KNVB hoopt nog altijd op hervatting amateurvoetbal

BartVeenstra, 13-01-2021 om 12:25, 1933 views, KNVB |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De KNVB hoopt nog altijd op een hervatting van het amateurvoetbal - waar onder meer de jeugd van Ajax onder valt - dit seizoen. Vanwege de verlengde lockdown kan er voorlopig nog niet gevoetbald worden en de vraag is of er dit seizoen überhaupt nog op competitief niveau gevoetbald gaat worden.

Bij de Nederlandse voetbalbond houdt men in ieder geval hoop, zo valt te lezen op de website van de KNVB. Men schrijft: 'Ook nadat het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd dat de huidige lockdown in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari, blijven de overgebleven twee scenario’s rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal allebei nog op tafel liggen.

In december werd al duidelijk het niet meer haalbaar is om de competities dit seizoen volledig uit te spelen. Men denkt nu aan twee scenario's: 1) De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld, of 2) Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.

De KNVB vindt het ondanks de verlenging van de lockdown op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over één van deze scenario's. 'Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar', schrijft de KNVB.

Na de eerstvolgende persconferentie hoopt de KNVB van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. 'Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities', besluit men.

Verwacht jij dat Ajax met 1-3 wint op bezoek bij FC Twente? Zet dan in en krijg 8,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
blava
Vaccinatie programma bepaalt het verdere verloop. Waarschijnlijk geen voetbal tot augustus omdat eerst alle kwetsbare groepen aan de beurt zijn.
0 0
OuweDibbes
Helaas KNVB, samenkomsten zijn alleen toegestaan voor het OMT in het Catshuis overleg en bijvoorbeeld maandag als de burgermeesters van alle veiligheidsregio s en aso minister Grapperhaus een vergadering houden in Utrecht.
Verder is reizen alleen toegestaan als je naar Brussel moet om wat poet weg te geven, en hoe meer poet hoe minder je in quarantaine moet.
0 -1
Kingoffdatoilet
Ik zou al blij zijn als ik weer mag trainen.
2 0
AFCA-B93
Wordt geen wedstrijd meer gespeeld dit seizoen hoor. Lullig natuurlijk ook voor de amateurclubs, maar ik betaal nu al 1,5 jaar contributie voor jan lul. En daar heb ik best vrede mee, maar als dat volgend seizoen nog zo blijft ga ik daar wel even goed over nadenken.
2 -1
Vlieske
Hou toch op met je hoop. Al lang duidelijk dat er niet meer gevoetbald gaat worden. Ook geen publiek meer dit seizoen
1 0