Column: Met zijn handje in de mijne

Columntracker, 24-11-2008 om 08:14, 646 views, Ajax1.nl |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Het lijkt wel of iedere vorm van neerslag Ajax teveel is. De Amsterdammers zijn verwend met een dak op de ArenA en een solarium boven de grasmat. Tenslotte zijn de Ajacieden ook nog eens gewend aan warme voeten omdat de grasmat van de ArenA is voorzien van vloerverwarming.

Toen ik twee jaar geleden stopte met voetballen, was één van mijn laatste wedstrijden op kunstgras. Vreselijk vond ik het, dat plastic onder mijn voetbalschoenen. De groene plastic sprietjes waren aan het breien met mijn noppen. Als ik me bewoog was het drie recht, vier averecht wat mijn schoenen met een kabel in het veld achterlieten. Ik wil het gras ruiken, voelen, om vervolgens de modder tussen mijn noppen uit te schoppen tegen de paal.

De huidige generatie Ajax voetballers denkt hier anders over, want in Heerenveen, waar de regen met bakken uit de hemel kwam, werd verloren. Een kleine twee weken geleden was KPG(Klaas Puul Garnalen)uit Volendam op kunstgras en met regen te sterk voor een machteloos Ajax. In Alkmaar was afgelopen weekend AZ te sterk voor de bibberende Ajacieden; het bibberen werd echter niet veroorzaakt door de angst die AZ zou moeten inboezemen, maar door de sneeuw.

Dat Eyong Enoh ver terug viel in de tweede helft verbaasde mij niet. Deze kuitenbijter die geboren is in Kumba, een stad in het zuidwesten van Kameroen, zag voor het eerst van zijn leven sneeuw. De sneeuw en de daarbij behorende koude deden zijn spieren verlammen, zijn hersens pijnigde zich tijdens de wedstrijd wat dat witte goedje was wat op het veld bleef liggen.

Diego Maradonna was een aandachtig toeschouwer in Alkmaar. Officieel was hij gekomen om de Argentijnse keeper Romero te bekijken. Pluisje was echter meer onder de indruk van het klimaat in ons land, met uitpuilende ogen keek hij
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RobertoStrife
Goede column! Meestal heb ik het niet zo op deze columnist, maar dit las fijn weg
0 0
micky
Die van mij dan 5 maar je kan het niet vroeg genoeg meemaken..;)
0 0
Ron
Die van mij is dan 13 en die houdt gelukkig het handje van zijn pa liever niet meer vast ;-)
Geeft ook helemaal niks om voetbal trouwens :(
Mooi stukje, Remko!
0 0
afcakwzee
zelfde gevoel, alleen is die van mij dan 11.
kippevel momentje
0 0