Rasmus Lindgren baalt

Vorig jaar liep Rasmus Lindgren met de aanvoerdersband van Ajax om zijn arm. Dit seizoen heeft de middenvelder nog geen minuut in het eerste elftal gespeeld. Waarschijnlijk komt er geen verandering in deze huidige situatie. “Het is niet leuk, maar ik probeer nu zo goed mogelijk te handelen en accepteer het”, aldus een teleurgestelde, maar ook nuchtere Lindgren, in een uitgebreid interview met highlow.nl.Zweeds international Rasmus Lindgren slijt zijn dagen bij Jong Ajax. Sinds Martin Jol de scepter zwaait over de Amsterdamse hoofdmacht is de middenvelder verbannen naar de reserves. “Het is niet leuk natuurlijk”, erkent de sympathieke Scandinaviër. “Ik kan niet meer doen dan mijn best. De nieuwe trainer kwam en het was al snel duidelijk dat ik niet in zijn plannen paste.” Vorige week speelde Rasmus als aanvoerder met Jong Ajax mee tegen Jong Willem II. Hij won en gaf toen al aan dat het nu niet bepaald iets was om trots op te zijn. Vorig seizoen nog droeg hij de aanvoerdersband van het eerste. Die grote veranderingen passen wel een beetje in het verloop van zijn carrière. Die begon heel beheerst, zoals Zweden zijn. Lindgren werd op 29 november 1984 in Landskrona geboren op een half uur rijden van Malmö.Twintig jaar geleden al startte hij op zijn vijfde met clubvoetbal bij Landskrona BolS om in januari 2001 de overstap te maken naar de fameuze jeugdopleiding van Ajax. Op 13 februari 2005 maakte Lindgren in de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd zijn officiële Ajax debuut tegen NAC Breda. In dat seizoen speelde hij nog vier keer mee in de hoofdmacht van de Amsterdammers en werd hij vervolgens verhuurd aan FC Groningen. De stabiele middenvelder ontpopte zich in het Hoge Noorden tot een vaste waarde en tekende een vier-jarig contract bij de Noorderlingen. Hij maakte indruk op de supporters , werd zelfs aanvoerder van Groningen en merkte dat Ajax hem terugwilde. De goede prestaties van Rasmus waren in Amsterdam niet onopgemerkt gebleven en zo kwam oud-jeugdspeler weer
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vitoman
nu gabri terug is staan er 3 mensen op zijn positie als controlerend, demy, eyong en gabri dus, ook centraal in de verdediging is er denk ik geen optie, met vertonghen en alderweireld, en als er 11 niet speelt kiest jol voor oleguer. wel jammer, ik vond hem altijd goed spelen, zowel centraal als controlerend!!!
0 0
AFCAMARK
als we de zeeuw niet hadden gehad had ie gewoon gespeeld denk ik ,

komt niet te kort alleen er zijn betere
0 0
CrazyJew
beter voor die jongen dat hij gaat, hij moet spelen met zijn kwaliteiten en daarnaast verdient hij een godsvermogen dus hem van de loonlijst zou niet vefrkeerd zijn. Ik gun hem een mooie engelse club
0 0
kay
is togh jammer hoor voro hem best een bruikbare kracht maar hte probleem is dat hij wat mensen voor zich heeft, ik denk en vermoed dat zijn kans wel weer komt!!
0 0
mr1060
Hij is gewoon een nuchtere middevelder! Hij is zeker niet van mindere waarde, maar hij heeft betere voetballers voorzich en dat is het probleem.
0 0
davids4life
ajax bezit veel goede middenvelders dat is de reden waarom hij niet speelt ik denk een transfer in januari zou mooi zijn weer groningen of utrecht lijkt me wel wat voor hem zelfs voor heerenveen is hij een versterking

0 0
Malleco
Kan deze jongen geen linksback? Ik herinner mij dat ie centraal toch een aardige pot stond te voetballen een keer.
0 0
Pannekoek020
Leuke speler voor Groningen, maar te kort voor Ajax, die consta maakte we een aantal jaar geleden ook al, en net zoals toen nu ook. Een van de zoveel overbodige middenvelders.
0 0
ajaxJodin
Je bent ook niet oed genoeg,wat bezielde Van geel om hem terug te halen belachelijk gewoon,hij is geen ajax waardige speler!
0 0
maikelV
Super speler met een geweldige inzet! Verkopen aan een mooie club voor Rasmus!OFFT: Wie weet wanneer de transfermarkt weer opengaat?
0 0
Jeecee
Hij hoort er gewoon bij te zitten, zeker als één van de vaste middenvelders geblesseerd is. Ook buiten het veld een goeie jongen.
0 0
Ajaxfan007
Gaan we nu Enoh zitten afkraken op een reeks (2) van iets mindere wedstrijden. Kom op mensen, Lindgren speelt niet omdat er betere of talentvolle middenvelders zijn.Hij is al bijna 25 en V.d Heijden, Donald, Ze Eduardo (die het goed doe de laatste tijd), Blind eventueel ook nog komen er allemaal aan. Het is inderdaad een goede speler maar als Ajax wilt groeien moeten wij specialisten hebben en dat is Lindgren niet.
0 0
bobos
jammer dat hij zo afgeschreven word. Vind Lindgren een slimme speler die in mijn ogen zeker bij de 1e 18 hoort te zitten. En gewoon volop mee kan concureren met enoh en gabri.
0 0
Koenniiee
We\'ll Stand For Lindgren! (A)
0 0
Koenniiee
Wat een voorbeeldprof, die gast hoor je al vanaf het begin van het seizoen niet klagen, balen àllà, en terecht! Maar zelfs nu houd ie het netjes. Lijkt wel zo simpel om je mond te houden maar een prof met zo\'n carrière moet er zo maar op kunnen reageren, echt Klasse!
0 0
afcamuc
vind enoh en de zeeuw toch beter, en zie op de bank dan liever een talent, bijvoorbeeld donald of anita. vind lindgren een goede speler en zou er niets op tegen hebben als ie speelt, maar zijn concurrenten in de basis zijn sterker
0 0
JAFCA87
Ik heb niets voor niets Lindgren achter op me Ajax shirt staan! Die jongen heeft laten zien wat die kan en is totaal aan de kant gezet. Misschien verdiend hij geen basisplek iedere wedstrijd, maar jong Ajax gaat té ver! Kan makkelijk mee bij Ajax.
0 0
hmmm
Het is niet te vergelijken qua positie maar slechter dan De jong vind ik hem echt niet
0 0
Jeff
Ik ga geen discussie voeren. Lindgren hoort zonder twijfel in deze selectie en had ons zondag wel overeind gehouden. Helaas Jol beslist!
0 0
RafaelvdVaart
Nooit klagen of zeuren. Verdiend een mooie club waar hij aan spelen toe komt. Slachtoffer geworden van de trainerswisselingen bij de club. Onder v. Basten nog aanvoerder, bij Jol in het tweede elftal...
0 0
PauloS
Deze speler hoort zeker in de selectie. Is niets minder dan Enoh. Enoh is nog jong, onbevangen en kan niks aan de bal. Hij maakt soms de domste overtredingen. Lindgren is een rustige, nuttige speler. Die verdedigend zeer sterk is en ook aan de bal nog iets kan. Een middenveld Met Lindgren, De Zeeuw en Gabri zou toch prachtig zijn.
0 0
AFCAMARK
dat vind ik niet terecht idd ,Rasmus voelt zich nergens te groot voor , een jongen waar je respect voor moet hebben goede speler mis hem toch wel op middenveld van ajax
0 0
AFCALimburg
In een wedstrijd als zondag was Lindgren veel beter geweest als Enoh, omdat hij aan de bal wel sterk is. Maar aan andere kant zie ik liever van der Heijden of Daley Blind op zulke posities als back up.
0 0
ajaxjol
idd hij hoort zeker bij de selectie!
0 0
ajaxro
ik vind hem goed genoeg voor op de bank, laat hem de concurrentie met enoh maar aangaan! of in ieder geval de standby achter de zeeuw en enoh en gabri, want die pakken nogal eens een kaart
0 0
theAFCAboy
Hij kan wel op de bank. Issy is uit vorm, en Enoh speelt ook niet goed momenteel.
0 0