Babel heeft transfer in zicht

sv, 06-01-2010 om 09:01, 1261 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Birmingham City heeft 9,4 miljoen euro over voor Ryan Babel (23). Liverpool, dat eerder aangaf een bedrag van rond de dertien miljoen euro te verlangen voor de Nederlandse international, heeft het bod in beraad.Hoewel de Reds van het standpunt zijn afgestapt dat de Amsterdammer 'niet te koop' is, blijft Babel de rust zelve. "We weten dat Liverpool serieus wikt en weegt over het bedrag van Birmingham, maar we gaan pas over een transfer nadenken als de clubs een akkoord hebben", zegt zaakwaarnemer Winny Haatrecht.Babels manager heeft er alle reden toe om voorzichtig te werk te gaan. "Ik heb alle geïnteresseerden doorgestuurd, waarna vijf of zes clubs zich bij Liverpool hebben gemeld. Maar geen van hen kwam eruit." De vraag of zijn pupil een overgang naar Birmingham ziet zitten, kan en wil hij dan ook nog niet beantwoorden. "In algemene zin kan ik zeggen dat Ryan wil slagen bij Liverpool. Maar als men op Anfield Road tot de conclusie komt dat het beter is dat hij vertrekt, zullen we ons moeten verdiepen in een mogelijk volgende hoofdstuk. Dan kijken we wat de opbouw van de selectie is, wat de perspectieven voor de club en Ryan zijn en volgt een gesprek met de manager."Nadat de Amsterdammer van Surinaamse afkomst Ajax in de zomer van 2007 verruilde voor de Engelse topclub, gaf hij - weliswaar veelal als invaller - met 30 competitieoptredens, vier Premier Leaguedoelpunten en vijf Champions Leaguetreffers direct zijn visitekaartje af. Ook het tweede seizoen was met 27 duels en drie treffers redelijk succesvol, maar het afgelopen halfjaar kwam de klad erin. Ondanks diverse lofuitingen van trainer Rafael Benitez over Babels uitstekende voorbereiding was hij in het seizoen voornamelijk tot de reservebank veroordeeld.Het verleidde de Nederlander tot de uitspraak dat - indien de situatie niet zou veranderen - hij wel op huurbasis terug zou willen naar Ajax. De Amsterdammers toonden ook interesse, maar een verhuur was voor Benitez onbespreekbaar. Een verkoop aan Birmingham lijkt dat niet.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
giet
9 miljoen is ook al veel te veel voor babel
0 0
rotynl
Typisch weer een geval van het moderne voetbal. Babel een intuitieve en impulsieve voetballer die het niet redt bij Liverpool.Een dravertje, en een in zijn taak voetballende Kuyt helaas wel. Babel hoort thuis in het voetbal van Ajax of Barcelona. Bij Birmingham zal hij ook verzuipen en ik voorzie een afloop als die van Van der Meyde.
0 0
theAFCAboy
Wat een trieste club voor zo\'n speler
0 0
joeridw
Dat is goed nieuws. Komt hij dus niet na AJAX. Hebben hem niet nodig. Sulejmani Suarez zijn beter
0 0
trainerdv
HET voorbeeld van de net-niet voetbller. We zijn er ook altij net geen kampioen mee geworden. Nu is hij net niet goed genoeg voor een net-geen Engelse topclub. Nooit meer naar Ajax halen dus aub
0 0
enkhuizen
jammer dat hij bij ajax speelde voor geld heeft gekozen.
0 0
gusanito
9,4 miljoen blijft veel te veel geld voor Babel vind ik. Babel heeft gewoon een effectiviteit van 0,0. Het ziet er allemaal leuk uit, maar de bal eindigt vaak in de tweede ring of over de zijlijn.
0 0
vdvaart8
ook weer een gevalletje veel te vroeg weggegaan!ajax - liverpool - birmingham dan gaat je carriere niet de goede kant op lijkt me!maar goed vangen we weer een beetje geld voor de opleidingskosten ;))
0 0
HeinJan
Sulejmani naar Olympiakos, kunnen wij Babel binnenhalen.
0 0
javelinajax
jammer dst Ajax geen geld heeft, voor 9,4 zou ik hem anders wel terughalen.
0 0
Malleco
Hij had beter bij Ajax kunnen blijven
0 0