Regeer: 'Leer bij Jong Ajax mijn mannetje te staan'

ThijsZwagerman, 13-01-2021 om 21:35, 4332 views, Ajax Life |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Youri Regeer maakt dit seizoen grote stappen bij Jong Ajax. De talentvolle middenvelder is een onomstreden basisspeler bij de beloften en ontwikkelt zich naar eigen zeggen voornamelijk op het fysieke aspect in de Keuken Kampioen Divisie.

Vorig seizoen debuteerde Regeer al in Jong Ajax, maar dit seizoen heeft hij definitief de stap naar de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag gezet. Voor de zelfbewuste Regeer was de stap van jeugd- naar seniorenvoetbal in voetballend opzicht niet per se groot. Op een ander vlak valt echter nog wel winst te boeken. ‘De overstap was vooral op fysiek vlak wennen. Ik leer bij Jong Ajax fysiek mijn mannetje te staan. Daar heb ik later op het hoogste niveau veel aan’, vertelt Regeer aan Ajax Life.

De middenvelder, die in het bekerduel met FC Utrecht debuteerde in de wedstrijdselectie van de Ajax-hoofdmacht, speelde tot de O15 bij ADO Den Haag en kwam daar naar eigen zeggen veel vaker in duels dan dat dit vervolgens in de Ajax-jeugd het geval was. ‘Hoe je won, maakte bij ADO eigenlijk niet uit. Bij Ajax moet je ook arbeid leveren, maar daarnaast moet je met mooi voetbal zien te winnen. Vaak is het kwaliteitsverschil met de tegenstander te groot, waardoor je in wedstrijden weinig in fysieke duels komt.’

Verbeterpunten

De zeventienjarige Regeer vertelt tot slot aan welke punten hij momenteel verder hard werkt. ‘Op het veld werk ik aan mijn kijkgedrag, beter openstaan en mijn eerste aanname. Fysiek moet het dus ook beter. Ik doe veel krachttraining en let goed op mijn voeding. Bij Ajax is dat goed geregeld, maar thuis heb je soms de neiging om wat te pakken. Dat kan, maar niet te vaak. Dat procentje maakt het verschil of je de top haalt of de absolute top.’

Denk jij dat Haller twee of meer goals scoort tegen FC Twente? Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Tot en met 13 januari: 40% korting en gratis bedrukking op thuis- en uitshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jelephi
Ik vind dat regeer ongelofelijk mooie stappen maakt. De laatste 1,5 jaar ontwikkelt hij zich enorm op voetballend niveau. Vooral de positionering en passing van Regeer is echt heel goed. Ik vind hem een type van de Beek die als controleur veel diepgang heeft. Perfecte box to box. Zou overigens beter tot zijn recht komen in 442 maar zie hem ook wel als 8 opereren als opvolger van Gravenberch.
2 0
Sampaoli
Ajax 1 speler in wording. Heeft alles in zich: technische en snelle poten gecombineerd met een waanzinnige mentaliteit. Dat blijkt uit dit interview, maar zie je ook terug op het veld. Echte leider, kilometervreter én een goede voetballer.
4 0
Joran192
Ik ben echt groot fan van deze jongen! Blij om te zien dat hij flink bezig is met zijn fysiek! Dat is inderdaad het enige wat echt nog zwak is. Verder heeft die alles om een topmiddenvelder voor Ajax 1 te worden!
5 0
JordanAFCA
Hij is pas 17 hè kan echt een groot talent worden
7 0
WantAmsterdam
Grote speler, groot talent is hij allang.
0 0
DUDE92
Sterker nog, dat is hij al.
5 0
Ozymandias
Ik vind Regeer momenteel een betere speler dan Taylor. In de wedstrijden die ze samen voor Jong Ajax spelen vind ik het verschil in de waarde die ze aan het team toevoegen volgens mij zelfs behoorlijk groot in voordeel van Regeer. Taylor zal in samenvattingen meer opvallen doordat hij er af en toe een fenomenale lange pass uitgooit maar in de hele wedstrijden valt het juist op dat Regeer vaker wel dan niet de middenvelder is die het spel naar zich toe probeert te trekken als de opbouw moeizaam verloopt. Het is ongelofelijk dat hij de meeste wedstrijden de jongste speler op het veld is. Als ik niets van Taylor en Regeer wist en ze voor het eerst zag spelen zou ik waarschijnlijk hebben gedacht dat Taylor de jongere speler van de twee (was met meer talent) en dat Regeer de meer volwassen maar minder talentvolle van de twee was. Ik denk nog steeds dat Taylor een groter talent is maar ik begin me wel steeds meer af te vragen of dat wel het geval is.
8 0
AnsB
Een paar vraagjes omdat ik nooit zelf kijk naar jeugdvoetbal (inclusief Jong Ajax) en Regeer dus alleen op papier volg.
Hij speelt dus op dezelfde positie als Klaassen. Hoe verhoudt hij zich tot Klaassen denk je?

En hoe zie jij sowieso het Ajax-middenveld over 1-2 jaar?
Van het huidige (beoogde) middenveld zie ik Gravenberch hooguit nog één seizoen bij Ajax blijven (en ik sluit een vertrek na dit seizoen zeker niet uit), Kudus nog twee seizoenen, terwijl ik Klaassen niet snel meer zie vertrekken.
Als kandidaat-vervangers en stand-ins (volgend seizoen) zie ik vooral Q. Timber en Taylor - voor alledrie plekken voor zover ik weet. Zie jij meer kandidaten, beschouw je Regeer ook al als kandidaat stand-in voor volgend seizoen en wie zie jij waar dan het liefste spelen. En dan vergeet ik - merk ik nu net - nog de terugkerende Carel Eiting.

Ik ben overigens voor dit seizoen blij met de komst van Klaassen, vooral omdat er voor zijn komst een heel duidelijk probleem voor diens positie lag, maar ik zie ook zijn beperkingen (ik ben overigens nooit fan van hem geweest), en ik ben een béétje bang dat hij, met zijn status, de doorbraak van de jonkies in de weg zit. Dat probleem speelde niet bij Gravenberch, mede omdat het voor TH (en andere trainers) in principe makkelijker is om Martinez te passeren dan straks Klaassen.
Zelf ben ik, ook al heb ik ze niet echt vaak zien spelen, fan van Q. Timber en Taylor (ik weet hoe jij hem momenteel beziet; heb enkele commentaren van je gelezen). Bij Gravenberch zag ik het enorme talent wel maar had ik twijfels over m.n. zijn mentaliteit. Vooralsnog heeft hij die volledig weggepoetst, maar het is m.i. altijd afwachten hoe een jong talent een succesvol seizoen vervolgt.
1 0
Ozymandias
"Hij speelt dus op dezelfde positie als Klaassen. Hoe verhoudt hij zich tot Klaassen denk je?"

Ik ben een enorme fan van Klaassen. Positioneel is hij geweldig. Zelfs als hij zelf in de dekking staat doet hij dat op een manier waarop er een passlijn naar een andere speler wordt geopend. Hij is constant bezig met het openen van nieuwe gaten in de verdedigende organisatie van de tegenstander. Aan de bal is hij net voldoende voor Ajax maar door zijn hoge handelingssnelheid kan hij als er een open passlijn is de bal vaak direct doorspelen. Het probleem ontstaat wanneer er geen open passlijn is. Hij moet dan toch zo snel mogelijk van de bal af en vaak gaat dat via een terugspeelpass. Alleen door zijn waarde 'off-ball' heeft hij toch nog een enorme waarde voor het team (zelfs als hij aan de bal een slechte wedstrijd speelt kan zijn algehele waarde positief zijn geweest). Regeer is een talentvolle speler maar hij heeft nog een lange weg te gaan voordat hij een echte concurrent wordt. Hij ontwikkeld zich alleen snel dus wie weet hoe lang hij over die lange weg zal doen.

"Zelf ben ik, ook al heb ik ze niet echt vaak zien spelen, fan van Q. Timber en Taylor (ik weet hoe jij hem momenteel beziet; heb enkele commentaren van je gelezen)."

Ik ben een fan van Quinten. Alleen met de enorme concurrentie op het middenveld (onder andere Gravenberch, Warmerdam, Taylor, Regeer en Fitz-Jim) denk ik dat hij zich beter kan richten op de rechtsback positie. Ik denk dat hij in potentie alles heeft om een goede inverted rechtsback voor Ajax te worden.

"Zie jij meer kandidaten"

Hansen voor op '10' als back-up voor Kudus.

"En hoe zie jij sowieso het Ajax-middenveld over 1-2 jaar?"

Geen idee. Ik dacht er eerder vandaag over na en ik weet het gewoon niet.
0 -1
geDaante
Het klinkt allemaal goed wat je schrijft over Klaassen, maar in de praktijk pakt dat vaak niet zo uit. Bij een tegenstander die hoger speelt of wat druk zet, staat hij inderdaad vaak in de dekking, omdat hij weet dat hij niet ingespeeld moet worden, vanwege zijn gebrek aan voetballend vermogen, in zijn slechte 1 tegen 1. Ik zie hem dan ook niet een passlijn naar de 10 openen ofzo. Hij wordt dan vaak uit armoede toch ingespeeld in die dekking, met dan een balletje terug vaak als gevolg. Het loopt dan vaak ook gewoon niet van achteruit. Als Klaassen werkelijk zo goed off-ball zou bewegen, zou die bal alsnog vaker naar voren kunnen en gaan. Maar meestal wordt dan maar de back en de flank gezocht.

Klaassen op 6 is prima als de tegenstander wat meer inzakt, of wel wil voetballen, maar niet veel druk zet. Dan heeft hij de tijd en ruimte, en zijn er vaak wel passlijnen open. Speelt de tegenstander hoger, of zet deze meer druk, moet je Klaassen niet op 6 hebben. Dan moet je een 6 hebben die beter is in de 1 tegen 1, handiger aan de bal is, makkelijker open- en wegdraait, beter voetenwerk heeft, etc.

Ik zie dan in principe ook niet echt een toekomst voor Klaassen bij Ajax. Ik zie niet graag een middenvelder die wél tegen de ene tegenstander kan spelen, maar tegen de andere niet. Ik zie het liefst een 6 die goed is in de 1 tegen 1, makkelijk open- en wegdraait, het liefst ook vlot, en die de lijnen uitzet.

Mijn absolute topfavoriet bij Ajax momenteel is Warmerdam, maar die is nog te jong. Daarna Regeer, Taylor en Q. Timber. Maar wat je zegt, die kan inderdaad door concurrentie op rechtsback, heb je die positie ook meteen ingevuld, en hoef je ook daar geen breedteaankoop te doen. Als oorspronkelijke middenvelder, is hij dan ook ideaal als inverted back, maar ook op de flank kan hij prima.
0 0
AnsB
Enorm bedankt weer!
Hansen was ik even vergeten op 10. Eens!
Positioneel vind ik Klaassen inderdaad heel sterk, hoewel jij het nog eens verduidelijkt qua passlijnen (zoiets zie ik niet met mijn ongeoefend oog). Zijn hoge handelingssnelheid vind ik in principe ook een kracht, maar helaas ook zijn zwakte in mindere tijden. M.n. in zijn laatste seizoen (vooral voor de winterstop) heb ik me daar enorm aan geërgerd, omdat hij veel te vaak kaatste om het kaatsen (zo leek het althans) en heel vaak balverlies leed. Sowieso had ik destijds het gevoel dat hij in zijn ijver en verantwoordelijkheidsgevoel zichzelf voorbij liep.

Nu speelt hij in een andere rol en daar bevalt hij me veel beter in, ook omdat hij daar nodig was. Zijn relatieve beperkingen aan de bal blijf ik helaas ook te veel zien, maar ik geef onmiddellijk toe dat hij - als hij in zijn kracht (en in de discipline) kan spelen én in vorm is, enorm sterk kan spelen. Bij mij is het alleen zo, dat als hij een mindere wedstrijd speelt (op wat voor manier ook), dat 'vooroordeel' (de herinnering) direct weer de kop opsteekt.
Dat heb je soms met spelers, helaas.
0 0
Soccerskins
Over het middenveld van Ajax over 2 jaar:

Ligt er natuurlijk heel erg aan wat voor systeem Ajax dan speelt en wie de trainer is. Als we er effe vanuit gaan dat we nog steeds in dit systeem spelen, denk ik dat Taylor sowieso een basisplaats heeft als controleur en de kans dat Klaassen naast hem staat lijkt me ook aanwezig. Nummer 10 heb ik echt geen idee van. Hansen zou kunnen maar ik betwijfel of hij over 2 jaar nog bij Ajax speelt.
0 0
geDaante
Klaassen en daarbij ook nog Taylor daarnaast, is jezelf onnodig voetballend zwak maken op het middenveld.

Als Eiting werkelijk zo fit aan het geraken is dat hij geregeld mee op kan komen, dynamischer speelt, etc., zie ik de combinatie Eiting en Warmderdam over twee jaar voor me.

Warmerdam (tegen die tijd alweer 20) op 6 als handige, vlotte en snel handelende en ook wel creatieve spil en spelmaker, en de dan al best ervaren en heel intelligente, creatieve Eiting op 8.
Eiting heeft namelijk ook de creativiteit, handigheid met de bal en het in- en overzicht aanvallend van flinke waarde te zijn. Randje 16 strooit hij met de mooiste, onvoorspelbare balletjes.

Je hebt met die twee heel veel techniek, combinerend vermogen, creativiteit, inzicht en voetbalintelligentie, en goede (creatieve) passing. Dan heb je al dusdanig veel creatieve passing en voetballend vermogen op het middenveld, dat de 10 van verschillende types kan zijn. Persoonlijk ben ik geen fan van een lopende, diepe 10, maar dat kan dan wel, omdat Eiting en Warmerdam de opbouw veelal op zich kunnen nemen, en de creatieve passing hebben die lopende 10 uiteindelijk wel te bereiken. Maar liever nóg een heel creatieve, handige en vlotte speler op 10. Ünuvar zou er tegen die tijd klaar voor moeten zijn. Voor diepgang vlotte echte buitenspelers, dus geen verkapte 10-en.

Ozy heeft het over Hansen als optie op 10. Die kan wat meer diepgang in zijn spel leggen dan Ünuvar. Daar zou je dan mee kunnen variëren, afhankelijk van de tegenstander.

Dus:

-----------------Ünuvar/Hansen--------------
---------------------------------------Eiting-------
------------Warmerdam-----------------------

En dan Taylor als reserve voor Warmerdam, en Regeer of mogelijk Fitz-Jim voor Eiting.

Erg jong allemaal, heerlijk ;). En eigen jeugd. Geld bespaard aan dit alles, besteden aan een paar échte, directe versterkingen voor de basis. Gezien ook goede verdedigende talenten eraan komen, misschien één ervaren sterke CV met uitstraling, en verder vooral voorwaartsen, want daar ontbreekt het in de opleiding vooral in.
0 0
WantAmsterdam
Helemaal mee eens.
Zijn die twee ook niet verschillende type spelers? Vind taylor en bizar goeie lange pass hebben, maar kwa korte techniek doet regeer volgens mij niet (veel) onder. Zouden beiden ook niet complementair aan elkaar kunnen zijn? Ik zou een middenveld met regeer, taylor en Warmerdam (6) wel eens willen zien, of is dat te verdedigend? Ik denk als je met hangende buitenspelen speelt, zou dit wel goed kunnen uitpakken, wat denk jij?
1 0
GvanAchteren
Ik vond hem eigenlijk ook wel goed als rcv als vervanger van Timber. Duelkracht, goede kopper, voetballend vermogen. Misschien positioneel nog te onervaren, maar dat leert hij zeker. Alleen de concurrentie is daar ook bij de talenten groot met Timber, Aertsen, Hillen en misschien ook Rensch.
1 0
Ozymandias
Ik pleit al een tijdje voor een Jong Ajax middenveld met Warmerdam op '6' en Taylor en Regeer als halven. Dan moet er wel een valse spits op '9' staan maar Hansen is perfect geschikt voor die rol. Met Ünüvar die als hangende linksbuiten veel in de linkerhalf-space zal spelen denk ik dat Ajax dan meer dan genoeg kwaliteit in de kleine ruimte voorin heeft. Regeer heeft ook regelmatig intelligente loopacties waarmee hij een extra target (vaak voor Taylor) in de zestien maakt.
3 -1
geDaante
Ja, wat je zegt, dan moet je inderdaad een valse, heel handige spits op 9 staan, en dus Hansen inderdaad, die ook in de 1 op 1 goed is.

Anders is het in zijn totaliteit te matig in de 1-op-1.

Ik ben geen fan van 4-2-3-1, maar je hebt bij Jong daar nu wel het materiaal voor. Regeer vind ik beter vanaf het lagere middenveld. Als half komt hij in de kleinere ruimte te spelen, daar ligt zijn kracht niet. Ünuvar is de ideale 10. En Warmerdam dan als 6.

Maar ik speel ook liever met de punt naar achter, dus lastig. Regeer en Taylor als halven vind ik voetballend niet handig en creatief genoeg (in de actie/dribbel), in de 1-op-1.
0 0
CDS
Past zich opvallend makkelijk aan in de KKD. Teken dat het een groot talent is. Maar zijn positie is wel die van Klaassen. Beiden op het middenveld is wat eenzijdig.
5 0
Soccerskins
De juiste mentaliteit en ik denk ook wel de kwaliteit om Ajax 1 te halen. Sinds dat hij van ‘10’ naar ‘6’ is gegaan ben ik er veel meer in gaan zien. Hij speelt ook op een positie waar Ajax niet veel opties heeft. Als rechtercentrale middenvelder heb je alleen Klaassen en daar achter Alvarez en Ekkelenkamp (die ik daar beide liever niet zie spelen)
6 0