MvB: 'Leerzaam jaar voor Stekelenburg'

Marco van Basten blikt tegenover Ajax TV nog een keer terug op het afgelopen seizoen, waarvan hij zelf het einde niet haalde. Zo evalueert hij zijn keuze voor Kenneth Vermeer als vaste doelman ten koste van Maarten Stekelenburg. Van Basten: "Maarten had te veel een instelling van: ‘komt wel goed'."

'Keuze voor Vermeer was goed'
Stekelenburg begon het seizoen als duidelijke nummer een, maar raakte geblesseerd en speelde de laatste drie maanden voor de winterstop geen minuut meer. Vermeer verving hem en deed dat niet onaardig. Reden voor Van Basten om de keuze voor zijn eerste doelman tot na de winterstop uit te stellen.

Van Basten: "Uit respect voor Kenneth wilden wij de keuze voor de vaste keeper zo ver mogelijk voor ons uitstellen. Kenneth verdiende ons vertrouwen en dat heb ik Maarten ook geprobeerd uit te leggen. Hij vond dat heel vervelend en gek, maar ik heb hem gezegd dat hij zich niet druk moest maken. Maar tot het moment dat hij weer onder de lat stond, heeft hij zich wel druk gemaakt."

Vervolgens keerde Stekelenburg terug, maar kende zowel Ajax als hijzelf een mindere periode. "Maarten maakte gewoon geen sterke indruk," aldus Van Basten. "Intern was er telkens de discussie: wel of geen Kenneth? Vervolgens miste Maarten weer een wedstrijd, toen hebben we voor Kenneth gekozen. We hadden gemengde gevoelens over Maarten en Kenneth viel telkens goed in."

Omdat Vermeer naar voren keept, in tegenstelling tot de meer voorzichtige Stekelenburg. "De keuze was goed, maar Kenneth heeft nog niet de rust van een keeper die weet wanneer je op balbezit moet spelen, wanneer er rust aan de bal wordt gevraagd en wanneer hij precies moet uitkomen. Dat heeft ook met ervaring te maken."

Van Basten vervolgt: "Dat zijn de moeilijkere keuzes, want Maarten heeft wel ervaring, maar hij komt weer minder uit. Hoewel, nu, en dat heb ik Maarten ook gezegd, dit is een leerzaam moment voor hem. Hij is weer wakker, beseft dat het niet altijd van een leien dakje
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
davids4life
ik denk dat de meeste trainers kiezen voor de keeper met de meeste ervaring zowel nationaal als internationaal en de steek is de keeper van oranje dus!!!
0 0
Sazzz
Leerzaam??? Hoe je op een bank moet zitten???
Het enige wat ik gezien heb is hoe VB voortdurend aan zijn stoelpoten heeft staan zagen en daarmee aan zn vertrouwen. Tegen NEC, toen was hij net terug, had Stekel nauwelijks tijd om een hoofdwond te laten behandelen, want hij moest door... Getergd tegen Twente??? Hij heeft 1 serieuze redding gehad...
0 0
Jew
Jammer dat onze Marco weg is..
0 0
sim0ne
Hij heeft wel gelijk!!! 100%
0 0
Maniche
zowel stekelenburg als vermeer missen vastigheid en zijn slecht bij dode spelmomenten waar ajax op zijn zwakst is ook door de geringe lengte
0 0
Ajaxfan05
maak jezelf nog maar meer belachelijk meneer san marco
0 0
JIX
jaja het zal wel. MVB hoef ik niks meer over te horen. nieuwe trainer is belangrijker.
0 0