Danilo: 'Toch wel een beetje de hoop verloren'

BartVeenstra, 13-01-2021 om 15:55, 4742 views, ESPN |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Danilo Pereira heeft, in navolging van zijn interview in de Volkskrant, ook tegen ESPN zijn teleurstelling geuit over de komst van Sébastien Haller bij Ajax. De Braziliaan, die op huurbasis speelt bij FC Twente, wenst Ajax en de nieuwe spits het beste, maar baalt wel van de situatie.

'Ajax is een topclub en is altijd op zoek naar de beste spelers', vertelt Danilo. 'Ze leggen veel geld op tafel voor zo'n transfer, maar ik wens hem en Ajax het beste', aldus de aanvaller, die zijn kansen bij Ajax ziet slinken voor het komende seizoen. 'Ja, het is wat ingewikkelder geworden. Daar ben ik ook niet blij mee, omdat ik daardoor toch wel een beetje de hoop ben verloren.'

Dat Danilo baalt, komt ook door een bepaalde belofte die Ajax hem deed. 'Mij is verteld dat als ik het hier goed zou doen, dat ik dan eerste spits zou kunnen worden', zegt hij. 'Ik ben hier de topscorer en speel goed, daar ben ik trots op. Maar Ajax is altijd op zoek naar goede spelers en die kopen ze dan ook.'

Denk jij dat Haller twee of meer goals scoort tegen FC Twente? Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Snap de teleurstelling. Echter KJH gaat stoppen, Brobbey gaat niet bijtekenen en Promes zal ook wel gaan. Geeft toch perspectief.
0 0
Ar
Begrijp heus de aankoop Haller, maar het is wel fnuikend: eindelijk in ruim 20 jaar hebben we weer wat aardige spitsen in de jeugdopleiding rondlopen met Dolberg, Sierhuis, Danilo, Traoré, Brobbey en dan hoop je toch echt dat daarvan er eentje echt door breekt. Die hoop verlies je zo wel een beetje.
0 0
Sterspeler
Als ze telkens niet goed genoeg blijken of niet willen verlengen wordt het natuurlijk een lastig verhaal. Alleen Danilo en Traore kunnen nog Ajax niveau halen. Brobbey gaat toch niet verlengen dus die tel ik niet meer mee.

Maar de aankoop Haller is ergens wel logisch. Ajax moet met de nieuwe ingeslagen weg resultaat halen. Je kan niet alles van een talent af laten hangen. Die salarissen zijn erg duur als je geen kampioen wordt en CL misloopt
0 0
Pure
Sukkeltje die Danilo. Gelijk optyfen ermee als je zo ondankbaar praat over de club die jou je salaris betaalt.
0 -2
Venta
Sukkeltje die Pure
1 0
Oliveira
Hmm.. Hij Geeft aan teleur te zijn gesteld. Niks in heel zijn tekst luid op ondanksbaarheid. Dus snap niet wat jij bedoelt.
1 0
Drukwerk1968
Jouw reactie is dat van een sukkel. Niet te geloven
0 0
MankeNelis
Hij moet stoppen met huilen en zich op zijn huidige taak concentreren. Je komt er niet vanzelf in het voetbal.
0 -2
ajax4perez
Laat zien dat je ook met een tegenslag presteert en dan kan je om de tafel met Marc Overmars.
Zie hem er graag bij
0 0
Joodhannus73
Het is toch ook niet te filmen dat je een topscorer uit de Eredivisie in de eigen gelederen hebt, maar dat je voor een middelmatige spits een recordbedrag op tafel legt? Danilo kan wel voetballen en Haller niet. Zou mij niets verbazen als Danilo, net als Botman, direct door de achterdeur vertrekt. Met Overmars is alles mogelijk. Onbegrijpelijk hoe ze hiermee omgaan. Je hebt al jaren geen spits. Nu breekt er eentje door in de verhuur en dan koop je in de winterstop een paniekaankoop (middelmaat voor veel te veel grld) en demotiveer je de spits die het na al die jaren zou kunnen gaan maken. Had Danilo teruggehaald! Of koop een spits in de zomer, zodat die aan het begin van het seizoen er gelijk staat. Dit is mosterd na de maaltijd met ook nog een vervelende consequences. Een topper in wording (Danilo) die alweer om zich heen gaat kijken. Wanbeleid!
0 -8
Jelephi
Danilo is en blijft een middelmatige speler
0 0
ACB
Kortzichtigheid ten top. Kjh stopt Brobbey wil niet bijtekenen dar zijn er 2 minder voor volgend seizoen. Tadic wil TH op links. Hou je Traore en Danilo over. Had Ajax deze zomer toch een sterke spits moeten halen. Nu met KJH Traore en Brobbey geblesseerd was de spoeling erg dun. Kans om Haller te halen en dat hebben ze gedaan. Van de zomer hoeft er niemand bij. Haller is een prima aankoop. Haller Traore en Danilo voor volgend seizoen. Neres Antony en Tadic voor op de vleugels. Ajax is dus al klaar. Bovendien doet Danilo het prima bij Twente maat er loopt een Griek bij vvv die heeft er ook 16 inliggen. Dat zegt mij allemaal niet zoveel. Danilo moet gewoon zijn kans zien te pakken en niet miepen. Ajax is geen sociale instelling.
2 0
mvdk
Hm, ja, maar dit is nou met het verschil tussen top en 'subtop'. Als je de hoop verliest ben je mentaal namelijk nog niet geschikt voor de top en diskwalificeer je jezelf. Je moet juist zeggen dat je van Haller wilt leren en dan de strijd met hem aan gaat. Als je eerste spits wilt zijn moet je er voor vechten.
5 0
TheRiviera
Danilo moet niet zeiken vind ik. Dit soort mentaliteit is juist een probleem bij vele spelers. De belofte van Ajax staat nog steeds want zelfs met de komst van Haller kan Danilo eerste spits worden. En daarnaast zal Haller waarschijnlijk zijn contract tot 2025 niet helemaal uitspelen.
2 0
Schwalbino
Als je dit seizoen Twente Danilo had gehad had je dus twee heel aardige spitsen. Troare die heel veel energie en power in een wedstrijd kan brengen en Danilo, een echte spits die het niet van kracht maar souplesse moet hebben.
0 -1
Sterspeler
Danilo moet veel spelen. Als je die er nu bij had gehad was at ten koste van hem en Traore gegaan ivm het verdelen van speeltijd. Prima keuze om hem bij Twente te stallen.
Aan het eind van het seizoen lekker kletsen met Overmars en kijken wat er gaat gebeuren.
0 0
Wereld
Huntelaar stopt, Brobbey gaat weg.
Traoré blijft hopelijk.
Dan heb je Haller, Traoré en Danilo voor de spitspositie.
Linksbuiten: Tadic, Neres, Danilo, Hansen
Rechtsbuiten: Neres, Antony, Danilo, Hansen
Misschien niet ideaal voor Danilo en denk dat ie dan toch liever weggaat (en dat Ajax hem liever wegdoet voor een aantal miljoenen)
1 0
Ajaxhart
Wat een gezeur weer. De aankoop van Haller was pure noodzaak doordat alle andere spitsen geblesseerd waren/zijn.
Maak er gewoon een topseizoen van, en kijk volgend seizoen hoe je kansen liggen.
Stoppen met huilen.
6 0
vdhaas
Misschien moeten ze die 'mindgames' die ze bij ajax nu spelen volgens een artikel eerder vandaag eens gaan toepassen op danilo.
0 0
Kaatje
Je wilt de beste zijn maar ook de enige. Zo werkt het helaas niet. Maar kom op zeg, nu al opgeven? Opgeven is geen optie, toch?
0 0
ajaxpat
Als ie er morgen maar geen 3 inprikt nu jij beetje boos is.
1 0
S.Ajacied
Volgend jaar heeft hij Haller en Traoré nog voor zich dulden, want mijn gevoel zegt dat Brobbey transfervrij vertrekt in de zomer. Maar ik denk ook niet dat hij genoegen neemt met een plekje als derde spits. Nóg een jaar verhuren zou een optie kunnen zijn.
1 0
RuffRhythim
Dus hij had verwacht volgend seizoen eerste spits bij Ajax te zijn dan?

En dat op basis van een aardig seizoen bij een club zonder grote druk?
0 -1
AlexIbarra
Tja, als er een recordaankoop wordt gedaan voor 'jouw' positie, is dat natuurlijk nooit leuk. Maar als Huntelaar, Brobbey, Promes en Labyad straks ineens weg zijn, zou dat juist weer gunstig voor Danilo kunnen uitpakken.

Samen met Traoré en Neres kan hij dan de 2e aanvalslinie vormen achter Antony-Haller-Tadic.
0 0
Bensco
Het is niet bepaald een opleving die hij heeft bij Twente ofzo. Hij maakte ook gewoon indruk bij Jong Ajax en bij de A1 deed die het ook niet verkeerd. Hij werkt er hard voor en zijn prestaties zijn er ook na dus ik zie niet in waarom hij op zijn minst niet een kans zou krijgen in de voorbereiding voor volgend seizoen. Als die niet krijgt en Ajax gaat gelijk door voor verkoop vind ik dat jezelf als opleidingsclub gewoon niet serieus kan nemen.
0 0
Ron403
Op zich niet heel gek gedacht toch, hij doet het bijzonder goed...
0 0
RuffRhythim
Hij doet het zeker goed....bij Twente....waar het niet om moeten gaat.

Ik zie het nog niet voor mij dat hij dat bij Ajax ook zou kunnen, en ook in een ander systeem waar hij niet zoveel ruimte gaat krijgen.
0 0
AFCA127
Zoals het een goed Ajax huurling betaamt zal hij er morgen wel 2 inleggen op assists ven Cerny en Menig en Pierie kopt er dan toevallig ook nog een hoekschop in.
0 -1
Dick
3-6 dus....
1 0
delphiero
'I lost a little bit of hope' terwijl hij duidelijk moeite heeft om een Engelse zin te formuleren, en 'toch wel een beetje de hoop verloren' vind ik nog wel wat anders. Snap het trouwens wel dat hij teleurgesteld en niet serieus genomen wordt als Ajax had gezegd dat hij een serieuze kans voor 1 zou krijgen als hij goed zou spelen. Denk trouwens eerder dat een Brobbey of Danilo 3e spits worden als 1 van de 2 blijft, Tadic zal waarschijnlijk als 2e keus naar de spits verhuizen met Neres, Anthony of Promes op de flanken.
0 0
MH1988
Hoe dan ook is deze verhuurperiode toch top geweest!

Marktwaarde gestegen, Danilo heeft zichzelf op de kaart gezet, Twente heeft goals.

Gewoon volgend jaar voorbereiding laten meedraaien. Kan misschien ook nog wel op andere posities voorin uit de voeten. Anders op basis van dit seizoen voor een mooi bedrag verkopen. Alleen maar winnaars hier.
2 0
MH1988
Hoe dan ook is deze verhuurperiode toch top geweest!

Marktwaarde gestegen, Danilo heeft zichzelf op de kaart gezet, Twente heeft goals.

Gewoon volgend jaar voorbereiding laten meedraaien. Kan misschien ook nog wel op andere posities voorin uit de voeten. Anders op basis van dit seizoen voor een mooi bedrag verkopen. Alleen maar winnaars hier.
0 0
Schip
Stukje teleurstelling is normaal. Hij heeft zich echt vastgebeten in een terugkeer en doet het ook uitstekend bij Twente. Misschien dat zijn zaakwaarnemer hem iets meer met de benen op de grond had moeten houden, dat hij niet een klassiek aanspeelpunt is en wel erg goed zal moeten presteren, maar ok. Of hij gaat voor zijn kansen, of hij wordt voor een mooi bedrag verkocht. Want dat is hij nu wel waard.
1 0
Schwalbino
HIj doet het echt wel goed. Als hij volgend seizoen dezelfde ontwikkeling laat zien als dit seizoen dan zit hij dicht tegen Haller aan.
0 0
blessure
Hij kan toch ook als linker of rechterspits uit de voeten?
Zeker als Promes vertrekt.
0 0
Georginho
Harde voetblwereld valse beloftes is de normaalste zaak, helaas.
0 0
stopperspil
Op 9 Haller op 10 Danilo hoewel daar Kudus speelt maar die kan eventueel ook als aanvallende middenvelder. Eerst ook Danilo bij Twente een heel seizoen aankijken (velddoelpunten en assists)
1 0
geDaante
Die hoop had hij eigenlijk nooit moeten hebben. Ajax wist wel dat hij het niveau niet had voor Ajax, althans dat mag ik toch hopen. Wel sneu voor hem, heeft er alles aan gedaan en doet er alles voor. Gewoon bij Twente blijven, doorgroeien en daarna een mooie stap maken. Als je nu al zo belangrijk bij Twente kan zijn, gaat hij het echt wel tot een mooie competitie en niveau schoppen.
1 0
Ansjo
Nou voordat je het weet stopt Huntelaar, tekent Brobbey niet bij en maakt Traore misschien wel een transfer of wordt hij verhuurd. Dan ben je zo 2e spits achter Haller. En in een overvolle kalender ga je bij Ajax dan echt wel je minuten maken hoor.

Wat ik eigenlijk niet weet is of Danilo ook op de vleugels uit de voeten kan? Promes zou ook zomaar weg kunnen zijn dan..
1 0
Fluitje
Danilo heeft bij JAJ veel op de flanken gespeeld en kan dat prima. Promes verkopen en Danilo terug zou een uitstekende zet kunnen zijn voor volgend seizoen.
2 0
SvenGeurtsen
Kop omhoog, concurrentie hoort gewoon simpelweg bij een topclub.
Je bent nooit zeker van een basisplaats bij een club als ajax...
2 0
Koningtoto
Bij een topclub heb je concurrentie, dat hij dit uit de weg gaat is echt veelzeggend.
2 -2
Schip
Ik lees er helemaal niet in dat hij het uit de weg gaat, maar eerder dat hij dacht de concurrentie voor te zijn door zijn huidige prestaties. Als hij in die teleurstelling blijft hangen is hij niet geschikt. Dat hij even iets moet wegslikken is volkomen normaal.
2 0
Koningtoto
Als je roept dat je een hoop hebt om over na te denken, proef je gewoon dat de teleurstelling zo groot is, dat hij er weinig zin (meer) in heeft.
0 -1
Hwb
Waar lees je dat hij het uit de weg gaat?
2 0
Koningtoto
Tussen de regels.
1 -2
roygreen
Ik snap hem wel, hij weet dat een aankoop van ‚ā¨22.5m en een verhuurde speler niet gelijke kansen gaan krijgen, op het moment dat Haller het goed gaat doen (wat ik wel verwacht) dan zal deze jongen niet veel kansen krijgen...
1 0
Koningtoto
Met zo'n druk programma? Hij krijgt kansen zat.
1 0
afcas
Denk je? Als een Martinez al relatief weinig speelminuten maakt terwijl hij de eerste/enige backup is van zowel de lcv als de lb positie dan voorspel ik weinig goeds voor Danilo... Onze trainer is niet zo van het rouleren.
0 0