Concurrentiestrijd onder de lat

Het zal niet de eerste column zijn over de strijd tussen de 2 doelmannen van Ajax, toch gaat deze column van week 11 over de 2 doelmannen bij Ajax: Kenneth Vermeer en Maarten Stekelenburg.

Waar wij als Ajax supporters benieuwd naar zullen zijn is wie het doel verdedigd de rest van het seizoen, waaronder ook de strijd om de UEFA cup tegen l’OM. Zelf pleit ik voor, de laatste tijd veel besproken, Kenneth. Goede wedstrijden gekeept toen Maarten geblesseerd was, en hij heeft zich thuis tegen Fiorentina absoluut bewezen.

Als een katachtige verdedigd deze doelman zijn goal, wil absoluut geen tegengoal incasseren en dit maakt het voor van Basten en 1e keeper Stekelenburg erg moeilijk. Zelf heb ik het gevoel dat Kenneth veel meer plezier in het spelletje heeft, het zou erg frappant zijn als mijn gevoel nog gelijk heeft. Maar toch vind ik Kenneth een betere uitstraling hebben dan Maarten nu heeft, waar Maarten heel treurig kijkt na een goal en de bal agressief naar de middenstip schiet blijft Kenneth heel rustig en doet gewoon zijn ding.

Kenneth is gegroeid de laatste jaren, hij blijft rustig en normaal. Kenneth is geen jongen die na een seizoen verhuurd te zijn geweest en op de bank te zijn gezet zijn spullen pakt of bij de hogere jongens gaat klagen om speelminuten.
Want geef me ongelijk, maar zoveel inzet als Kenneth toont heb ik bij Maarten de laatste tijd niet gezien. Ook op verschillende Ajax fansites wordt er gevraagd naar de mening van de bezoeker. En verassend genoeg ben ik niet de enige die meer vertrouwen heeft in dit talent dan in iemand die in zijn slechte periode aangeeft graag te willen vertrekken bij Ajax.

Met alle respect, maar welke club staat nu in de rij voor hem? Verder dan een subtopper uit een topcompetitie kom ik niet, en wie garandeert hem dat hij daar als eerste keus komt? Wat mij wel opvalt is dat Kenneth in de loop van het seizoen meer en meer respect heeft gekregen. Waar in het begin van dit seizoen nog op alle polls voor Maarten wer
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
swaap
ALKMAAR - De kans is klein dat Sergio Romero dit seizoen nog in actie komt voor AZ. De Argentijnse doelman werd vrijdagmiddag geopereerd aan een gebroken hand, die hij donderdagavond opliep ná het bekerduel met NAC. Hij sloeg toen uit frustratie tegen een kleedkamerdeur.

Artsen gaven na de operatie aan dat Romero miniaal zes weken nodig heeft om te herstellen, maar volgens trainer van Louis van Gaal is die tijd voor een keeper onvoldoende voor een volledig herstel én optimale belastbaarheid van Romero's hand.

,,Die zes weken is een medische uitleg,'' zei Van Gaal vrijdagmiddag bij het wekelijkse perspraatje van AZ. ,,Een keeper moet er veel meer mee kunnen en eind april is het seizoen voorbij.''

Romero kon donderdagavond zijn frustraties niet verkroppen, nadat hij bij de gelijkmaker van NAC, van Nourdin Boukhari, een blunder maakte. Uit woede na de uitschakeling in de strijd om de KNVB-beker sloeg de Argentijn n
0 0
Vallinho
ik zeg vermeer!
0 0
Rogyros
Ik begin toch wel heel erg moe te worden van deze discussie. Je hebt wel weinig fantasie als je hier nog een column over schrijft. Dit is wel zo'n uitgekauwd onderwerp. Laat MvB maar eens beslissen. Beide zijn topkeepers. Aan MvB om de knoop door te hakken.
0 0
danirvvh
Doe jij het dan beter vriend..
Want je kan wel hét commentaar gaan geven hier over weinig fantasie, maar laat zelf eens wat zien dan..
0 0
elpresidente
Deze discussie houd vanzelf op als de beste keeper op doel staat. Kenneth Vermeer dus !!

Je zegt ook 2 top keepers , Maar volgens mij zijn we door een zogenaamde top keeper ver achterop geraakt in de comp, en is zelfs de 2e plek in gevaar. De strijd gaat volgens mij tussen een middelmatige keeper die al jaren veel goals door laat en een super talent die zich kan ontwikkelen tot een echte top keeper.
0 0
Rogyros
Als je niet ziet dat Stekel een topkeeper is, dan moet je je ogen laten nakijken. Gek toch dat MvB, Bert van Marwijk en echte keeperskenners VBreukelen en Menzo Stekel wel de beste keeper na VdSar vinden, ook verder dan Vermeer. Stekel heeft voor ons geen wedstrijden verloren. Dat heeft AJAX gedaan, inclusief alle spelers en alle trainers. Stekel heeft al jaren veel punten voor AJAX gepakt. Echt, wat ben je blind als je dat niet ziet. Ik denk ook dat Vermeer uiteindelijk een nog betere doelman wordt, maar ook hij maakt fouten. En als hij dan de voorkeur zou krijgen boven Stekel en hij zou een paar fouten maken, dan ben jij zeker de eerste die roept dat hij niet goed genoeg is. Door al die hoge verwachtingen kan Vermeer zich geen foutje meer veroorloven. Als hij een blunder begaat tegen ADO, wordt het daar op afgerekend. Treurige instelling van sommige supporters.
0 0
ajaxchampion
Helemaal mee eens !!!!!!!!!!!!!!
0 0
Matts
Steek nummer 1, klaar. Vorig jaar heeft ie echt punten voor ons gepakt en hij begon dit seizoen ook sterk. Hij is daarna 2 maanden geblesseerd geweest en dan is het logisch dat je weer ff wat wedstrijden moet inkomen. Natuurlijk is Vermeer een uitstekende keeper, maar Steek is gewoon een stap verder. Vermeer was in de periode dat Stekelenburg geblesseerd was ook nogal eens onzeker, met name bij hoge ballen. Echt onzin dat iedereen nu weer roept dat Vermeer 1e keeper moet worden, als Stekelenburg weer 3 goede wedstrijden achter elkaar keept vindt iedereen hem weer de beste.
0 0
SirLuis
Iedereen die zegt dat Stekelenburg op goal moet, omdat hij beter is, heeft zijn ogen niet open gehad sinds Kenneth op goal staat!
0 0
Sualex
Precies jarenlang is er geklaagd over de verdediging bij Ajax.
Maar sinds Stekelenburg een basisplaats heeft zijn we geen kampioen meer geworden!
Pech gehad (ik denk van niet)
Als Vermeer had blijven keepen hadden we nog gewoon meegedaan om het kampioenschap denk ik
0 0
wen13
Precies!!
0 0
Steek
Vermeer onder de lat.
0 0
rastafari7
Hoelang gaan we hier nog over door?
Zelfs Kenneth geeft aan dat Maarten beter is en hij weet dondersgoed dat Maarten waarschijnlijk vertrekt deze zomer.
Maarten was vorig jaar niet voor niets uitgeroepen tot Ajacied van het jaar na een blessure heeft ie paar mindere wedstrijden gehad en gelijk gaat iedereen zeiken terwijl zijn laatste 2 wedstrijden weer gewoon goed waren, ben wel van mening dat ie beter een paar wedstrijdjes met JongAjax had moeten spelen voor ie weer in Ajax1 stond maar dat is Marco's fout.
En ff serieus dan zou Kenneth ook gelijk de 1ste keeper van het NL elftal moeten zijn, vind wel dat ie daar op de bank moet.
Die sukkel van een Marwijk snapt het niet wat moet Kenneth nog meer laten zien?
0 0
maluku0348pz
wat lul jjij nou weer stom zeg, iedereen kan toch zien dat kenneth gewoon beter keept! als je naar de statistieken kijkt van dit seizoen: Kenneth vermeer 14 wedstrijden gekeept 13 goals tegen, stekelenburg 11 wedstrijden, 15 goals tegen. Dan lijkt mij duidelijk dat vermeer ongeacht de vorm van stekelenburg een betere keeper is, want bij die 13 goals van vermeer zitten er ook gelijk 5 goals bij tegen de nederlaag van sc heerenveen ( 2-5) . De schuld van de goals toen lag bij de verdediging en niet bij vermeer!
0 0
geronimo
Iedereen praat elkaar na dat vermeer beter is en ze beginnen het ook nog te geloven.
0 0
elpresidente
1 ding weet ik sowieso zeker , Dat is dat Maarten Stekelenburg niet goed genoeg is !
0 0
elpresidente
Vermeer is zelfs veel beter !
0 0
AFCAmokumpride
vermeer.
0 0
Gabri411
Kenneth in de goal, ook al is Stekelenburg aanvoerder.

Het is overduidelijk dat Vermeer meer ballen pakt, en ik vind de verdediging ook rustiger wanneer Vermeer in de goal staat. Tijd voor Maarten om een nieuwe competitie te proberen.
0 0
Chill
Waar is Roy Ouwerkerk dan?
0 0
MokumExtremist
Ja goed idee..Nog een column over wie er onder de lat moet!
0 0
Doggie
VERMEER...
0 0
eyongenoh2
stekelenburg verkopen voor 8 mil en dan vermeer 1ste doelman en padt 2e doelman en dan moeten we nog een 3e keeper aanschaffen (want gentenaar wil ook weg)
0 0
died2
tja als een van de andere 10 al weken niet in vorm is wisselen ze hem wel waarom bij steek dan niet
0 0
wen13
Duidelijk Vermeer!
0 0
michelbruin
koop pieckenhagen!
0 0
marcoocoo
keepers ajax:
1e vermeer of steek
2e vermeer of steek
3e padt
4e gentenaar
0 0
rob2304
Stekelenburg is gewoon de eerste doelman, en naar mijn mening de beste keuze.
Indien hij volgend seizoen naar een mooie buitenlandse club kan, kan Vermeer het prima overnemen.
0 0
DannBlind
haha Padt ja ;)
0 0
foshoquz
PADT!
0 0
friso
Kenneth uiteraard!
Die verdiend het!
0 0