'Perez verpestte 't zelf'

Ajax Showtime, 19-05-2009 om 22:14, 1730 views, Ajaxlife |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

'Je moet niet gaan klagen over een gebrek aan leiders als je Kenneth Perez laat gaan. Hij was in mijn ogen dé leider van Ajax geweest. Ondanks zijn leeftijd had hij bij Ajax dezelfde meerwaarde kunnen hebben als hij nu bij FC Twente heeft.' Het zijn de woorden van voetbalprofeet Pierre van Hooijdonk op Sport1. Iedereen mag een mening hebben over Ajax. Zelfs Pierre. Maar heeft hij het wel bij het rechte end? Ik denk van niet. Perez heeft 't namelijk voor zichzelf verpest.

Kenneth werd vorig jaar door Martin van Geel teruggehaald uit de lampenstad. Ondanks het feit dat de Deen een seizoen ervoor zich nogal vreemd had gedragen toen bleek dat hij onder Henk ten Cate geen vaste waarde was. Jaap Stam, Edgar Davids, Wesley Sneijder, Ryan Babel en John Heitinga zouden volgens De Telegraaf allerminst blij zijn geweest met het cynisme dat hij tentoonspreidde. Een overgang naar PSV werd hiermee vergemakkelijkt.

De snelle terugkeer bij Ajax leek een noodgreep van Van Geel om het gapende gat dat Sneijder had achtergelaten alsnog te dichten. Ten Cate zat ondertussen in Londen, dus niets stond de retourvlucht naar Amsterdam in de weg. In de tweede seizoenhelft speelde Perez zestien keer maar moest de titel laten aan de club waar hij zes maanden daarvoor nog speelde.

De eer van Kenneth werd aangetast toen Miralem Sulejmani onder het trainerschap van Van Basten rugnummer 10 kreeg toebedeeld. Kenneth moest het doen met nummero 21. 'Dat is niet echt hoopgevend,' verklaarde hij tegenover het AD.

Toch had Kenneth z'n kans schoon moeten zien. Van Basten had aangegeven dat elke selectiespeler gelijk beoordeeld zou worden. Maar hij bewandelde de tegenovergestelde weg.

Wie hem in het trainingskamp in De Lutte observeerde, kon zien dat Kenneth helemaal geen zin had om zichzelf te bewijzen. Enigszins hautain en ongeïnteresseerd deed hij mee aan de trainingen. En terwijl Miralem Suljemani en Ismail Aissati ontelbare interviews gaven op de persdag in hotel 'De Bloemenbeek'
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
CrazyJew
Ik zag bij Barend en Barend een interview met Davids. Hij mocht Perez graag dus misschien is het allemaal ook wel wat overtrokken
0 0
davids4life
en straks wordt het morton. dat zal afhankelijk zijn van de deense bond en als mc claren komt mot hij wel braafheid mee nemen bij perez heb ik vraagtekens. de prestatie van mc claren bij twente was wel top
0 0
mike117
wat heeft iedereen toch met Perez, hij heeft na z'n terugkeer bijna aale duels gespeeld en was dramatisch, die jongen is gewoon niet goed genoeg voor een topclub (ajax en psv) de druk bij az en twente is gewoon heel anders waardoor hij beter presteert!
0 0
isssy26
GERUCHT

MC CLAREN ZOU BIJNA ROND ZIJN MET AJAX.
EN ZOU DAN WEDEROM PEREZ MEE NEMEN NA AMSTERDAM!!
0 0
scout
Op de 1e training viel me slop dat luque en hij amper opdrukten.
0 0
micky
Hij heeft zich ook onmogelijk gemaakt vorig jaar. Het was geen geheim dat hij de kantjes eraf liep
0 0
Vranzie
laten we nu misschien is met zn allen ophouden met dat achteraf gelul! Met zn allen naar de toekomst kijken is wat we nu nodig hebben. Nieuw seizoen zonder terug kijken naar 1995 en knallen. flikker op met die perez is 't verleden daar kijken we niet meer naar
0 0
Daluniz10
achja.. er kan van alles gezegd worden achteraf van.. je had dit niet moeten doen.. je had dat niet moeten doen.
maar als er bij bijna elke club wel iets met hem is .. zal het dan ook een 'beetje' aan hem kunne liggen??

ps. bij geen 1 topclub heeft ie het waar gemaakt .. en dat terwijl hij bijna met pensieon gaat.
0 0