OMT-advies: 'Op z'n vroegst in maart versoepelingen'

BartVeenstra, 13-01-2021 om 13:35, 3254 views, NOS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Het Outbreak Management Team (OMT) verwacht dat het kabinet op z'n vroegst pas in maart versoepelingen van de maatregelen omtrent het coronavirus kan doorvoeren. Dat meldt de NOS. De experts van het OMT schrijven dat als het huidige tempo doorgaat, begin maart de drempelwaarde is bereikt van veertig ziekenhuis- en tien ic-opnames per dag.

Echter, vanwege het griepseizoen kan dit zelfs nog langer duren. Het aantal opnames in de ziekenhuizen en op de ic-afdelingen stabiliseerde zich de afgelopen weken en in de afgelopen week was eindelijk een daling te zien. Toch zijn we er nog lang niet, zo stelt het OMT. 'Er zijn nog ongeveer even veel bedden bezet als een paar weken geleden. En het R-getal is onder de 1 gezakt, naar 0,95, wat betekent dat 100 mensen samen 95 anderen besmetten. Maar er komen nog steeds veel besmettingen bij', schrijft de NOS.

Britse variant coronavirus

Bovendien begint de Britse variant van het coronavirus voet aan de grond te krijgen in Nederland. En die variant verspreidt zich veel sneller. Op dit moment zijn er in Nederland een kleine honderd positieve testen met de Britse variant. 'Het OMT denkt binnenkort meer te weten te komen over de Britse variant en wil over twee weken opnieuw beoordelen of de scholen en kinderopvang weer open kunnen.' Het seizoen voor Ajax eindigt op 16 mei met een uitwedstrijd bij Vitesse. De kans dat er tegen die tijd weer supporters aanwezig mogen zijn bij wedstrijden, lijkt op dit moment klein.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OuweDibbes
Lockdown werkt niet. In maart in Italie en Spanje wel uitgewezen. Meeste besmettingen vinden plaats in de thuis situatie. Verder in maart was er een mutatie in Italie, en werkte wij in Nederland vrolijk aan groepsimmuniteit van een Virus waarvan het RIVM in Januari beweerde dat het nooit in Europa zou komen, en in februari Koopmans nog doodleuk verklaarde dat geen land beter was voorbereid dan Nederland in de wereld terwijl er al jaren een rapport in de la ligt mocht er een pandemie uitbreken in Nederland dan zijn we de sjaak. Maar helaas, ons defensie apparaat en zorg zijn kapot bezuinigd om te voldoen aan migratie, EU en klimaat. Veel plezier met de avondklok ieders..
2 -1
Jelephi
Zullen we deze politieke artikelen lekker weren @redactie? Niets met Ajax te maken.
0 0
Oliveira
Toch bijzonder dat ze eerst de IC van 3000 terugbrengen naar 500 en dan heel Nederland in z'n greep gaan houden met "we kunnen echt niet nog meer mensen op de IC hebben". Dit kabinet heeft heel de Zorg kapot bezuinigd en dit is het resultaat. Goed en puik werk VVD!
6 -1
OuweDibbes
Ind.... veel ondernemers staan ook onder hoogspanning en worden gechanteerd met allerlei regelingen maar aangezien het belastinggeld is worden die eigenlijk gechanteerd met hen eigen geld. Als ik de horeca was, zal ik gewoon open gaan. Ik kom ieder geval een biertje drinken. Dankzij al die aso s die zo nodig in de kerk willen zitten moet de horeca dicht. Immers de data zegt dat de kerken op het ogenblik de grootste besmetting bron is. Misschien kan Hubert Bruls in plaats van recreatie gebieden en winkelgebieden afsluiten (buitenlucht is de kans op besmetting nihil), misschien acuut kerken sluiten en Hugo de Jong aanspreken om als de wiedeweerga vaccins in te kopen in plaats te gokken op goedkope varianten.
0 -1
Bensco
Je plukt cijfers uit de lucht die niet kloppen. De huidige
Capaciteit van IC bedden is 1350 bedden, een verhoging van 200 bedden ten opzichte van de 1150 die we normaal hadden. In het geval van nood kan worden opgeschaald naar 1700 bedden. Nederland had echter in

2013 1765 bedden
2014 1699 bedden
2015 1701 bedden
2016 1714 bedden
2017 1628 bedden

Normaal gesproken zou dit ook voldoende moeten zijn alleen, en dit is de echte hamvraag, waarom had Nederland geen draaiboek klaarliggen voor het geval van nood? En dat is de vraag die je eigenlijk niemand hoort stellen. Waarom is hier niet op geanticipeerd?
3 -1
Ajax The Best
Tja inderdaad. En een Gommers die het niet nodig vind verder uit te breiden. Want stel je voor dat er niet genoeg patiënten zijn. Dan zou het personeel zich vervelen en dat is het ergste dat er is...

Ja, sluit ons maar met zijn allen op.
3 -1
blava
Huidige IC capaciteit is ongeveer 1500 bedden. Maar toch, een groot verschil.
0 0
AFCAjax
Wat ze ook doen de "gevallen" stijgen alleen maar en als de lente nadert en de gevallen dalen dan krijgt het vaccin en/of de maatregelen de credits.. als de gevallen weer stijgen in de herfst krijgen de vaccinweigeraars de schuld. en mensen blijven er maar intrappen.
2 -2
zlatan505
Zo jammer voor je dat in o.a. Brazilië en Argentinië, waar het nu zomer is, de besmettingen door het plafond schieten. Kan je je simplistische redenering meteen weer in de prullenbak gooien.
2 -2
AFCAjax
in brazilie heb je 2 pieken van het griepseizoen.. een in juni en de ander in januari.
0 0
Deepblue
Alleen Brazilie kent natte zomers met heel veel regen in grote delen van het land. Niet te vergelijken met onze lente / zomer. Te simpel van je.
0 0
Spectre
Gewoon zorgen dat we 1e blijven, mocht het straks weer helemaal misgaan met die britse variant en ze leggen de competitie weer stil dat we dan wel los staan
1 0
Kingoffdatoilet
Groepseizoen. Daar hebben we sinds corona al geen last meer van.
0 0
Labrador
En wederom doet van Dissel zijn vaste riedeltje. Het ligt allemaal aan ons en de Britse variant gaat ons kapot maken als we ons zo blijven gedragen. Ondertussen landen er dik 15 vluchten per dag uit het VK maar daar hoor je hem niet over. Tuurlijk kunnen wij dingen beter doen maar 95% van de Nederlands houdt zich gewoon aan de regels maar men weigert om naar andere oorzaken te kijken. Nee. Blijf je handen wassen en houdt 1.5 meter afstand
4 0
OuweDibbes
Van Dissel moet in het gevang voor lidmaatschap van een criminele organisatie.
RIVM: in januari (corona komt nooit in Europa)
RIVM in Februari (Wij zijn als Nederland het beste voorbereid)
RIVM in maart (we gaan voor groepsimmuniteit)
RIVM in maart(Ouderen opsluiten zonder bezoek in verzorgingshuizen en verpleegsters hoeven geen mondkapjes) Helaas hadden de productie uitbesteed richting China want goedkoper, nu waren ze niet voorhanden)
RIVM in juli (we zijn voor de tweede golf goed voorbereid)
RIVM in oktober bij 3000 ziekenhuis opnames (maatregelen omdat we de reguliere zorg door willen laten gaan zo n situatie als in Maart willen we niet meer meemaken)
RIVM in December (totale lockdown bij 2800 opnames, zorg wordt afgeschaald en spoed operaties worden uitgesteld)
Etc etc etc.. liegen en bedriegen en het strooien van nepnieuws..
0 -1
mgtow
Die drempelwaarden haal je pas als Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen. Dus we kunnen mooi gaan beginnen met het ombouwen van winkels en cafés tot huizen. Hup woningentekort weg. Oh nee ik bedoel dan kunnen we de IND aan het werk zetten en nieuwe Nederlanders verwelkomen. Welkom in de intensieve menshouderij Nederland.
5 -2
RickyAFCA
Britse variant natuurlijk veel besmettelijker (covid21) , jawel ook voor kinderen. Dus lockdown duurt zeker tot maart! Oja toevallig zijn er dan ook verkiezingen , maar hey toeslag affaire of niet deze word gewoon verschoven. Rutte mag dus gewoon door blijven baggeren.
6 -2
Middenweg401
Kun je je abonneren op al die theorietjes?
1 0
AJAXAFC1
Vaccinatiecampagnes beginnen en er is ineens besmettelijkere variant in het nieuws na 8 maanden precies nu.... 'toeval' ja misschien, maar ik vind veel dingen iets te toevallig geworden
7 -5
Ajaxbest
jij ziet teveel dingen. Je hebt wrs niks in je leven en maakt je druk om niks. Doe even normaal
6 -5
AJAXAFC1
Aan deze reactie te zien heb jij meer problemen dan ik.. maarja hoop het beste voor je
1 -1
Koningtoto
Sorry, ik ben te nuchter voor complottheorieën, maar dit begint echt op een complot te lijken hoor. Hoe kan het dat er niemand meer griep heeft? Kijk maar op de site van het RIVM, het staat er echt. https://www.rivm.nl/griep-griepprik/feiten-en-cijfers

Er is volgens mij niet 1 geval van Corona bekend waar besmetting in de buitenlucht heeft plaats gevonden, waarom moeten we dan gezellig met zijn allen binnen blijven, waar dus juist de besmettingen plaats vinden?

Er klopt voor mijn gevoel weinig van wat er verteld wordt. Het is allemaal net te tegenstrijdig en dat maakt het voer voor complotdenkers.
8 0
CFO
Springbreak heeft toch veel besmetting opgeleverd. Daarnaast is het nu zomer in Brazilië en speelt het leven zich buiten af en stijgt het aantal besmettingen toch vrij fors.

In mijn opinie moet je een nuance aanbrengen met in de buitenlucht. Gewoon op een terras zitten zal geen probleem zijn. Maar ik kan me niet voorstellen dat je als je een grote mensenmassa hebt, zoals bij bijvoorbeeld een festival en iemand staat je van korte afstand in je gezicht te schreeuwen, dat je dan geen risico op besmetting hebt.
0 0
Bensco
Covid - 19 (de niet Britse variant) heeft een vrij reproductie getal die tussen de 3 en 3,5 ligt, dat is 2x zo hoog als griep. Nou is de manier van besmetting nagenoeg gelijk. Als je dus COVID-19 bestrijd bestrijd je dus ook griep. Griep zou je in theorie ook kunnen minimaliseren met handen wassen, social distancing,
lockdowns en mondkapjes alleen is dat virus niet zo gevaarlijk dat je hele zorg in elkaar klapt en doen we dat elk jaar eigenlijk niet.
0 0
Deepblue
Wat een klinkklare nonsens.
0 0
Bensco
Nou bedankt voor deze sterke onderbouwing. Fijne nacht verder en vergeet je handen niet te wassen.
1 0
Middenweg401
Zo te gelezen ben je best gevoelig voor het complotten virus.
Simpel; griepuitbraken (een minder besmettelijk virus) doen het niet goed met ons nieuwe gedrag.
En daarnaast worden corona besmettingen niet gelabeld waar ze zijn opgelopen.
0 0
Deepblue
Virussen schijnen elkaar ook te kunnen verdringen. Dat klinkt mij op zich best logisch. In het griepseizoen is het nu dus corona ipv influenza (rhino is er nog wel trouwens).
Maar eens dat er te weinig wordt verteld en het vaak tegenstrijdig is. Dat kan kwaadwillend zijn (complot), of omdat ze het ook niet weten. Of een combi.
2 0