Suarez in spoor van Ronaldo en Alves

Ajacied Luis Suarez maakt na zijn doelpunt tegen Willem II

(4-0 zege) van afgelopen zaterdag deel uit van een select gezelschap topschutters in de Eredivisie. De Uruguayaanse international voegde zich bij acht andere goalgetters die - bekeken over de laatste vijftien jaar - minstens 25 keer scoorden in één kalenderjaar.Suarez had maar 25 wedstrijden nodig om tot zijn 25 goals te komen. Hij scoorde in de tweede helft van het vorige seizoen twaalf keer in vijftien duels en maakte deze jaargang dertien doelpunten in tien optredens.Ex-PSV\'er Ruud van Nistelrooy mag zich sinds 1994 de productiefste Eredivisiespeler in één kalenderjaar noemen.

De Brabander maakte in 1999 namens PSV 37 goals in 32 competitieduels. Achter hem nemen twee andere voormalige PSV\'ers de tweede en derde plek in: Mateja Kezman met 32 goals in 2003 en Ronaldo met 31 treffers in 1995.Als we louter de buitenlandse spelers in de laatste vijftien jaar bekijken, dan ligt Suarez op koers om de totalen van Afonso Alves (27 goals in 2007), Nikos Machlas (29 in 1997), Ronaldo (31 in 1995) en Kezman (32 in 2003) te overtreffen. Suarez heeft tot aan het einde van dit jaar nog acht wedstrijden de kans zijn totaal verder op te voeren.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
amsterdamhool
als we hem niet hadden!!!
0 0
theAFCAboy
Leuk, maar meer ook niet.
0 0
ajaxnieuws
hoeveel treffers staat suarez 13 hij had er makkelijk 20 kunnen hebben vvv venlo 1ste par minuuten op de paal rkc mist hij ook 4 kansen die henry of bergkamp van basten zouden afmaken en sparta had hij er ook een par mogen scoren dus suarez tegen groningen had je ook een mooie kans maar blijven oefenen want je had er eigenlijk al 20 moeten maken maar jah hij is de 1iste die het doet ga zo door en bendut je kansen die er in moeten en die er niet in moeten die er ook in want niemand anders doet het voor je
0 0
cruiffiaans
En zal je net zien dat het ineens niet gaat lukken..?
0 0
afca1985
Dus om het record van v.Nistelrooy te verbreken moet ie 13x scoren in 8 wedstrijden. Gezien de wedstrijden die er nu aankomen zal dat zeer moeilijk worden, maar het leuke van Luis is....je weet het maar nooit met hem hahah. Wat een fenomeen in de eredivisie en bij ons aller AJAX....TOPPER.
0 0