl hij bijna nooit scoort,’ aldus De Volkskrant, dat Feyenoord bestempelt als een uitgebalanceerde ploeg.

‘Feyenoord heeft de reputatie een jong elftal te zijn. Vergeet het. Neem de opstelling van gisteren. Doelman Van Dijk is met zijn 41 jaar de oudste speler van de eredivisie, Van Bronckhorst is 34, Landzaat en Tomasson 33. Alleen: daar tegenover staat een armada aan jongelingen, afkomstig van Varkenoord, de kraamkamer van het Rotterdamse voetbal.’

De Vrij
‘Van de basisploeg van woensdag is rechtsachter De Vrij zeventien, Wijnaldum negentien en Fer twintig. De Vrij bleef opmerkelijk rustig in de winterse neerslag, Wijnaldum raakte geregeld verstrikt in zijn dribbelkunst en Fer is een internationale topper in de dop. In feite is de verdeling over leeftijden uitstekend, want Vlaar, El Ahmadi, Cissé en Bahia zijn ongeveer halverwege de twintig.’

Schotloos
Trouw constateert dat de selectie van PSV toch niet zo breed is als verondersteld wordt. ‘Na drie rimpelloze zeges in het nieuwe jaar kwamen gisteravond dan toch de begrenzingen van de koploper van Nederland aan het licht -en onmiddellijk in scherpe contouren ook nog eens. PSV zwichtte, zelf schotloos, voor drie rake klappen van Feyenoord, dat zich jubelend en trots uit de voeten maakte naar de halve finale van het bekertoernooi.’

Amrabat
‘Amrabat toonde zich als stand-in opnieuw van een minder kaliber dan de geschorste Dzsudzsak in de formatie van PSV die ook in de laatste lijn enigszins was herschikt.’ En ook in defensief opzicht vertoonde PSV volgens Trouw haperingen. ‘PSV ging er niet op vooruit met de gewezen Marcellis als vervanger van Manolev, waarmee ook in die zone werd aangetoond dat de mogelijkheden van trainer Rutten toch niet altijd zo ruim zijn als werd verondersteld.’

Spits roemt vooral de verdediging van Feyenoord. ‘Rob van Dijk, 41 jaar inmiddels, keepte als een jonge god in het Philips Stadion en was het extra slot op de deur achter het ijzersterke verdedigingsduo Ron Vlaar/André Bahia.’ Zondag neemt Feyenoord het in De Kuip op tegen Ajax. ‘Ajax is gewaarschuwd,’ concludeert Spits na de zege van Feyenoord.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AfcaWes
och och, wij zijn al jaren de baas in de kuip. komt helemaal goed.
0 0
Sazzz
Zo goed was Feyenoord ook weer niet hoor. Als wij volgens Jol gezwijnd hebben tegen AZ dan heeft Feyenoord eveneens gezwijnd tegen PSV. De eerste goal viel omdat iemand uitgleed, de tweede was geen kans maar een prachtig afstandsschot en de 3-0 viel toen PSV het helemaal opgaf. Daar tussendoor had PSV legio aan kansen die er net niet ingingen. Daarnaast vond ik PSV niet best en misten ze overduidelijk Doedelzak...
0 0
pjeeter
Kakkerlakken spelen een normale wedstrijd en ze zyn weer helemaal terug en nu kan psv er ineens niks meer van, in geen enkele andere tak van sport heb je zo'n simpele journalistiek, wtf! Ajax wint zondag met 3-0 en ajax wordt kampioen!
0 0
pjeeter
Kakkerlakken spelen een normale wedstrijd en ze zyn weer helemaal terug en nu kan psv er ineens niks meer van, in geen enkele andere tak van sport heb je zo'n simpele journalistiek, wtf! Ajax wint zondag met 3-0 en ajax wordt kampioen!
0 0
pjeeter
Kakkerlakken spelen een normale wedstrijd en ze zyn weer helemaal terug en nu kan psv er ineens niks meer van, in geen enkele andere tak van sport heb je zo'n simpele journalistiek, wtf! Ajax wint zondag met 3-0 en ajax wordt kampioen!
0 0
SanderAFCA
Ik ga toch uit van winst !! Maar makkelijk zal het niet worden. Ben toch ook wel erg blij dat wij gewonnen hebben van Az en Feyenooit punten heeft laten liggen tegen VVV. Bij een verlies nu mischien in de Kuip blijven we toch voor ze.
0 0
ajaxJodin
Ajax gaat het moeilijk krijgen,ook zonder supporters.
0 0
DeftonesJP
Dit is alleen maar gunstig. Een euforisch feyenoord gaat die wedstrijd nu niet in als underdog. Wat feyenoord gisteren goed deed was counteren en dus moeten we ons gewoon in laten zakken en met geduld gaan voetballen. Als ze het spel moeten gaan maken dan krijgen ze het lastig.
0 0
MokumExtremist
Jij snapt het!

En de klap komt nu alleen maar nog harder!
0 0
HeinJan
Je ziet dus dat verdedigers een ijzeren zelfvertrouwen moeten hebben om goed te presteren, want Marcellis deed was toch DE nieuwe Nederlandse verdediger. Verder vind ik Fer een van de beste spelers op de Nederlandse velden. Hij kan wat Engelaar kan, maar ook wat De Zeeuw kan, hij moet dit alleen nog aanleren dmv ervaring. De confrontaties met 010 zullen de komende jaren vlammend worden denk ik!
0 0
Rogyros
Ik ga uit van 1-3. Feyenooit weet zich zelden raad met AJAX en AJAX speelt zelden slecht tegen de havenslaven.

Aissati Pantelic Suarez
Enoh De Zeeuw Gabri
Urby Vertonghen Alderw. VdWiel
Stekelenburg
0 0
Vandervaart23
Dit lijkt me ook de beste opstelling. Een sterk middenveld, aanvallende backs, en twee spelers rondom Pantelic die veel in beweging zijn.
0 0
desjit
prima toch! laat ons maar keer underdog zijn laat ze maar lekker het spel proberen te maken ik zeg 0-2
0 0
paulis
tjah, het gaat niet makkelijk worden zondag..

maar het is wel grappig gelijk al dat oppurtunisme in 010 na een toevallige overwinning op PSV.. komt een eventuele overwinning van ons nog harder aan!

OORLOG!
0 0
afcaslb80
Tuurlijk! Ze spelen 1 goede wedstijd! En zondag staan ze weer met beide voetjes op de grond! laat ze maar roepen daar in 010 des te harder de klap straks is in 010. p$v had een off-day(hopelijk straks in de competitie ook 3x) en de kakkies ....... 1x in de 100 jaar spelen ze zo een wedstrijd!
0 0
mr1060
We krijgen het zeer lastig zondag! Feyenoord speelde goeie een goeie wedstrijd, mhja als je de goals bekijkt zit er wel beetje geluk bij hoor. Neem die goal van Giovannie, 9 van de 10 schoten gaat over of langs, die eerste goal ook ja die valt net goed voor de voetten.
0 0
joostfeld
waarom word hier eigenlijk een kakkies artikel geplaatst alleen vanwege dat laatste zinnetje hou toch op
0 0
Postduif033
Wat ik niet begrijp is die constante lof over de verdediging van 010. Ondanks dat ze 12x de 0 hebben gehouden (in de meeste gevallen tegen relatief 'kleintjes') kregen ze er op bezoek bij ons toch 5 om de horen waar dubbele cijfers heel goed tot de mogelijkheden had behoord. Had hun verdediging tegen ons een offday, zijn onze aanvallers gewoon zo goed of wat?

Vragen,vragen...
0 0
Noordside
Word gewoon weer een 1-4.
0 0
TOOL
Zal je net zien natuurlijk! Spelen we tegen een Feyenoord in vorm... Zal een zeer lastige wedstrijd worden. Maar des te beter als Ajax wint, kunnen we gelijk die kakkerlakken de kop in drukken.
0 0
AFCA37
Hahahahahahahhahahahh joden altijd de baas in rotterdom.
0 0